Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)
преди 9 часа, CarpeDiem каза:

Ако ти дава такъв избор за сходни летища- да. Ако не - трябва да се обадиш на телефона им, аз съм успявала да направя подобна промяна, макар и в сайта им да липсваха като опция за промяна на маршрута  (ако летят от -до там разбира се ).

Хм, обикновено дава избор за сходни летища, само ако се закрива линията (София-Любек са ми го променяли на Скопие-Хамбург, като предложиха София-Кьолн или София-Дортмунд, но не ме уреждаше този вариант.  А пък като закриха линията София-Кутаиси  ми предложиха Солун-Кутаиси, но отказах).

Но когато има преместване на дни и часове, пък линията остава... тогава те пращат мейл и ти предлагат най-близката дата до предварително купените полети.  Често се е случвало, ако няма голям интерес (самолетите са полупразни) и от три пъти седмично да намалят честотата на два пъти седмично до даден град... И тогава решават да махнат средния пoлет  (Например за Малта... като бяха вторник, четвъртък и събота... махнаха четвъртъка преди година и объркаха плановете на куп хора) 😄

Редактирано от montepinar
  • Харесвам 1

Имам закупено приорири дубай-софия и ще нося парфюми и ако ограничението е до 100 мл на бройка и общо 1л това означава ли, че мога да нося 10 парфюма примерно по 100 мл?

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , Ivko каза:

Имам закупено приорири дубай-софия и ще нося парфюми и ако ограничението е до 100 мл на бройка и общо 1л това означава ли, че мога да нося 10 парфюма примерно по 100 мл?

Можеш, дори и да нямаш прайорити... Щом спазваш ограничението за течностите, значи да не ти пука 

• Харесвам 3
Публикувано:

Да но нали по-принцип до 1л може да носиш течности и да са в плик. Освен да ги нося без кутии или може и в торба да ги сложа.

Публикувано:
преди 9 минути , Ivko каза:

Да, но трябва да се събират в пликчето с определените размери

• Харесвам 2
Публикувано:

Да, в прозрачния плик. И отделно да нямаш разни други пасти за зъби, шампоани и т.н., че ще са over 😄 By the way на борда на W!Zz парфюмите са евтини, необложени с мито

• Харесвам 1
Публикувано:

Току що се опитах да си купя два билета, но "something wrong", като се опитах да използвам wizz credit, върнах назад и сега билетите са по-скъпи. Предполагам, че съм "хванала" последните два на ниска цена, но кога и дали ще ги освободи отново системата. Някой с подобен опит?

Публикувано:
преди 3 минути , Eti* каза:

Току що се опитах да си купя два билета, но "something wrong", като се опитах да използвам wizz credit, върнах назад и сега билетите са по-скъпи. Предполагам, че съм "хванала" последните два на ниска цена, но кога и дали ще ги освободи отново системата. Някой с подобен опит?

От 15 мин до половин час трябва да се появят пак.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 30 минути , Ivko каза:

Да но нали по-принцип до 1л може да носиш течности и да са в плик. Освен да ги нося без кутии или може и в торба да ги сложа.

Това с течностите многократно е обсъждано в друга тема. Но до колкото знам, а и в правилата за пренасяне на течности в кабинните багажи, максималното общото количество течности не се определя на един литър, а прозрачното пликче трябва да е с вместимост един литър. Колкото контейнера с по 100 мл. можеш да събереш.., толкова.  

• Харесвам 2
преди 44 минути , rdd каза:

максималното общото количество течности не се определя на един литър, а прозрачното пликче трябва да е с вместимост един литър. Колкото контейнера с по 100 мл. можеш да събереш.., толкова.  

А с какви размери трябва да е това пликче, че аз обииновенно като пътувам само с ръчен и нося по три пликчета и несесери с течности вътре.Тези точно имам, като най-големия е доста.

A873E128-44A2-48B8-BD42-073D1F5F5B50.jpeg

Редактирано от Ivko
Публикувано:
В момента, Ivko каза:

А с какви размери трябва да е това пликче?

Прозрачните пликчета са на разположение пред всяко секюрити, на което и да е летище. Размерите са различни на различните летища. Може да са правоъгълни, квадратни, с дръжка, без дръжка. Те се затварят по единия ръб. Безплатни са. И вероятно по изчисления са с един литър обем. При проверката се изважда от раницата или куфара или пътната чанта и се оставят самостоятелно в "легените",  които се пускат на скенера. 

• Харесвам 1
преди 2 часа, Ivko каза:

Най-много се събират 6 шишенца по 100 мл. в един плик.

Опитвал съм да сложа 7,но ме карат на проверката да махна едното.

Понякого съм пробвал да сложа един плик във раницата и един във легена със якето,

все едно са на двама души.

Веднъж бях награбил 10- 20 такива безплатни плика от секюрити,но за лош късмет ми отвориха раницата

и ги взеха обратно без да ме накажат.🙂

Ж.jpg

Редактирано от dimitrov6
  • Харесвам 1
Публикувано:

преди 1 час, Ivko каза:

Ограниченията са само за ръния багаж, не за чекирания. Но понеже споменаваш 10 бройки, виж и митницата какво мисли по въпроса.

Публикувано:
преди 16 минути , dimitrov6 каза:

Най-много се събират 6 шишенца по 100 мл. в един плик.

Опитвал съм да сложа 7,но ме карат на проверката да махна едното.

Понякого съм пробвал да сложа един плик във раницата и един във легена със якето,

все едно са на двама души.

Веднъж бях награбил 20-30 такива безплатни плика от секюрити,но за лош късмет ми отвориха раницата

и ги взеха обратно без да ме накажат.🙂

Аз явно съм късметлия, че до момента винаги съм пътувал с по два плика с течности даже ги изкарвам и слагам за проверка и никога не съм имал проблеми.

• Харесвам 1
преди 40 минути , rdd каза:

Прозрачните пликчета са на разположение пред всяко секюрити, на което и да е летище. Размерите са различни на различните летища. 

И обикновено са с вместимост доста по-малка от 1 литър. 
Аз винаги ползвам такъв прозрачен несесер, какъвто е показал Ivko

A873E128-44A2-48B8-BD42-073D1F5F5B50.jpeg

преди 2 часа, Ivko каза:

Теоретично е възможно, практически - не, защото винаги ще има празно пространство между парфюмите, което означава, че пликът ще трябва е с по-голям обем от 1л., ако говорим за ръчния багаж.   Друг е въпросът дали ще се заядат, или може  да мине. Ако решиш да взимаш, по-добре бройката да е 6-7 най-много. 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 3
преди 2 часа, Ivko каза:

И на всички шишенца трябва ясно да е написано (фабрично) колко мл са.

Редактирано от iaia_mama
  • Харесвам 1
Публикувано:

@Ivko имам спомен,че купувахме парфюми на много изгодни цени в безмитния магазин на летището в Дубай,след секюрити чек ин.От там незнам да има ограничения в размера и бройката.Уточнявам,че това беше преди 7-8 години.Или имаш предвид нещо още по-изгодно като цена?

А и се канех да те питам-как пренесохме онези кафе машини на Неспресо,че ми предстои и на мен?🙂

преди 34 минути , Мари Николова каза:

@Ivko имам спомен,че купувахме парфюми на много изгодни цени в безмитния магазин на летището в Дубай,след секюрити чек ин.От там незнам да има ограничения в размера и бройката.Уточнявам,че това беше преди 7-8 години.Или имаш предвид нещо още по-изгодно като цена?

А и се канех да те питам-как пренесохме онези кафе машини на Неспресо,че ми предстои и на мен?🙂

Ами ние си имаме едно магазинче в стария град, където има много парфюми нещо от порядъка ка 40/50 лв излизат, като за повече бройки се пазарим и посоедния път си тръгнахме с 12 ама имамхе чекиран. Относно кафе машините просто момчето, което ги донесе му платихме приорити и чекиран 10кг и така едната беше в самолета като приорити и горе в багажника, че не е влезнала под седалката, но бяха с кашоните. Така, че няма проблем с такава на борда и да вметна по 59 евро струваха и си идваха със кутия с 14 капаули различно кафе,а до колкото знам тук при нас ги вземат тия капсули от кашоните и ги продават отделно. Иначе тези взехме:

C48D8E5F-B672-4416-B053-C6DA1B844B22.png

И сега ще ме помъмрят, че имаше друга тема за кафе машини на борда, но ще преместят коментара 😊

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 2
Публикувано:

Внимавайте с парфюми в багажа, на мен така ми откраднаха с Търкиш парфюм и маркова козметика от чекирания багаж. И има врътка,че ако  багажът ти е пристигнал, не можеш да докажеш какво си имал в него,което липсва, и съответно гориш.

• Харесвам 1
Публикувано:

преди 12 часа, montepinar каза:

В имейл за преместен полет...  и на сайта има инфо. Не те задължавам да ми вярваш.

Хей @montepinar не си ме разбрал. Аз също заглеждам тази дестинация и затова попитах "къде го прочете" за да се ориентирам по-добре. Благодаря за инфоти и извинявай за лошо формулираният ми въпрос.

преди 17 минути , Ivan Ivanich каза:

Хей @montepinar не си ме разбрал. Аз също заглеждам тази дестинация и затова попитах "къде го прочете" за да се ориентирам по-добре. Благодаря за инфоти и извинявай за лошо формулираният ми въпрос.

Ще ти пратя на лична скрийншот на имейла от W!Zz, няма проблем. Може и да са налични на страницата, но не те съветвам да купуваш за 24 или 31, защото може да получиш имейл след седмица-две ... и за тях

Редактирано от montepinar
  • Харесвам 1

Системата пак си работи на късмет все пак. Полет София-Дубай днес в 13:55 и направен чекин сега в 9:35 и места едно до друго ред 5, струващи по 64 лв всяко 😁

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 2
Публикувано:

Една колежка има следният казус: 4 човека тръгват на ски в Грузия като си взимат 2 спортни екипировки. Сега тя се отказва, но има на свое име спортна екипировка. Може ли да се прехвърли на друго лице от резервацията?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• Aureliano
    • vladimira74
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.