Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, yordanov каза:

Болоня също е аут след края на април.

Ако трябва да обобщим - Копенхаген, Катания и Болоня изглежда си заминават.

Болоня е голяма изненада.

Публикувано:

Явно пренасочват по други маршрути за лятото, като не им стигат самолетите след проблемите с двигатели... 😞

• Харесвам 1
Публикувано:

супер тъпо става, вече не знам какво да си избера от техните дестинации, че и аз местя едни стари полети с флексове и багаж, тамън бях намислила майска Сицилия - чао, Копенхаген и Болоня също мислех да ги отразя, и те - чао

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , antea каза:

супер тъпо става, вече не знам какво да си избера от техните дестинации, че и аз местя едни стари полети с флексове и багаж, тамън бях намислила майска Сицилия - чао, Копенхаген и Болоня също мислех да ги отразя, и те - чао

Аз за май се чудя за Лион или Базел към Колмар и селца. Ама съм с претенции - искам да има вече цъфнали неща, да не е студено и да не вали. 😜 И да не е скъпотия спането. 😆

А Сицилия наистина исках да пообиколя на запад наесен. Конкуренцията имат чести полети.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 11 минути , Argentique каза:

Аз за май се чудя за Лион или Базел към Колмар и селца. Ама съм с претенции - искам да има вече цъфнали неща, да не е студено и да не вали. 😜 И да не е скъпотия спането. 😆

А Сицилия наистина исках да пообиколя на запад наесен. Конкуренцията имат чести полети.

ако можеха да се прехвърлят полети към конкуренцията, както с мобилните номера.... :smile:

• Харесвам 1
  • Смея се 13
Публикувано:

Мда, спирането на Болоня е много кофти новина, точно коментирахме с друг магеланец - освен като хъб за прекачване, Болоня си е отправна точка и за много места в самата Италия - това Парма, Модена, Ферара, Венеция, Флоренция, Сан Марино, Равена ...   :huh:
Дано е временно само! 

• Харесвам 12
Публикувано: (редактирано)

Отменили са ми два отделни полета с флекс -Сф-Катаня и обратно,може ли някой да ми обясни какво да направя? Флекса го губя, така ли? 

Редактирано от aloha8
Правописна грешка
Публикувано:

Имаш право да резервираш от профила си  два полета за 30 дни напред и 15 дни назад от първоначалния ти полет. Не губиш флекса. Може да го ползваш, ако искаш да резервираш полети извън определения по- горе срок.

Преди 1 час, aloha8 каза:

Отменили са ми два отделни полета с флекс -Сф-Катаня и обратно,може ли някой да ми обясни какво да направя? Флекса го губя, така ли? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 37 минути , aloha8 каза:

Нямаш ли  опциите за рефънд или за местене на полетите назад с 15 дни/напред с 30дни?

Публикувано:
преди 55 минути , aloha8 каза:

влизаш си в профила и с управление на резервацията решаваш какво да направиш.флекса в скучая не играе, защото промените са без такса. Иначе не го губиш, остава си за в бъдеще. Ако откажеш полета няма да остане, разбира се.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Фил каза:

Мда, спирането на Болоня е много кофти новина, точно коментирахме с друг магеланец - освен като хъб за прекачване, Болоня си е отправна точка и за много места в самата Италия - това Парма, Модена, Ферара, Венеция, Флоренция, Сан Марино, Равена ...   :huh:
Дано е временно само! 

Rianair нали имат? При това на къде къде по- приемливи цени .

Публикувано:
4 hours ago, yordanov said:

Болоня също е аут след края на април.

Ако трябва да обобщим - Копенхаген, Катания и Болоня изглежда си заминават.

Ryan покриват и трите дестинации поне до края на лятното разписание , като имат дни с по три полета дневно до Болоня.Освен за Wizz милионерите спирането на полетите не би трябвало да е драма.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 43 минути , muchachote каза:

Rianair нали имат? При това на къде къде по- приемливи цени .

Имат, но е добре да има конкуренция както за цени, така и за комбинации. 

Отделно много хора си имат wizz карти и билетите им излизат без пари. Вероятно поради тази или други причини са им и първи избор уиз.

Аз нямам уиз карта, но пък съм си купила от уиз билет за Болоня в едната посока, защото ми бяха удобни като дата и цена. Понеже е скоро, вероятно ще се състои. Връщането е с конкуренцията.

По-рано махнаха Аликанте и Лисабон - все нелоши дестинации. И Лисабон няма алтернатива, но пък обикновено беше на нехуманни цени.

След толкова махнати дестинации има плюс само Щутгарт. Лион е вместо Женева.

Дано се включат с нещо интересно.  🙂

• Харесвам 9
Публикувано:
On 2/19/2025 at 12:41 AM, Ivko said:

Те гледам и до Оман спират полетите махнали са Мускат и Салалах само юли и август имат, което не схващам.

Защото таргет им е местния пазар , ако се закачи някой европеец , закачи.Сигурно арабите пътуват и лятото.

• Харесвам 1
Публикувано:

всякакво премахване на алтернативи е пагубно за цените, които ще държи единственият превозвач по дестинациите, в случая Ryan, така че определено си е драма

а вече дали на някого са му скучни оставащите дестинации, както примерно на мен, си е само субективно усещане, а не общ проблем 

• Харесвам 11
Публикувано:

Лоша тенденция е Ryan да крадат разработените маршрути на Wizz. Така стана с Будапеща, Братислава, Кьолн, Малта, а сега и с Копенхаген и Болоня. Wizz са ми фаворит не само заради точките, а и заради по-комфортните самолети. 

• Харесвам 7
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Ryan покриват и трите дестинации поне до края на лятното разписание , като имат дни с по три полета дневно до Болоня.Освен за Wizz милионерите спирането на полетите не би трябвало да е драма.

За мен драмата е, че освобождават 3 честоти, но не виждам желание да ги запълнят с нещо друго. И това е тенденцията.

Базата им в София доста оредя последните 1-2 години. Ако правилно съм преброил, в момента има 5 базирани самолета тук. Бяха 7 по едно време. С минус три дестинации и Хераклион, който сигурно няма да тръгне, няма да се изненадам, ако самолетите станат с още един по-малко.

А спешното спиране на Копенхаген е доста странно.

• Шок 1
Публикувано:
преди 1 час, muchachote каза:

При това на къде къде по- приемливи цени .

Какво ще се случи с цените, като отпадне конкуренцията? 

• Харесвам 2
Публикувано:

Ако гледаме в черно-бяло е така ,  но вероятно има и други фактори в ценообразуването.

16 minutes ago, Фил said:

Какво ще се случи с цените, като отпадне конкуренцията? 

Лесно може да се погледнат дестинациите по които летят само Ryan.

IMG_20250220_084342.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 59 минути , Ilian359 каза:

Лоша тенденция е Ryan да крадат разработените маршрути на Wizz. Така стана с Будапеща, Братислава, Кьолн, Малта, а сега и с Копенхаген и Болоня. Wizz са ми фаворит не само заради точките, а и заради по-комфортните самолети. 

Явно хората възприемат по друг начин крайния продукт.

Публикувано:
преди 34 минути , stanimir каза:

Лесно може да се погледнат дестинациите по които летят само Ryan.

IMG_20250220_084342.jpg

ОК, разчитам да се запазят ниски цени до Болоня и Копенхаген с Ryan. :smile3:

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 8 часа, Zaro каза:

Болоня е голяма изненада.

За голямо съжаление, аз лично очаквах Болоня от доста време. Имаше доста индикации за това в последните години - сравнително малко полети на седмица, включително с доста неудобни часове (примерно - последен полет за деня, съответно - чести канцелирания заради изтекло време на екипажа и плащане на обезщетения), сравнително ниски цени, дори и в пикови периоди (август, Коледа и Нова Година), чести и големи промени на разписанието (примерно - от рано сутрин на късно вечер)... от което съответно колеги от форума бяха (бяхме) на далавера, и т.н. Лично аз често и доста успешно използвах релацията за превъртане на полети и заверки за пикови периоди по алтерлнативния маршрут до Бергамо, който държеше и държи много по-високи цени. Може да се добавят и проблемите на самото летище отпреди 1-2 години, което не бе в състояние да се справя с увеличения трафик особено лятото (имаше доста публикации в италианския печат по тази тема).

• Харесвам 2
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Kiki Johnes
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.