Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте имам питане когато закупих билети на Wizz пишеше че е включен ръчния багаж! Сега вече в апликацията излиза че нямаме разрешен ръчен багаж и че трябва да бъде закупен приорити  това е чисто изнудване от тяхна страна . Дори и раница ли не можеш да вземеш? 

преди 3 минути , Julian999 каза:

Здравейте имам питане когато закупих билети на Wizz пишеше че е включен ръчния багаж! Сега вече в апликацията излиза че нямаме разрешен ръчен багаж и че трябва да бъде закупен приорити  това е чисто изнудване от тяхна страна . Дори и раница ли не можеш да вземеш? 

IMG_20180702_005512.png

Публикувано:

Вероятно имаш предвид ”нрдопустим на борда” - значи че имаш ръчен но може да ти го вземат в багажно.

Отчет от вчера- бриха багажите и слвд бройката п прибраха другите. Нас ни попитаха, защото носех малка дамска чанта и торбичка с храна. Щеката носеже малка чанта с фотоапарат (с раЗмерите на дамска) не ни направиха никакъв проблем за тях. 

Публикувано:
преди 56 минути , Topfly каза:

Ето още малко информация по темата

"Уизер" промени правилата за ръчния багаж

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/07/01/3209307_uizer_promeni_pravilata_za_ruchniia_bagaj/?ref=home_layer2

Хубавото е, че се уточнява, че раниците не се пипат.

Ами нормално. Особено с 321 се губи страшно много време в наместването на багажите над седалките.

• Харесвам 2
Публикувано:
10 minutes ago, Zaro said:

Хубавото е, че се уточнява, че раниците не се пипат.

Като любител на далаверите бих попитал пътувалите по новите правила за следното. Според мои познати има възможност куфарчетата ръчен багаж да се чекират на чекина и да не се чака да ги вземат на гейта. В този случай слагат ли някаква отметка на пътника и може ли да чекираш едно куфрче плюс да качиш на борда една раничка безплатно?

Публикувано:
преди 2 минути , Topfly каза:

Като любител на далаверите бих попитал пътувалите по новите правила за следното. Според мои познати има възможност куфарчетата ръчен багаж да се чекират на чекина и да не се чака да ги вземат на гейта. В този случай слагат ли някаква отметка на пътника и може ли да чекираш едно куфрче плюс да качиш на борда една раничка безплатно?

Дават ти стикер! Ако си мобилна бордна карта, просто прибираш стикерът и отиваш на гейта с още една чанта или раница :). Когато ти слагат стикерите за багажното, гледат само бордната карта.

• Харесвам 2
Публикувано:

Е да ама вчера се прибирах от Рим, бяхме двама с голям кабинен и с по една раница и всичко взехме с нас на борда!

Публикувано:

Смятам, че стана пределно ясно, че не винаги си налагат ограниченията, но понякога наистина ги налагат.

• Харесвам 4
Публикувано:

Някой знае ли как мога да намеря бордна карта от вече минали полети? В профила нищо не намирам, а ми трябва за осчетоводяване на разход.

Публикувано: (редактирано)

Фактура не върши ли работа?

Като влезеш в профила -> Чекиране и резервации -> История на полетите -> Подробности -> Фактури и данни за плащането (най- отдолу под полета) , таб ФАКТУРИ -> Изтегляне на PDF.

И евентуално print screen на самия полет.

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 1
Публикувано:

За съжаление искат разпечатана бордна карта от счетоводството. Сега говорих с колцентъра от където ми казаха, че вероятно няма да е възможно да се намери бордна карта за минал полет. За всеки случай да съм бил писал в секцията за оплаквания... като ги знам какви са мърди от съпорта на Уиз, май ще ще прежаля  41 лв. 

Публикувано:

Това правило - да свалят ръчните куфари в багажното е адски дразнещо, а и не много обмислено.

1. Допускат се всякакви полумургави пътници с дисаги, бохчи, пликове, сакове, … щайги, оформени като колети, … с размери равни, а и дори по-големи от цивилизовано ръчно куфарче с колелца с допустимите размери 55х40х23.

2. На гейта ти дават (лепят на куфара)  една хвърчаща лепенка на която няма обозначение от кое летище идваш, къде отиваш, само един номер т.е мисля си, че е възможно багажа да ти се загуби на летището на кацане.

3. А какво ще стане като просто си скъсам лепенката от куфарчето т.е. тарикатите ще минат в самолета с куфарчето си, будалите  - не.

Публикувано:
преди 2 минути , ven62 каза:

3. А какво ще стане като просто си скъсам лепенката от куфарчето т.е. тарикатите ще минат в самолета с куфарчето си, будалите  - не.

А какво ще стане ако предварително си чекираш куфара...? Отиваш и пиеш бирички в Diners салона до последно, без да се буташ с пътниците от т.1 и накрая се качваш с още един малък ръчен багаж (лаптоп/камера/дрон/каквото-ти-е-кеф) без да си платил Priortiy... 😛 Та кой е по-големия тарикат...? 😁 Тези, дето са си скъсали етикетчето, за да качат бохчата на борда или този другия, дето си е взел два ръчни багажа...? 😊 Моля, пак заповядай! 😁

• Харесвам 8
Публикувано:
1 minute ago, chandni said:

А какво ще стане ако предварително си чекираш куфара...? Отиваш и пиеш бирички в Diners салона до последно, без да се буташ с пътниците от т.1 и накрая се качваш с още един малък ръчен багаж (лаптоп/камера/дрон/каквото-ти-е-кеф) без да си платил Priortiy... 😛 Та кой е по-големия тарикат...? 😁 Тези, дето са си скъсали етикетчето, за да качат бохчата на борда или този другия, дето си е взел два ръчни багажа...? 😊 Моля, пак заповядай! 😁

Хахах, хитро. Признавам, не се бях сетила за това до сега :))

• Харесвам 1
преди 5 минути , chandni каза:

А какво ще стане ако предварително си чекираш куфара...? ...

Ами ще стане това, че ще се смачкат кюфтенцата и баницата за дечицата … и ще се счупи вазата - подарък за снахата … 🙂 

А и ще чакам още поне половин час да си взема багажа от лентата.

...

А и още нещо … Няма да мога да се смея от сърце като гледам от автобуса как директно, със засилка, мятат куфарите от самолета на асфалта на пистата. 🙂 

Редактирано от ven62
  • Харесвам 2
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 1 минута , ven62 каза:

… и ще се счупи вазата - подарък за снахата …

Eeeeeee... Щом е за снахата, ще плащаш Priority! 😛 😄

• Смея се 5
Публикувано:
В момента, aleksandrina каза:

И за вазата има решение- увиваш я в памперс за възрастни. Заема място така обаче.  😉

Това е уникално. Как не съм се сетил. 😀

Трябва да проверя кое е по-евтино - найлона с пукащите балончета или памперсите за възрастни.

• Харесвам 1
  • Смея се 2

И от всичките "тарикатлъци"  дали с късане на етикетчето,  дали с минаването с два ръчни багажа,  за тия които спазват правилата пак няма да остане място. 

Редактирано от Георги
без квалификации, моля
  • Харесвам 6

Самата авиокомпания предлага да ти вземе куфара предварително като ти казват да си извадиш ценните вещи, които споменах горе - лаптоп, камера и т.н. Къде тогава е проблемът и нарушаването на общите условия на авиокомпанията...? Аз не говоря за качването на 2-ри куфар с размери 55cm, така че не виждам какво точно те възмути в това. Каква е разликата дали камерата ми е в куфара и я вадя при предаването му на check-in гишето или ми е предварително отделена като втори багаж?

Също така не виждам как с качването на такава чанта, би се запълнило мястото за другите, които са с куфари. Напротив - давайки си куфара на check-in, няма да заемам място на борда и ще остане повече за тези, които "спазват правилата". Да не говорим, че самите авиокомпании също използват "мръсни" номера като умишлено разделяне на пътници на една резервация, смяна на правилата за ръчния багаж постфактум и т.н. И ако Ryanair имаха поне благоразумието да предложат безплатна отмяна на закупилите билети преди промяната, които бяха засегнати, то Wizz просто си промениха политиката и без "гратисен период" в който да минат полетите, за които вече са закупени билети.

За някои неща си прав, за други - категорично не си!

Редактирано от chandni
  • Харесвам 7
преди 10 часа, Topfly каза:

Тарикатлъците с късането на етикета много не важат, защото при изхода разделят хората на две групи, с въженце... от едната страна са Прайорити (нищо, че тия на летището викат ПРИОРИТИ) и от другата страна са простосмъртните, хаха. Преди няколко седмици така пътувах до Ница и на изхода чакахме всички, мина една девойка, човек по човек взе да проверява бордните карти, аз бях без прайорити и тя ме помоли да мина от другата страна на въжето. И там вече неплатилите прайорити, които са с куфари, бяха предупредени да си извадят ценните неща, че ще им качат куфарите в багажното. Тези с раниците и бохчите, не ги пипнаха, естествено. Същата история с Раянеър, месец по-рано пътувах с тях и си бях платил Priority и на Т2 пак същата работа, въженце разделя чакащите пред изхода. Няма човек, който да не беше проверен предварително, всяка бордна карта се гледа, после те разпределят къде да чакаш. Накрая пак влизаме в един автобус, също разделен с въженце и въпреки прайоритито, се качваме всички заедно горе, защото уж всеки си има място... Правилата ги менят постоянно

Редактирано от montepinar
Публикувано:

Петък София-Рим и днес Рим-София , нито ни гледаха дали имаме дамска чанта/раничка/чанта за лаптоп освен ръчен багаж, нито събираха куфари. А трябваше. Полетите бяха пълни и определено имаше проблем с натъпкване на багажа.

Чекирани двама пътници и за двата полета (места избрани от системата) - един до друг.

Публикувано:
13 minutes ago, montepinar said:

Тарикатлъците с късането на етикета много не важат, защото при изхода разделят хората на две групи, с въженце... от едната страна са Прайорити (нищо, че тия на летището викат ПРИОРИТИ) и от другата страна са простосмъртните, хаха.

Не си разбрал въпроса. Куфарчето с ръчния багаж освен на гейта можеш да го предадеш безплатно и на чекина. В този случай обаче като простосмъртен може да качиш и една раничка на гейта, като реално пътуваш с два ръчни багажа без да плащаш.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.