Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Технически проблем с машината, дошла е друга машина, която да изпълни полета. По-добре късна, отколкото...

Аз лично като пътувам с Уиз, избягвам да си купувам билети за връзки. Разбира се, проучвам внимателно и съм готов с варианта в зависимост кога ще кацнем. Даже септември ме изненадаха приятно, като кацнахме по-рано и хванахме почти невъзможна връзка. 

Дано с твоя полет да няма проблеми.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Благодаря. Имам 5 часа между полетите. Надявам се да не съм чак такъв карък. :)

Мислех си, че като е първи полет за деня, вероятността да закъснее е малка.

Редактирано от Mimka
Публикувано:

Е, за свързващи полети, пък ако са и на добра цена, си струва. Аз не съм уточнил, че в поста ми ставаше дума за наземен транспорт след полета, когато ползите, като финанси и време, от предварително купени билети не са кой знае колко големи.

Публикувано:
Преди 1 час, Mimka каза:

Как мога да разбера защо днешният полет от Варна до Бергамо е излетял с 5 часа закъснение? Предстои ми този полет след две седмици и се шашнах, защото ще си изтърва връзката в Бергамо, ако ми се случи такова закъснение.

Без да съм се задълбавал много, по всяка вероятност е технически проблем, защото полетът излита едва в 11, а в 9 самолет на БГ Еър излита нормално, значи видимостта е била ОК. 
П.С. Виждам, че вече са ти отговорили....

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , Eti* каза:

Банка ДСК ще пускат кредитни карти Wizz, които ще дават безплатно членство в wizzclub и някакви бонус точки.

Нека банковият туризъм да започне сега.

• Харесвам 7
  • Смея се 3
Публикувано:
На 1.12.2017 в 12:52, Mimka каза:

Благодаря. Имам 5 часа между полетите. Надявам се да не съм чак такъв карък. :)

Мислех си, че като е първи полет за деня, вероятността да закъснее е малка.

Веднъж се притеснявах от такъв проблем (зима, всеки ден имаше закъсняващи полети) и си взех застраховка за закъснение над 1 час (10 евро). според мен, си струва, защото получаваш 100 евро в замяна, което евентуално може да комепснира замяната на полета с друг.
П.с. Първият ми полет не само не закъсня, но и пристигна с 15 мин по-рано ;)

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Eti* каза:

Банка ДСК ще пускат кредитни карти Wizz, които ще дават безплатно членство в wizzclub и някакви бонус точки.

А кога ще са известни условията?

• Харесвам 4
преди 2 часа, bad kid каза:

А кога ще са известни условията?

До края на годината. Като науча още подробности, ще пиша.

Редактирано от Eti*
  • Харесвам 7
  • Браво 2
Публикувано:
преди 4 часа, Eti* каза:

Айде, унгарската 'мафия' налази БеГе-то :biggrin:

----------------------------------------------------

БДСК = ОТР Hungary
Wizz Air Hungary Légiközlekedési Kft

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:

Идеята е страхотна, имам приятел, който има такава карта в Унгария и практически си пътуван навсякъде само и единствено с wizzair credit, натрупан от тази карта. Но той си има online търговия и всичко минава през тази карта :D

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 8 часа, Eti* каза:

Точно си мислех,че скоро не съм си вадила нова карта:)

• Смея се 4
Публикувано:

И аз така :)

Гледам, че в Унгария и Румъния стойността на точките е 2% от общия оборот. Това е доста висок кешбек :) 

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами не е чак толкова много, това не са реални пари, а уиз кредити, т.е. си вързан пак към тях, за да ги харчиш. 1% кешбек на Дайнърс са истински пари и може да ги харчиш за всичко.

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой успявал ли е да вземе обезщетение без посредник от Уиз, че днес всички полети от Айндховен излитаха със закъснение от над 3 часа, поради гъста мъгла?

преди 45 минути , Vanko каза:

Някой успявал ли е да вземе обезщетение без посредник от Уиз, че днес всички полети от Айндховен излитаха със закъснение от над 3 часа, поради гъста мъгла?

Ако причината наистина е гъста мъгла, твърдо нямаш право на обезщетение. Това е събитие извън обхвата на авиокомпанията.

Редактирано от tch
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , tch каза:

Ако причината наистина е гъста мъгла, твърдо нямаш право на обезщетение. Това е събитие извън обхвата на авиокомпанията.

В европейската директива, която урежда правата на пътниците в ЕС, не виждам нищо, което да реферира към атмосферните условия.
Имал ли си личен опит с Уиз в такива ситуации, за да говорим в частния случай на авиокомпанията?

Публикувано:

Обезщетение се полага, когато закъснението е по вина на компанията, по принцип. Стачки, атмосферни условия, вулкани, война и прочие не важат.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , Vanko каза:

В европейската директива, която урежда правата на пътниците в ЕС, не виждам нищо, което да реферира към атмосферните условия.

Ако сте пристигнали в крайната си дестинация със закъснение от повече от 3 часа, имате право на компенсация, освен ако закъснението се дължи на извънредни обстоятелства.

Извънредни обстоятелства – закъснение

Извънредните обстоятелства могат да доведат до повече от една отмяна или закъснение до крайната дестинация. Събития, които се определят като извънредни обстоятелства, са например решения на управлението на въздушния трафик, политическа нестабилност, неблагоприятни атмосферни условия и рискове за сигурността.

http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_bg.htm

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Vanko каза:

Имал ли си личен опит с Уиз в такива ситуации, за да говорим в частния случай на авиокомпанията?

Отмениха ми полет преди години Форли-София заради мъгла.Обещетение не се полага ,но пък ни удължиха почивката-поеха всички разходи за транспорт  до Рим и 2нощувки.В твоя случай,пази касовите бележки,ако сте купували храна,напитки на летището.Трябва да ги осребрят.

• Харесвам 2
Публикувано:

Благодаря за информацията на всички. Аз ще пусна оплакване поради факта, че се знаеше от 7 сутринта, че полети не могат да излитат от това летище. Някои ги прерутираха през Weeze/Maastricht, а други стояхме и трупахме закъснение :) С две думи - можеше да митигират риска на полетите от обяд нататък, със сигурност.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 21 минути , Vanko каза:

Благодаря за информацията на всички. Аз ще пусна оплакване поради факта, че се знаеше от 7 сутринта, че полети не могат да излитат от това летище. Някои ги прерутираха през Weeze/Maastricht, а други стояхме и трупахме закъснение :) С две думи - можеше да митигират риска на полетите от обяд нататък, със сигурност.

Мъгла се спуска и вдига за 15 минути. Няма как да знаеш какво ще е след 3 часа. Премаршрутирането вероятно е било алтернативен полет на друга авиокомпания със същата крайна точка.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 22 часа, Eti* каза:

Да цитирам тук един бивш служител на ДСК вкъщи:

• То това знаеш ли от колко време го мъдрят
  • Евала, най-накрая унгарци са се разбрали с унгарци :)

Но иначе новината е супер, картите на ДСК и сега са от най-добрите и са изчистени от дребните мизерии, подобна интеграция я виждам само като бонус и се надявам да няма негативи. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 часа, Георги каза:

Да цитирам тук един бивш служител на ДСК вкъщи:

• То това знаеш ли от колко време го мъдрят
  • Евала, най-накрая унгарци са се разбрали с унгарци :)

Но иначе новината е супер, картите на ДСК и сега са от най-добрите и са изчистени от дребните мизерии, подобна интеграция я виждам само като бонус и се надявам да няма негативи. 

Явно са се договорили най-накрая, защото са я представили на някои от служителите си, включително и дизайна. Лично аз бях много изненадана, като скриха сметката си в ДСК от детайлите за плащане по банков път(не е закрита, аз по нея нараждам, когато не плащам с карта). Именно от презумпцията, че и двете компании са унгарски.

• Харесвам 3
Публикувано:

Някой скоро следи ли е цената на чекирания багаж на Wizz? 3 седмици след закупуване на билета цената за 20 кг. все още е 22 евро - има ли вероятност да падне или само може да се качи?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.