Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)
На 30.08.2018 г. в 12:13, antony2001 каза:

След тазгодишното присъединяване на Ница, Малага, Атина, Лисабон и Ейлат към софийската си мрежа и новия маршрут Варна Виена, към днешна дата Wizz Air предлага общо 46 нискотарифни маршрута от България.

Ох, тези умират да се хвалят колко нови маршрута са добавили, пък не казват колко са спрели. Всъщност спряха три линии до Великобритания миналата есен (Бристъл, Бърмигам и Донкастър-Шефийлд) и после пуснаха тези до Ница, Малага и Лисабон. (Атина не разбрах дали е от софийската база). Сега спират Варна, Базел, Катания, Неапол и т.н., пък пускат Овда и може би учестяват други.  Видях, че Раянеър пускат четвърти полет дневно до Станстед, пък спират Кастейон и др.  Явно търсенията от предния сезон диктуват разписанието за следващия

Редактирано от montepinar
  • Харесвам 1
преди 3 часа, montepinar каза:

(Атина не разбрах дали е от софийската база).

И аз не знам,но екипажа говореха на български.Самолета,който вечерта се връщаше от Атина за София,преди това идваше от Букурещ-Атина.Но щом пристига в полунощ в София,значи остава там.

Редактирано от dimitrov6
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 часа, EliDion каза:

Не става. Говоря за полети от Букурещ.

да, и не само от Букурещ. Явно не можем да виждаме лятното разписание на полети, които не са свързани с България. Пробвах да гледам полетите от Будапеща за  Босна, Казахстан, Азербайджан, Португалия, Исландия... не се виждат след 1 април. Но тези от Будапеща за София - да

• Харесвам 1

Ако ми променят полета по-малко от 14 дена, какви са възможностите: съгласявам се с промяната, отказвам и връщат пари или отказвам и ми връщат пари+обещетение? Променен полет се смята за отменен ли?

Редактирано от Ivko
Публикувано:
преди 2 часа, Ivko каза:

Ако ми променят полета по-малко от 14 дена, какви са възможностите: съгласявам се с промяната, отказвам и връщат пари или отказвам и ми връщат пари+обещетение? Променен полет се смята за отменен ли?

Имаш право и на двете обезщетение и връщане на парите.

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_bg.htm

• Харесвам 1
Публикувано:

Зависи точно какво са променили, може да има право, може и да няма, ето условията:

Авиокомпанията не дължи обезщетение, когато е уведомила пътника:

- повече от 14 дни преди датата на отменения полет

- от 7 до 14 дни и е предложила премаршрутирате с час на заминаване до 2 часа преди разписанието за отменения и час на пристигане до 4 часа след разписанието за отменения

-под 7 дни и предложен заместващ полет излитащ не по-късно от 1 час и пристигащ до 2 часа след разписанието за отменения

• Харесвам 3
Публикувано:

http://www.moreto.net/novini.php?n=381170От октомври нискотарифният превозвач Wizz Air  прекратява полетите си от София до Варна. Новината за прекратяването на полета между двете дестинации бе потвърдена и от оператора на варненското летище "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт".

От компанията казват, че са направили оценка на маршрута и засега смятат да не го възстановяват през 2019 година.

"
Изядоха субсидията и айде!!!!

• Харесвам 3
Публикувано:

Както винаги сме пръснати добре, 2 възрастни и 1 дете на 13 на една резервация сме на 6А, 38С и 38Е. Очаквам съвсем скоро да пуснат ръчните куфари срещу пари, сега направо си губят пари.

Публикувано:

Едва ли някой ще има против да се смени от 38D на 38С при което родител - дете сте един до друг и другия си е на 6А. 

Какво толкова 🙂

Ако някой е пътувал с 55/40/23 без WIZZ Priority  в последно време (седмица/две), може ли да сподели, дали това означава, че задължително трябва да се остави на лентите за чекиран багаж или го взимат на гишето? Преди като че ли пишеше, че не могат да гарантират взимането му на борда и на опашката взимаха на някои, а други ги пускаха.

Прочетох мненията на стр. 221-223, но не ми станя ясно какво се случва, ако стигнеш до гейта с 55/40/23 без WIZZ Priority?

Wizz.JPG.1ea818345fd3c9e3f800565d49c1e322.JPG

Редактирано от Vincent
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 минути , Vincent каза:

Ако някой е пътувал с 55/40/23 без WIZZ Priority.

Wizz.JPG.1ea818345fd3c9e3f800565d49c1e322.JPG

Принципно до сега хора без приорити си отиваха на гейта направо, където е на късмет може и да минеш с него и да си го вземеш в самолета или ти го вземат там и ти го слагат в багажното. Но сега нали и те 'уж' си промениха правилата след Раян и може да са го променили това и да трябва да го оставяш на гише първо от което пък следва,че може да си слагаш вътре течности над 100мл си мисля аз. Някой, който е летял скоро да каже

преди 1 минута , noshtna_ptica каза:

Пьтувах преди месец - не ми го взеха

Да но тогава още нямаше промяна в багажа при никой

Публикувано:

В сряда пътувах без приорити, багажа беше с мен на борда, на никой не видях да го вземат, но и самолета беше  около 70% затоварен.

• Харесвам 2

Хм, преди малко купувах билети и виждам нещо ново (всъщност не знам колко е ново и дали е коментирано във форума) 
Понеже покупката на 2 билета беше с WDC, моето име нормално си излезе по подразбиране, когато обаче започнах да попълвам второто име, отдолу виждам следното :shok: :

image.png.9091d2ebd5b874628c246ba05466710b.png

Това изглежда като доста добра опция срещу 10€, което е съвсем прилична цена, струва ми се! :smile3: 

На второ четене ми се появи едно леко съмнение дали така не се отваря вратичка за злоупотреби от агенции (или спекуланти), които да изкупуват евтини билети и после да ги (пре)продават? :rolleyes: 

(Всъщност - агенциите може би по принцип имат възможност да купуват анонимни билети, нямам представа? ) 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
преди 27 минути , Фичо каза:

Хм, преди малко купувах билети и виждам нещо ново (всъщност не знам колко е ново и дали е коментирано във форума) 
Понеже покупката на 2 билета беше с WDC, моето име нормално си излезе по подразбиране, когато обаче започнах да попълвам второто име, отдолу виждам следното :shok: 

Тази опция я има от доста време вече 🙃

Искате да посетите дадена дестинация, но не сте сигурни с кого ще пътувате?

Нашата услуга Flexible Travel Partner ви дава възможност да създадете нова резервация, без да добавяте имената на всички пътници в момента на резервацията.

Когато създавате резервацията, е достатъчно да предоставите имената само на един пътник и да включите още пътници, без да добавяте имената им, срещу допълнителна такса.

Трябва да заплатите пълната цена на билета и таксите за всички избрани услуги за всички пътници в момента на резервацията. Имената на всички пътници трябва да бъдат финализирани най-късно към момента на чекирането онлайн.

Моля, имайте предвид, че ако не предоставите никакви имена за другите пътници, резервацията за тях ще бъде отменена.

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 6
Публикувано:

Здравейте, моля за съдействие, има нова мобилна пликация на Wizair -  как да да си направя билет без да го принтирвам, благодаря!

След като се чекираш през приложението, би трябвало да можеш да си видиш бордната карта там. Има бутон "boarding card"- там се визуализира. 

Редактирано от lyusi
  • Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте. Ако някой е пътувал след въвеждане на новите правила - има ли проблем, ако не закупя Priority, след като си оставя на check-in гишето раница/ куфар 55 см, имало ли е проблем с малка чантичка 20х20 да се носи само за телефон и портфейл? Благодаря. 

Публикувано:
10 hours ago, darinamarinova said:

Здравейте. Ако някой е пътувал след въвеждане на новите правила - има ли проблем, ако не закупя Priority, след като си оставя на check-in гишето раница/ куфар 55 см, имало ли е проблем с малка чантичка 20х20 да се носи само за телефон и портфейл? Благодаря. 

Преди 5 дни пътувах и няма проблем.

И на двата полета без да имам Priority си отивах директно на гейта и просто на тези като мен ни взеха куфара направо на гейта, т.е. спестих си реденето на check in.

Публикувано:
преди 10 часа, Ou7law каза:

Преди 5 дни пътувах и няма проблем.

И на двата полета без да имам Priority си отивах директно на гейта и просто на тези като мен ни взеха куфара направо на гейта, т.е. спестих си реденето на check in.

А взимаха ли (измерваха ли) ранички от този тип 
image.png.04970ab99c5401dc1b0bf53c7d369c2c.png

които все пак са с размери (макар и малко) по-големи от 40/30/18 

Публикувано:

мен лично малко ме притеснява след като вече изрично е казано в правилата им, че ръчен багаж по-голям от онези най-малките чантички, при липса на priority трябва да се чекира преди секюрити, да се изтърся на гейта с раница от типа показана от Фичо.... очевидно продължават да ги взимат (или не) на гейта, в зависимост от натоварването на полета, и то безплатно, видно от по-горното мнение, само че това май не е описано като процедура, и се чудя дали пък не е възможно изведнъж да почнат и да таксуват ей там на гейта директно такива багажи, заради това, че нямаш право да го качиш в салона, пък не си ги го и чекирал, както си пише на в политиката им за багажа?

• Замислям се 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Kiki Johnes
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.