Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

За да имам все пак алтернатива да приема промяната и после да мога да сменям, както аз желая. Така ще запазя флекса за 1 евро. Не че и занапред няма да има пак такива промоции, но сега имам пари в акаунта и ме сърбят пръстите🙂

При една отменена резервация Варна Виена не ми предложи изобщо приемане на промяна. Всички дати бяха окастрили и по алтернативните летища. Имах само две опции - връщане в акаунта и връщане по карта. Сега като няма и 120% връщане, нямам никакъв стимул от приемането на отмяната, но нямам и друг избор.

• Харесвам 1
Публикувано:
13 minutes ago, ДиянаВ said:

За да имам все пак алтернатива да приема промяната и после да мога да сменям, както аз желая. Така ще запазя флекса за 1 евро. Не че и занапред няма да има пак такива промоции, но сега имам пари в акаунта и ме сърбят пръстите🙂

При една отменена резервация Варна Виена не ми предложи изобщо приемане на промяна. Всички дати бяха окастрили и по алтернативните летища. Имах само две опции - връщане в акаунта и връщане по карта. Сега като няма и 120% връщане, нямам никакъв стимул от приемането на отмяната, но нямам и друг избор.

При отмяна на полет не връща ли 120 % в акаунта като кредит?

Публикувано:
4 minutes ago, Eva eva said:

При отмяна на полет не връща ли 120 % в акаунта като кредит?

Връщат 120%, ако си платил с истински пари. Ако си платил с пари от акаунта е 100%.

• Харесвам 1
Публикувано:

преди 42 минути , ДиянаВ каза:

Така ще запазя флекса за 1 евро

Точно щях да пиша, че флекса  се запазва при всички положения и влязох в профила да проверя как точно ставаше. Сигурна съм, че при отменен полет някъде в дясно излизаше бутон Промени и можеше да си ползваш Флекса за където ти е кеф, независимо от алтернативите маршрути. Сега не го виждам. 😲Нали не бъркам?

• Харесвам 1
Публикувано:
2 minutes ago, Мари Николова said:

Точно щях да пиша, че флекса  се запазва при всички положения и влязох в профила да проверя как точно ставаше. Сигурна съм, че при отменен полет някъде в дясно излизаше бутон Промени и можеше да си ползваш Флекса за където ти е кеф, независимо от алтернативите маршрути. Сега не го виждам. Нали не бъркам?

Може. И аз от много информация и промени на опциите в различни периоди, взех да се обърквам и забравям какво може. Който има отменен полет за Абу Даби с флекс, да каже как е. @Ivko?

Публикувано:
преди 50 минути , ДиянаВ каза:

Може. И аз от много информация и промени на опциите в различни периоди, взех да се обърквам и забравям какво може. Който има отменен полет за Абу Даби с флекс, да каже как е. @Ivko?

Ами моя полет е без флекс сега този за Абу Даби

преди 58 минути , Мари Николова каза:

Точно щях да пиша, че флекса  се запазва при всички положения и влязох в профила да проверя как точно ставаше. Сигурна съм, че при отменен полет някъде в дясно излизаше бутон Промени и можеше да си ползваш Флекса за където ти е кеф, независимо от алтернативите маршрути. Сега не го виждам. 😲Нали не бъркам?

Бъркаш..трябва да приемеш промените на новите дни и тогава може да ползваш флекс-а. Не знам при отменен полет с флекс да има такава опция поне с моя отменен полет до Ларнака имах опция само ребукване или връщане на парите, а нямах за приемане на промените защото в случая нямаше близи дати.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , Ivko каза:

Бъркаш..трябва да приемеш промените на новите дни и тогава може да ползваш флекс-а. Не знам при отменен полет с флекс да има такава опция поне с моя отменен полет до Ларнака имах опция само ребукване или връщане на парите, а нямах за приемане на промените защото в случая нямаше близи дати.

Явно бъркам! Мерси 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Ivko каза:

Ами моя полет е без флекс сега този за Абу Даби

А ако новите дати и/или дестинации, които ти предлагат са с по-скъпи билети - доплащаш ли ?

Публикувано:
преди 2 минути , Дънди каза:

А ако новите дати и/или дестинации, които ти предлагат са с по-скъпи билети - доплащаш ли ?

Ако ти е потвърден полета и активираш флекса естествено ще доплатиш, ако е отказан и не си потвърдил не доплащаш.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , neuromancer каза:

Ако ти е потвърден полета и активираш флекса естествено ще доплатиш, ако е отказан и не си потвърдил не доплащаш.

Т.е. независимо дали ребукването е по тяхна вина - пак ще искат доплащане, ако потвърдиш новите дати/дестинации ?

Публикувано:
В момента, Дънди каза:

Т.е. независимо дали ребукването е по тяхна вина - пак ще искат доплащане, ако потвърдиш новите дати/дестинации ?

Не, ако приемеш промените или алт.маршрути не доплащаш. Нали за това се борим 🤣

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 11 минути , Дънди каза:

Само ако първо потвърдиш и след това вече промените са си по твоя инициатива.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , neuromancer каза:

Само ако първо потвърдиш и след това вече промените са си по твоя инициатива.

Чакай сега, потвърждавам, не доплащам нищо, запазвам си флекса, и след ден-два решавам друго - не може ли да си ползвам флекса и да си променя полета ?

Публикувано: (редактирано)
преди 17 минути , Дънди каза:

Чакай сега, потвърждавам, не доплащам нищо, запазвам си флекса, и след ден-два решавам друго - не може ли да си ползвам флекса и да си променя полета ?

Значи-от личен опит:

1.Отменен полет-приемаш промените и въпреки,че цената е 5-6 пъти по-висока-не доплащаш нищо и запазваш Флекса

2.Вече си приел промените,но решаваш да смениш(дати,дестинация,едно или и двете летища),ако новата цена е по-ниска от първоначално платената-не плащаш нищо,но ако цената е по-висока-доплащаш само разликата...

Пример:имаш полет София-Милано с цена 38,99 лева;отменят полета и ти решаваш да смениш с Букурещ-Болоня(38,99 Евро)-не плащаш нищо;след това решиш да смениш полета Букурещ-Болоня с Варна-Прага(53,99 лева)-плащаш разликата в цената между първоначалния полет(София-Милано) и последния(Варна-Прага)-приблизително 24 лева...Ако обаче цената на Варна-Прага е 18,99 лева-не ти връщат нищо!Това е!

Редактирано от crazyhorse
Допълнение
  • Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 20 минути , Дънди каза:

можеш, но втория път си плащаш ако новия полет е по-скъп

• Харесвам 3
Публикувано:

Ако взема билет с флекс с начална точка Западна Европа ( с други думи платен в евро), а след това го обърна на такъв с начална точка България (основна валута лева) по какъв курс ще ми сметне новият билет? 🙃

С други думи на колко лева ще се равняват първоначално платените от мен (да речем) 50 евро? 
Някак си ми е доста неприятно да плащам едно евро по 2.11 лева 😄 

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Кой купува билети по 50 евро? Да си признае😂

При 10 евро, дори и акаунтът да е в лева, чак голяма разлика не се получава от превалутирането. А като плащаш и с точки от акаунта, съвсем не е болка. Нали са за това, за полети на Уиз.

Редактирано от ДиянаВ
  • Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 13 минути , ДиянаВ каза:

Кой купува билети по 50 евро? Да си признае😂

При 10 евро, дори и акаунтът да е в лева, чак голяма разлика не се получава от превалутирането. А като плащаш и с точки от акаунта, съвсем не е болка. Нали са за това, за полети на Уиз.

Ай, постът е имал и редакция. Представям си как ми е било сипано преди това 😛

Долен студент в чужбина съм, ако кажа колко съм плащал за билети по Коледа или ще ме изгориет на клада, или ще ми вдигнете паметник ще съм субсидирал десетки билети по 10 евро 😄

Ако към евтин билет се вземе цял пакет например Wizz Go пренася ли се този пакет и неговата преференциална цена към новия билет или това важи само за отделни услуги като багаж и т.н? 

• Смея се 1
Публикувано:
1 minute ago, tch said:

Ай, постът е имал и редакция. Представям си как ми е било сипано преди това 😛

Долен студент в чужбина съм, ако кажа колко съм плащал за билети по Коледа или ще ме изгориет на клада, или ще ми вдигнете паметник ще съм субсидирал десетки билети по 10 евро 😄

Не си представяй и не се филмирай. Редакцията ми касае текста “При 10 евро...” и до края. Добавих го, както и поправих някои правописни грешки🙂

Разбира се, че се случва човек да купи скъп билет. В тази ситуация обаче и за целите, за които правим тия дни покупки, никой няма да даде 50 евро точно да такава резервация🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, ДиянаВ каза:

Не си представяй и не се филмирай. Редакцията ми касае текста “При 10 евро...” и до края. Добавих го, както и поправих някои правописни грешки🙂

Разбира се, че се случва човек да купи скъп билет. В тази ситуация обаче и за целите, за които правим тия дни покупки, никой няма да даде 50 евро точно да такава резервация🙂

Беше (само)-ирония, въобще не се съм се натоварил, споко 🙂  По-втората част от поста имаш ли случайно опит?

Публикувано:
5 minutes ago, tch said:

Беше (само)-ирония, въобще не се съм се натоварил, споко 🙂  По-втората част от поста имаш ли случайно опит?

За wizz go ли? Не, нямам. Не съм го ползвала никога.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Balkeye Bartokomouse
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.