Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)
преди 7 минути , tch каза:

Това мисля не е вярно, метеолорогичните прогнози се издават с около час аванс. С други думи може да тръгнеш от Франкфурт и докато дойде време да кацаш в София времето да не го позволява.  В една от темите имаше подобен случай, но ставаше въпрос за вътрешен полет София-Варна и там тълкуването беше, че са знаели още преди да излетят какви са условията във Варна (полетът е под час) и за това се дължи и обезщетение..

:)

Това е съвсем друго! Разбира се, че метеоусловията могат да се променят в движение и положението в крайната дестинация да не позволява кацане, въпреки че по време на излитането нещата са били ОК . 
Мисълта ми беше, че ако закъснелият полет е Варна-София, основателна причина, която може да изтъкне авиокомпанията, са само метеоусловията във Варна или София, а не в Израел. 

Редактирано от Фичо
Публикувано:

Здравейте, и аз да попитам. В Петк полетът София - Братислава закъсня с 3 часа и 15 мин. Причината е лошо време, но на полет, извършен от този самолет рано сутринта. Реално и в София, и в Братислава беше готино време. Мога ли да искам пари? :D

Публикувано:

Значи @macf1an да се включи

В момента, MARTiNSHO каза:

Здравейте, и аз да попитам. В Петк полетът София - Братислава закъсня с 3 часа и 15 мин. Причината е лошо време, но на полет, извършен от този самолет рано сутринта. Реално и в София, и в Братислава беше готино време. Мога ли да искам пари? :D

Точно това обсъждаме в момента, без особен успех. :dancing:

Публикувано:

Сайтът на Уиз май не работи - не ми излизат опции за начална и крайна точка. Някой друг вижда ли същия проблем - опитах и с алтернативен браузър - пак същото.

Clipboard01.jpg

Публикувано:
преди 4 минути , Яничка каза:

И при мен не става. А преди час се опитвах да си вляза с паролата и не я признаваше за валидна

И аз така :(

Публикувано:
преди 11 минути , Боби каза:

Сайтът на Уиз май не работи - не ми излизат опции за начална и крайна точка. Някой друг вижда ли същия проблем - опитах и с алтернативен браузър - пак същото.

Clipboard01.jpg

преди 9 минути , Яничка каза:

И при мен не става. А преди час се опитвах да си вляза с паролата и не я признаваше за валидна.

преди 4 минути , christuff каза:

Мобилното приложение май си работи.

Пробвах само де - избрах дестинации - даде ми цена и т.н. Но не продължих до края.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , Боби каза:

Сайтът на Уиз май не работи...

Clipboard01.jpg

преди 8 минути , Яничка каза:

И при мен не става.

преди 4 минути , christuff каза:

в бгмама се е разчуло за 20%-ното намаление :biggrin:

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 11

Накратко, както представител на посредническата агенция във форума обобщи: зависи къде се случват събитията.

Според техния тогавашен опит:

ако е в България- закъснението на предишен полет по форсмажорни обстоятелства извинява авиокомпанията. Защо - не знам...

Бих ли се примирил? Не. Тълкуването що е то форсмажорно обстоятелство сме го публикували 100 пъти вече, не виждам тука защо да са по-тарикати.

Моят личен опит: с много зор осъдиха една френска авиокомпания от мое име и ми изплатиха обезщетение заради закъснял полет, вследствие предишно натрупано закъснение, по метеорологични обстоятелства.

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 5
  • Браво 4
На 9/4/2017 в 1:15, Емика каза:

Искам да ви питам за нещо, може и да е бъг на сайта, не знам. Резервирах билет... за 18 юни, минах всичките стъпки и най-накрая, когато избрах плащане с кр. карта... проведох тел. разговор, след който стана ясно, че трябва да сменя датата... Така или иначе не бях въвел номера на картата и дадох назад в менюто, докато не ми е изтекла сесията още... Стигнах почти до първата стъпка, където си избрах друга дата.. 4 юни.  Пак минах през всичките стъпки с багажа, избора на място, застраховки, бла бла... и вече си написах номера на картата, дадох плащане, въведох 3 D кода и готово.  Сега като си влеза в профила и кликна на "Моите резервации" , имам 2 резервации със статус ПОТВЪРДЕН... На 4 юни и на 18 юни , и двете си имат резервационен код. Как да направя този на 18-и невалиден? НАли уж не съм го платил? Дори не знам дали ми е дръпнало пари от картата, че още не ми дава извлечение при електронното банкиране, сигурно ще стане след 2 дни.  Даже при първия опит, който не довърших можех да платя част от сумата с пари, останали по "моята уиз сметка", а вторият път нямах тази възможност.  Някой сблъсквал ли се е с това?

Явно трябва да звънна на софийския номер на W!Zz aır.  В единия случай.. ще изгоря със 112 лв... . или ще подарявам билет на някого.. Но пак не става, че е с моето име, хаха

Редактирано от montepinar
Публикувано:
преди 40 минути , montepinar каза:

Искам да ви питам за един парадокс, може и да е бъг на сайта, не знам. Резервирах билет... за 18 юни, минах всичките стъпки и най-накрая, когато избрах плащане с кр. карта... проведох тел. разговор, след който стана ясно, че трябва да сменя датата... Така или иначе не бях въвел номера на картата и дадох назад в менюто, докато не ми е изтекла сесията още... Стигнах почти до първата стъпка, където си избрах друга дата.. 4 юни.  Пак минах през всичките стъпки с багажа, избора на място, застраховки, бла бла... и вече си написах номера на картата, дадох плащане, въведох 3 D кода и готово.  Сега като си влеза в профила и кликна на "Моите резервации" , имам 2 резервации със статус ПОТВЪРДЕН... На 4 юни и на 18 юни , и двете си имат резервационен код. Как да направя този на 18-и невалиден? НАли уж не съм го платил? Дори не знам дали ми е дръпнало пари от картата, че още не ми дава извлечение при електронното банкиране, сигурно ще стане след 2 дни.  Даже при първия опит, който не довърших можех да платя част от сумата с пари, останали по "моята уиз сметка", а вторият път нямах тази възможност.  Някой сблъсквал ли се е с това?

Явно трябва да звънна на софийския номер на W!Zz aır.  В единия случай.. ще изгоря със 112 лв... . или ще подарявам билет на някого.. Но пак не става, че е с моето име, хаха

Случвало ми се е с друга авиокомания - British Airways. Купувах билет с частично заплащане с мили. Системата ми даде една цена, платих - и не получих потвърждение. Системата ми заяви, че цената не е реална - съобразно точките ми.

Добре. Започнах наново. Купих друг билет - за същата дата, на друга цена. Не помня какво ми каза системата, но в мейла ме чакаха два билета на мое име, с изтеглени две суми съответно.

Вдигнах веднага телефона, разговарях, обясних, че системата им се е бъгнала - е, по-учтиво се изразих, и единият билет ми беше възстановен като цена. Меьдувременно бях звъннала на кредитната карта и обявих, че едната сделка не искам да я оторизирам по технически причини. Те приеха възражението ми и ми казаха да им се обадя, ако BA не ми върнат парите. Не се наложи.

Обади им се.

Публикувано:

Преди по-малко от година ми се случи нещо подобно, имаше ден с намаление на уизеър и вече стигнах до финалната стъпка, без да исках кликнах на "плащане с банков превод", след което.... върнах назад и пробвах да си прехвърля и парите по "моята уиз сметка"... за тези 2-3 мин. цената се беше променила, явно някой в същия момент е купил последния евтин билет за въпросната дата... и като съм връщал назад в менюто, цената беше скочила. И аз... се отказах.  Започнах "на чисто" да си правя резервация за друга дата с ниска цена. КУпих си билет с дебитна карта и после в профила имах резервации и за двете дати. И като звъннах на колцентъра, те казаха, че няма как да анулират едната дата, но ме съветват да не я плащам по банков път до 24 часа, както си е срока... и така тя ще се анулира сама. Иначе те нямали как. 

Сега съм получил имейл "висящо плащане":  "

Ние забелязахме, че има дължима сума от 110.79 BGN в резервацията ви (номер на потвърждение: L9RJJZ).

Моля, бъдете така любезни да влезете на на сайта ни wizzair.com и да коригирате резервацията си. Ще можете да платите дължимата сума с:
- кредитна карта; или
- банков превод (опцията не е достъпна, ако полетът ви заминава до 14 дни); или
- WIZZ Сметка."

Публикувано:

Ако пишех за жълт сайт заглавието щеше да е - Гонят Уизз еър от Варшава! 

Обаче тук целта е друга, така че нека боравим с факти.

Акционерите на летище Шопен във Варшава обявиха, че до 2021 година ще спрат да обслужват нискотарифни и чартърни полети, като до тази дата те трябва да бъдат поети от друго летище  - очакваше се това да е Модлин.

Тук се появява предисторията, в която Модлин обявиха разширяване на летището, паркинга и довършване на жп линията до летището. Обещаха и по-ниски такси за Райън, които пък на свой ред обещаха почти да удвоят полетите си от там - в момента целогодишно обслужват полети до 43 дестинации.

Скоро след това обаче, акционерите сред които държавата и местната община обявиха, че са против разширяване на летището, защото не могат да се споразумеят за варианта на разширяване и новата структура на собственост. Отделно стана ясно, че са поръчали на външни консултанти да определят финансовите последствия от прекратяване на съществуващия договор с Райън. Дори да не бъде прекратен договора - тук място няма, защото летището работи на пълен капацитет.

Следва въпроса - къде ще отидат Уизз еър и чартърите? А евентуално и Райънеър.

Хана Здановска, кмет на Лондз миналата седмица е депозирала в Министерството на инфраструктурата проект за разширяване на летище Лодз за 300 милиона злоти с цел поемане на част от столичния трафик. Проекта обаче няма шанс да бъде одобрен, защото от години летището е в сериозна криза. А и защото изглежда вече е решено къде отиват изгонените компании.

А те отиват на летище Радом.

В понеделник кмета на Радом каза пред местни медии, че скоро ще бъде обявена най-мащабната инвестиция в общината. "В историята на Радом това събитие ще е сравнимо с откриването на железопътната линия през 19 век" - заяви Адам Биелан. И допълва, че вече се водят преговори с държавата и собственика на летището, следва подробен одит и ако всичко върви по план, договора ще бъде подписан в края на първото тримесечие на 2018 година.

След което ще последва почти ново изграждане на летището, защото използваната в момента сграда е стара - преди това тя е функционирала като Терминал 2 на летище Лондз, но заедно с цялото оборудване е разглобена и преместена в Радом.  От края на октомври летище Радом няма полети, а преди това обслужва между 3 и 6 пътника на полет, което прави между 120 и 220 човека на месец.

В момента от Шопен Уизз еър обслужват 38 целогодишни и 9 сезонни дестинации.

• Харесвам 5
  • Замислям се 2
Публикувано:

Привет, работи ли все още схемата за ранен чек ин през старта версия на сайта? Че имам едни билети за НГ и ми се ще да го направя от сега и се чудех дали мога да се възползвам? :) А ме е страх да тръгна на сляпо да го правя, за да не стане фал. :D

Публикувано:

Аз преди малко опитах през старата версия, но не става. Полета е на 30.12 и исках сега да чекирам, два браузъра сменях, но не става. Пише че остават 8 дни до чек-ина. Дали само при мен е така?

Сега опитах, зареди страницата и се отварят полетата за въвеждане на данни 9 дни преди полета. С Хром съм, ако има значение.

Редактирано от Romana
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , Георги Василев каза:

На мен пък не ми дава да се логна в старата версия въобще. Пише да ползвам новата :lol:

Не може да се логваш в старата версия, по-горе го писахме. Избери Чекин от менюто и въведи номер на резервация и фамилия.

Няма какво да объркаш... най-много да не можеш да се чекираш и да трябва да си чакаш 2 дни преди полета. :-)

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 56 минути , Георги Василев каза:

Привет, работи ли все още схемата за ранен чек ин през старта версия на сайта? Че имам едни билети за НГ и ми се ще да го направя от сега и се чудех дали мога да се възползвам? :) А ме е страх да тръгна на сляпо да го правя, за да не стане фал. :D

Аз успях да се чекирам през мобилното приложение, полета ми е еднопосочен и е на 10,01,1018

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:

Както е писано по-горе, не се логвайте. Натиснете бутончето чек-ин и въведете номера на резервацията и фамилията.

Току- що успешно чекирах 31.12-03.01

• Харесвам 5
  • Благодаря 1

Да, спазвам което преди сте писали, не се логвам, отивам направо на чек-ин , пиша номер резервазия и фамилия, излиза полета, но до там, няма активни бутони за чек-ин и пише че има още дни. Ще пробвам довечера в къщи на лаптопа.

Редактирано от stani.m

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.