Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)
преди 6 минути , antea каза:

ами и аз така го разбирам

айде мъж може да си натъпче джобовете с телефон, портфейл и тн, ама жените се случва понякога да ходим с рокли и поли без джобове, и понякога е невъзможно без някаква друга минимална чанта; лошото е, че не са го написали изрично и пак представите за нормални размери на такава малка чанта ще са чисто субективни....

Ако си с мобилна бордна карта и чекираш ръчният си багаж на гише,спокойно може да носиш дамска чанта на гейта.А и варианта с найлоновата торбичка с логото на летище София остава😀

Редактирано от Мари Николова

И преди го имаше това за предварителното безплатно чекиране на ръчния багаж, дори не се заяждаха за по-високо от 10 кг тегло, тъй като се чудеха как да популяризират услугата и да ускорят бординга. При пътуването към Будапеща и връщането от Бергамо носех 2 багажа - куфар 55 см, който доброволно чекирах още на гишетата и раница с DSLR камера + 3 обектива (т.е. не е от тези детските с картинките) и нямаше никакъв проблем. Wizz бяха повече от щастливи да ми вземат куфара предварително и нямаха нищо против раницата ми - така или иначе сами предупреждават да си вземеш лаптоп, фотоапарат и т.н. ценности и повече от логично е, че няма да жонглираш с тях.

616zZChSsAL.jpg

Честно казано аз не виждам голяма разлика - просто преди събираха куфарите на гейта и ако някой го занесе на чекина го вземаха и там, а сега изрично са посочили, че трябва да го оставите на чекин гишетата (което е и плюс, понеже вече отпада проблемът с течностите, тъй като този куфар не минава с вас на секюрити проверката).

Редактирано от chandni
  • Харесвам 4
Публикувано:

Плюс е, че не съобразяваш течностите, минус е, че се редиш на опашка на гише.

Според мен обаче скоро и Уиз ще се сетят да събират пари за тая услуга.

• Харесвам 2
Публикувано:
В момента, bad kid каза:

минус е, че се редиш на опашка на гише.

Факт, така е! От Будапеща до Агадир не успяхме да чекираме куфара на гишетата, понеже беше някакъв ад! Хиляди хора, струпани в някаква невъобразима маса, всеки се бута, прережда и се отказах от безплатното чекиране на гише (което ме лиши от лака за коса) :cray:

Публикувано:
преди 17 минути , chandni каза:

не успяхме да чекираме куфара на гишетата, понеже беше някакъв ад! Хиляди хора, струпани в някаква невъобразима маса, всеки се бута, прережда и се отказах от безплатното чекиране на гише

В такъв случай какво се получава при новите правила за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО чекиране на куфарчето, ако някой отиде до гейта с него?

Сигурно ще искат да начисляват някоя таксичка.

Публикувано:
преди 19 минути , chandni каза:

Факт, така е! От Будапеща до Агадир не успяхме да чекираме куфара на гишетата, понеже беше някакъв ад! Хиляди хора, струпани в някаква невъобразима маса, всеки се бута, прережда и се отказах от безплатното чекиране на гише (което ме лиши от лака за коса) :cray:

Аз мислех да го пробвам тоя 'номер' на връщане от Бари, отидох до гишетата, имаше 15-20 души, след 15 минути пак имаше хора, малко по-късно пак...сега като си го представя 170 души да минат тая опашка...в 6 сутринта на Т1...и ми става лошо  😁

• Харесвам 4
Публикувано:
7 minutes ago, bad kid said:

Аз мислех да го пробвам тоя 'номер' на връщане от Бари, отидох до гишетата, имаше 15-20 души, след 15 минути пак имаше хора, малко по-късно пак...сега като си го представя 170 души да минат тая опашка...в 6 сутринта на Т1...и ми става лошо  😁

Ей.....не се бях замислил за това, защо така директно го каза..... 😄 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 50 минути , Фичо каза:

Да. 
(защо така завоалирано - кажи си го направо - 2 литра алкохол :grin:

Хахаха Ей Фичо, разбра мисълта ми. То и аз мислех да пиша литър ракия и литър вино, но ме досрамя.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, Hollywood каза:

Чудно, 40 x 30 x 18 е  размер на раничка. Всичко трябва да се плаща.  :taunt:

На практика се възстановява политиката за малък ръчен багаж,  което не е кой знае каква болка за умиране.

• Харесвам 3
Публикувано:

Новината е, че новина няма.
Просто Wizz са решили да си напишат отново вече действащите правила, за да изпъкнат на фона на вчерашните нововъведения при конкурентите - по-конкретно, че при тях чекирания "ръчен" НЕ се плаща, па макар и само по 8 евро.
...а fly4free на свой ред и те просто са решили да направят малко сензация и реклама от това, като го представят по този начин

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, funny каза:

Е къде ще го сложиш тоз несесер пък ти . Джобовете по дрехите са с доплащане а в ръцете не е разрешено нищо :rtfm:

Ще си го увеси на врата, кат медалион.😉

• Харесвам 3

Във връзка с промените в политиката за ръчен багаж прочетох в самия сайт на копанията следното, от което излиза, че на всеки ще разрешат да си вземе чанта с необходими вещи в салона, дори да не си е купил Priority, което пък противоречи на по-горните им правила 🙂 Как го тълкувате?

МОГА ЛИ ДА ВЗЕМА МАЛКА ЧАНТА СЪС СЕБЕ СИ В САЛОНА, АКО ЧЕКИРАМ РЪЧНИЯ СИ БАГАЖ?
Ако не закупите услугата WIZZ Priority и чекирате ръчния си багаж, можете да вземете допълнителна малка чанта в салона. Препоръчваме всички пътници да извадят важните си вещи от ръчния си багаж и да ги вземат в салона (например такива, свързани с личната хигиена, паспорти и друга документация), както и всички ценни предмети, като бижута, телефони и фотоапарати. Максималните размери на всички лични вещи, взети заедно, не бива да надхвърлят 40x30x18 cm.
Редактирано от a6olq
  • Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
On 8/24/2018 at 4:27 PM, vorbis said:

Уж имаме право на само на 1 чанта, която трябва да бъде оставена на чекин гишетата, а в същото време ценноститете трябва да се вземат и да се носят на борта. Това означава, че автоматично имаме втора малка чанта. Ако греша, някой да ме поправи.

Ако си стигнал до гейта с двата багажа, има шанс, ако са по-стриктни, да те накарат да сложиш малкия в големия и после пред самолета да вземеш малкия и да им оставиш големия.

Това ни се случи на връщане от Будапеща.

Ако си чекирал багажа на гишето в началото, не те закачат, че си с малка раничка.

Публикувано:

А възможно ли е след като имам приорити към резервация да ида на гише да си чекирам ръчния багаж този, който е 10кг и да иде в багажното? В този случай в него мога ли да слагач течности над 100 мл?

преди 33 минути , Ivko каза:

А възможно ли е след като имам приорити към резервация да ида на гише да си чекирам ръчния багаж този, който е 10кг и да иде в багажното? В този случай в него мога ли да слагач течности над 100 мл?

Можеш, аз така направих така преди 15 дена,  в багажа имах към един литър течности,и бях без приорити. 

Редактирано от Божидар
Публикувано:

И ние така направихме преди 20 дни в Айндховен. Така можеш дори да имаш втора малка чанта на борда, без да си приорити. Оказа се доста удобно, ако не бързаш с багажа при пристигане.

Винаги  имаме по два чекирани  багажа и един или два ръчни.

Когато оставяме големите куфари, всеки път ни предлагат да оставим и малките куфарчета.

Ама ние си ги носим с нас. Веднъж, на нашето летище с Раянци си дадохме малкото куфарче и ни го върнаха със счупена дръжка.

Редактирано от AlexandraKo
Публикувано:

А то тогава ако тръгна с два 10кг и единия го чекирам безплатно,а другия с мен?!Те на гейта нали не знаят какво си чекирал и с колко пътуваш илине минава номера?

Публикувано:

Принципно на гейта не знаят, или поне така беше  в Айндховен, защото се чекираш сам на машинките и после влизаш за проверките. Така е и на нашето летише, ама знае ли човек ?

Публикувано:
преди 44 минути , antony2001 каза:

Нямам идея дали е новина - за мен поне е! 

Лилавите спират 8 полета от България, пада и София-Варна

Ирландците спират само два!  

https://money.bg/business/ryanair-i-wizz-air-spirat-oshte-poleti-ot-balgariya.html

Да не казваме "само два". Септември ще покаже. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , Hollywood каза:

Да не казваме "само два". Септември ще покаже. 🙂

Така е! 

Оициално само два! За сега, хаххх

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 часа, Ivko каза:

И мен ме интересува този случай. На дъщеря ми платих приорити, аз нямам. Но мислим и двете да си оставим ръчните куфари на гишето, тя ще има отделно с нея лаптоп и дамска чанта. А после на опашките тя може ли да е при мен, където сме без приорити? В смисъл да не се възползва от правото си да бъде на опашката за приорити?

преди 8 минути , silvia_b каза:

Много лошо, трябваше ми Базел през март.

Имате алтерне. Скопие е на 6 полета в седмица. Его и Ниш, както и други варианти. 🙂

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• Julian999
    • Dreamm
    • r_nikolov1
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.