Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 25.02.2025 г. в 22:45, vladimira74 каза:

Някой може ли да помогне с евтин флекс. Имам изтичащ кредит. 

Анкона-Тирана, 20 март, 14.99 евро билет, 9.90 евро флекс

Анкона-Тирана, 11 март, 9.99 евро билет, 10.85 евро флекс

Анкона-Тирана, 12, 18, 19 март, 14.99 евро билет, 10.85 евро флекс

Братислава-Скопие, 17 март, 9.99 евро билет, 11.85 евро флекс

Братислава-Скопие, 19 март, 17.99 евро билет, 11.85 евро флекс

Виена-Охрид, 7, 10, 14, 17, 20, 24 март, 19.99 евро билет, 11.85 евро флекс

• Харесвам 14
Публикувано:

Полските градове имат чудесно развит нощен транспорт, особено от /до летище. Сигурна съм, че имат поне една автобусна линия, обслужваща летището в Краков в малките часове. Колко ще се задържат тези часове на полетите е друга тема.

• Харесвам 5
Публикувано:

Не става въпрос за това, аз съм от тези, които не искат да губят последния си ден и да стават по първи петли, за да взимат ранен полет обратно до България. На отиване няма проблем. Ще чакам по-удобно разписание. Или просто връщане от друг град.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 41 минути , Hakkâri Spor каза:

Не става въпрос за това, аз съм от тези, които не искат да губят последния си ден и да стават по първи петли, за да взимат ранен полет обратно до България. На отиване няма проблем. Ще чакам по-удобно разписание. Или просто връщане от друг град.

От Вроцлав има полети следобедни или вечерни с конкуренцията ( Райънеър ) и е възможност да се видят и двата града.

Публикувано:

Имате ли проблем с приложението? Цял ден иска актуализация, но не тръгва такава. Деинсталирах, после инсталирах няколко пъти и постоянно си иска актуализация.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 минути , Otnesen каза:

От Вроцлав има полети следобедни или вечерни с конкуренцията ( Райънеър ) и е възможност да се видят и двата града.

Абсолютно е така. Аз съм го видял Вроцлав вече обстойно. Но може да се измислят някакви комбинации 😉 От Катовице не съм чувал някакви суперлативи...

• Харесвам 3
Публикувано:

От Катовице има полети до Исландия, Мадейра, Канарите, че и до Мароко и Грузия (винаги са им завиждал), на 1 час е от Краков с автобус/влак, така че си е още една възможност за врътки. 

• Харесвам 14
Публикувано:

Не бих се сетил да им завидя за нещо на поляците , но Грузия е изключително популярна дестинация за тях.Не знам дали Грузия специално им е остатък от соца или просто си падат по планински държави.Примерно в Непал са сред най-многойните туристи. Имат и солидна диаспора в почти всяка развита държава.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 12 часа, antea каза:

а водата? не охладнява ли чувствително през октомври? 

:smile:

В Пулия и Сицилия сезонът определено приключва септември. Октомври превалява, има вятър, плажовете не се чистят.  Съмнявам се на Сардиния да е по-различно.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 37 минути , bad kid каза:

В Пулия и Сицилия сезонът определено приключва септември. Октомври превалява, има вятър, плажовете не се чистят.  Съмнявам се на Сардиния да е по-различно.

Има няколко поста от @searus. Помня, че бяхме по едно и също време в Сардиния. От това, което видях аз и което сподели тя, мога да кажа само едно - октомври е точно момента за Сардиния 😉

image.png.dbeb5a6c97df22069628a820459fa994.png

Миналата година в края октомври бяхме до Палма и водата пак беше добре за къпане в заливите.

Аз лично не бих отишъл през сезона, защото примерно Spiaggia La Pelosa бил само с предварителна резервация (ако съм разбрал правилно, какво ми обясняваха), а цените на нощувките и тълпите ще са крайно неприемливи поне за мен.

• Харесвам 3
Публикувано:

2022-ра беше необичайно топла есента, даже и ноември, но беше изключение.

И аз в сезон избягвам да ходя, но след 15 септември е перфектно.

• Харесвам 3
Публикувано:

Има си множество почитатели на октомврийското море, най-вероятно Сардиния е чудесна за 3-4 дни през есента.

Обаче когато се стъмва в 18 часа на мен ми убива усещането за безметежност в безкрайните летни дни, независимо от температурата. 

https://www.timeanddate.com/sun/@2523227?month=10&year=2025

Така че междинният сезон септември за мен е оптимален и си заслужава по-високите цени от есента. 

Аз съм много доволна и за двете линии. Надявам се и да ги летим де, но и така им се радвам :girl_hide: 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 15 минути , Lindt каза:

Така че междинният сезон септември за мен е оптимален и си заслужава по-високите цени от есента. 

Определено е така. Просто да се провери, кога точно започва учебната година и да се ходи след това 😉

Аз пък си обичам да няма хора, дори и да е на тъмно 🙂 

Относно температурите - нека всеки си прави сам изводите, че ...

image.png.d5535a85dfac5a9b651103aa48feda95.png

image.png.b0c6e3e4465dca65344044722f79a26e.png

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , bad kid каза:

На късмет е октомври, например 2020та е било направо за яке.

Screenshot_20250227-090625.png

Октомври 2020 нямаше много пътуване, та да не ни е яд. Затова беше така.

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:

аз под септември винаги разбирам втората половина, даже това, което виждам в графиката ми е леко на кантар :smile: октомври по такива места си е на късмет, може да е разкошно, като циганското лято тук, но със същата вероятност - и не.

Публикувано:

И аз се надявах да правя плаж на о. Прочида, което е на същата ширина като Сардиния в средата на септември, но всъщност улучих доста хладно време. Затова и предпочетох да остана в Неапол. 

Скоро не съм гледала, но ми е правело впечатление, че нощувките на Сардиния дори през зимата си държат цена. 

Абе, избор на дестинации да има, все ще го нагласим някак. 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 10 часа, Hakkâri Spor каза:

Абсолютно е така. Аз съм го видял Вроцлав вече обстойно. Но може да се измислят някакви комбинации 😉 От Катовице не съм чувал някакви суперлативи...

преди 8 часа, iceman00 каза:

От Катовице има полети до Исландия, Мадейра, Канарите, че и до Мароко и Грузия (винаги са им завиждал), на 1 час е от Краков с автобус/влак, така че си е още една възможност за врътки. 

Катовице е добре от гледна точка на връзки, но другите неща също са верни - не е нещо впечатляващо, спокойно може да бъде пропуснато. Освен това стигането до летището е малко драма по отношение на обществения транспорт. Трябва такси или Убер, поне така беше до миналото лято. 

преди 1 час, Lindt каза:

Има си множество почитатели на октомврийското море, най-вероятно Сардиния е чудесна за 3-4 дни през есента.

Обаче когато се стъмва в 18 часа на мен ми убива усещането за безметежност в безкрайните летни дни, независимо от температурата. 

https://www.timeanddate.com/sun/@2523227?month=10&year=2025

Аз съм много доволна и за двете линии. Надявам се и да ги летим де, но и така им се радвам :girl_hide: 

преди 14 часа, antea каза:

а водата? не охладнява ли чувствително през октомври? 

колкото до Краков - сигурно е много прекрасен, но ако така или иначе си планирал да ходиш до лагерите, е по-удобно от там, това имах предвид :smile:

Ходих да ровя снимки и да гледам инфото в колко часа са правени. До 19:30 си е светло в началото на октомври. Определено не се стъмва в 18:00 и говоря за източно крайбрежие.  

Естествено, че през преходен сезон, като пролет или есен, никой не може да гарантира, какво ще е времето. Може да се случи да е някакво буреносно, дъждовно, друг вид гадно, но освен лични впечатления, имам и оплавания от близки, които трудно са издържали септемврийската жега преди няколко години, затова са планирали октомври тази есен. Ако трябва да съм честен - аз им казах същото "ама, това, че ние сме имали много хубав октомври, не значи, че пак ще е така", не се трогнаха. Държаха на това, че септември е било твърде горещо.  

Отделен момент е, че някои от най-хубавите плажове вече са с ограничен и/или платен достъп, поради многото хора, тъй като попадат в природни паркове/ резервати и пр. Става с предварителна регистрация в определено приложение и така нататък. Тази "екстра" (поне до сега) отпадаше от 01.10. Т.е. нито имаше нужда от предварителна регистрация, нито (дори да я оставят целогодишно) ще има драма, поради по-малкото туристи след "края на сезона". 

Казвам всичко това, не за да разубеждавам хора за септември, напротив. Просто определено мисля, че октомври не е за подценяване. 

п.с. 
що се отнася до водата - тази снимка е от малко след 17:00, пък сме доста топлолюбиви 
AP1GczOTCUn4p7llhzB_I2H_D_hMA-dxcZOIseKa

• Харесвам 12
Мирослав Василев
Публикувано:

От Краков до Катовице, може да се използва автобус от Краков за 15 злоти до автогарата на Катовице и после градския, на всеки 30 минути е https://rj.metropoliaztm.pl/rozklady/1-ap/5137/1/183618/

Има и директна маршрутка от главната на Краков до Катовице, 80 злоти на човек. 

Транспорта от и до летището на Краков, влака му вдигнаха цената за пореден път, вече е 20 злоти и вече е по-икономично да се вземе Убер или Болт, ако пътуват повече от 1 човек.
Има и нощен автобус номер 902, пътува веднъж на час.

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 3 часа, jorocontrola каза:

Аз лично не бих отишъл през сезона, защото примерно Spiaggia La Pelosa бил само с предварителна резервация (ако съм разбрал правилно, какво ми обясняваха), а цените на нощувките и тълпите ще са крайно неприемливи поне за мен.

Плажът Spiaggia La Pelosa след 17.00 е със свободен достъп, ако предварително не сте си направили резервация. Ние бяхме началото на септември 2023, пристигнахме около 16.00 и изчакахме в едно заведние до 17.00 и влязохме. Времето беше много хубаво през целия период, нямаше и чак много туристи, доколкото си спомням. Октомври казаха, че става доста ветровито, но всяка година е различно.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 18 часа, iMari каза:

Знам, че няма нужда да ви давам акъл, но алтернативните маршрути на София - Сардиния трябва да е поне София - Рим. А на София - Краков, минимума е Бургас - Катовице. Евентуално Варшава и Люблин. Пък цял месец лятно разписание ще гласят. 😃

Не искам да ставам досадна, но вчера разписанието определено не изглеждаше така. Побързах да взема билети, да проверя предположенията си. 😀

image.png.23f680b26f55cc42bb75e4a9d1c92d12.png

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Аз пък намирам увеличени честоти за лятото до разни италиански летища, така че ако някой е по ранното планиране...

Screenshot.png.afa35f10573687f329945a1491d8bcd5.png

Screenshot(2).png.b93bd6dd564a7408895d790fce3ee3a7.png

Screenshot(1).png.3edc78acdab426a4d5eca3553e8f8002.png

• Харесвам 7
Публикувано:

Аз само като си представя сега какви вълни с инвазии ще настанат , ще изчакам поне година да се извърви кервана.Не съм много по масовките тип "Бари" и дано линията се запази дълго време.

Публикувано:
преди 21 часа, Hakkâri Spor каза:

Анкона-Тирана, 20 март, 14.99 евро билет, 9.90 евро флекс

Анкона-Тирана, 11 март, 9.99 евро билет, 10.85 евро флекс

Анкона-Тирана, 12, 18, 19 март, 14.99 евро билет, 10.85 евро флекс

Братислава-Скопие, 17 март, 9.99 евро билет, 11.85 евро флекс

Братислава-Скопие, 19 март, 17.99 евро билет, 11.85 евро флекс

Виена-Охрид, 7, 10, 14, 17, 20, 24 март, 19.99 евро билет, 11.85 евро флекс

Благодаря. Взех Анкона - Тирана. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.