Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

вчера гледах, че и за Бергамо имаше много дати по 20 лв на посока, ама декември, когато май красотата на градчето няма да е същата като в топъл период

• Харесвам 1
Публикувано:

Признавам си, че много страдам за спрените полети до Бристол. Не разбирам защо ги спират - летището обслужваше българи от цяла Югозападна Англия. Самолетите бяха пълни , последно летях с тях на 26.08... сега като си помисля, че трябва да кацам в Лондон и от там още 3 часа до Бристол  и ми става лошо. Жалко ! 

• Харесвам 5
Публикувано:

Искам да похваля съпорта на Wizz. Наложи ми се да анулирам цялото си пътуване за Мароко поради приемането ми в болница. Пуснах им репорт през сайта в деня преди полета. Още на следващия ден имах отговор, с който искаха да им пратя необходимите медицински документи. Изпратих амбулаторни листове, болничен лист, рецепта и касов бон за доказателство за плащане в болницата. Всичко на български език. Днес получих отговор, че ще ми върнат цялата платена сума за билетите, без платеното членство. Всичко това в рамките на три дни.

Все още очаквам отговор и от Ryan. Ще пиша и там как са се развили нещата. Може на някой да му е от полза.

• Харесвам 19
  • Браво 2
Публикувано:
Преди 1 час, Mimka каза:

Искам да похваля съпорта на Wizz. Наложи ми се да анулирам цялото си пътуване за Мароко поради приемането ми в болница. Пуснах им репорт през сайта в деня преди полета. Още на следващия ден имах отговор, с който искаха да им пратя необходимите медицински документи. Изпратих амбулаторни листове, болничен лист, рецепта и касов бон за доказателство за плащане в болницата. Всичко на български език. Днес получих отговор, че ще ми върнат цялата платена сума за билетите, без платеното членство. Всичко това в рамките на три дни.

Все още очаквам отговор и от Ryan. Ще пиша и там как са се развили нещата. Може на някой да му е от полза.

На фона на този развой, увеличения ръчен багаж и всички простотии, които направиха от Раян в последно време, в комбинация и с отмяната на полети, Wizz започват да се изкачват все по-високо в стълбичката ми с предпочитани авиокомании! Само да вземат да си намалят малко и цените и ще пътувам все по-често с тях!

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз имах малко противоречив резултат с тях, беше се разболяло бебето и върнаха само по 50% за него и майката. Явно е въпрос и на шанс, а може би и нашите обстоятелства са по-различни, че пътувахме трима, а един е болен. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Да  ги похваля и аз, обърках дата за един полет, писах им на имейла след половин час. На следващия ден имах възможност да променя датата на полета безплатно.

Получих и имейл с хвалби , как се стараят да бъдат полезни на пътници:).

• Харесвам 8
  • Шок 1
Публикувано:
преди 9 часа, Marisha каза:

Получих и имейл с хвалби , как се стараят да бъдат полезни на пътници

Гледат да "трупат точки" покрай проблемите на Раян :)

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 часа, chandni каза:

На фона на този развой, увеличения ръчен багаж и всички простотии, които направиха от Раян в последно време, в комбинация и с отмяната на полети, Wizz започват да се изкачват все по-високо в стълбичката ми с предпочитани авиокомании! Само да вземат да си намалят малко и цените и ще пътувам все по-често с тях!

Мисля, че скоро ще ги е яд, че дадоха повече ръчен багаж, щото пътниците на Раян ще избягат при тях и без това :lol:

Публикувано:
В момента, bad kid каза:

Мисля, че скоро ще ги е яд, че дадоха повече ръчен багаж, щото пътниците на Раян ще избягат при тях и без това :lol:

Все още цените им са по-високи (в някои случаи с много), така че определено ще трябва да вложат всички жокери в борбата с Раян :) 

• Харесвам 3
Публикувано:

Гледайте Ryanair, но мислете и за Wizz air, Norwegian, Lufthansa и т.н. Дефицитът на кадри може да достигне всяка авиокомпания:

В края на октомври "Уиз ер" ще търси работници в България

Нискотарифната авиокомпания "Уиз ер" (WizzAir) обяви, че започва най-голямата кампания за набиране на персонал в историята си. Унгарският превозвач планира да създаде над 1300 нови работни места през следващата година, съобщиха от компанията.

До края на 2018 г. се очаква екипът на "Уиз ер" да нарасне до 4500 души. Успоредно с разрастването на работната сила ще се удвои и флотът от самолети, като до 2024 г. те трябва да достигнат над 160 машини. Само през 2018 г. компанията ще закупи 21 нови самолета Airbus A320 и Airbus A321.

До края на следващата година ще се проведат 400 конкурса за подбор на персонал, като сесиите ще са в повече от 25 държави в Европа и извън нея. Нискотарифният превозвач търси да назначи пилоти и кабинен състав.

България също попада в страните, където ще се провежда подбор на кадри. Първият такъв ще бъде на 26 октомври в столичния хотел Best Western Expo.

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/09/28/3049775_v_kraia_na_oktomvri_uiz_er_shte_tursi_rabotnici_v/

• Харесвам 2
Публикувано:

Има разлика между пилоти и кабинен екипаж. За вторите едва ли ще има глад някога, имайки предвид, че професията се води много престижна и не изисква супер специална квалификация. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Луфтханза този проблем са го решили много отдавна - имат си собствена академия, в която обучават кадети за пилоти. Селекцията е сериозна, но след това ги пращат на обучение в САЩ, където са самолетите на компанията.

Публикувано:
преди 45 минути , akair каза:

Луфтханза този проблем са го решили много отдавна - имат си собствена академия, в която обучават кадети за пилоти. Селекцията е сериозна, но след това ги пращат на обучение в САЩ, където са самолетите на компанията.

Така е, но от една страна групата Луфтханза не расте бързо, а от друга страна “сериозната“ селекция на Луфтханза допусна при нея да лети Андреас Лубиц...

Уиз ер също си имат собствена програма за обучение на пилоти цък

Публикувано:

Здравейте, може да е коментирано вече, но аз да попитам. Предвид, че съм експедитивен в купуването на билети и се позовавам на редовната практика...чак сега попаднах на тази "новост". 

"Ако не сте закупили никакви места с резервацията си, направена след 15 август 2017 г., чекирането ще може да бъде извършено само 48 часа преди заминаването. За двупосочни полети, за които не са закупени места, чекирането за полета на връщане започва, след като започне чекирането за полета на отиване, до 15 дни преди излитането на полета."

Въпросът ми е да се притеснявам ли, че може да ида и да се окаже, че сме повечко желаещи за дадената седалка и да стане тегаво? Хем логично погледнато не би трябвало, но 48 часа преди полета за тези без седалки не е ли рисковано? Сънен съм още и нещо сякаш се филмирам, ама знам ли вече какво и къде да очаквам :):):) Хубав ден!

Публикувано: (редактирано)

Тази сутрин Уиз базира четвърти Ербъс 321 HA-LXP на летище София.  Месец по-рано от планираното. :dancing:

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , Hollywood каза:

Тази сутрин Уиз базира четвърти Ербъс 321 HA-LXP на летище София. :dancing:

И с него ще летят до Бристол, Бирмингам и Донкастър, нали :rofl:

Публикувано:
преди 2 минути , ruwenzogy каза:

УИЗ въведоха ли вече увеличението на размера за безплатния малък салонен багаж?

От 29-ти октомври мисля,че беше.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , ruwenzogy каза:

УИЗ въведоха ли вече увеличението на размера за безплатния малък салонен багаж?

От 29.10 нататък 

• Харесвам 2
Публикувано:

След като преди 4 дни ryanair ми канцелираха полета от София до Милано на 13.12 си купих билет с wizzair за 12.12., уви днес виждам че и уиз са ми канцелирали полета до Милано. Вече няма полети всеки вторник от 14.11 до 12.12 (за 5 поредни седмици).

Явно предстоят още доста изненади....

• Шок 5
  • Замислям се 5
Публикувано:
преди 1 час, Nikolay каза:

След като преди 4 дни ryanair ми канцелираха полета от София до Милано на 13.12 си купих билет с wizzair за 12.12., уви днес виждам че и уиз са ми канцелирали полета до Милано. Вече няма полети всеки вторник от 14.11 до 12.12 (за 5 поредни седмици).

Явно предстоят още доста изненади....

Ако те устройва Пловдив - Бергамо, в момента Раян го предлагат за 9,79€

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , chandni каза:

Ако те устройва Пловдив - Бергамо, в момента Раян го предлагат за 9,79€

Благодаря за преложението, но не ми е удобен, тъй като е късно вечерта, а аз имам друг полет от Милано Малпенса в 16 часа на 13.12 за Люксембург. Ще търся други варианти.

• Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.