Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Дамската чанта трябва да е ок, защото трябва да можеш да си вземеш ценни неща с теб на борда, а не да ги даваш в багажното. Т.е. се предполага да извадиш дамската чанта от единствения си дотогава багаж, когато го даваш в багажното. Другото нямам представа как работи.

Публикувано:

Утре ще стягаме багажа, лаптопа е малък- в дамската чанта, пък ще видим как ще мине. После ще споделя дали са им взели багажа доброволно.

• Харесвам 1
Публикувано:

От последните дни: 

На втората половина от опашката на бординг вземат багажа в багажното. Случва се дори и да не е с големи размери. Ако си извадил важното, няма проблем да го дадеш.  Ако не ти се чака за чекиран багаж или бързаш да излезеш, трябва да си в началото на бординга.

• Харесвам 1
Публикувано:

СЕГА - "Регистрираната в Унгария нискотарифна компания „УизЕър“ подписа споразумение за покупка на 146 самолета „Ербюс“ от моделите A320NЕО и A321NЕО, съобщи вестник „Фигаро“. Този контракт е неделима част от поръчка на инвестиционната компания „Индиго партнърс“, специализирана в отдаване под наем на самолети. Тя вече е поръчала 430 самолета от фамилията А320 за колосалната сума 49,5 млрд. долара. Никога досега компанията „Ербюс“ не е получавала толкова голяма поръчка с един контракт. Вече се знае, че 134 самолета ще бъдат наети от американската компания "Фронтиър еърлайнс", 70 - от чилийската „ДжетСМАРТ“ и 80 – от мексиканската „Воларис“."

Публикувано:
преди 53 минути , Ilian359 каза:

"Ербюс"?

Седалището на компанията е във Франция, информацията е от френски вестник - "Фигаро", а на френски, както е отбелязал и nino, се произнася точно така: "Ербюс".

• Харесвам 3
Публикувано:

1. Докладвам: Меминген приема мобилни бордни карти - лично проверено днес.

2. Питанка: как да разбера Меминген - София дали е до или над 1500 км, защото полетът днес (30.12.2017) е отложен от 16:30 на 20:20 за излитане от Меминген и почвам да си мисля в коя графа за обезщетение влизам: 250 или 400€.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 минути , tonica каза:

1. Докладвам: Меминген приема мобилни бордни карти - лично проверено днес.

2. Питанка: как да разбера Меминген - София дали е до или над 1500 км, защото полетът днес (30.12.2017) е отложен от 16:30 на 20:20 за излитане от Меминген и почвам да си мисля в коя графа за обезщетение влизам: 250 или 400€.

FMM-SOF - 1186 km, цък.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Интересно... самолетът, който в момента изпълнява полета SOF-FMM и закъснява, който най-вероятно ще изпълни и FMM-SOF, e HA-LYG, който днес по-рано кацна аварийно(?)  в София (отклонен от редовния си маршрут Кутаиси-Кавала).

От базата в София са изпратили HA-LYQ в Кутаиси, явно за да могат там да си изпълняват редовните полети (в момента същия лети Ларнака-Кутаиси), а пък HA-LYG след няколко часова техническа проверка (предполагам) е пуснат към Меминген със съответното закъснение.

Така де.. това във връзка с евентуалното обезщетение, за което може да се претендира. Само не знам дали а/к може да се оправдае с форсмажорни обстоятелства - техническа проверка и т.н... макар, че според мен точно в този случай закъсението на полета София-Меминген и обратно е по-скоро по оперативни причини на а/к - пребазиране на самолет.

Всички тези изводи ги правя на база на данните от FL24.

• Харесвам 4
  • Браво 2
Мирослав Василев
Публикувано:
преди 29 минути , yordanov каза:

Интересно... самолетът, който в момента изпълнява полета SOF-FMM и закъснява, който най-вероятно ще изпълни и FMM-SOF, e HA-LYG, който днес по-рано кацна аварийно(?)  в София (отклонен от редовния си маршрут Кутаиси-Кавала).

Полетът, който днес е бил от Кутаиси за Кавала е бил ударен от мълния.

• Шок 3
Публикувано:
преди 41 минути , elateq каза:

Полетът, който днес е бил от Кутаиси за Кавала е бил ударен от мълния.

Това не е нещо толкова рядко срещано. Самолетите имат чудесна мълниезащита и редовно им се случва да летят насред бури и да поемат по някоя мълния. Но имам съмнение, че някои авиокомпании го използват като извинение, когато се налага кацане поради някаква друга неизправност, защото са наясно, че в очите на редовите пътници мълнията изглежда като сериозен форсмажор.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 21.12.2017 г. в 9:44, stani.m каза:

Успях да чекирам снощи от вкъщи. :)  Не знам защо през  не ставаше. Страхотни сте всички тук! Но ми се струва че Уиз ще се усетят че има хора чекирали се  по-рано и без заплащане. Е дано не стане де... 

При мен не се получи, явно са усетили 'дупката' ...

:wacko:

Публикувано:
преди 13 минути , Drandarski каза:

При мен не се получи, явно са усетили 'дупката' ...

:wacko:

Преди точно 5 мин чекирах два полета - единият на 26.01, другият на 29.01, така че дупката явно още зее. :)

При теб нещо изписва ли?

• Харесвам 2
Публикувано:

Сега да споделя - дъщеря ми пътуваха на 30.12 с разпечатани бордни карти от стария сайт, никакви проблеми. На гише са си оставили ръчните куфари / не са имали обаче никакви течности в тях/, като са ги сложили на лентата двата заедно, били са около 25 кг, нейния беше 11 кг , теглихме го в къщи. Отделно от тях тя си имаше една платнена чанта- вътре малка дамска чантичка и малък лаптоп, приятеля й с раница. Сложили са им лепенки и на куфарите и на другите чанти, минали са така без проблем. Но ми се струва че е било някаква случайност. Тя имаше готовност да си прибере другата чантичка в ръчния куфар ако не станеше така. Явно зависи от служителката, защото дъщеря ми каза че на съседното гише една жена си оставяла също ръчния куфар на лентата, но й казали да прибере и дамската чанта в него. Значи моите хора просто са извадили късмет.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 40 минути , stani.m каза:

... пътуваха на 30.12 с разпечатани бордни карти от стария сайт, никакви проблеми...

Подсети ме да си допълня съобщението от 30.12.2017, където писах, че Меминген приема мобилни бордни карти (на сайта на летището пише, че не приема).

За да е пълна пробата, аз минавах с мобилна бордна карта, а мъжът ми с разпечатана от стария сайт.

И двата варианта без засечка. :)

Още веднъж благодаря на yordanov.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 51 минути , tonica каза:

Подсети ме да си допълня съобщението от 30.12.2017, където писах, че Меминген приема мобилни бордни карти (на сайта на летището пише, че не приема).

За да е пълна пробата, аз минавах с мобилна бордна карта, а мъжът ми с разпечатана от стария сайт.

И двата варианта без засечка. :)

За нищо! Важното е, че празниците сте изкарали спокойно. 

Ъпдейтни ни, ако решиш да подаваш жалба за закъснелия полет и отговорът на Уиз. :)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 58 минути , tonica каза:

И от мен благодарност!:)

От четирите ми пътувания през декември, трите обратни полети чекирах по неговата схема. Минаха без проблем на летища Брюксел-Шарльороа, Айндховен и Бергамо.

Да е хубава годината за всички магеланци, препълнена с пътешествия!

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано: (редактирано)
преди 29 минути , yordanov каза:

Ъпдейтни ни, ако решиш да подаваш жалба за закъснелия полет и отговорът на Уиз. :)

В деня след кацането попълних бланката на Wizz за закъснение 3 часа и 47 минути при кацане.

Получих автоматичен e-mail:

Благодарим Ви, че се свързахте с нашия отдел Връзки с клиенти. Получихме запитването Ви.

Оплакването Ви ще бъде обработено в съгласие с нашите Общи условия за превоз и Регламент (ЕО) № 261/2004 на Европейския парламент и на Съвета от 11 февруари 2004, постановяващи общите правила за компенсиране или помощ на пътници в случай на отказ за качване на борда и отмяна или дълго забавяне на полети.

Служител от нашия отдел Връзки с клиенти ще се свърже с Вас, за да се удовлетвори искането Ви.

Благодарим Ви за отделеното време и търпение, докато се свържем с Вас.

Засега чакам. Те имаха над 3 часа закъснение при кацане на 2-та полета: SOF-FMM  и обратно FMM-SOF. И двата полета бяха пълни. Ще трябва да плащат за над 360 пътника по 250 EUR - общо към 100 000 EUR. Затова очаквам да хитруват с форсмажорни (мълния на полета Кутаиси - Кавала), както yordanov беше писал по-горе. Ако до 1 месец не реагират положително, ще ги давам на Аероиск.

Снимала съм таблото за бординг при излитане и таблото с часа на кацане в София.

PS Само информативно: Съгласно регламента за "грижа за закъснение при излитане" дадоха на пътниците ваучери за бюфета на летището в размер на 4 EUR. Най-евтиното кафе беше на цена 4,60, най обикновения сандвич  4,80 EUR.

Редактирано от tonica
  • Харесвам 1
  • Шок 5
Публикувано:
преди 1 час, tonica каза:

дадоха на пътниците ваучери за бюфета на летището в размер на 4 EUR. Най-евтиното кафе беше на цена 4,60, най обикновения сандвич  4,80 EUR.

Това е цинизъм от най-висока класа! :ireful:

Публикувано:

Те имаха над 3 часа закъснение при кацане на 2-та полета: SOF-FMM  и обратно FMM-SOF. И двата полета бяха пълни. Ще трябва да плащат за над 360 пътника по 250 EUR - общо към 100 000 EUR.

Можеш да бъдеш сигурна, че ти си един от четиримата пътници, които ще се поинтересуват от полагащото се обезщетение. От тях на един няма да му се занимава, вторият няма да посмее да си даде личните данни, а третият ще забрави да си пусне оплакването. 

• Замислям се 1
Публикувано:

В деня след кацането попълних бланката на Wizz за закъснение 3 часа и 47 минути при кацане.

Получих автоматичен e-mail:

Благодарим Ви, че се свързахте с нашия отдел Връзки с клиенти. Получихме запитването Ви.

Оплакването Ви ще бъде обработено в съгласие с нашите Общи условия за превоз и Регламент (ЕО) № 261/2004 на Европейския парламент и на Съвета от 11 февруари 2004, постановяващи общите правила за компенсиране или помощ на пътници в случай на отказ за качване на борда и отмяна или дълго забавяне на полети.

Служител от нашия отдел Връзки с клиенти ще се свърже с Вас, за да се удовлетвори искането Ви.

Благодарим Ви за отделеното време и търпение, докато се свържем с Вас.

Засега чакам. Те имаха над 3 часа закъснение при кацане на 2-та полета: SOF-FMM  и обратно FMM-SOF. И двата полета бяха пълни. Ще трябва да плащат за над 360 пътника по 250 EUR - общо към 100 000 EUR. Затова очаквам да хитруват с форсмажорни (мълния на полета Кутаиси - Кавала), както yordanov беше писал по-горе. Ако до 1 месец не реагират положително, ще ги давам на Аероиск.

Снимала съм таблото за бординг при излитане и таблото с часа на кацане в София.

PS Само информативно: Съгласно регламента за "грижа за закъснение при излитане" дадоха на пътниците ваучери за бюфета на летището в размер на 4 EUR. Най-евтиното кафе беше на цена 4,60, най обикновения сандвич  4,80 EUR.

Аз имах подобен случай с Wizz от Мадрид за София.

След този мейл последва още един, в който ми обясняваха как с готовност ще платят всичките ми разходи по време на закъснението от около 3:30 мин т.е. на летището за сандвичи, напитки, ... само, че ако им представя касови бележки/фактури...  т.е. отказаха.

Обърнах се към Аероиск и платиха по 400 евро.

Преди да ги "дам" на Аероиск, намерих и още една българска адвокатска кантора/фирма ( https://обезщетение.bg/ ), която взимаше не 25% , а 20 %, но аз се доверих на опита на магеланци :) т.е. на Аероиск.

В последствие получих мейл от обезщетение.бг че са успели да защитят над 30 пътника от този полет и wizz са им изплатили по 400 евро.

--------

Надявам се, че посочването на тази адвокатска фирма не е в нарушение на правилата на форума. Все пак, не е туристическа, а и си мисля, че може да е от полза на някой.

• Харесвам 7

Здравейте,

бих искала да се допитам до вашия опит. Предстои ми пътуване до южна Италия в края на август месец, като удобни летища са ми Brindisi и Bari. Wizz съответно летят до Бари и гледам днес билетите са 215 евро на човек в двете посоки, без намалението. Нямам регистрация в discount club, но евентуално разчитам, че утре ще има 20% за всички. Но пък ми се струват високи цените като за Wizz, според вас така ли е? Конкретно за тази дестинация. От 2-3 години не съм летяла и не съм гледала съответно цените, та може да са си абсолютно нормални вече. От друга страна гледам с Alitalia до Бриндизи са по 200 евро, малко по-евтино за същите дати 22-26 август. И се чудя дали да изчакам да видя дали ще паднат малко цените или да купувам утре. Ясно е, че рискът си е мой, но все пак искам да ви питам за мнение. Благодаря :)

Редактирано от Silvy
преди 29 минути , Silvy каза:

Здравейте,

бих искала да се допитам до вашия опит. Предстои ми пътуване до южна Италия в края на август месец, като удобни летища са ми Brindisi и Bari. Wizz съответно летят до Бари и гледам днес билетите са 215 евро на човек в двете посоки, без намалението. Нямам регистрация в discount club, но евентуално разчитам, че утре ще има 20% за всички. Но пък ми се струват високи цените като за Wizz, според вас така ли е? Конкретно за тази дестинация. От 2-3 години не съм летяла и не съм гледала съответно цените, та може да са си абсолютно нормални вече. От друга страна гледам с Alitalia до Бриндизи са по 200 евро, малко по-евтино за същите дати 22-26 август. И се чудя дали да изчакам да видя дали ще паднат малко цените или да купувам утре. Ясно е, че рискът си е мой, но все пак искам да ви питам за мнение. Благодаря :)

Статистиката дава информация за цена около 80-100 евро за двупосочен билет в периода май-септември.

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 3
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.