Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
  На 11.01.2018 г. в 14:13, Боби каза:

Добре де, дистанцията Братислава-Виена си е все същата, откъдето и да летят Уиз

Разшири  

Проблемът е, че до Виена са по-скъпи полетите :) А доколкото знам летищните такси там са високи, което значи, че няма да паднат много цените.

На 11.01.2018 г. в 14:15, Таньо каза:

... за да си купим после с тях билети до Виена с 300 % по-скъпи ...

Разшири  

Категорично не! Поне аз :) Аз съм от хората, на които Виена не им допадна :) За сметка на това, парите от обезщетението с удоволствие ще използвам за друга дестинация :)

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано: (редактирано)
  На 11.01.2018 г. в 14:13, Боби каза:

Добре де, дистанцията Братислава-Виена си е все същата, откъдето и да летят Уиз :)

Към Виена реално има по-голям интерес и сега, а който иска да отиде до Словакия - винаги ще може.

Да не съжаляваме предварително ;)

Разшири  

Цените до Виена ще бъдат преобладаващо високи, за разлика на тези до/от Братислава, а който иска да отиде до Словакия - от Виена.

Не съжалявам за нищо. Пазарна икономика.

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 2
Публикувано:
  На 11.01.2018 г. в 14:13, chandni каза:

Да, а на нас ще ни върнат 120%, които са с неизтичаща валидност :)

Разшири  

Е сега отивам да купувам най-скъпите. Ако Wizz не ги отменят ще ги дам на @chandni срещу 120%, тя ще си смени името на резервацията и така ... :biggrin:

На 11.01.2018 г. в 14:08, Таньо каза:

Братислава е пътник. :(

Дано не стане преди края на есента ...

Разшири  

Дано да не си прав. Надеждата ми е, че все пак имат щест дестинации от Братислава. Да видим.

• Шок 1
Публикувано:
  На 11.01.2018 г. в 14:16, Иван Попов каза:

Не е точно така... До Виена със сигурност  ще са по-скъпи билетите. ^_^

Разшири  

Зависи от много неща, а линия, която се продава за 20 лева целогодишно е обречена със или без алтернатива.

По-добре да има полети на Уиз от Виена, отколкото да няма и до Братислава ;)

На 11.01.2018 г. в 14:15, Таньо каза:

... за да си купим после с тях билети до Виена с 300 % по-скъпи ...

Разшири  

Уиз не предлагаха ли опция промяна на дестинация? Братислава и Виена са на същото разстояните от София, та предполагам ще дадат да се заменят братиславските билети с виенски, евентуално?

Редактирано от yordanov
  • Харесвам 2
  На 11.01.2018 г. в 14:18, yordanov каза:

Уиз не предлагаха ли опция промяна на дестинация. Братислава и Виена са на същото разстояните от София, та предполагам ще дадат да се заменят братиславските билети с виенски?

Разшири  

Идеята e - не да стигнем до Виена, а да забогатеем от +20% от Wizz ;):lol:

Редактирано от ven62
  • Харесвам 4
  • Смея се 3
Публикувано:
  На 11.01.2018 г. в 14:18, yordanov каза:

Уиз не предлагаха ли опция промяна на дестинация? Братислава и Виена са на същото разстояните от София, та предполагам ще дадат да се заменят братиславските билети с виенски, евентуално?

Разшири  

Възможно е, но те определят дали да я включат като опция. Разстоянието не е  критерий, защото едни билети ги въртя няколко пъти и всеки път възможността е по-недобра.

Публикувано:
  На 11.01.2018 г. в 14:23, ven62 каза:

Идеята e - не да стигнем до Виена, а да забогатеем от +20% от Wizz

Разшири  

От кога дебнеш да ги "избиеш" ония 16€... :lol:

• Смея се 4
  На 11.01.2018 г. в 14:08, Таньо каза:

Братислава е пътник. :(

Дано не стане преди края на есента ...

Разшири  

:(:(:( Мдааа, положението май отива на това, което стана с Малмьо и Копенхаген.  :(

А тъкмо си бях решил как всяка година ще си ходя по три-четири пъти на бирени уикенди до Словакия ... :unsure:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 6
  На 11.01.2018 г. в 14:33, Фичо каза:

:(:(:( Мдааа, положението май отива на това, което стана с Малмьо и Копенхаген. 

А тъкмо си бях решил как всяка година ще си ходя по три-четири пъти на бирени уикенди до Словакия ... :unsure:

Разшири  

:drinks: И аз така се канех ...

Желая на всички  от "магеланската инвазия" неотменени полети и прекрасни моменти в Словакия.

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 8
Публикувано:

... и едва-ли не дойде момента пак да припомним какви ни бяха опциите в случай на отмяна на полет /закрита дестинация/, ако билетите ни са от "ония" през посредник :lol:между другото много по-добре се живее, ако човек е песимист - веднъж подготвен и обмислен най-кофти възможния ценарий, нататък всичко ти е песен :dancing:

Публикувано:
  На 10.01.2018 г. в 9:05, rik4o каза:

Да похваля поддръжката на Wizz Air на неимпулсния им телефон. Преди малко за 5 минути ми смениха безпроблемно датата на 2 резервации за променен от тях полет. Не се виждаха в профила, нямах никакви индикации от агенциите, от които са купени, за промяната  (при тях си седят още със старата дата!) и само писалите малко по-горе ме подсетиха навреме да ги проверя.

@eloena, благодаря!

Разшири  

А на мен само ми оказаха много любезно съдействие с информация по телефона, но казаха, че трябва само да си направя промяната от календара за дати. Не че беше проблем, но отначало актуализацията на датите не се появи, та се обаждах пак.

Публикувано:
  На 11.01.2018 г. в 14:41, antea каза:

... и едва-ли не дойде момента пак да припомним какви ни бяха опциите в случай на отмяна на полет /закрита дестинация/, ако билетите ни са от "ония" през посредник :lol:между другото много по-добре се живее, ако човек е песимист - веднъж подготвен и обмислен най-кофти възможния ценарий, нататък всичко ти е песен :dancing:

Разшири  

"Песимист" е неправилно.

"Приемащ" е добре. :)

П.С. Аз имам едни 10€ в сметката си, които изтичат април, а не е ясно дали ще мога да ги оползотворя... Да взема да ги "вложа" в полет до Братислава... :lol:

Разшири  

Аз по тази схема бях събрал към 110 евро, сега са само 85. Хазарт, какво да правиш. B)

Като си спомня какви бяха цените до "космическата" дестинация Виена, когато и Ники летяха, съм сигурен, че ще има полза от линията. Да не кажа, че ще могат да правят и по повече от една ротация на ден.

Редактирано от Zaro
  • Браво 3

П.С. Аз имам едни 10€ в сметката си, които изтичат април, а не е ясно дали ще мога да ги оползотворя... Да взема да ги "вложа" в полет до Братислава... :lol:

Разшири  

Ако ще играеш хазарт, може и по-смело :) - прибавяш за 10€ гаранция за пристигане навреме, там коефициентът е 10/1 :biggrin:, нещо като Исландия да стане първа в групата си на предстоящото Световно. :biggrin:

Редактирано от Фичо
  • Смея се 1
Публикувано:

Лошото е, че целият октомври е на 19.99 лв :lol: Презастраховали са се срещу магеланци комарджии... :lol:

• Смея се 2
Публикувано:
  На 11.01.2018 г. в 15:00, chandni каза:

Лошото е, че целият октомври е на 19.99 лв :lol: Презастраховали са се срещу магеланци комарджии... :lol:

Разшири  

Еми идеално - купуваш билет и застраховка за 20€ и после получаваш 112€ :smile3:  
И вече може 1,2 ...5  билета :biggrin:

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
  На 11.01.2018 г. в 15:04, Фичо каза:

Еми идеално - купуваш билет и застраховка за 20€ и после получаваш 112€ :smile3:  

Разшири  

Да ти кажа... може и да пусна едно "тото" :lol: Звездите ми говорят! :lol:

• Харесвам 2
  • Смея се 1
  На 11.01.2018 г. в 15:06, chandni каза:

Да ти кажа... може и да пусна едно "тото" :lol: Звездите ми говорят! :lol:

Разшири  

Сега обаче се зачетох - застраховката отпада ако те уведомят до 48ч. преди полета. Значи не става ;) 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 3
  На 11.01.2018 г. в 15:04, Фичо каза:

Разшири  

Ок, схемата е ясна.

А ако се добави за 20 пари един флекс - в случай че летят да можеш да си ползваш билета когато ти е удобно, все пак? ;)

Въпросът ми е дали тези 20 ти ги връщат като уиз кредит, ако те отменят билета?

Редактирано от 45#2
  На 11.01.2018 г. в 14:33, Фичо каза:

:(:(:( Мдааа, положението май отива на това, което стана с Малмьо и Копенхаген.  :(

Разшири  

Даже по-зле...  Защото транспортът от летище Малмьо до Копенхаген е много по-скъп, отколкото от Братислава и Виена. Така че смяната на Малмьо с Копенхаген в доста случаи не се отразяваше на общата цена. А миналата година проваленото малмьо с 20% отгоре ми стигна да отида в Словакия, че и да добавя голямата планинарска раница... От друга страна, тъй като тази година планирахме от Братислава през Австрия към Словения, това значи една винетка по-малко... ама пък и по-скъп рент-а-кар...

П.П. Ъ-ъ-ъ, точно пък Братислава за бирена дестинация. Това не е баш бираджийска държава. Чешката бира по-добре през границата в Бърно. Словашката бира не е по-добра от нашата. Ама за разлика от чехите, словаците наистина ги бива в производството на питиета с височък градус, и точно затуй съжалявам пък аз :( 

П.П.П. Сега, зарад "пускането на тото" може да закъснея за сБирката... Егати живота xD

П.П.П.П. аз имам някакъв спомен, че 20% отгоре беше само върху цената на билета, но не и върху допълнителните услуги като флексове, багажи и прочие... но може и да бъркам.

Редактирано от master_of_germs
  • Смея се 1

Няколко интересни щриха (освен бъдещото пускане на полети до Виена) от интервюто на СЕО-то на Уиз, за повечето "новини" не се е обвързал с конкретен срок, но все пак:

-планират се полети от Пловдив

-планира се отваряне на академия за обучаване на пилоти в България

-не планират разширяване на вътрешните полети в България, тъй като "нещата не са брилятни" по линията София-Варна

Информацията е взета от тук

http://www.mediapool.bg/uiz-ear-puska-novi-poleti-i-po-golemi-samoleti-za-bulgaria-news274169.html

Редактирано от tch
  • Харесвам 6
  На 11.01.2018 г. в 20:11, tch каза:

-не планират разширяване на вътрешните полети в България, тъй като "нещата не са брилятни" по линията София-Варна

Разшири  

Малко е притеснително това "нещата не са брилянтни". В петък и неделя като съм летял затоварането винаги е било почти 100%. Не знам как е през седмицата, но проблемът, вероятно е и, че липсва продажбата на допълнителни услуги. За 40 мин. полет малко са хората, които биха си взели място, приорити и т.н. Да не говорим, че заради краткото времетраене почти липсват и бордни продажби.

А и този А321 във вторник, четвърък и събота през зимата едва ли помага на общата статистика на затовареността.

Скоро ще стане 1 год. от рестартирането на линията и дано нещата станат "по-брилянтни" по скалата на Уиз, че да премине тестовата фаза. ;)

Редактирано от yordanov
  • Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Ninkata17
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.