Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Много често се изказват крайно негативни мнения за лоукост превозвачите, истината обаче , е че  те направиха достъпни пътуванията за много от нас , който разполагат с по-ограничен бюджет.

Най-големия минус обаче си остават пътниците. Нито багажа, нито малкото място за краката, нито чаканията и т.н. немогат да ме накарат да се чувствам толкова дискомфортно, колкото наглите, безкрайно ограничени и откровенно казано елементарни пътници.

• Харесвам 21
  • Браво 3
Публикувано:

Да кажа... и аз имам огромна туристическа раница 80 литра, която по магия влиза навсякъде, че даже и се побира по размерите им :D

Публикувано:

Едно от нещата, които най-много ме дразнят е това да ми свалят багажа в краката, понеже бил по-малък и можело да бъде сложен там за сметка на някой куфар. Това се случваше при старите правила, сега направо не ми се мисли, когато всичките ганьовци тръгнат с големите куфари :wacko: Плащаме една и съща цена, но понеже съм икономичен откъм багаж често съм принуден да пътувам още по-некомфортно, защото имам чанта в краката :bye:

• Харесвам 6
Публикувано:

До вчерашния ми полет често се е случвало да съжаля някой пътник за това че го връщат да доплаща само защото колелцата или дръжката не се побират в клетката.

Но вече съм на мнение , че 5мм-1 см, колелца, дръжка или каквото и да е там ако е извън размера - да се доплаща и мести в багажното.

Ревем че ни закъсняват полетите , искаме компенсации ако авиокомпанията не си е свършила добре работата, но ние в същото време гледаме по всякакъв начин да "прецакаме" системата , без това да има финансови последствия за нас. 

• Харесвам 15
Публикувано:
преди 18 минути , Щастливеца каза:

наглите, безкрайно ограничени и откровенно казано елементарни пътници.

Това наистина е най-големия проблем. Представете колко повече пари биха изкарали компаниите ако имаше глоба за включване на мобилен телефон преди напускане на самолета? Или за разкопчаване на колана преди да е спрял самолета? Или за сваляне на багажа още докато самолета рулира?

Защото в самолета правилата са такива. Съобщават ги за малоумните по няколко пъти. Докато не въведат глоби за тези правила - няма оправия

• Харесвам 8
  • Замислям се 1
Публикувано:

наистина е свръхдосадно, когато пътниците прекаляват, в някои случаи сигурно е от незнание, в други - поради нахалство, но и аз всеки път се изумявам, че сме буквално единствените *идиоти*, които се качват с по един багаж - специално наблюдавах последните пъти дали всички жени с дамски чанти, които виждам, са приорити - ами не, не са, а на някои точно тези им чанти са по-големи и от нормална /нетуристическа/ раница

миналата неделя една какичка не можа да си вдигне куфара, за да го качи на горния рафт, и понеже преди това беше вилняла по пътеката, че някакъв "смръдльо" /буквален цитат/ бил на мястото до нея, стюардесата се разсърди и отказа да й помогне - тази се тръшка "не мога!", стюардесата - "опитвайте, опитвайте... " 

в крайна сметка станахме свидетели на изтласкване като от световно по тежести :biggrin:

• Харесвам 5
  • Смея се 14
Публикувано:
На 12.10.2017 г. в 16:01, chandni каза:

На всеки полет без изключение! Изключително често явление са и наглеци, пътуващи с огромни багажи, които дори и за голям ръчен не могат да минат! На последния ни полет преди 2 дни от Копенхаген, имаше "тарикати" с огромни туристически раници (80+ литра), които дори не можеха да се поберат в багажното горе. Колкото са по-толерантни авиокомпаниите, толкова пасажерите са по-нахални и прекаляват с това, че предишния път някой на гейта си е "затворил очите" и ги е пуснал с багаж, който "с малко" надвишава ограничението.

А според мен не е виновна единствено толерантността на авиокомпаниите, а донякъде и постоянната промяна на правилата, относно ръчния багаж. И това не се отнася само до нискобюджетните а/к. В последно време всички сме свидетели как и някои от добре познатите въздушни оператори също редуцират по 2-3 см. И когато някоя такава а/к както Wizz в случая, е имала неблагоразумието първо да намали размерите на допустимия на борда багаж, а след година-две отново да го върне в старото положение, се получава нещо като "ефекта на язовира" при отпушване на отводнителните шахти. Всеки се надпреварва с всички останали включително и със себе си колко по-голям багаж ще му мине в самолета :) След първоначалната атака, водата, тоест пасажерите ще се успокоят и нормализират екстремните в началото тежкоатлетически изпълнения. Или поне голямта част от тях, защото винаги ще има 2-3-ма, които се праят я на неразбрали, я на разсеяни да се пробват с големите куфари като ръчен.

Имам предвид, че и ако самите авиокомпании не си играеха на "рък-базък" постоянно с правилата, нямаше да сме свидетели и на масовите прояви на незачитане на правилата, конкретно и в най-голяма сила тези за ръчния багаж. Преди предната промяна (към редуциране на размерите), случаите в които някой се опитваше да се промъкне с очевидно по-голям куфар, бяха единични - не повече от 3-4, и то не на всички полети. 
Сега къде с добро, къде с лошо, пак ще усмирят непослушните, но изглежда ще трябва да мине този първоначален "ентусиазъм". А дотогава ще се наложи да търпим забавянията и дискомфорта си от подобни индивиди и техните нелепи изпълнения :rolleyes:

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)
преди 24 минути , antea каза:

...

миналата неделя една какичка не можа да си вдигне куфара, за да го качи на горния рафт, и понеже преди това беше вилняла по пътеката, че някакъв "смръдльо" /буквален цитат/ бил на мястото до нея, стюардесата се разсърди и отказа да й помогне - тази се тръшка "не мога!", стюардесата - "опитвайте, опитвайте... " ...:biggrin:

Не я защитавам, но е добре някои хора да се изкъпят в седмицата преди полет, ...поне. :lol:

Редактирано от ven62
  • Харесвам 2
  • Смея се 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 8 минути , ven62 каза:

Не я защитавам, но е добре някои хора да се изкъпят в седмицата преди полет, ...поне. :lol:

Хигиената, манталитета, възпитанието са една много обширна и деликатна тема. 

Правилата обаче не са. Те са точни и ясни - размера на багажа е Х/Y/Z см. допълнителен багаж е един брой до еди какви си рамери и при това САМО за приорити... закъснение при кацане над 3 часа - компенсация и т.н

Правата и задълженията са двустранни. При 1 см по-голям багаж - " какво толкова, много са педантични, това е само 1 см. разлика"  , но при 3 часа и 1 мин. закъснение никой не казва " какво толкова, това е само 1 минута" ами си търси компенсациите !

• Харесвам 12
  • Браво 2
Публикувано: (редактирано)
преди 3 минути , funny каза:

Хигиената, манталитета, възпитанието са една много обширна и деликатна тема. 

Правилата обаче не са. Те са точни и ясни - размера на багажа е Х/Y/Z см. допълнителен багаж е един брой до еди какви си рамери и при това САМО за приорити... закъснение при кацане над 3 часа - компенсация и т.н

Правата и задълженията са двустранни. При 1 см по-голям багаж - " какво толкова, много са педантични, това е само 1 см. разлика"  , но при 3 часа и 1 мин. закъснение никой не казва " какво толкова, това е само 1 минута" ами си търси компенсациите !

Няма спор - така е!

Жалко, че за мърсотията няма единица мярка в системата "Си".;)

Редактирано от ven62
  • Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 11 минути , ven62 каза:

Няма спор - така е!

Жалко, че за мърсотията няма единица мярка в системата "Си".;)

Нещо интересно :

Единица за измерване на миризма

Единицата за измерване на телесна миризма е Olf (от латински olfactus ‚обоняние‘). Един Olf е миризмата на един средностатистически човек, с хигиена 0,7 къпания на ден, 1,8 м² повърхност на кожата, при седящо положение.

Copyright:www.aliceswonderland.eu

Миризмата от:

Един човек = 1 olf

12 годишно дете = 2 olf

Заклет пушач = 25 olf

Спортист след тренировка = 30 olf

Мрамор = 0,01 olf/m²

PVC/линолеум = 0,2 olf/m²

Вълнен килим = 0,2 olf/m²

Изкуствен килим = 0,4 olf/m²

Гумена изолация = 0,6 olf/m²
  • Харесвам 1
  • Шок 2
  • Благодаря 2
  • Браво 3
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Преди няколко месеца имаше опит за скандал от недоволни пътници, че не им приеха огромните куфари за ръчен багаж, то не бяха закани, като най-страшната беше "повече няма да пътувам с тая фирма". След това настъпи всеобща веселба.

Свалям шапка на спокойствието на служителите на Уиз, които стоически издържаха простотиите, докато неизрядните пътници си платиха.

• Харесвам 11
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 1 час, Щастливеца каза:

Нещо интересно :

Единица за измерване на миризма

Единицата за измерване на телесна миризма е Olf (от латински olfactus ‚обоняние‘). Един Olf е миризмата на един средностатистически човек, с хигиена 0,7 къпания на ден, 1,8 м² повърхност на кожата, при седящо положение.

Copyright:www.aliceswonderland.eu

Миризмата от:

Един човек = 1 olf

Сега ако кажеш и от къде да си купя един olfметър. Да си меря аз преди да седна на определеното ми място, или пък ... да имам аргумент защо искам да седна при стюардесите. :)

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 30 минути , ven62 каза:

Сега ако кажеш и от къде да си купя един olfметър. Да си меря аз преди да седна на определеното ми място, или пък ... да имам аргумент защо искам да седна при стюардесите. :)

В България не се продават защото , често от прекомерното навлизане във високите нива се чупят.

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Публикувано:

Да намериш такъв уред може и да стане,ама е нужно в правилата на авиокомпаниите да има изискване изискванe за допустими парамерти на миризмата,иначе как да се определи дали някой ги е надвишил. И тогава ще стане интересно...:)

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Защо в общите условия за превоз на пътници и багаж пи следното:МОЖЕТЕ ДА НОСИТЕ ЕДИН БРОЙ РЪЧЕН БАГАЖ НА ПЪТНИК, КАТО ТОЙ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ АН СЛЕДНИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА РАЗМЕР И ТЕГЛО: РАЗМЕРЪТ НА БАГАЖА НЕ БИВА ДА НАДХВЪРЛЯ 55Х40X35 СМ (БЕЗ ДА СЕ ВКЛЮЧВАТ ДРЪЖКИТЕ и КОЛЕЛЦАТА, НО ПОСЛЕДНИТЕ НЕ БИВА ДА НАДХВЪРЛЯТ 5 СМ), А МАКСИМАЛНОТО ДОПУСТИМО ТЕГЛО НА ВСЕКИ БРОЙ РЪЧЕН БАГАЖ е 10 КГ.

А в графиката за багаж

РЪЧЕН БАГАЖ

55 x 40 x 23 см

Променен размер

МАКС. 10 КГ.

Какви са тези неточности или са изгубени в превода? Кое е вярното?

И двете извадки са за след 29 октомври.

Публикувано:

55Х40X35 звучи извън всякакви норми. Дебелина над 30 трудно се вкарва в багажното отделение - гледал съм тарикати, които едвам ги натъпкват.

Така че би трябвало вярното да е 55 x 40 x 23

Публикувано:
преди 9 минути , Боби каза:

55Х40X35 звучи извън всякакви норми. Дебелина над 30 трудно се вкарва в багажното отделение - гледал съм тарикати, които едвам ги натъпкват.

Така че би трябвало вярното да е 55 x 40 x 23

Ами тогава защо са толкова неточни. Може ли да си разпечатам общите условия и при спор да им ги покажа.

Публикувано:
преди 13 минути , rdd каза:

Защо в общите условия за превоз на пътници и багаж пи следното:МОЖЕТЕ ДА НОСИТЕ ЕДИН БРОЙ РЪЧЕН БАГАЖ НА ПЪТНИК, КАТО ТОЙ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ АН СЛЕДНИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА РАЗМЕР И ТЕГЛО: РАЗМЕРЪТ НА БАГАЖА НЕ БИВА ДА НАДХВЪРЛЯ 55Х40X35 СМ (БЕЗ ДА СЕ ВКЛЮЧВАТ ДРЪЖКИТЕ и КОЛЕЛЦАТА, НО ПОСЛЕДНИТЕ НЕ БИВА ДА НАДХВЪРЛЯТ 5 СМ), А МАКСИМАЛНОТО ДОПУСТИМО ТЕГЛО НА ВСЕКИ БРОЙ РЪЧЕН БАГАЖ е 10 КГ.

А в графиката за багаж

РЪЧЕН БАГАЖ

55 x 40 x 23 см

Променен размер

МАКС. 10 КГ.

Какви са тези неточности или са изгубени в превода? Кое е вярното?

И двете извадки са за след 29 октомври.

Някой по-рано беше писал, че има неточност в превода на бг.

• Харесвам 2
Публикувано:
В момента, Алекс каза:

Ама не може така, превод, превод, но някой не сяда ли да прочете дословно, и плюс това, става въпрос за цифри и числа, на всички езици се превеждат по един и същи начин.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 20 часа, Алекс каза:

Вчера на летище Меминген никой не тегли раниците ,а на летище  Варна събота не ги пъхаха никъде.На летище Меминген имаше два полета един след  друг.Самолета кацна в 14,50 .Бординга почна 15,10 и излетяхме 16.03 .

Публикувано:
преди 7 часа, tonica каза:

Минава ли се с мобилна бордна карта в Меминген ???

Трябва да се минава,поне така пише.Обаче ми направи впечатление ,че късаха половината бордни карти и ги събираха.Доста хора се чекираха и на летището

Публикувано:
преди 3 часа, georgievgi76 каза:

Трябва да се минава, поне така пише. Обаче ми направи впечатление ,че късаха половината бордни карти и ги събираха.Доста хора се чекираха и на летището

Къде го пише ? 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.