Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

По-принцип мисля,че няма да има проблеми още повече, че е с приорити те гледат колкото се може по-малко куфари да има в самолета вече не знам дали ще мине безплатно или ще искат такса да плати.

Публикувано: (редактирано)
преди 6 минути , lesy каза:

Спешно имам въпрос към пътувалите скоро от Т1 София:

Може ли да си чекираме доброволно ръчния багаж от Приорити? Синът ми пътува утре и иска да си вземе ютия. А ме съмнява да го пуснат на борда с нея. 

Ще го пуснат с ютията, но питайте - може и да го вземат, въпреки че правилата на УИЗ не предполагат тази замяна.

Редактирано от Таньо
Публикувано:

А какво й е на ютията, както и на пресата за коса, та да не могат да се носят в ръчния багаж? 

Не са режещо-прободни предмети.

• Харесвам 1
преди 6 минути , Zara каза:

А какво й е на ютията, както и на пресата за коса, та да не могат да се носят в ръчния багаж? 

Дори нокторезачки взимат понякога,  но щом минавате безпроблемно с ютия явно хич не съм в час. 

Нищо и няма , докато някой не почне да те налага по главата с ютия. 

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 2
  • Смея се 3
Публикувано:

То за налагането става с какво ли не, но никъде в забранените предмети не се споменават неща, заради подобна заплаха. Ако се замисли човек, какво ли не пренасяме в ръчния си багаж, което по един или друг начин би било заплаха за сигурността на ближния, зависи от изобретателността и подбудите ни. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Така е,  още повече щом хора  минават безпроблемно с ютия в ръчния багаж. Отдавам  го на някой странности в правилата за сигурност изобщо. 

Иначе и токче на обувка вероятно може да се превърне в по-опасно оръжие от една нокторезачка или дори ютия ... 

• Харесвам 1

За Уизеър не знам, но при Раянеър не става, една колежка, която пътува преди 2 седмици, си беше купила "Прайорити", но в последния ден реши, че трябва да занесе някакъв мед... и й обяснявах, че няма как да го вкара по този начин.  Чекираният ръчен багаж е по-скъп от прайорити (май се водеше: "Приоритет с 2 чанти").  Може и при Уизеър да е така, но ако се пита на място и има опция да отговорят с "не", тогава какво ще стане с ютията... 😄

преди 21 минути , stanimir каза:

Така е,  още повече щом хора  минават безпроблемно с ютия в ръчния багаж.

Принципно с една ютия преспокойно може да убиеш човек, ако го удариш по главата с нея. Те щом не позволяват никакви остри и полуостри предмети по тази причина, това би трябвало да важи и за тежките метални предмети

Редактирано от montepinar
Публикувано:

Да, ама в правилата са забранени остриета, огнестрелно оръжие, отрови, киселини и подобни, но за тъпи тежки предмети нищо не се казва. Ако някой отвлече самолет с ютия, веднага ще добавят 

• Смея се 4
Публикувано:

Май цената на Приорити се покачва с наближаване на полета.Две седмици преди полет чекираният до 10кг беше 16лв,а на Приорити 22лв.

Публикувано:

Аз също съм пътувала с ютия в ръчния. На проверката ми я извадиха, огледаха и си ме пуснаха. Не знам защо не е забранено, с ютия може да нокаутираш спокойно някой човек. 

Публикувано:

Аз също съм пътвуала с мини ютия (туристическа, със сгъваема дръжка) в ръчния багаж. Никъде в правилата не пише, че е забранена. Колкото до нокаутирането... Явно по тази логика не бива да пускат и с DLSR-и, лаптопи, патерици, бастуни, големи чадъри (че и остър шип имат) и т.н.

• Харесвам 2
Публикувано:

@Ivko носила съм кафемашина в ръчния багаж/ с България Ер/ от Берлин. На летището там ни привикаха в една стаичка, разглобиха я цялата и направиха натривки на машината и нямахме проблеми. Неспресо машина за мен е най-добрата - имам такава от почни 15 години/много ползвана и не се разваля - пу-пу/, даже миналата година дъщерята ми подари като твоята, но си я държа за нова 🙂 , която излизаше почти за без пари при покупка на голям брой капсули. Имай  предвид, че тук няма техен магазин и капсулите излизат 1,10 лв, а в Германия са 0,35-0,44 Е - така че или си нося или ми пращат...

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:

Само споделям, че синът ми премина през проеерката с ютията в ръчния багаж. 

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 4 минути , lesy каза:

Супер, днес ютия, следващия път дъска за гладене :laugh:

• Харесвам 2
  • Смея се 17
На 28.07.2018 г. в 13:41, Мари Николова каза:

Wizz не спират да ме изненадват приятно!Както предположих ми счупиха куфара на последният полет.Днес отидох в магазин"Светла"на Орлов мост,където компенсират повреден багаж на Wizz.Интересното е,че въпросният счупен куфар ми го платиха Wizz преди години,след дълга и нервна кореспонденция,в която ме караха да пращам по 5 пъти демидж рипорта,багажните стикери и т.н.,а от Светла искаха по 10лв за да издадат документ,че помляният куфар не става за нищо.Та сега,може би ще разберете изненадата ми,когато обяснявайки защо идвам на дамата в магазина,тя само ми поиска оригиналните документи и ми даде широк избор от куфари,за да си харесам нов:curtsey::dance3::biggrin:(е не са ли старите емотикони мега яки?)

Всъщност,не споменах,че става въпрос за куфар за ръчен багаж,прибран пред самолета в багажното.

Много ми е готин новият куфар,браво на Wizz,че са си оправили политиката!А жената ме изпрати с думите"И ако ви счупят и този,знаете каква е процедурата.'':don-t_mention:

Здравейте едно запитване счупиха ми куфара но не съм вадил демидж репорт просто не знаехме каква е процедурата има ли шанс ? Да ми изплатят Ели да пия една студена вода 

Редактирано от Julian999
Публикувано:
преди 7 минути , Julian999 каза:

Здравейте едно запитване счупиха ми куфара но не съм вадил демидж репорт просто не знаехме каква е процедурата има ли шанс ? Да ми изплатят Ели да пия една студена вода 

Студена вода.

Преди излизане от района с багажа, се взема документа от специално гише. На Т1 се скатават понякога. Трябва да ги търсите настоятелно, че излезете ли - край.

• Харесвам 4
Публикувано:

Много ли е счупен? Ние веднъж ползвахме чужд куфар и като го взехме от лентата забелязахме, че е спукан сериозно (около 20см цепнатина, куфарът беше от пластмасовите) и веднага на гишето, нямаше проблеми, изпратиха ни чисто нов със същия размер. Едва по-късно разбрахме от собственика, че куфарът всъщност отдавна си бил спукан, ама ние не сме го видели...

• Смея се 2
Публикувано:
преди 6 часа, lesy каза:

Ако имах дъщеря - щях да искам телефона на сина ти. :wink:

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 30 минути , searus каза:

Много ли е счупен? Ние веднъж ползвахме чужд куфар и като го взехме от лентата забелязахме, че е спукан сериозно (около 20см цепнатина, куфарът беше от пластмасовите) и веднага на гишето, нямаше проблеми, изпратиха ни чисто нов със същия размер. Едва по-късно разбрахме от собственика, че куфарът всъщност отдавна си бил спукан, ама ние не сме го видели...

IMG-4d63212f15cd8df01c90f4d126360d0a-V.jpg

Публикувано:
преди 57 минути , Julian999 каза:

Ако имате застраховка от Дайнерс или друга, до 7 дни трябва да обявите щетата пред застрахователя.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 часа, Zara каза:

И аз потвърждавам за мини сешоар и мини преса за коса, че са летяли на доста места вече. Ютия не нося. 😀 Миналата година летяхме с майка ми от Шарлероа, а няколко дни преди това кацнахме на Завентем и не направиха проблем. На Шарлероа един кисел човек на проверката искаше да вземе само пресата (не сешоара) и му казах, че ще заведем жалба, понеже съм проверила правилата на летището (което беше вярно, от сайта им каквото намерих). Цупи се, държа ни 15 мин. и след това дойде и ни я върна. Друг път не сме имали проблем.

• Харесвам 2
Публикувано:

Пуснаха Букурещ-Сантандер по два пъти в седмицата.

За някои дати има по 10 евро в посока, но повечето са по 40+

Който има мерак да посети северна Испания е добра опция все пак.

• Харесвам 12

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.