Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

"моята" е много лаконична 🤣

Уважаема госпожо ХХХХХХ,

Благодаря Ви за писмото, ние ще направим проверка по случая.

Оставаме на Ваше разположение за допълнителна информация и съдействие .

Екипът ни Ви пожелава   успешен ден и  скорошни полети с Wizz Air! 

С уважение,

ANI SPASOVA

И аз вчера не издържах и си купих билетите, сега като ми го върнат ще с ечудя какво да го правя!

Публикувано: (редактирано)
преди 6 часа, Мари Николова каза:

А защо всеки един от нас магеланците,не им изпраща всеки ден мейл с напомнянето,че Уиз кредита трябва да се изплати до 7мо число на следващ резервацията месец?Защо трябва да ги чакаме по два и повече месеци да ни дадат възможност да си купим отново техният продукт!?!

Защото няма смисъл. Забавянето се дължи единствено на Booking и се отразява със същото огромно закъснение в topcashback и quidco.

Редактирано от Ilian359
Публикувано:

Скоро не съм летял с Уиз и не знам каква е актуалната ситуация при тях относно:

• Разпределението на местата на пътниците. Разместват ли както Райън? Кога да чекирам - по-рано или по-късно?
  • Ще пътувам само с малко куфарче и разбрах, че задължително трябва да го оставя на чекин гишетата. А ценностите (таблет, фотоапарат) мога ли да си ги взема в малка чанта (торбичка) за самолета? Не искам да ми ги натрошат.
22 minutes ago, Таньо said:

И тези, за да не останат по-назад.

Конкуренция @Фичо !

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/wizz-air-baggage-policy-new-restrictions-on-cabin-luggage/

Да , но тук съществената разлика е , че го чекираш безплатно, а при Раян ще платиш 8 евро за това "удоволствие". Браво на Уизз, така ме устройва много повече.

PS. Освен в случаите, които може да направиш трансфер на летището без да излизаш, но то и сега без приорити не ти е сигурен багажа на борда....така, че май пак е честно . ..

Редактирано от Jorro
  • Харесвам 3
Публикувано:

Не се разбира много.Аз го разбирам ,че дори за стари резервации,от сега трябва да си чекираш ръчния,ако си без приорити.

Публикувано:
преди 8 минути , dimitrov6 каза:

Не се разбира много.Аз го разбирам ,че дори за стари резервации,от сега трябва да си чекираш ръчния,ако си без приорити.

то вече представата за "прайорити" съвсем се окепази. Допреди няколко години означаваше "ПРИОРИТЕТНО КАЧВАНЕ". Като всички билети бяха без места, да се качиш преди другите и да си намериш удобно място. Сега го направиха да имаш правото "ръчният" багаж наистина да го ползваш като "ръчен" и да ти е по всяко време подръка.  Но вече и това като променят и не важи за двете ти чанти, а само за едната, егаси и прайоритито

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 50 минути , Jorro каза:

Да , но тук съществената разлика е , че го чекираш безплатно, а при Раян ще платиш 8 евро за това "удоволствие".

Те в началото, когато Раян започнаха умишлено да разделят пътуващите на една резервация се "биеха в гърдите" и че не разделят пътниците, което им беше наистина конкурентно предимство и малко по-късно... БАМ! И ние ще ви разделим ако не си купите места! Така че не бързай да се радваш... 🤨

Публикувано:

Не знам, но аз лично съвсем се обърках от толкова промени. За всеки случай вече ще летя само с несесер и всичко нужно ще си купувам на място като пристигна 💩

• Харесвам 3
  • Смея се 15

и аз нищо не разбрах от горния линк - в смисъл положението отдавна е така - ако искаш, можеш да си чекираш 55/40/23 чантата преди секюрити, но не е било задължително и естествено има шанс да ти го вземат на гейта /само това последното не е споменато в линка/, какво е различното и новото и от кога?

наистина прекалено се усложниха нещата - съществуват толкова варианти с подвариантчета и при едните и при другите в зависимост от това какво (не) си купил, че спокойно може да сложат като изпит за бакалавърска степен задачата да се обобщят правилата в 3 кратки и смислени унифицирани изречения..... и никой няма да го вземе

Редактирано от antea
  • Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 5 минути , antea каза:

и аз нищо не разбрах от горния линк - в смисъл положението отдавна е така - ако искаш, можеш да си чекираш 55/40/23 чантата преди секюрити, но не е било задължително и естествено има шанс да ти го вземат на гейта /само това последното не е споменато в линка/, какво е различното и новото и от кога?

Не съвсем. Преди ги събираха на гейта, а сега ако не си платила Priority, трябва да го предадеш на чек-ин гишето. Пак е безплатно, просто минаваш през опашките на гишетата.

Не е казано какво става, ако (нямаш приоритет и) на гайта се установи, че багажът е по-голям от 40x30x18 :rolleyes:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 2
Публикувано:
6 minutes ago, Фичо said:

Не е казано какво става, ако (нямаш приоритет и) на гайта се установи, че багажът е по-голям от 40x30x18 :rolleyes:

Е какво става - ще искат да се доплаща.

Скоро очаквам и от двете АК да сложат по едно кантарче и да мерят и човешко тегло... 

преди 50 минути , aleksandrina каза:

Скоро очаквам и от двете АК да сложат по едно кантарче и да мерят и човешко тегло... 

E, това е стара идея :grin: 

преди 47 минути , bad kid каза:

Никъде я няма тая 'нова' политика, fly4free са се престарали днеска. 

Има, има
image.png.f55a1176c1ddce41fcdf0c4a41170ec3.png

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Не знам, но аз лично съвсем се обърках от толкова промени. За всеки случай вече ще летя само с несесер и всичко нужно ще си купувам на място като пристигна 💩

Е къде ще го сложиш тоз несесер пък ти . Джобовете по дрехите са с доплащане а в ръцете не е разрешено нищо :rtfm:

• Харесвам 1
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

Уж имаме право на само на 1 чанта, която трябва да бъде оставена на чекин гишетата, а в същото време ценноститете трябва да се вземат и да се носят на борта. Това означава, че автоматично имаме втора малка чанта. Ако греша, някой да ме поправи.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 минути , Костов каза:

Ако предам багажа на чек ин ще може ли да сложа вътре, да речем, 2 литра течности?

Да. 
(защо така завоалирано - кажи си го направо - 2 литра алкохол :grin:

• Браво 1
  • Смея се 8
Публикувано:

Малко ми е чудно,как им излизат сметките с обещетенията за счупените куфарчета,метнати със засилка в багажното?По-назад в темата съм описала,колко лесно ми купиха нов куфар,след като счупиха стария,прибирайки го в багажното.Може би над 70% от пътниците са с пластмасови куфари за ръчен,които се чупят лесно,затиснати под големите тежки багажи.В един момент,нискотарифните може сами да се откажат от тази политика,защото ще им е твърде скъпо да обновяват куфарният фонд на клиентите си.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 14 минути , vorbis каза:

Уж имаме право на само на 1 чанта, която трябва да бъде оставена на чекин гишетата, а в същото време ценноститете трябва да се вземат и да се носят на борта. Това означава, че автоматично имаме втора малка чанта. Ако греша, някой да ме поправи.

ами и аз така го разбирам

айде мъж може да си натъпче джобовете с телефон, портфейл и тн, ама жените се случва понякога да ходим с рокли и поли без джобове, и понякога е невъзможно без някаква друга минимална чанта; лошото е, че не са го написали изрично и пак представите за нормални размери на такава малка чанта ще са чисто субективни....

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• dimitrov6
    • ttashkov
    • ivelina666
    • Ango Angov
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.