Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 12 минути , Ivko каза:

На летището в Гетуйк съм с полет за София в 21:45, но вече два пъти го променят и за сега е с час 22:45. Дали ще закъснява още? Предполагам от София трябва да излети.

Излетял е от София. Ще кацне в 22 ч при теб. Вероятно ще излетите към 23

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Ivko каза:

На летището в Гетуйк съм с полет за София в 21:45, но вече два пъти го променят и за сега е с час 22:45. Дали ще закъснява още? Предполагам от София трябва да излети.

Така и така имаш време докато кацне, би ли проверил има ли отворен салон работещ с Дайнърс?  На южния терминал май работи само No1, Aspire още ли е затворен? 

Връзка към коментар

Имаше брутална буря над София днес към 8 вечерта. Детето ми зяпа в захлас, имам ап за къде е гръмотевицата и даваше на два километра от нас. Много вероятно затова всички излитащи от София да са се бавили и съответно прибирането на същата машина обратно.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 58 минути , EliDion каза:

Пак ли имат бъг в системата. На търсачката ми дава София Болоня - 8-15 август 19.98, като цъкна за букване 28,99? Някой с такъв проблем?

Ако говориш за уеб версията там цените не се ъпдейтват в реално време не знам защо. Примерно ако има едно място на една цена и се купи, календара продължава да показва старата цена, но при резервиране дава реалната цена.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Какви са стандартите за отразяване на банкови плащания в днешно време? Платих полета по банков път на 25 май, но още си виси on hold в сайта на уиз. 

Връзка към коментар
преди 3 минути , Георги каза:

Какви са стандартите за отразяване на банкови плащания в днешно време? Платих полета по банков път на 25 май, но още си виси on hold в сайта на уиз. 

При преводи междубанкови на територията на страната сумите постъпват по насрещната сметка в рамките на същия работния ден, тъй като има нов стандарт в БОРИКА, ISO 20022, при които файловете се обработват на пакети от страна на двете ДПУ.

Връзка към коментар
преди 11 минути , agenta каза:

При преводи междубанкови на територията на страната сумите постъпват по насрещната сметка в рамките на същия работния ден, тъй като има нов стандарт в БОРИКА, ISO 20022, при които файловете се обработват на пакети от страна на двете ДПУ.

В случая говорим за сметката им в Ситибанк в Лондон, полетът е Болоня - София и нея ми дадоха за плащане. 

Аз не бързам чак толкова да потвърдят, но цените паднаха и предпочитам да ми върнат парите и да не потвърдят полета, да си го купя наново след като толкова време им отнема обработката. 

Връзка към коментар
преди 2 минути , Георги каза:

В случая говорим за сметката им в Ситибанк в Лондон, полетът е Болоня - София и нея ми дадоха за плащане. 

Аз не бързам чак толкова да потвърдят, но цените паднаха и предпочитам да ми върнат парите и да не потвърдят полета, да си го купя наново след като толкова време им отнема обработката. 

В зависимост от превода времето е различно.

При преводи излъчени в евро по SEPA обработването се извършва в рамките на работния ден и преводите се заверяват по сметки на банките в Еврозоната до 1 - 2 дни.

При преводи излъчени в трети валути по SWIFT много зависи от кореспондентската банка, която стои между изпращащата и получаващата банка, но в рамките на до 4-5 работни дни трябва да бъде заверен по сметката на получателя.

Връзка към коментар
Георги Матеев

Осло TRF - Гданск GDN, доста дати през октомври и ноември.

Полет - 51 норвежки крони - 5 евро

Flex - 50 норвежки крони - 5 евро

Откакто 5-евровите италиански полети изчезнаха това е следващото най-добро предложение за евтин флекс и отстъпка от административната такса.

• Харесвам 23
Връзка към коментар
преди 2 часа, agenta каза:

В зависимост от превода времето е различно.

При преводи излъчени в евро по SEPA обработването се извършва в рамките на работния ден и преводите се заверяват по сметки на банките в Еврозоната до 1 - 2 дни.

При преводи излъчени в трети валути по SWIFT много зависи от кореспондентската банка, която стои между изпращащата и получаващата банка, но в рамките на до 4-5 работни дни трябва да бъде заверен по сметката на получателя.

Да, ясно колко отнемат преводите. UK са в Сепа, така че би трябвало да е доста бързо. Въпросът ми беше колко време уизовците се моткат след това 🙂 Последно съм плащал по банков път преди доста време и тогава ставаше сравнително бързо, никога не съм чакал 5 дни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , Георги каза:

Да, ясно колко отнемат преводите. UK са в Сепа, така че би трябвало да е доста бързо. Въпросът ми беше колко време уизовците се моткат след това 🙂 Последно съм плащал по банков път преди доста време и тогава ставаше сравнително бързо, никога не съм чакал 5 дни.

Последно на 6-я ден ми се отрази в профила полета след плащането. Това упражнение го правих около 20 май .

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Понеже никога не ми се е налагало да активирам флекс, питането ми е може ли да се активира само за единия пътник в резервацията? 

Задължително ли основният пътник - собственик на акаунта трябва да активира своя флекс ?

Връзка към коментар
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Откакто 5-евровите италиански полети изчезнаха ...

А, не са изчезнали, гледай септември:
CAG-MXP
MXP-SUF
MXP-NAP
BRI-LIN
BRI-MXP
BGY-CAG
BGY-SUF
BGY-NAP
LIN-CAG
LIN-SUF
LIN-NAP

• Харесвам 8
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 16 минути , Фил каза:

А, не са изчезнали, гледай септември:
CAG-MXP
MXP-SUF
MXP-NAP
BRI-LIN
BRI-MXP
BGY-CAG
BGY-SUF
BGY-NAP
LIN-CAG
LIN-SUF
LIN-NAP

От тези има ли някой, при който флексът е €5 (ако си проверявал)? Че по-често на италианските полети е €6.

Връзка към коментар
преди 7 минути , Георги Матеев каза:

От тези има ли някой, при който флексът е €5 (ако си проверявал)? Че по-често на италианските полети е €6.

на тези, които проверих, беше 5€, но не ги проверих абсолютно всички ...

P.S. CAG-MXP (30.09) със сигурност е 5€, понеже имам такъв

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 33 минути , agenta каза:

Понеже никога не ми се е налагало да активирам флекс, питането ми е може ли да се активира само за единия пътник в резервацията? 

Задължително ли основният пътник - собственик на акаунта трябва да активира своя флекс ?

Може да се активира само за единия пътник. Аз съм правила няколко пъти варианта, при който актививам флекса на друг - нетитуляр на акаунта и аз - титуляр оставам. @Ivko беше питал за обратния вариант - при активиран флекс на титуляра какво става с цената на другия/те пътници и ако се увеличава, как взема по-високата цена. Не знам направил ли е това упражнение и какво се е случило.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Има ли смисъл да се взима двупосочен полет, ако флексът е по 5 евро, или е по-добре да са на различни отсечки и резервации, които да обединя в отиване и връщане, за да може да се лавира по-лесно, ако евентуално добавян багаж е на различна цена двупосочно. Дано съм се изразил ясно.

Питам, че покрай абитуриентските вълнения тая тема ми е мътна, но вече смятам да избухна.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 минути , Zaro каза:

Има ли смисъл да се взима двупосочен полет, ако флексът е по 5 евро, или е по-добре да са на различни отсечки и резервации, които да обединя в отиване и връщане, за да може да се лавира по-лесно, ако евентуално добавян багаж е на различна цена двупосочно. Дано съм се изразил ясно.

Питам, че покрай абитуриентските вълнения тая тема ми е мътна, но вече смятам да избухна.

Отделни отсечки вземи. Иначе с двупосочни си ограничен в маршрута и цената на отиването и връщането не е просто сбор от двете, в смисъл да се компенсира по-евтина/по-скъпа в някоя от посоките. Също не съм много ясна🙂, но отделни вземи🙂

Останала съм с впечатление, че по-добре е първоначалната покупка 5+5 да е в евро, че в друга валута дава разни отклонения в тарифите.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.