Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Да, на човек по два багажа. На всяка бордна карта отгоре пише приорити-търси този надпис, за да ти е най-спокойно, че всичко  е наред

• Харесвам 2
Публикувано:

Хмм приорти не се ли взема за взеки пътник поотделно? Как ще платиш за един,а получава и втория?Нещо не схващам понеже не съм вземал до сега.

Качване на борда с предимство 
ЧРЕЗ WIZZAIR.COM И ЦЕНТЪРА ЗА ОБАЖДАНИЯ
На полет, на пътник ‎5,00 €  ‎10,00 € 

Публикувано: (редактирано)
преди 16 минути , bobole4e каза:

Ако двата билета са на една резервация , приорити се купува и за двата едновременно (няма възможност за избор или разделяне). Втория багаж е една идея по-малък от раница.

Не, както bobole4e казва, явно е така, защото аз го добавих само за мен (идеята беше за още една чантичка), а го видях и на двете бордни карти. Тогава се зачудих за багажа. Но сега си имаме още чанта бонус :)
Е, платен де, без да разбера :) 48лв. в нашия случай - до Болоня

Редактирано от Jane*
Публикувано:

Wizz air стартират по рано обявената линия от Будапеща до Берлин. Вместо през март следващата година, линията ще стартира на 18-ти декември. Явно са доста сигурни, че тогава вече няма да я има конкуренцията на Air Berlin.

Публикувано:
преди 6 минути , Topfly каза:

Wizz air стартират по рано обявената линия от Будапеща до Берлин. Вместо през март следващата година, линията ще стартира на 18-ти декември. Явно са доста сигурни, че тогава вече няма да я има конкуренцията на Air Berlin.

По-скоро са наясно, че никой с глава на рамене няма да си вземе билет с тях, дори и още да съществуват. Друг въпрос, е че някой със сигурност ще им вземе слотовете и може да пусне същата дестинация, само че на самолета да е изписано Lufthansa

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , tch каза:

По-скоро са наясно, че никой с глава на рамене няма да си вземе билет с тях, дори и още да съществуват. Друг въпрос, е че някой със сигурност ще им вземе слотовете и може да пусне същата дестинация, само че на самолета да е изписано Lufthansa

Аз по скоро очаквам нито една традиционна авиокомпания да не лети до Берлин от Будапеща, защото по тази линия ще има пряка конкуренция между Wizz air и Ryanair, а Берлин не е хъб на Луфтханза.

Публикувано:

Една колежка ми даде идеята вместо да пътувам с чекиран багаж до Варна да си го изпратя с куриери. Току-що го направих. Изпратих багажа до Варна от близкия до нас офис и там ще го взема също от офиса, който ми е най-удобен. Това удоволствие ми струва 10.80лв за куфар до 15кг. Въпреки отстъпката от 10е, която уиз ми дадоха, с куриерите ми излиза доста по-евтино и по-удобно.

• Харесвам 21
  • Благодаря 1
  • Браво 7
Публикувано:
преди 1 час, Ilian359 каза:

...и при никаква отговорност...

Аз лично имам над 100 пратки в Еконт като изпращач и получател включително скъпи неща и всичко е било наред. Друг въпрос, е че е занимавка да се разкаваш два пъти до офиса им.

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз да споделя, че при последния ми полет с Уиз си получих куфара Самсонайт със счупена заключалка.Имам съмнение, че в Кипър са се опитали да я разбият, но може и да е от подмятане.Попълних формуляр на летището в София за повреден багаж и после занесох куфара в магазин Светла багс, до Орлов мост.И преди няколко дни, след над 40 дни престой на куфара за ремонт, си го получих безплатно по куриер със сменена заключалка.

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Браво 2
Публикувано:
преди 2 часа, alex0001 каза:

Аз да споделя, че при последния ми полет с Уиз си получих куфара Самсонайт със счупена заключалка.Имам съмнение, че в Кипър са се опитали да я разбият, но може и да е от подмятане.Попълних формуляр на летището в София за повреден багаж и после занесох куфара в магазин Светла багс, до Орлов мост.И преди няколко дни, след над 40 дни престой на куфара за ремонт, си го получих безплатно по куриер със сменена заключалка.

Принципът на Уиз ер е да не плаща кеш в такива случаи, а при възможност да ремонтира и така да не стумулира пътниците да се борят за кеш, ако проблемът не е чак толкова голям.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 22 часа, tch каза:

Аз лично имам над 100 пратки в Еконт като изпращач и получател включително скъпи неща и всичко е било наред. Друг въпрос, е че е занимавка да се разкаваш два пъти до офиса им.

100 са малко за представителна извадка. Запомнете, че българските куриери носят отговорност до 15 лева. За по-висока стойност трябва да се плати застраховка. Оказа се, че тя е към Армеец. При изгубена или унищожена пратка трябва да докажеш пред Армеец какво е представлявала пратката и да представиш платежни документи за стойността на всяка част от съдържанието. Според служители на куриерската фирма, това трябва да са фактури не по-стари от 3 месеца. С други думи - за куфар с личен багаж е напълно невъзможно да се получи адекватно обезщетение. 

Аз имах случай с унищожена пратка при ПТП - междуградският камион се е обърнал в дере. Пратките са били събирани с... багер. След седмица ми връчиха копие на протокола за ПТП и бланката на Армеец - да контактувам директно с тях. Не се занимавах, защото пратката ми беше нискостойностна, но доста неща за ненадеждността на българските куриерски фирми ми се изясниха.

• Харесвам 2
Публикувано:

В случай, че не ми изпратят мейл за промените в полетите, а пък аз искам да променя датите, позовавайки се на тях, какво да направя?

Публикувано:
Преди 1 час, Ilian359 каза:

100 са малко за представителна извадка.

Ако си достатъчно разумен и в куфара имаш само дрехи, не виждам какъв е проблемът. В най-лошият случай, ще имаш строшен куфар, а парцалите вътре ще си ги получиш. За 5-6 двупосочни полета ще си си избил стойността на куфара, а вероятността да катастрофира камиона със сигурност е под 1 промил, така че няма как да си вътре от цялата ситуация. Но пък ще се разкарваш като гламав до Еконт.

Преди 1 час, Ilian359 каза:

Не се занимавах, защото пратката ми беше нискостойностна, но доста неща за ненадеждността на българските куриерски фирми ми се изясниха.

Какво очакваш, стойността на услугата в повечето случай е под 5 евро и в тези пари да е включена и застраховка ли? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, Ilian359 каза:

че българските куриери носят отговорност до 15 лева

Коя куриерска фирма визираш? 

Публикувано: (редактирано)

Аз имам билети за януари за Болоня, дето за 4 билета платих 20 и няколко лева.

Каква е промяната?Питам, че незнайно защо от таблета в къщи не мога да отварям сайта на Уиз.:(

Редактирано от AlexandraKo
Публикувано:
преди 12 минути , AlexandraKo каза:

Аз имам билети за януари за Болоня, дето за 4 билета платих 20 и няколко лева.

Каква е промяната?Питам, че незнайно защо от таблета в къщи не мога да отварям сайта на Уиз.:(

Оставиха полетите само в четвъртък и неделя.Нашите бяха във вторник.Сменихме ги с Милано. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, Цвете каза:

В случай, че не ми изпратят мейл за промените в полетите, а пък аз искам да променя датите, позовавайки се на тях, какво да направя?

дори и да не си получила имейл, като влезеш в профила си и съответния полет, има бутон, чрез който да избереш каква промяна да предприемеш

преди месец смениха и часовете за Рим, а имейлът дойде доста по-късно, когато вече си бяхме сменили обратния полет с ден по-късно, което ни устройваше и повече спрямо първоначалния вариант, но когато купувахме билетите за него бяха скъпи, а не шестлевови :)

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• epetkov
    • a6olq
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.