Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 32 минути , master_of_germs каза:

Северна Германия е блокирана от зимата. В провинция NRW целият транспорт между градовете е спрян, няма влакове,няма автобуси.

@зВерчето има полет утре сутринта от Варна за Дортмунд. В момента пътува с влак от София за Варна, като сутринта си направи тест тук. 

Тя живее в Мюнстер, та дори да кацне, придвижването става на практика невъзможно.

Сайтът на летище Дортмунд не ми дава много инфо. Виждам че от днешните полети Белград е отменен, другите стоят закъснели, като тоя от Катовице вече няколко часа. 

Билетът е без флекс. Някакви идеи, как да действа? Според мене е редно да чака и ако Уиз не отменят дотогава, да бъде на летището сутринта. Може и в последния момент да стане отмяната...

Нейните хора в Германия я съветват изобщо да не лети, а да си остава тук за още няколко дни поне.

Едни близки си купиха същия полет с болни роднини Дортмунд-Варна и се надяват, че ще летят - продават билети още. До утре трябва да изчисятт снега и пистата има доста време.

Публикувано:
преди 1 час, master_of_germs каза:

Сайтът на летище Дортмунд

Пробвай Webcam

Преди време сайта им поддържаше поне 3 камери.

• Харесвам 2
Публикувано:

Полетите от/за Дортмунд днес са пренасочени да летят от/за Кьолн. Явно се извозват пътниците от едното до другото летище. За утре нямаме информация.

В нашият случай е проблем блокираният транспорт на север от Дортмунд и невъзможността да се достигне Мюнстер. 

В случай на пренасочване към друго летище пътникът не би ли трябвало да получи възможност за отмяна на полет и връщане на парите?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, master_of_germs каза:

Полетите от/за Дортмунд днес са пренасочени да летят от/за Кьолн. Явно се извозват пътниците от едното до другото летище. За утре нямаме информация.

В нашият случай е проблем блокираният транспорт на север от Дортмунд и невъзможността да се достигне Мюнстер. 

В случай на пренасочване към друго летище пътникът не би ли трябвало да получи възможност за отмяна на полет и връщане на парите?

Когато причината е времето няма право на компенсация, но превозвачът е длъжен да го превози до крайната точка в случая до Дортмунд.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 часа, Jorro каза:

Когато причината е времето няма право на компенсация, но превозвачът е длъжен да го превози до крайната точка в случая до Дортмунд.

Отмениха полета в крайна сметка от Дортмунд, конвертирах ги в кредит и после май са махнали страницата за обмяна в кеш, та звънях на телефона и първо ми се изръбиха, че не може - но като настоях се съгласиха да ги върнат кеш.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 27 минути , vinidj каза:

Отмениха полета в крайна сметка от Дортмунд, конвертирах ги в кредит и после май са махнали страницата за обмяна в кеш, та звънях на телефона и първо ми се изръбиха, че не може - но като настоях се съгласиха да ги върнат кеш.

Странно, самолетът от Варна сутринта излетя...

Публикувано:
преди 33 минути , master_of_germs каза:

Странно, самолетът от Варна сутринта излетя...

Да , и както и полета от София са били пренасочени към Кьолн. В момента всички полети ги пренасочват натам.

Публикувано:
На 6.02.2021 г. в 20:51, Tani каза:

Казваш им какви промени искаш, правят ти ги и ти пращат линк да потвърдиш. Влизаш, ако има да се доплаща, може с кредит или  по начин, който ти избереш. 

Греда. Попаднах на младеж в колцентъра който гледа и се мая и според него всичко е наред и ме прати да им пиша на имейла.  Явно линка за промените ще го чакам на имейла 😀

• Шок 1
Публикувано:
преди 41 минути , Capitan Morgan каза:

Греда. Попаднах на младеж в колцентъра който гледа и се мая и според него всичко е наред и ме прати да им пиша на имейла.  Явно линка за промените ще го чакам на имейла 😀

И моят опит с безплатният телефон показва, че съдействат само ако полета е отменен. Иначе те пращат на импулсния или за зелен....да им пишеш мейл 🙂

Предполагам, че този полет си го взел само заради евтините допл. услуги. Ако все пак имаш намерение реално да пътуваш между Полша и Украйна, най-добрият вариант като алт.маршрути е Катовице-Лвов.

А полетите между Солун и Абу Даби явно ги отменят, както @Tani писа в темата с ограниченията. В приложението излиза  за полет през март, че е отменен, но все още нямам мейл.

• Харесвам 3
Публикувано:

Алтернативни летища на Солун са Атина и ... внимание.... големият победител.... София  🎉🍾🤩!!! Като за София излиза освен А.Д и Дубай.

Видя ли, @Георги Матеев, а ти само ми се подиграваше?!? 😛

• Харесвам 8
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
Преди 1 час, Мари Николова каза:

Алтернативни летища на Солун са Атина и ... внимание.... големият победител.... София  🎉🍾🤩!!! Като за София излиза освен А.Д и Дубай.

Браво! Стратегията ти за максимално изпилване на София в крайна сметка се оказа добра 🙂

Макар че поне на мен вече почна да ми е все тая дали билетът ще е 1, 10 или 100 евро. Само най-накрая да тръгнат полетите и да отпаднат поне част от ограниченията, в момента не си мечтая за нищо повече...

• Харесвам 15
Публикувано:
преди 7 минути , Радо каза:

Ако питаш от гледна точка на разликата в ограниченията между емирствата - просто Абу Даби има в пъти повече петрол от Дубай и могат да си позволят по-строги Ковид мерки, практически спирайки туризма. А в последните години Дубай много разчита на туристическия поток и това обяснява по-либералното им отношение.

Иначе измислих как да избегна карантината. Ще отида (примерно) до Монголия и оттам ще летя директно до Абу Даби и готово :grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 3 минути , Георги Матеев каза:

Просто Абу Даби има в пъти повече петрол от Дубай и могат да си позволят по-строги Ковид мерки, практически спирайки туризма.

В последните години Дубай много разчита на туристическия поток и това обяснява по-либералното им отношение.

Иначе измисих как да избегна карантината. Ще отида (примерно) до Монголия и оттам ще летя директно до Абу Даби и готово :grin:

Не  схващам засиления интерес към Абу Даби - освен, че Уиз някога по някое време, преди време, в 6 дни от два последователни месеца са имали билети по 19.99/еднпосочни (примерно през май, или юни, когато е 50С)

А за това:

преди 19 минути , Георги Матеев каза:

Макар че поне на мен вече почна да ми е все тая дали билетът ще е 1, 10 или 100 евро.

Съм 120% съгласен!

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 11 минути , Радо каза:

Каква е историята с Абу Даби, не разбирам? Има нещо специално ли там, освен Шейх Зайед?

Предимно се лигавим и забавляваме с алтернативните маршрути на Уиз. 🙂

През януари пуснаха билети от Гърция до Абу Даби по 1 дирхам(около 0,40лв). Взех няколко от/до Солун, с тайната надежда да ги отменят и алтернативен маршрут да е София. Стана точно така.  Не че скоро ще се пътува до там, ама да си имаме някое друго билетче 🙂

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 9 минути , Мари Николова каза:

През януари пуснаха билети от Гърция до Абу Даби по 1 дирхам(около 0,40лв). Взех няколко от/до Солун, с тайната надежда да ги отменят и алтернативен маршрут да е София. Стана точно така.  Не че скоро ще се пътува до там, ама да си имаме някое друго билетче 🙂

ОК. Успех.

• Смея се 2
Публикувано:

Знаете ли Wizz колко време се бавят при връщането на пари? На 21.01. заявих връщане на пари (за съжаление картата, с която бях платил е преиздадена и връщането ще е по сметка) и до момента ни вест, ни кост от тях.

Публикувано:
Преди 1 час, Радо каза:

This test should have been conducted within 96 hours before travelling to Dubai.

или 72 часа според един линк който беше пуснала @AlexandraKo

Публикувано:
Преди 1 час, Мари Николова каза:

И аз влача едни билети от март София-Абу Даби, които бяха по 60лв двупосочни. Сега ги прехвърлих за пролетната ваканция София-Дубай и въпреки, че пак разместиха датите, мисля да си ги ползвам. За 4 членно семейство си е направо оферта. Иначе трябва да дебна и все неудобни дати имаше нормални цени.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, feel_the_rush каза:

И аз влача едни билети от март София-Абу Даби, които бяха по 60лв двупосочни. Сега ги прехвърлих за пролетната ваканция София-Дубай и въпреки, че пак разместиха датите, мисля да си ги ползвам. За 4 членно семейство си е направо оферта. Иначе трябва да дебна и все неудобни дати имаше нормални цени.

Аз съм с едни пари или по-скоро кредити пред теб, че мойте излезнаха по 56лв на човек пак за 4-ма 😀 А вашите за кои дати са?

Публикувано:
преди 33 минути , Ivko каза:

Аз съм с едни пари или по-скоро кредити пред теб, че мойте излезнаха по 56лв на човек пак за 4-ма 😀 А вашите за кои дати са?

Бяха 6-10 април, но ми ги преместиха 7-11 април, което хич не ме устройва, защото 11ти прибирането е много късно, а понеделник си е учебен ден след това. Размишлявам сега как да ги завъртя, но най вероятно ще взема последния полет от март и прибаране на 4ти. Засега си стоят така, че има време и може пак да ги разместят.

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте! И аз взех едни евтини полети Букурещ - Дубай, че и часовете на румънците са по-добри - кацаш в 14ч. Но сега разбрах, че на всички пътници се прави тест на летището в Дубай и си в карантина, докато излезе резултата. Ще бъдем за 4 дни, а ще правим 3 теста. 

Публикувано:
преди 5 минути , maiche каза:

Здравейте! И аз взех едни евтини полети Букурещ - Дубай, че и часовете на румънците са по-добри - кацаш в 14ч. Но сега разбрах, че на всички пътници се прави тест на летището в Дубай и си в карантина, докато излезе резултата. Ще бъдем за 4 дни, а ще правим 3 теста. 

Къде го четете това? От къде ще летите? В Дубай в момента искат само пср тест направен преди излитане. Карантина няма, а втори тест по преценка на място могат да ти направят на летището.

Публикувано:
преди 2 минути , maiche каза:

а защо 3 теста?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.