Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Разбира се , може да провесиш на врата или по тялото си каквото си поискаш.Ако е в ръка трябва да се побира в ръчния багаж.

• Харесвам 5
Публикувано:

Винаги пътувам с раница и банан на кръста и възглавница и торба с покупки и никога никой нищо. Може да си напълните възглавницата даже с чорапи и/или бельо 😒😁

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 3 часа, natalito78 каза:

Не намерих в инфото при Уиз дали може, но имам спомен, че някъде съм чела за одеало, възглавничка и книга че може.

https://www.wizzair.com/bg-bg/pomoshten-centar/informaciya-i-uslugi-za-rezervacii/bagaj/razreshen-bagaj/cabinen-bagaj

Цитат

Освен това, следните вещи могат да бъдат взети на борда без допълнително заплащане:

• Палто или одеяло
  • Мобилен телефон
  • Материали за четене за полета
  • Безмитни артикули, закупени в салона за заминаване след преминаване през проверката за сигурност
  • За бебета (0-2 години): храна за продължителността на полета и сгъваема бебешка количка или малко детско креватче (може да се вземе до вратата или на стъпалата на самолета)
  • Чифт патерици за пътници с физически увреждания

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

може да провесиш на врата или по тялото си каквото си поискаш.

Недей така, някоя ще вземе да провеси питон! :biggrin:

• Смея се 14
Публикувано:

Някакъв небрандиран А320 ни извозва (FMM-SOF), това нормално ли е? 
Между седалките разстояние точно една педя (за деца идеално, ама за пораснали?) 😄

И подобно на Раянеър… няма джобове зад седалките, в които да си сложи човек вода, книга, списание… 

49D0635B-E898-4CC4-A1B1-A3EF8DDA779B.jpeg

8354F475-13CA-4CF2-B293-AA2875A41C67.jpeg

57F176FE-2232-4EA2-A5E0-CC071D479787.jpeg

• Шок 1
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 15 минути , Hakkâri Spor каза:

Между седалките разстояние точно една педя (за деца идеално, ама за пораснали?) 😄

И подобно на Раянеър… няма джобове, в които да си сложи човек вода, книга, списание… 

Преди месец пътувах с такъв. Каталясал доста. Важното е, че свърши работа 😄

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 11 минути , Hakkâri Spor каза:

И подобно на Раянеър… няма джобове, в които да си сложи човек вода, книга, списание… 

Пак добре, че е имало полет!

Имах подобен случай с полет от Бергамо към София. Но тогава поне самолетът беше брандиран с някакво име, което нищо не ми говореше. Писах до съпорта, който отговори, че тяхната машина се повредила и наели спешно въпросното возило да изпълни полета. Както се казва - за 10 евро полет - така ще е!

• Харесвам 6
Публикувано:

Със сигурност е извънредно, но не е повод за паника.

Като има повреда или някаква друга липса може да наемат самолет от друга компания, вместо да плащат обезщетения...

• Харесвам 4
Публикувано:

Уиз имат приземени около 25% от самолетите като пикът се чака към есента на 2025 г. Причината е обслужването на двигателите на Прат&Уитни. Когато и където е необходимо, наемат други машини. Този специално си е техен, а бърз поглед във Flightradar24 показва, че е "софиянец".

• Харесвам 6
Публикувано:

Още по време на панемията започнаха да ползват самолети на различни АК. А при започването на войната в Украйна мисля, че за известен период от време имаха няколко самолета там, които не можеха да изкарат от територията на страната. Впоследствие се появи и проблема с двигателите. Аз съм летяла с небрандиран самолет и с такъв на една фалирала вече украинска компания, както и с някакъв със зелена ливрея на техни полети. Важно е полети да има! (само да не възкресят Ботко) 🙂

Edit: Sky up не била фалирала, прехвърлила се е в Молдова.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, iMari каза:

Още по време на панемията започнаха да ползват самолети на различни АК. А при започването на войната в Украйна мисля, че за известен период от време имаха няколко самолета там, които не можеха да изкарат от територията на страната.

Три от самолетите още си седят на Жулиани, но са им взели двигателите по някое време. Даже може да ги видиш на мапса:  HA-LPM (най в ляво), HA-LWY, HA-LPJ,

image.png.c6e80170753dd1eb8ddea43b089f4704.png

HA-LWS беше в Лвов и си го измъкнаха от там още септември 2023

• Харесвам 8
Публикувано:

Wizz Air announced today two new routes:

📍 Gabala, Azerbaijan
📍 Beirut, Lebanon

Route Information:

🛫 Abu Dhabi – Beirut

•    Operating Days: Monday, Wednesday, and Friday

•    Start Date: June 4, 2025

🛫 Abu Dhabi – Gabala

•    Operating Days: Tuesday, Thursday, and Saturday

•    Start Date: June 19, 2025

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

Браво, браво. Хубавите дестинации винаги са от Abu Dhabi, но това е положението 😄 Габала̀ е много красиво място, историческо (Qəbələ). Но е в планината и зимата е студено. Лошото е че София-Абу Даби има чак от септември (за да може да стане връзката). 

• Харесвам 4
Публикувано:

Да аз винаги се чекирам и да не летя защото при едно закъснение примерно може да вземеш обещетение, а за да го искаш ти трябва бордна карта.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 32 минути , Ivko каза:

Да аз винаги се чекирам и да не летя защото при едно закъснение примерно може да вземеш обещетение, а за да го искаш ти трябва бордна карта.

А трябва ли да я сканираш на летището и да минеш секюрити, евентуално и паспортна проверка, за да претендираш за обезщетение?

Публикувано:

Един въпрос - имам закупени билети от преди два месеца за Мадрид за Септември, но сега гато проверя календара на Уиз, полетите до тази дестинация са само до края на Август. Имате ли идея каква е причината?

Публикувано:
преди 10 минути , vorbis каза:

А трябва ли да я сканираш на летището и да минеш секюрити, евентуално и паспортна проверка, за да претендираш за обезщетение?

Не ти към иска прикчваш само бордната и никой не гледа нито те знае дали си летял или не

преди 3 минути , sasho_n2 каза:

Един въпрос - имам закупени билети от преди два месеца за Мадрид за Септември, но сега гато проверя календара на Уиз, полетите до тази дестинация са само до края на Август. Имате ли идея каква е причината?

Нещо се бъркаш полети си има до 2026-та. Сигурно гледаш календара за цените там показва до 6 месеца напред само.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , Ivko каза:

Не ти към иска прикчваш само бордната и никой не гледа нито те знае дали си летял или не

Нещо се бъркаш полети си има до 2026-та. Сигурно гледаш календара за цените там показва до 6 месеца напред само.

Да, точно така - гледам таблиците с цените. Преди два месеца излизаха цените, сега не излизат за Септември

Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, vorbis каза:

През Аероиск не беше нужно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, vorbis каза:

Според директивата трябва да си летял при закъснение до 5 часа. 

преди 55 минути , Дани Магелани каза:

През Аероиск не беше нужно.

Аерписк НЕ приемат случай ако не си летял в рамките на 3 часа закъснение, за над 5 часа си права. 

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, Doctor Who каза:

Според директивата трябва да си летял при закъснение до 5 часа. 

Аерписк НЕ приемат случай ако не си летял в рамките на 3 часа закъснение, за над 5 часа си права. 

При мен закъснението беше 9 часа, а и летях в действителност. Но не са ми го искали.

Публикувано:

Авиокомпанията трябва да си има данни дали сте летели или не, в смисъл ако искат да проверят, ще проверят, а само бордна карта няма да докаже, че вие сте прави, а те не.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.