Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ние ще се пробваме след 3 седмици точно с този тип ранички. Ама не виждам никакъв проблем (освен ако не са претъпкани) да се съберат в кошарката за мерене. Иначе последните пъти като сме летяли с този тип ранички, Wizz им слагаха от лепенките за малък ръчен багаж.

Публикувано: (редактирано)

само че вече изрично пише следното

Цитат

Пътниците могат да пътуват с един ръчен багаж, без да заплащат за него (макс. размер 55 x 40 x 23 cm).

Ако закупите WIZZ Priority, можете да вземете ръчния си багаж в салона (55 x 40 x 23 cm), както и една допълнителна малка чанта (40 x 30 x 18 cm).

Ако не закупите WIZZ Priority и ръчният ви багаж надхвърля размерите 40x30x18 cm, трябва да го оставите на гишето за чекиране (безплатно) и можете да го вземете от зоната за получаване на багаж на летището на пристигане. Ако ръчният ви багаж е по-малък от 40x30x18 cm, можете да го вземете в салона, но трябва да бъде поставен под седалката.

и не пише какво се случва, ако не го оставиш на гишето за чекиране..... преди имаше май текст за първите 90 чанти и тн, но го промениха

@Фичо понеже, живот и здраве и ако няма стачки, ми предстоят полети с Wizz и с Ryan този месец, и раниците ни със сигурност са над тези с по 40 см ограничение, но по-малки от по-големия размер 55 см, като излязоха новините за промените в ръчния багаж, съм си записала, че за Wizz ще трябва да ги чекираме, а при Ryan няма такава опция и дали ще ги вземат зависи на място на гейта какво ще решат.... но сега и аз не мога да намеря размерите на ръчния багаж, които са валидни до 1 ноември

Редактирано от antea
  • Харесвам 1
Публикувано:

А всичко би било по-добре ако си спазваха правилата стриктно и така ще знаеш кое може и кое не, а сега едно мине друго не и се чудиш късмета дали ще те споходи и теб на опашката 😶

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, antea каза:

само че вече изрично пише следното

и не пише какво се случва, ако не го оставиш на гишето за чекиране..... преди имаше май текст за първите 90 чанти и тн, но го промениха

@Фичо понеже, живот и здраве и ако няма стачки, ми предстоят полети с Wizz и с Ryan този месец, и раниците ни със сигурност са над тези с по 40 см ограничение, но по-малки от по-големия размер 55 см, като излязоха новините за промените в ръчния багаж, съм си записала, че за Wizz ще трябва да ги чекираме, а при Ryan няма такава опция и дали ще ги вземат зависи на място на гейта какво ще решат.... но сега и аз не мога да намеря размерите на ръчния багаж, които са валидни до 1 ноември

@Antea, това ли търсиш:

"Main benefits of this new po

licy will be reduced flight delays and cheaper checked bag option. Additional advantages for customers will be the ability to pack more liquids into their 10kg checked wheelie bag and walk to the boarding gate 'hands free.' We have also increased the permitted size of the free small carry-on bag by 43% from 35 x 20 x 20cm to 40 x 20 x 25cm.”

От тук:

https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/faq-overview/Baggage#0-0

Публикувано:

Предстои ми пътуване до Мадрид през Шарлероа(пие ми се бира в Белгия пак) / SOF (W6;05:45) - CRL (W6;07:55) > CRL (FR;09:55) - MAD (FR12:20). Приорита нямам намерение да взимам, макар че ще съм с куфар и раница. По принцип до скоро избягвах трансфери, но да си попитам - 2 часа трансфер не би трябвало да представлява проблем предполагам?

Публикувано:

Освен от Букурещ, откъде има публикувано лятно разписание? Имаме голям кредит за усвояваме до довечера, а за полетът, който смятахме да го използваме, цените са безумно високи.

Публикувано:
преди 1 минута , lesy каза:

Освен от Букурещ, откъде има публикувано лятно разписание?

В смисъл как от къде? От София вече е налично лятното разписание, но само за дискаунт членове в момента.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 31.08.2018 г. в 20:48, Peps каза:

Здравейте, въпросът сигурно е глупав, но за първи път виждам това съобщение - "Не можем да гарантираме, че

преди 9 часа, antea каза:

мен лично малко ме притеснява след като вече изрично е казано в правилата им, че ръчен багаж по-голям от онези най-малките чантички, при липса на priority трябва да се чекира преди секюрити, да се изтърся на гейта с раница от типа показана от Фичо.... очевидно продължават да ги взимат (или не) на гейта, в зависимост от натоварването на полета, и то безплатно, видно от по-горното мнение, само че това май не е описано като процедура, и се чудя дали пък не е възможно изведнъж да почнат и да таксуват ей там на гейта директно такива багажи, заради това, че нямаш право да го качиш в салона, пък не си ги го и чекирал, както си пише на в политиката им за багажа?

ръчният ви багаж ще бъде в салона"??? Не мога да разбера, ако багажът ми е 40х30х18 със сигурност ли ще е при мен в салона или не? Като правя резервацията не виждам никъде опция, че ще пътувам само с такъв, а иска задължително да отметна 55х40х23.

преди 9 часа, antea каза:

мен лично малко ме притеснява след като вече изрично е казано в правилата им, че ръчен багаж по-голям от онези най-малките чантички, при липса на priority трябва да се чекира преди секюрити, да се изтърся на гейта с раница от типа показана от Фичо.... очевидно продължават да ги взимат (или не) на гейта, в зависимост от натоварването на полета, и то безплатно, видно от по-горното мнение, само че това май не е описано като процедура, и се чудя дали пък не е възможно изведнъж да почнат и да таксуват ей там на гейта директно такива багажи, заради това, че нямаш право да го качиш в салона, пък не си ги го и чекирал, както си пише на в политиката им за багажа?

И на мен ми го взеха, беше с размер между размерите на двата ръчни багажа, без да плащам ... даже си взех неща от багажа в друга чантичка с мен, но това се случи на чекин-а.

На 6.02.2017 г. в 14:11, П.Кръстев каза:

Точно с това ме ядосаха последния път.  И да, със сигурност теглят първо кредита, който е от най-скоро и има най-дълъг срок.

Ако си си използвал всички кредити мисля, че не може да се провери. Няма как да проследиш транзакциите защото може да имаш резервация за 100 евро и директно в историята ще има withdraw за 100 евро, без пояснение кои кредити са използвани за него.

Но ако си използвал само част от сумата, влизаш в Wizz Account balance и виждаш, че по-новите са "Funds used", а от по-старите има все още такива, които не са изразходвани. Аз така го забелязах веднага след като направих първата резервация с половината от кредитите си. За щастие след това оползвотворих и останалата част.

Дали все още е така? Днес изтича кредит, за толкова купихме билети. Обаче остават още около 30 евро и не мога да разбера от кой кредит са и се чудя да ги използвам ли или да видя утре сутрин какво ще стане.

Редактирано от lesy
допълнение
Публикувано:
преди 31 минути , lesy каза:

Дали все още е така? Днес изтича кредит, за толкова купихме билети. Обаче остават още около 30 евро и не мога да разбера от кой кредит са и се чудя да ги използвам ли или да видя утре сутрин какво ще стане.

Имаше мнения, че са взимали и от най-старите кредити. При мен не беше така. Мисля, че можеше да се види до кога е валидността, но отдавна не съм ползвал и не помня от къде беше.

преди 5 минути , lesy каза:

Реших да не купувам нищо. Направих принтскрийн и ще видим утре.

Аз им писах изрично имейл на Wizz преди седмица да ги питам, защо са ми взимали от най-новите кредити. Казаха, че само така ми се е струвало и всички кредити ми изтичали чак след 2-3 месеца.

Имам един до 11.09 - да видим дали утре ще изчезне

Редактирано от cybersimo
Публикувано:

При самото използване не се разбира точно кой кредит се усвоява. Тази сутрин кредитът ми е същият, което означава, че вчера са усвоени най-старите кредити, изтичащи на 11.09.

• Харесвам 1
Публикувано:

Не намирам безплатния телефон на Уизер.Преди стоеше горе в темата публикуван от Елеона,но вече го няма.Някой може ли да го напише?

Публикувано:
преди 5 минути , Branko каза:

Не намирам безплатния телефон на Уизер.Преди стоеше горе в темата публикуван от Елеона,но вече го няма.Някой може ли да го напише?

02/4928367 - звъняла съм преди време и аз на него, надявам се да е същия

• Харесвам 1
Публикувано:

Имам въпрос за кредитите. Как точно се купува билет с тях? Имам три кредита на стойност 33 евро. Мога ли да си ги приспадна от каквата и да е сума за билети или трябва да си купя билет изцяло с кредити? И мога ли да ползвам комбинирано няколко?

Сигурно е дискутирано, простете, но не намирам...

Благодаря предварително.

Публикувано:
преди 19 минути , Blushy каза:

Можеш всичко от гореизброеното,единственото условие е ти (собственика на уиз профила) да пътува в резервацията.

Благодаря. Симулирах плащане, стигнах до кредитна карта и плащане, но никъде не ми излезе опция да ползвам кредити. Къде трябва да погледна? Какво бъркам?

Публикувано:
преди 1 минута , samuraika каза:

Благодаря. Симулирах плащане, стигнах до кредитна карта и плащане, но никъде не ми излезе опция да ползвам кредити. Къде трябва да погледна? Какво бъркам?

Някъде там над кредитните карти имаше някаква отметка за използване на кредита. Съжалявам, че не мога да съм по-прецизна, но не помня точно къде беше.

Симулирах покупка, ето и скрийншот:

wizz.png.51ba273ab5c8b88ceb1cda7f9afe6c09.png

Публикувано:

Опс, намерих си грешката. В изписването на името ми. Понеже съм с фамилия с тире, а в профила съм само с едното фамилно. Нали няма проблем билета да е само с едната фамилия?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.