Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
  На 25.02.2025 г. в 12:07, Георги Матеев каза:

На теория е възможно да премълчиш пред застрахователя за взета компенсация от авиокомпанията и да искаш пари и от тях, но на практика това е застрахователна измама.

Разшири  

Ама застраховката /която гласи, че ми се полага по 10 евро на час за закъснение над 5ч или не повече от 100 евро/ , която е направена от външна компания, какво общо има с обещетението от Уиз. За едното си плащам и съответно искам това за което съм платил, а обещетението ми се полага по закон от авиокомпанията. Мисля, че съм прав.

На 25.02.2025 г. в 12:12, Фил каза:

Полетът най-вероятно се изпълнява от Wizz Air Abu Dhabi и при положение, че излита от ОАЕ, Wizz сигурно няма да искат да заплатят обезщетение, защото в случая европейският регламент на важи, ако не бъркам.

Разшири  

Принципно е така, но не съм сигурен с какъв самолет беше полета дали беше техен/същия или бяха пратили друг ако има значение това.

Публикувано:
  На 25.02.2025 г. в 12:17, Ivko каза:

Ама застраховката какво общо има с обещетението от Уиз. За едното си плащам и съответно искам това за което съм платил, а обещетението ми се полага по закон от авиокомпанията. Мисля, че съм прав.

Разшири  

Кажи същото на застрахователя си и после драсни какъв е бил отговорът, ще чакаме с интерес 🙂

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Публикувано:
  На 25.02.2025 г. в 12:21, Георги Матеев каза:

Кажи същото на застрахователя си и после драсни какъв е бил отговорът, ще чакаме с интерес 🙂

Разшири  

Интересен е отговора, който получих за възтановяване на средствата от който заключвам, че потвръждават, че закъснението е по регламента. Не знам дали има значение, но самолета май не беше брандиран Abu Dhabi и съответно е изпълняван полета с друг самолет/авиокомпания базиран извън Емирството.

Уведомяваме Ви, че след като разгледахме Вашия случай, бихме искали да потвърдим, че имате право да получите обезщетение в размер на EUR 113.38 за Вашия полет AUH - SOF 4432 на 23/02/2025 в съответствие с Регламент (ЕО) № 261/2004.

Компенсацията е преведена по предварително предоставените данни за банкова сметка.

Публикувано:

Имам купен билет , има ли начин да добавя детето към него с доплащане

Публикувано:
  На 26.02.2025 г. в 8:20, Ivko каза:

Не трябва нов билет.

Разшири  

А ако детето е малко? Мога ли да купя самостоятелен билет, изобщо, предполагам дискоунт клуб се забравя в случая 

Публикувано:
  На 26.02.2025 г. в 8:27, Боян Димитров каза:

А ако детето е малко? Мога ли да купя самостоятелен билет, изобщо, предполагам дискоунт клуб се забравя в случая 

Разшири  

Да няма как да вземете нов билет с остъпка евентуално купувате нов билет за възрастен и се обаждате на кол център да го вържат към вашия не знам това дали се прави при Уиз с Раян съм го правил.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако е малко - купуваш за възрастен и сменяш по телефона. Или направо купуваш по телефона.  Не може да се добавят хора към съществуващ билет.

Публикувано:
  На 26.02.2025 г. в 13:21, Фил каза:

Ако вземат и Прага да пуснат, може да опитам да забравя, че спряха Копенхаген   :biggrin:

Разшири  

Изглежда много реално заради факта,  че имаха дълго време полети от Варна и то на добри цени.

Все пак - аз чакам Фаро вместо Лисабон и съм готов като теб да им простя! 🙂 

• Харесвам 8
Публикувано:
  На 26.02.2025 г. в 13:21, Фил каза:

Ако вземат и Прага да пуснат, може да опитам да забравя, че спряха Копенхаген   :biggrin:

Разшири  

Тя и от Вроцлав не е трудно достъпна, в случай че още ти се ходи. 😛

На 26.02.2025 г. в 13:23, Doctor Who каза:

Разшири  

Накрая ще пуснат Тенерифе по 500 лв в посока и ще се облизваме само. 

Аз пък искам да се пробвам в Сардиния октомври.

• Харесвам 13
Публикувано:

радвам се много за новите две линии, Краков отдавна го искахме - от там е доста по-близо до Освиенцим спрямо Вроцлав, малко обаче цените не ми се виждат ок, а и Сардиния е доста изкушаваща, само че я виждам септемврийска :smile:

• Харесвам 3
Публикувано:
  На 26.02.2025 г. в 13:23, Doctor Who каза:

Изглежда много реално заради факта,  че имаха дълго време полети от Варна и то на добри цени.

Разшири  

Може ли да е Порто 🤣

Публикувано:
  На 26.02.2025 г. в 14:30, antea каза:

радвам се много за новите две линии, Краков отдавна го искахме - от там е доста по-близо до Освиенцим спрямо Вроцлав, малко обаче цените не ми се виждат ок, а и Сардиния е доста изкушаваща, само че я виждам септемврийска :smile:

Разшири  

На 26.02.2025 г. в 13:32, Argentique каза:

Тя и от Вроцлав не е трудно достъпна, в случай че още ти се ходи. 😛

Накрая ще пуснат Тенерифе по 500 лв в посока и ще се облизваме само. 

Аз пък искам да се пробвам в Сардиния октомври.

Разшири  

Сардиния е топ през октомври. Септември би трябвало да е твърде горещо и твърде пренаселено. 
Що се отнася до Краков - той си е прекрасен и без да се ходи до Аусшвиц. 

• Харесвам 7
Публикувано:

Знам, че няма нужда да ви давам акъл, но алтернативните маршрути на София - Сардиния трябва да е поне София - Рим. А на София - Краков, минимума е Бургас - Катовице. Евентуално Варшава и Люблин. Пък цял месец лятно разписание ще гласят. 😃

• Харесвам 4
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
  На 26.02.2025 г. в 16:25, stormbringer каза:

Сардиния е топ през октомври. Септември би трябвало да е твърде горещо и твърде пренаселено. 
Що се отнася до Краков - той си е прекрасен и без да се ходи до Аусшвиц. 

Разшири  

а водата? не охладнява ли чувствително през октомври? 

колкото до Краков - сигурно е много прекрасен, но ако така или иначе си планирал да ходиш до лагерите, е по-удобно от там, това имах предвид :smile:

Публикувано:
  На 25.02.2025 г. в 20:45, vladimira74 каза:

Някой може ли да помогне с евтин флекс. Имам изтичащ кредит. 

Разшири  

Погледни Ancona - Tirana 14.99 EUR с WDC, 11.00 EUR Flex, примерна дата 09 октомври 2025. Ако някой е намерил по-ниска цена на флекс, нека сподели.image.png.58429d2c68ca47a08c50781095973022.png

• Харесвам 5
Публикувано:
  На 26.02.2025 г. в 14:30, antea каза:

Краков отдавна го искахме - от там е доста по-близо до Освиенцим спрямо Вроцлав, малко обаче цените не ми се виждат ок, а и Сардиния е доста изкушаваща, само че я виждам септемврийска :smile:

Разшири  

E до/от Краков има много добри цени през октомври, по 29 и по 59 лв повечето.  Кофти е само часът на връщане, от 8.10 на излитане от Краков. Което значи 7.00 макс на летището. А тръгване от града кога? 😄

За Сардиния няма проблем с часовете, защото има и следобедни, и вечерни полети, но пък цените са уау през всичките месеци.

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 26.02.2025 г. в 20:41, Hakkâri Spor каза:

E до/от Краков има много добри цени през октомври, по 29 и по 59 лв повечето.  Кофти е само часът на връщане, от 8.10 на излитане от Краков. Което значи 7.00 макс на летището. А тръгване от града кога? 😄

За Сардиния няма проблем с часовете, защото има и следобедни, и вечерни полети, но пък цените са уау през всичките месеци.

Разшири  

В Краков има много удобен влак до летището  рано сутрин на 1 час, след  6 часа на всеки 30 минути, 

https://www.kolejemalopolskie.com.pl/pl/rozklad-jazdy/rozklady-kolejowe/wieliczka-rynek-kopalnia-krakow-glowny-krakow-lotniskoairport

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• Аzia
    • Георги
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.