Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
7 minutes ago, BPK said:

Две публикации от италианската преса относно затварянето на базата в ОАЕ и какво да се прави с новите транс-континентални самолети:

https://www.ilfoglio.it/esteri/2025/07/16/news/l-europa-sa-ancora-attrarre-il-caso-wizz-air-7925853/

и

https://www.theflightclub.it/2025/07/il-primo-airbus-a321xlr-di-wizz-air-arriva-a-milano-ma-come-lo-utilizzera-senza-abu-dhabi/.

Интересно, че се посочват и технически причини по затварянето, свързани със силно ускорено износване на двигателите в тамошния климат, освен всичко останало.

"Разположението не се различава от нормален A321, който вече е в експлоатация за Wizz Air: няма електрически контакти, няма IFE, няма Wi-Fi, камо ли бизнес класа, само 239 седалки, които не се накланят"

Тоя проект е умрял още в зародиш. Освен да ги пробутат някъде из по-бедната Азия ...там пък няма особено големи разстояния дето да покриват тия машини.

Публикувано:
преди 3 часа, ДиянаВ каза:

Винаги ми е странно при изречени подобни закани какво се има предвид и как се отстоява заръката😉

Ми към 2010 се разсърдих на Ер Франс и оттогава не съм летял с тях, а имах златен статус

• Харесвам 3
  • Браво 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 3 часа, ДиянаВ каза:

Винаги ми е странно при изречени подобни закани какво се има предвид и как се отстоява заръката😉

Въпрос на колко те е издразнила дадена авиокомпания. Аз например от поне 5 години нямам спомен да съм летял с Луфтханза, дотолкова не мога да ги понасям. Избягвам ги абсолютно умишлено - дори понякога с цената на по-неудобни връзки.

• Харесвам 5
Публикувано:
20 minutes ago, Георги Матеев said:

Въпрос на колко те е издразнила дадена авиокомпания. Аз например от поне 5 години нямам спомен да съм летял с Луфтханза, дотолкова не мога да ги понасям. Избягвам ги абсолютно умишлено - дори понякога с цената на по-неудобни връзки.

Сигурен съм , че ако ония милиони бяха към Луфтханза, щеше да им дадеш втори шанс и нямаше да си толкова гнуслив 🙂

Стига да полетят нещата са ок , само понякога ми е неудобно да ме обслужват толкова възрастни хора ...най-вече на дългите полети.Предпопагам там са наистина недосегами до пределна възраст.После като се качиш на полет с  "България Ер" все едно си преоткрил авиацията...

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:
В момента, neuromancer каза:

Ми към 2010 се разсърдих на Ер Франс и оттогава не съм летял с тях, а имах златен статус

Браво, отстояваш твое право на потребител да не ползваш услугата им вследствие явно на сериозно негативното преживяване или поредица от такива. 
Аз дотук не мога да зачеркна Уиз - определено се редуваме в “прецакването”, ако мога така жаргонно да се изразя😉 Нищо не е на живот и смърт в едно пътуване и ако не се получава точно това, то все ще си намери място следващо. Бедна ми е фантазията какво изригване ще има тук, включително от отричащите се, заричащите се и подобни, ако Уиз анонсират: закриваме базата в София😆 
Иначе лично за мен ползването на WDC без карта на ДСК, чрез която да се трупат точки е малко безсмислено за едните 10€ отстъпка за полет един път в годината. Тънки сметки, голям масраф… Но друг ще ме опровергае, че не му е подходяща и така - различни сме🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 13 минути , stanimir каза:

неудобно да ме обслужват толкова възрастни хора ...най-вече на дългите полети.Предпопагам там хората са наистина недосегами до пределна възраст

И при румънското Таром са така - динозаври, че и се карат на пътниците🙉 Последното го добавям да не кажеш, че пак се правя на много млада😂😜

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 часа, ДиянаВ каза:

От любопитство питам🙂

Досега пътувахте ли и с кои?

Понякога блек-листването се определя от съпътстващи фактори - неудобен трасферен хъб, лошо наземно обслужване, тип/вид използвани самолети и т.н. Мога да дам примери, но не е коректно да се злослови за тази или онази компания, пък и мнението ми би било субективно. П.С. Летял съм доста (за съжаление).

Публикувано:

Мога ли при плащане на билети да платя смесено, с WIzz кредити и с  някаква карта, но да използвам само част от натрупания  WIzz кредит или  се усвоява целия бонус и остатъка ти предлага да го платиш по друг начин? 

Публикувано:
преди 10 минути , elzbieta каза:

Мога ли при плащане на билети да платя смесено, с WIzz кредити и с  някаква карта, но да използвам само част от натрупания  WIzz кредит или  се усвоява целия бонус и остатъка ти предлага да го платиш по друг начин? 

Второто е. Ако избереш плащане с кредит го тегли, колкото може и няма възможност за избор на сума като част от кредита, а остатъкът да е с пари.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Още ли не си им простил, че им дадоха помощ по време на Короната? 😄

Публикувано:
преди 5 минути , ДиянаВ каза:

Второто е. Ако избереш плащане с кредит го тегли, колкото може и няма възможност за избор на сума като част от кредита, а остатъкът да е с пари.

Така и предполагах. Благодаря!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , elzbieta каза:

Така и предполагах. Благодаря!

Ако другарче иска да пътува с теб, просто му вземи пари в равностойността на взетия кредит и това е. Няма какво да направиш, а и не виждам нещо укоряващо🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 12 часа, ДиянаВ каза:

Браво, отстояваш твое право на потребител да не ползваш услугата им вследствие явно на сериозно негативното преживяване или поредица от такива. 
Аз дотук не мога да зачеркна Уиз - определено се редуваме в “прецакването”, ако мога така жаргонно да се изразя😉 Нищо не е на живот и смърт в едно пътуване и ако не се получава точно това, то все ще си намери място следващо. Бедна ми е фантазията какво изригване ще има тук, включително от отричащите се, заричащите се и подобни, ако Уиз анонсират: закриваме базата в София😆 
Иначе лично за мен ползването на WDC без карта на ДСК, чрез която да се трупат точки е малко безсмислено за едните 10€ отстъпка за полет един път в годината. Тънки сметки, голям масраф… Но друг ще ме опровергае, че не му е подходяща и така - различни сме🙂

WDC си е (т.е. беше) супер - аз съм с 2 чавета и като го взех за 144 лева за този полет, ми свали 80 евро от цената за всички (плюс някаква отстъпка от багажа,ч е не ми се правеха врътките с флекс), т.е. самоизби се от 1 пътуване (което не се случи). Карта на десекаса няма как да си взема, щото са ми не в блек листата, а отвъд нея 🙂 Ма всеки сам си преценя, иначе има врътка, съгласен съм - в случая се оказах откъм грешната страна на секса и то не след като (според моят преценка) да не съм сметнал риска. да закрият цяла база в нищото, след като са продавали билети за нея буквално до вчера, е меко казано малоумно - не споря за финансовите детайли, те сигурно са сметнати (друг е въпросът като какъв идиот следва да си, за да откриваш хъб в Абу Даби за лоу кост към стански и подобни държави и цените ти да са по 50-100 лева за полет от 4+ часа почти постоянно), а за нормалното оповестяване със съответния времеви порядък и предложението за някакъв вариант за замяна на полета. Знам, че са лоу кост, но само лафче тип - ми на си ти парите, сори, няма какво да направим повече - е повече от дразнещ. Особено за Нова година. Та затова невър евър от мен - за огромно съжаление ще им оставя бонус тези 144 лева за дискаунт клуба, което още повече ме дразни, но каквото е, такова - всеки си носи последиците от решенията 🙂

преди 15 часа, stanimir каза:

Нова година в Дубай ? Да не си кифла, айде нещо по-творческо.Тая година Дубай , догодина Велинград ще искаш😉

у Велинград бях за тази година, затова сега Дубай (т.е. щеше да е Дубай) - обещал съм на децата, както се казваше в онзи виц. Сега трябва да търся други опции, че за Дубай цените на полетите отлетяха в пъти. та всякакви идеи за Нова година ще са ми от полза - хеле пък на @Фил с неговите шантави комбинации 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:

Етихад пуска 7 нови маршрута (които Уизеър пък спира) от Абу Даби.

До Баку, Тбилиси, Ереван, Ташкент, Алмати, Медина, Букурещ

FE33C314-B75B-42D7-8B02-02055F9C660C.jpeg

• Харесвам 7
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Това не се прави от вчера за днес. Най-вероятно Wizz са разбрали, че конкуренцията се готви да ги изяде и затова са се изнесли с по-малко загуби.

• Харесвам 4
Публикувано:

Шейховете са стиснати , решили са повече да не делят баницата с неверници.Използваха ги и ги изхвърлиха.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 часа, Ilian359 каза:

Това не се прави от вчера за днес. Най-вероятно Wizz са разбрали, че конкуренцията се готви да ги изяде и затова са се изнесли с по-малко загуби.

Не е това, комбинация от много фактори както и по-горе са споменали- проблеми с машините, особености на пазарите там, ограничения във въздушното пространство и още други такива...просто пазара там явно не е готов за ULC модела, който е популярен в други части на света както и и нас в Европа.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 17 часа, stanimir каза:

Освен да ги пробутат някъде из по-бедната Азия ...там пък няма особено големи разстояния дето да покриват тия машини.

Да ги пуснат на Cebu Pacific за MNL-MEL, MNL-SYD и MNL-DXB :wink:

• Харесвам 2
Публикувано:

Ами те вече едва ли ще "усвоят" машините. Не съм чел колко са купили и колко са само с опция за покупка.Не че не могат да летят с тях и на къси отсечки , но малко се губи смисъла.А явно са съвсем "голи" и спартански оборудвани за да предложат и минимален комфорт при 7-8 часов полет. Съвсем скоро ще разберем 🙂

Публикувано:

Абе ако наистина са без wifi и контакти за зареждане и със същите тесни седалки, това ще е мноооого некомфортен дълъг полет...

Кой ги знае, може да летят до Саудитска Арабия, Залива, Кавказ от Европа без хъба в Абу Даби.

• Харесвам 1
Публикувано:

Не е като да няма такива самолети, на дълги разстояния, веднага се сещам за две компании, които ползвах в последните 1-2 години, Copa   и Play за по 6-7 часови полети.

• Харесвам 2
Публикувано:

Копа имат филми по wifi, поне на по-дългите полети към Бразилия, връзваш си телефона и гледаш...

• Харесвам 2
Публикувано:
1 hour ago, Alexander said:

Не е като да няма такива самолети, на дълги разстояния, веднага се сещам за две компании, които ползвах в последните 1-2 години, Copa   и Play за по 6-7 часови полети.

Play спират презокеански полети , защото проектът се оказа неуспешен.

Norse Atlantic, Level, French Bee, Air Caraibes летят все с широкофюзелажни машини.В 2025 г. на 7-8 часов полет без контакти за зарежадане ...колко пък да оскъпяват продукта ?

• Харесвам 2
Публикувано:
2 hours ago, neuromancer said:

Абе ако наистина са без wifi и контакти за зареждане и със същите тесни седалки

Салонът е идентичен с този на добре познатия ни  A321 Neo.За дребничките азиатци ще е доста по-ок , но само си представям полетите от Норвегия или Нидерландия 🙂

• Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 50 минути , stanimir каза:

Салонът е идентичен с този на добре познатия ни  A321 Neo.За дребничките азиатци ще е доста по-ок , но само си представям полетите от Норвегия или Нидерландия 🙂

Там може и да им увеличат капацитета още.

• Харесвам 1
  • Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.