Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

аз имам въпрос , който май беше дискутиран, но вс епак да си питам. Имам резервация за пътуване с отиване на 03,04 и връщане на 10,04 , обаче искам да ползвам само връщането, понеже имам отделна резервация за същата посока, но на 05,04 . Не би трябвало да има проблем, нали :biggrin:

Публикувано:
  На 23.02.2018 г. в 18:45, mu_ry каза:

аз имам въпрос , който май беше дискутиран, но вс епак да си питам. Имам резервация за пътуване с отиване на 03,04 и връщане на 10,04 , обаче искам да ползвам само връщането, понеже имам отделна резервация за същата посока, но на 05,04 . Не би трябвало да има проблем, нали :biggrin:

Разшири  

Няма, билетите са всяка посока са си отделни.

Публикувано: (редактирано)

Би могло да се получи проблем с дублиране на места. Имахме веднъж такъв случай. Бяхме взели пет билета, но на единият човек му се наложи спешно да остане и да не пътува. Бяхме си се чекирали вече. на отиване си бяхме четиримата и едното място остана празно. При обратния полет имаше друг пасажер с място, същото като това на билета на нашия липсващ човек. 

Явно системата им реагира, ако някой е взел двупосочен билет и не се е качил на борда на отиване, и решават,ч е в тоя случай овърбукинг в последния момент за обратния полет е повече от приемлив риск за авиокомпанията.

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 1
  • Замислям се 2
  На 23.02.2018 г. в 18:45, mu_ry каза:

Разшири  

Преди месец пропуснах отиването до Рим и използвах само връщане от двупосочен билет.Аз все пак се чекирах за неизползвания.:)

Редактирано от dimitrov6
  • Харесвам 2
Публикувано:
  На 23.02.2018 г. в 17:15, Фичо каза:

image.png.ed51773b5993b5c6f3cccdf905821f4b.png

Разшири  

Понеже не намирах никакви полети от ноември нататък, вгледах се в писмото от wizz от 22 февруари 2018 и забелязах пояснението отдолу: сега има зимно разписание само за Cluj-Napoca. Явно за другите бази ще трябва да почакаме още.

wizzair_2018_winter_schedules_available_Cluj-Napoca.jpg.7973bd2b80dab85731c9353ddd926095.jpg

*2018 winter schedules available from 22 February 2018 for Cluj-Napoca for the first 2 weeks exclusively for WIZZ Discount Club members. Further schedule updates will follow. Please come back to wizzair.com or check out our Facebook page for upcoming schedule updates.

Да, да, който не чете дребния шрифт,  се заблуждава... 
Еми, ке почакаме още.

Редактирано от Фичо
Публикувано:

Появи се информация, че флотът от А321 на  Wizz е приземен временно, поради настъпили проблеми с измерването на скоростта на 3 самолета почти по едно и също време. А320 летят. Това ще доведе до объркване на графика и отменени полети.

• Замислям се 4
Публикувано:
  На 26.02.2018 г. в 13:35, akair каза:

Появи се информация, че флотът от А321 на  Wizz е приземен временно, поради настъпили проблеми с измерването на скоростта на 3 самолета почти по едно и също време. А320 летят. Това ще доведе до объркване на графика и отменени полети.

Разшири  

Според Уикипедия от 88 самолета 24 са А321, но като процент от общия капацитет това е повече, защото А321 са с 230 седалки, а А320 са със 180 седалки. Дано проблемът бързо да се реши. Доста авиокомпании в света също ползват А321. Самолетите на Уиз ер едва ли са много специфични.

Публикувано:
  На 26.02.2018 г. в 13:43, Topfly каза:

Доста авиокомпании в света също ползват А321. Самолетите на Уиз ер едва ли са много специфични.

Разшири  

Точно се чудех как пък само при A321-ите на Wizz се проявява този проблем ... :rolleyes:

• Смея се 1
Публикувано:
  На 26.02.2018 г. в 13:48, Фичо каза:

Точно се чудех как пък само при A321-ите на Wizz се проявява този проблем ... :rolleyes:

Разшири  

Обяснението за сега е, че в София времето е много студено и е възможно това да е създало проблема, но е възможно обезледяването в София да не се е случило много професионално и течността да е влезла не места където не е трябвало. (Това е обяснение в един унгарски авиационен портал)

В Будапеща е кацнал е А321 на Луфтханза от Франкфурт за София. Вероятно са решили с този тип самолет да не кацат в София докато не се изясни проблема или оправи времето.

Публикувано:
  На 26.02.2018 г. в 14:02, Боби каза:

Мисля че аз имам най-голям шанс да летя следващия си полет на Уиз - до Будапеща, така и така всички натам ги отклоняват :lol:

Разшири  

Време е да се отваря нова тема за магеланска инвазия в Будапеща ;)

Публикувано:
  На 26.02.2018 г. в 14:26, Tim каза:

Откога е това?

Снощи кацнах с такъв в София

Разшири  

Проблемите с този тип самолети са от днес, но за сега не съм видял официално потвърждаване на тази информация.

Публикувано:

За инфо, т.к. сайта на летище София не работи в момента, ето малко инфо за картината днес:

https://www.flightradar24.com/data/airports/sof/departures

https://www.flightradar24.com/data/airports/sof/arrivals

Отменени са (за момента) полетите на Уиз и Раян от/до Римските летища, от/до Бове и вечерния FB от/до Варна

Няколко полета са със статус Unknown.

Пренасочени са Луфтханза от Мюнхен и от Франкфурт към Будапеща.

Пренасочен е Флайдубай към Букурещ.

Не всичко касае "казуса" 321, но е полезна информация.

Публикувано:
  На 26.02.2018 г. в 13:54, Topfly каза:

Обяснението за сега е, че в София времето е много студено и е възможно това да е създало проблема, но е възможно обезледяването в София да не се е случило много професионално и течността да е влезла не места където не е трябвало. (Това е обяснение в един унгарски авиационен портал)

Разшири  

Тя обшивката на самолетите да не е швейцарско сирене, че килфорст-а да влиза навсякъде :lol:

Публикувано:
  На 26.02.2018 г. в 15:11, adreno каза:

Тя обшивката на самолетите да не е швейцарско сирене, че килфорст-а да влиза навсякъде :lol:

Разшири  

Не разбирам, но в портал занимаващ се с авиация специалист предположи, че течността за обезледяване може да е влезла в уредите мерещи налягането. Не знам къде са тези уреди и глупост ли е този коментар, защото съм аматьор в тази тематика...

Публикувано:

Сега гледам в сайта на летището на Будапеща, че A321 на Уиз ер излитат и се подготвят за излитане. Може и да е партенка, че са приземили всички A321 на Уиз ер.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• lesy
    • ДиянаВ
    • new one
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.