Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Три малко глупави въпроса, но не съм леятл с Уиз от 4 години... Утре вечер летя от Варна до София за Коледна сбирка на някакъв смахнат сайт в събота, та като си принтирах бординг пас-а се учудих че ми дава "Arrive to the airport" 3 чАса преди полета (за вътрешен полет ???). Аз ли пропускам нещо или просто така си пишат? Колко време преди полета е добре да съм на летището - вътрешен полет без чекиран багаж?

С принтирания бординг пас директно на секюрити ли отивам при условие, че нямам чекиран багаж?

На кой терминал в София пристигат / заминават полетите на Уиз от / до Варна?

Редактирано от FlyTraveler
Публикувано:
преди 2 минути , FlyTraveler каза:

Три малко глупави въпроса, но не съм леятл с Уиз от 4 години... Утре вечер летя от Варна до София за Коледна сбирка на някакъв смахнат сайт в събота, та като си принтирах бординг пас-а се учудих че ми дава "Arrive to the airport" 3 чАса преди полета (за вътрешен полет ???). Аз ли пропускам нещо или просто така си пишат? Колко време преди полета е добре да съм на летището - вътрешен полет без чекиран багаж?

С принтирания бординг пас директно на секюрити ли отивам при условие, че нямам чекиран багаж?

На кой терминал в София пристигат / заминават полетите на Уиз от / до Варна?

В София на терминал 2. За тия вечерни полети на уиз от дори и в натоварения летен сезон на варненското летище час преди полета ми е било предостатъчно да съм там.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 минути , FlyTraveler каза:

директно на секюрити ли отивам при условие, че нямам чекиран багаж

Да - секюрити и после на гейта.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте. Не знам дали въпросът ми е за тук, но само аз ли пропуснах новина, че Уиз спират полетите до Sandefjord Норвегия? Аз летях 2 месеца, след като пуснаха дестинацията, някъде май миналата година, а сега не я виждам сред възможните дестинации от София. Някой има ли информация, понеже аз не можах да открия?

Публикувано:
преди 3 минути , Brasil каза:

Здравейте. Не знам дали въпросът ми е за тук, но само аз ли пропуснах новина, че Уиз спират полетите до Sandefjord Норвегия? Аз летях 2 месеца, след като пуснаха дестинацията, някъде май миналата година, а сега не я виждам сред възможните дестинации от София. Някой има ли информация, понеже аз не можах да открия?

Преди повече от година я закриха дестинацията.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , Brasil каза:

Имал си късмет ;) Тя тази линия май не просъществува за повече от три месеца :wacko:

Публикувано:
преди 31 минути , master_of_germs каза:

Имал си късмет ;) Тя тази линия май не просъществува за повече от три месеца :wacko:

Линията до Кутаиси- Грузия също не просъществува, за съжаление. Аз си купих януари двупосочен билет през някакаъв посреднически сайт и............. още не са ми върнали парите.

• Шок 1
Публикувано:
преди 13 часа, macf1an каза:

Ето ти ги и на английски, за да сравниш превода:

https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/wizz-services/gift-voucher/value-voucher-terms#/

Благодаря, превода явно е ОК, но може ли някой да обясни/отговори на някой от не особено умните ми въпроси?

Публикувано:
преди 5 минути , КолЮ каза:

Само вътрешните полети или се местят и те на Т2? Ще станат мега опашки :(

Вътрешните полети на софийско летище се изпълняват от Т2, всички останали полети на Уиз са на Т1

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 23 часа, КолЮ каза:

Имам няколко въпроса:

1.Тези правила са за ваучери получени като някаква компенсация или обхващат и ваучерите получени за наети коли и буукинг резервации?

2. Сумите от всички ваучери натрупват ли се и мога ли да ги използвам едновременно?

3. Озадачи ме текста че полета трябва да бъде направен преди да е изтекъл срока нс ваучера. Дали е грешка в превода към български език? Или наистина не мога да си купя, примерно, полет през Септември с ваучер изтичащ през Юни?

На въпрос 2. Има отговор в общите условия  - Only one voucher can be used per booking. Vouchers cannot be used for adding services to a reservation after the booking has been completed or for flight or name change. ( Само един ваучер може да бъде използван за всяка една резервация. Ваучерите не могат да бъдат използвани за добавяне на услуги към резервация, след като тя е била завършена, или за промяна на полет или име.)

На въпрос 3 - Също

The journey must be finished before voucher’s validity expires. Check out the timetable on wizzair.com. ( Пътуването трябва да бъде реализирано преди изтичането на валидността на ваучера. Прегледайте разписанието на wizzair.com.)

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 20 минути , funny каза:

Пътуването трябва да бъде реализирано преди изтичането на валидността на ваучера

Реално ваучера се изразходва в момента на приключване на резервацията (плащането). Някой пробвал ли е да плати с ваучер полет, който ще се извърши след изтичане срока на ваучера?

Публикувано:
преди 2 минути , КолЮ каза:

Реално ваучера се изразходва в момента на приключване на резервацията (плащането). Някой пробвал ли е да плати с ваучер полет, който ще се извърши след изтичане срока на ваучера?

Не изпадай в хипотези.

Ако си платиш билета с ваучера и ти го издадат, няма начин да ти го анулират после заради този текст в условията, поне според мен - аз не бих се тревожил толкова.

Публикувано:
преди 34 минути , Боби каза:

Не изпадай в хипотези.

Ако си платиш билета с ваучера и ти го издадат, няма начин да ти го анулират после заради този текст в условията, поне според мен - аз не бих се тревожил толкова.

Аааа не си ме разбрал правилно. :)Определено ще пробвам, чакам само да оправят цените (дестицията, която ми трябва, в монента е с ужасни цени зс септември). По-скоро притесненията ми са ако пробвам да изпозвам ваучера в разрез с обяврните Т&С да не стане нещо и да "изгори" ваучера: системата да не го приеме, с после да го разпознава като вече ползван

Публикувано:

Здравейте!

Вчера имаше 4-часово закъснение на полета от Варна за София... от 20:30 излетяхме в 00:35. Какви са опциите за компенсации и изобщо има ли смисъл да се предявява претенция? Ще се радвам ако някой сподели опита си от първо лице.

Благодаря!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , mon4ita каза:

Какви са опциите за компенсации и изобщо има ли смисъл да се предявява претенция?

зависи каква е причината за закъснението

Публикувано:
преди 4 минути , mon4ita каза:

Здравейте!

Вчера имаше 4-часово закъснение на полета от Варна за София... от 20:30 излетяхме в 00:35. Какви са опциите за компенсации и изобщо има ли смисъл да се предявява претенция? Ще се радвам ако някой сподели опита си от първо лице.

Благодаря!

Всичко зависи от причината за закъснението. Дали то е по вина на авиокомпанията или не. Ако летището във Варна е било затворено по някаква причина, или самолета, с който сте летяли по-рано през деня е бил на някое летище със снежна буря то тогава не се дължи обезщетение. Най-добре направо им пиши през формата за контакт през сайта и докато чакаш отговор провери по сайтовете какво е били движението на този самолет през деня и на какво се дължи закъснението.

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, Фичо каза:

зависи каква е причината за закъснението

Забавянето беше в следствие на закъснял полет от Тел Авив до София и оттам вече следва и закъснението от София до Варна и обратно.

Публикувано:
преди 1 минута , mon4ita каза:

Забавянето беше в следствие на закъснял полет от Тел Авив до София и оттам вече следва и закъснението от София до Варна и обратно.

Ако е нямало лоши метеорологични условия в Израел имаш право на обезщетение. Както казах най-добре им пиши направо на тях, ако се дърпат чак тогава ги даваш на фирма.

преди 6 минути , tch каза:

Ако е нямало лоши метеорологични условия в Израел ...

Защо ми се струва, че macf1an беше посочил преди време някакво тълкуване/съдебно решение, че лошите метеорологични условия могат да са оправдание, само ако са били налични на мястото на излитане (и кацане) за конкретния полет, а не при предхождащи полети? :unsure: 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 2
преди 7 минути , Фичо каза:

Защо ми се струва, че macf1an беше посочил преди време някакво тълкуване/съдебно решение, че лошите метеорологични условия могат да са оправдание, само ако са били налични на мястото на излитане (и кацане) за конкретния полет, а не при предхождащи полети? :unsure: 

Това мисля не е вярно, метеолорогичните прогнози се издават с около час аванс. С други думи може да тръгнеш от Франкфурт и докато дойде време да кацаш в София времето да не го позволява.  В една от темите имаше подобен случай, но ставаше въпрос за вътрешен полет София-Варна и там тълкуването беше, че са знаели още преди да излетят какви са условията във Варна (полетът е под час) и за това се дължи и обезщетение..

Но все пак ако не съм прав нека някой ме поправи :)

Редактирано от tch
Публикувано:
преди 8 минути , Фичо каза:

То е и логично да е така. АК е имала достатъчно време да уреди извозването с друг самолет и да се вмести в допустимите 3 часа. Вероятно са преценили, че изплащането на обезщетения на малцината осведомени клиенти ще им излезе по-евтино от наемането на чартър или пренасочването на друга машина.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.