Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
  На 11.01.2018 г. в 21:11, yordanov каза:

Малко е притеснително това "нещата не са брилянтни". В петък и неделя като съм летял затоварането винаги е било почти 100%. Не знам как е през седмицата, но проблемът, вероятно е и, че липсва продажбата на допълнителни услуги. За 40 мин. полет малко са хората, които биха си взели място, приорити и т.н. Да не говорим, че заради краткото времетраене почти липсват и бордни продажби.

А и този А321 във вторник, четвърък и събота през зимата едва ли помага на общата статистика на затоваремостта.

Скоро ще стане 1 год. от рестартирането на линията и дано нещата станат "по-брилянтни" по скалата на Уиз, че да премине тестовата фаза. ;)

Разшири  

Проблемът, поне според мен, е че цените доста паднаха. Бг Ер продават билети за доста от дните по 50-60лв. Уиз имат билети през делничните дни на другата седмица за 35лв! И маржът им определено ще е нисък. А по другата евентуална линия София-Бургас, явно няма търсене щом Бг Ер не я обслужва през зимата, а Раян не се престраши да я обслужва поне лятото.

• Харесвам 3
Публикувано:

Според мен основният проблем е краткото разстояние. Освен липсата на бордни продажби и ниските цени, разходът на гориво е относително по-висок, защото самолетът така и не достига до крейсерска височина. Отделно количеството изразходено гориво за рулиране и заход е същото като при дълъг полет, но тук дялът му е по-голям спрямо изразходеното гориво за реално придвиване.

Накратко - няма условия за постигане на ефективност, която е същината на low-cost бизнес модела.

• Харесвам 4
Публикувано: (редактирано)
  На 12.01.2018 г. в 7:36, Ilian359 каза:

Според мен основният проблем е краткото разстояние. Освен липсата на бордни продажби и ниските цени, разходът на гориво е относително по-висок, защото самолетът така и не достига до крейсерска височина. Отделно количеството изразходено гориво за рулиране и заход е същото като при дълъг полет, но тук дялът му е по-голям спрямо изразходеното гориво за реално придвиване.

Накратко - няма условия за постигане на ефективност, която е същината на low-cost бизнес модела.

Разшири  

35лв  е много далече от ниската цена.  Уиз ги няма във вътрешните полети. Преди не им вървеше с Варна, сега отново подмятат  за нерентабилност.  Дано спрат Варна и Братислава за сметка на ВИена.

На 11.01.2018 г. в 21:16, tch каза:

Проблемът, поне според мен, е че цените доста паднаха. Бг Ер продават билети за доста от дните по 50-60лв.

Разшири  

Нормално за тарифине без чекиран багаж.  При тази цена тим печелят.:) През разните системи, с остъпките по програмите на тим, цената пада на 40 кинта. :music:

Редактирано от Hollywood
Публикувано:
  На 12.01.2018 г. в 8:53, Hollywood каза:

35лв  е много далече от ниската цена.  Уиз ги няма във вътрешните полети. Преди не им вървеше с Варна, сега отново подмятат  за нерентабилност.  :music:

Разшири  

Никакво подмятане не е. Тези цени не покриват дори летищните такси. Ето да разцъкаш:

https://www.sofia-airport.bg/бизнес/за-авиокомпании/такси-и-отстъпки/калкулатор

Публикувано:
  На 12.01.2018 г. в 8:53, Hollywood каза:

35лв  е много далече от ниската цена.  Уиз ги няма във вътрешните полети. Преди не им вървеше с Варна, сега отново подмятат  за нерентабилност.  Дано спрат Варна и Братислава за сметка на ВИена.

Разшири  

Ти кога за последно си взе билет за 35лв. една седмица преди полета? Защото за делничните дни на другата седмица в момента цените са по 35лв. на посока. Като добавим, че за миналата година имат печалба след данъци в размер на 15%, е нормално СЕО-то да каже, че не всичко е брилятно, ако да речем тази отсечка му носи 7-8% чиста печалба,=.

Здравейте, 

днес се записах във форума специално, за да питам въпрос за уизер. 

ПО стечение на обстоятелствата изпуснах 20 процента промоция миналия уикенд, сега дебна билета ПарижСофия   София Пяриж за 9 февр 9 март (като мога да мърдам малкок датите) 

В момента се покачват цените и не знам дали да бързам да ги взема билетите или да чакам още. Имам карта за груп дискоунт, защото пътувам с 2 деца< 

А и да спомена, че има ваканция ученическа от 17 февруари до 5 март, което със сигурност играе с ценитр, които за точно тези дати са супер голе;и

Винаги като трябва да резервирам тъпите уизер се чувствам прецакана , защото не мога да разбера как им се движат цените.. за съжаление с 2 деца от Париж .. общо взето друг вариант няма, защото разликите са огромни< 

Много моля за съвет има ли шанс да намалеят цените? има ли някой информация дали ще има намаление пак преди началото на февруари.

И последен въпрос има ли някакъв смисъл да се крият IP адреси и да се влиза инкогнито като се проверяват билетити или то ва са глупости

Багодаря предварително за вниманието

Редактирано от Val
Публикувано:
  На 13.01.2018 г. в 7:35, Val каза:

Здравейте, 

ПО стечение на обстоятелствата изпуснах 20 процента промоция миналия уикенд, сега дебна билета ПарижСофия   София Пяриж за 9 февр 9 март (като мога да мърдам малкок датите) 

В момента се покачват цените и не знам дали да бързам да ги взема билетите или да чакам още. Имам карта за груп дискоунт, защото пътувам с 2 деца< 

Винаги като трябва да резервирам тъпите уизер се чувствам прецакана , защото не мога да разбера как им се движат цените.. за съжаление с 2 деца от Париж .. общо взето друг вариант няма, защото разликите са огромни< 

Много моля за съвет има ли шанс да намалеят цените? има ли някой информация дали ще има намаление пак преди началото на февруари.

И последен въпрос има ли някакъв смисъл да се крият IP адреси и да се влиза инкогнито като се проверяват билетити или то ва са глупости

Разшири  

А какво те притеснява в цените? НА 9 февруари е малко по-височка, но при условие, че остава по-малко от месец, вече си пропуснала най-изгодния период за резервация. Ако можеш да мръднеш датите, примерно 12 февруари-12 март, то по-ниска от сегашната цена просто няма... С дискаунта е по 20 лв в посока! (без багаж, естествено). Не виждам смисъл да чакаш следващо 20% намаление. По неписано правило (невинаги се спазва, но и при УИЗ често е така) повечето авиокомпании намалят цените във вторник. Може да изчакаш малко, но когато дойде ден с промоции, много хора се юрват да купуват и е възможно, ако не си сред първите, в края на деня цената вече да се е вдигнала чувствително над тази, която е била в предишния ден без промоцията.

• Харесвам 1
Публикувано:

Цената само по себе си не е толкова голяма, но тъй като я умножавам по 3 всяко покачване вече изгубих към 90 евро спрямо миналата срядаа и 200 евро спрямо миналата неделя * тогава беше промоцията,де <

Просто ми се е случвало да взема билети, защото са се покачили спрямо преден ден и после да се окаже, че съм се прецакала, защотоо след 3 дена примерно са по евтини и затова се ядосвам и се чудя как да процедирам

Публикувано:
  На 13.01.2018 г. в 8:09, Val каза:

Цената само по себе си не е толкова голяма, но тъй като я умножавам по 3 всяко покачване вече изгубих към 90 евро спрямо миналата срядаа и 200 евро спрямо миналата неделя * тогава беше промоцията,де <

Просто ми се е случвало да взема билети, защото са се покачили спрямо преден ден и после да се окаже, че съм се прецакала, защотоо след 3 дена примерно са по евтини и затова се ядосвам и се чудя как да процедирам

Разшири  

Извинявай, моя грешка! По навик гледам цените от София :/ В твоя случай 20% не са малко...  Ваканцията определено влияе много на цените. Мисля, че за февруарския ти полет е вече малко късно да се очаква голямо намаление освен нещо в последните дни преди полета, ако местата не са запълнени. За връщането е по-реално цените да паднат, струва ми се.

Интересно  от интервюто на Варади. Нищо не споменава за трибуквената империя.

Цитат

“It’s only a matter of time until Tarom will disappear from the market”

Разшири  

Редактирано от Hollywood
Публикувано:

Здравейте, 

А и да спомена, че има ваканция ученическа от 17 февруари до 5 март, което със сигурност играе с ценитр, които за точно тези дати са супер голе;и

Разшири  

Щом има ваканция, а и остава по-малко от месец, цените няма да паднат, поне за близкия полет. Информация за планирани намаления никой няма.

Влизането инкогнито мисля, че няма да помогне, но поне не пречи :) 

Тази тема също може да е полезна за намаляване на цените, но си отдели мнооого време.

• Харесвам 2

Здравейте, 

В момента се покачват цените и не знам дали да бързам да ги взема билетите или да чакам още. Имам карта за груп дискоунт, защото пътувам с 2 деца...

Разшири  

На 13.01.2018 г. в 8:09, Val каза:

Цената само по себе си не е толкова голяма, но тъй като я умножавам по 3 всяко покачване вече изгубих към 90 евро спрямо миналата срядаа и 200 евро спрямо миналата неделя * тогава беше промоцията...

Разшири  

@Val, не си споменала каква е била цената на търсените от теб полети, и каква е в момента, за да се ориентираме по-добре. Но това, което според мен е доста удачен вариант, е да се пътува на дати 12 февруари и 12 март (естествено ако е възможно!). Това би ти спестило, както се вижда от първата табличка, по около 45 евро на човек или 135 общо в сравнение с полетите на 9 февруари и 9 март. (И пак с друга уговорка за наличност на 3 билета - не съм проверявал в сайта).

5a5a2104d841d_Screenshot-13_01_2018.16_54_33.png.eab2f4b0a9543ed32ef36f8070e1f937.png

От графиките пък на следващите две снимки можеш да се ориентираш за движението на цените на двата полета за определен период назад и сама да прецениш как да действаш. Това би било най-добре, защото взетото решение, ако е правилно, ще ти донесе лично удовлетворение. :- )) За другия вариант няма да говорим сега. ;-)

5a5a21381d9f6_Screenshot-13_01_2018.16_54_50.png.405bfc07d1edb6e0a84903663c7004bf.png

5a5a2138d3534_Screenshot-13_01_2018.16_56_10.png.6820d273548dd903443b57b57e9f60a2.png

Редактирано от rik4o

Това е една програма-ветеран за анализ на цените на полетите, която ползвам от 4-5 години и е позната на магеланци отдавна - Azuon. Има платена и безплатна версия. Не смея много вече да я препоръчвам, тъй като има заместители, а самата програма се държи доста неадекватно и е непостоянна в екстрите, които предлага. Само допреди няколко седмици хронологията не работеше, сега работи, но за някои полети. Липсва каквато и да е поддръжка, а понякога не показва коректно резултатите. Все пак, за да не съм съвсем краен, на мен Azuon ми върши работа, тъй като съм свикнал с нея.

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 3
  • Благодаря 2
Публикувано:

Много благодаря за всичките отговори!!! Ще се почудя още днес и взимам решение.. 

Сайта е много полезен и намирам доста интересна информация , която със сигурност ще ползвам и за бъдещи пътувания към по-интересни дестнации. :) 

• Харесвам 2
Публикувано:

Вече 5 мин разглеждам сайта и не откривам имейл за контакти. Може ли да ми помогнете? Трябва да променят билета от възрастен на дете.

Публикувано:
  На 21.01.2018 г. в 14:31, Stryper каза:

Вече 5 мин разглеждам сайта и не откривам имейл за контакти. Може ли да ми помогнете? Трябва да променят билета от възрастен на дете.

Разшири  

Звънни на безплатния телефон - 024928367.

Звънях и на безплатния и на платения. но не ми свършиха работа. Искам да им изпратя имейл. Трябваше да променят 4 резервации. 1 от тях е все още възрастен.

Открих стара кореспонденция с тях и писах на Customerrelations1@wizzair.com

Редактирано от Stryper
Публикувано:
  На 21.01.2018 г. в 14:36, Stryper каза:

Звънях и на безплатния и на платения. но не ми свършиха работа. Искам да им изпратя имейл. Трябваше да променят 4 резервации. 1 от тях е все още възрастен.

Открих стара кореспонденция с тях и писах на Customerrelations1@wizzair.com

Разшири  

Аз имам стара кореспонденция с тях от customerrelations.bg@wizzair.com

Публикувано:

http://www.economy.bg/world/view/30635/Jozef-Varadi-Wizz-Air-Ochakvam-oshte-faliti-na-aviokompanii-

Интервю със СЕО-то на компанията:
-до края на годината ще добавят нов самолет в София (за нови дестинации за сега нищо не се споменава)

-генерално искат да добавят по 1 самолет в България всяка година, като предвиждат до 5 години да добавят втори самолет и във Варна

-очаква още фалити на национални превозвачи в Източна Европа

• Харесвам 5
Публикувано:

На полетите на Уиз дали взимат ръчните багажи на неприоритетните, за да ги превозят в основното товарно отделение на самолета?

Публикувано:
  На 24.01.2018 г. в 3:53, Еmilia каза:

На полетите на Уиз дали взимат ръчните багажи на неприоритетните, за да ги превозят в основното товарно отделение на самолета?

Разшири  

Взимат понякога част от багажа. На изхода има служител с (примерно) 80 стикера за ръчен багаж на борда. Като свършат стикерите, качват останалия багаж в товарното.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• lesy
    • ДиянаВ
    • new one
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.