Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Не знам отколко време го има, аз едва сега го забелязах, но в сайта на Уиз има полезна функция, която е залегнала в основата на търсачките за нискотарифни - Trip Planner. Задават се изходна точка с възможности за дестинация по вид на пътуването, продължителността на престоя - 1-3, 4-7, седмица, 8-30 дни или уикенд, период на пътуването - фиксирани дати, през следващите три месеца или кога да е, и цена на двупосочен билет и изважда всички дестинации по тези критерии.

Определено полезна функция за безделници, които си търсят как да си запълнят някой друг уикенд.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 10
Публикувано:
Преди 1 час, Zaro каза:

Не знам отколко време го има, аз едва сега го забелязах, но в сайта на Уиз има полезна функция, която е залегнала в основата на търсачките за нискотарифни - Trip Planner. Задават се изходна точка с възможности за дестинация по вид на пътуването, продължителността на престоя - 1-3, 4-7, седмица, 8-30 дни или уикенд, период на пътуването - фиксирани дати, през следващите три месеца или кога да е, и цена на двупосочен билет и изважда всички дестинации по тези критерии.

Определено полезна функция за безделници, които си търсят как да си запълнят някой друг уикенд.

Съвсем наскоро, преди три дни мисля, че го въведоха. Но, ако можеха да дават и варианти със комбинация на полети, тогава щях да ги призная. ;) А, както са го направили сега, просто се опитват да догонят конкурентите, на чиито сайтове такава функция от години е налична. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, master_of_germs каза:

просто се опитват да догонят конкурентите, на чиито сайтове такава функция от години е налична. 

При кои други е налична? 

преди 30 минути , Individuala каза:

Каква е таксата за промяна на полет? става въпрос за вътрешен полет еднопосочен Варна - София?

Не мисля,че има разлика от вида полет- 71 лв.+разликата в цената на билета,ако е по-висока.

Редактирано от Georgie
Публикувано:
преди 15 часа, randi каза:

От ноември са изчезнали полетите до Бирмингам, Бристол и Донкастър. Надявам се само да правят промени по часовете.....

И аз това забелязах :( 
Не ще да са само промени по часовете, уви :unsure:,  защото получих писмо за промяна за полета ми BHX-SOF през декември - предложението не е за промяна на часа, а на летището - LTN-SOF.
Така е то - нови линии се откриват шумно и с реклама, съществуващи се закриват тихо и без официални съобщения ... :(

• Харесвам 3
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 4 минути , Фичо каза:

Не ще да са само промени по часовете, уви

Така и не стигнах до Южен Уелс през Бристол.

Имах билет за края на септември, но го замених за Брюксел.

Сега ще си остана само с Нов Южен Уелс в биографията :(

• Харесвам 2
  • Шок 2
Публикувано:
преди 18 часа, randi каза:

От ноември са изчезнали полетите до Бирмингам, Бристол и Донкастър. Надявам се само да правят промени по часовете.....

Тъкмо получих покана за гостуване в Бирмингам и докато се почудя кога, то

...

взели, че ги спрели.

Публикувано:
преди 18 часа, randi каза:

Тези полети от кое летище са?

Публикувано:
преди 5 часа, Фичо каза:

И аз това забелязах :( 
Не ще да са само промени по часовете, уви :unsure:,  защото получих писмо за промяна за полета ми BHX-SOF през декември - предложението не е за промяна на часа, а на летището - LTN-SOF.
Така е то - нови линии се откриват шумно и с реклама, съществуващи се закриват тихо и без официални съобщения ... :(

На мен директно ми отмениха полета BHX-SOF и върнаха 120% кредит. Извадих късмет обаче, че Ryan имат подобен полет същия ден и Wizz този път не успяха да ми прецакат плановете.

Публикувано:

Официално е, спират ги и 3те и пускат Малага (не знам дали не сте говорили за Малага, но съм на Тасос и интернетът е бабичка).

Това са цели три дестинации, интересно точно какво ще стане и дали ще има нови линии на тяхно място. Сериозно отдръпване...

Редактирано от randi
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , randi каза:

Това са цели три дестинации, интересно точно какво ще стане и дали ще има нови линии на тяхно място. Сериозно отдръпване...

Усеща се вече ефекта от Брекзит. Все повече източно европейци избягват Великобритания, като избор за място за работа в чужбина заради несигурността и отслабващата британска лира и това отслабва пътникопотока.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 15 минути , randi каза:

Точно това си мислих и аз. Три дестинации отпадат - две от тях изпълнявани два пъти седмично, едната три пъти седмично. На тяхно място идва Малага, която е два пъти седмично. Интересно дали ще увеличат честотите по някои направления, или ще добавят нещо съвсем ново (замислям се коя ключова дестинация се намира на около 3.30 ч. полетно време от София, колкото е горе долу времетраенето и на трите отпадащи полета?).

Публикувано:
преди 2 минути , yordanov каза:

Точно това си мислих и аз. Три дестинации отпадат - две от тях изпълнявани два пъти седмично, едната три пъти седмично. На тяхно място идва Малага, която е два пъти седмично. Интересно дали ще увеличат честотите по някои направления, или ще добавят нещо съвсем ново (замислям се коя ключова дестинация се намира на около 3.30 ч. полетно време от София, колкото е горе долу времетраенето и на трите отпадащи полета?).

Скоро се очаква да има преразпределение на пазарите на AlItalia, AirBerlin и Niki. Ще имат нужда от свободен капацитет, ако искат да вземат някоя хапка от тези пазари.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1

Аз също мисля, че искат да освободят една машина. Освен това Малага стартира края на март 18 г. и не бива да бъде считано, че една от закритите дестинации се заменя от нея. Няма да оставят цяла зима машина на земя. В зимния период не очаквам увеличаване на честоти за където и да било. Май надцакването с Ryan си проличава и нещата може би ще тръгнат към свиване на пазара.

Редактирано от randi
  • Харесвам 3

Може и наистина да се подготвят за момента, в който Ер Берлин и АлИталия няма да фукционират, но може и наистина да няма пътници. Лично за мен на летище София почти се изчерпиха възможностите за нови дестинации. Може би нискотарифна Прага, някои друг полет до скандинавските страни, Полша и в общи линии това е. Не смятам, че е случайност, че след ударното навлизане на Райън в София, се обявиха повече полети от другите ни три летища, от колкото от София, просто почти не останаха неразработени пазари.

Редактирано от tch
  • Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 15 минути , tch каза:

Може и наистина да се подготвят за момента, в който Ер Берлин и АлИталия няма да фукционират, но може и наистина да няма пътници. Лично за мен на летище София почти се изчерпиха възможностите за нови дестинации. Може би нискотарифна Прага, някои друг полет до скандинавските страни, Полша и в общи линии това е. Не смятам, че е случайност, че след ударното навлизане на Райън в София, се обявиха повече полети от другите ни три летища, от колкото от София.

Доста чартърни дестинации биха могли да се заменят с редовни полети. Египет, гръцките острови, Канарските острови, Тунис, Мароко, Русия и т.н. Италия, Испания, Франция и Германия също биха могли да се развиват с повече дестинации.

преди 52 минути , Topfly каза:

Доста чартърни дестинации биха могли да се заменят с редовни полети. Египет, гръцките острови, Канарските острови, Тунис, Мароко, Русия и т.н. Италия, Испания, Франция и Германия също биха могли да се развиват с повече дестинации.

Дори и тези линии да преминат в ръцете на НТА, това няма да промени по никакъв начин картинката, защото по тези дестинации няма целогодишно затоварване и пак ще се извършват 3-6 месеца в годината. От София има полети до 8 различни германски летища. До Франция Уиз скоро започва Ница, до Италия пак има полети до поне 7-8 летища, до Испания 4-5 летища.

Ако погледнем някой от нашата черга (по покупателна възможност), например Букурещ, ще видим, че и там няма напрактика никакви екзотични дестинации, нищо ще града е значително по-голям от София и от там трафикът на летището е двоен на столичния.

destinatii_2016_-_orar_iarna.png

Редактирано от tch
Публикувано:

За да режат три линии наведнъж значи или са назад от очакванията, или имат вече други планове. Иначе щяха да ги спрат една по една. Донкастър беше удобно за Йоркшър, но това не е масова дестинация, наблизо няма популярни за нашенци градове, нито популярни университети. Жалко, но най-вероятно икономически оправдано.

Публикувано:

Не знам дали сте обърнали внимание, но по неизвестна за мен причина почти всички полети Sofia - Bratislava са по 20 лв. и в двете посоки за почти всички дати през летните месеци на 2018 г., а също така и за септември 2018 г. Подобно е положението и с полетите до Нюрнберг, но само в едната посока и са по 30 лв. без клуба. За останалите дестинации няма подобни цени.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.