Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Че за Братислава и вчера имаше доволно полети по 19,99.

Да не казвам колко магеланци летяхме до там за по 0,32GBP или с напълно безплатни билети

😜

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)
На 24.11.2018 г. в 16:08, BlackArt77 каза:

От Уиз Еър получих този мейл днес.

Screenshot_20181124-160724_Email.jpg

И те послъгват. Или има условийце със  ситни букви. 

Аз също получих такова писмо и през линка си проверих, резервация за 5зв хотел в Истанбул, за март.

Имам направена,за 3 нощувки,двойна стая, със закуски, с безплатна анулация, за 243 евро тотал.

С тяхното намаление , при еднакви параметри , цената е 297 евро. Мислех, че моят хотел може да не е в списъка с офертите, но е там. 

Любопитно ми е, ако някой случи на намаление от 40 %.

Обачеееее, ми се мерна условие, резервацията за хотел да е направена в рамките на 24 часа след самолетната резервация. Може тогава да има намаление.

Пробвах отново, за да го намеря.

Като се влезе през линка в сайта на Уиз, оттам - в хотели, се показва този надпис в Букинг.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1

Не съм пътувал с Уиз след промените в багажа и имам едно въпросче в тази връзка:

Закупих приорити за полет, но не и чекиран 10 кг багаж. С новата политика за багаж, това приорити давали ми право за 10кг+малка чанта или само правото, ако си закупя 10кг багаж да го взема със себе си на борда?

прилагам три скрийншота: 1) по време на резервацията, завършена резервация и в потвърждение на мейла...

wizz.png

wizz1.png

BF576DE7-2F15-4E04-BBAE-78BE767CA477.jpeg

Редактирано от Salvuccio
1 hour ago, Salvuccio said:

Не съм пътувал с Уиз след промените в багажа и имам едно въпросче в тази връзка:

Закупих приорити за полет, но не и чекиран 10 кг багаж. С новата политика за багаж, това приорити давали ми право за 10кг+малка чанта или само правото, ако си закупя 10кг багаж да го взема със себе си на борда?

прилагам три скрийншота: 1) по време на резервацията, завършена резервация и в потвърждение на мейла...

wizz.png

wizz1.png

BF576DE7-2F15-4E04-BBAE-78BE767CA477.jpeg

Ако си закупите 10 кг, трябва да се чекира. С priority - 10 кг 55х40х23 + 40х30х20 се качват в самолета. 

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 1
На 24.11.2018 г. в 20:46, Ivko каза:

Това ще да е както с всяка нова дестинация. Така беше и с Бари, Братислава и Лисабон по мой наблюдения. 

Лисабон като откриха беше по 209 лв на посока.  А Ница по 149 лв на посока при най-евтините дати (Без багажи, без прайорити, без нищо). И за двете бяха само сутрешни полети, което е кофти за връщането. Отидох и в двата града, но с други авиокомпании.  Уизеър обичат да извиват ръце понякога

Редактирано от montepinar
Публикувано:
преди 6 часа, montepinar каза:

Лисабон като откриха беше по 209 лв на посока.  А Ница по 149 лв на посока при най-евтините дати (Без багажи, без прайорити, без нищо). И за двете бяха само сутрешни полети, което е кофти за връщането. Отидох и в двата града, но с други авиокомпании.  Уизеър обичат да извиват ръце понякога

За последното си прав 😉 Обаче много обичаш да спориш. И за Лисабон, и за Ница имаше дати с по 39 лв с дискаунт в първите часове след откриването на линиите, както и тази година в деня, в който уиз тихомълком пуснаха лятното си разписание за догодина да се вижда само от членове. Същата работа като петте евро на Райън до Киев, дето изтраяха за около час.

• Харесвам 5
преди 9 часа, montepinar каза:

А Ница по 149 лв на посока при най-евтините дати 

преди 2 часа, master_of_germs каза:

И за Лисабон, и за Ница имаше дати с по 39 лв с дискаунт в първите часове след откриването на линиите, както и тази година в деня, в който уиз тихомълком пуснаха лятното си разписание за догодина да се вижда само от членове. Същата работа като петте евро на Райън до Киев, дето изтраяха за около час.

Не само че имаше билети SOF-NCE по 39лв. в началото, но даже имаше NCE-SOF по 29лв. :yes:  
За да не съм голословен - ето скрийншот от сайта на Уиз, нали има архив на минали пътувания, това е билетът ми за Ница:
на отиване - 38.99лв. и на връщане 28.99лв.  (има в разбивката и 2х8лв. за избрани места)

image.png.d649e1157f77a68797f352a1f824147f.png

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 5

Ами аз гледах доста време и чаках т.нар. ден с 20% и от 149 та паднаха на 110 лв на посока, даже имаше и отделни дати с 99лв, но не ми бяха изгодни, говоря за юни 2018. Накрая си купих в едната посока сутрешния полет, връщах се с Трансавиа. 
Но... ок, дебнали сте, изчакали сте изгодна цена, купили сте. Все пак има разлика в месеците. През юни може да се води вече "висок сезон" и затова да е било така при мен. Но пък файдата от цялата работа беше, че си ставаше екстра за плаж и бях на море

p.s. ето моето... след 1 месец чакане и проверяване всеки ден. Това беше най-ниското възможно.

Иначе не купувам за първи път от тази компания, и аз съм пътувал за по 10 лв докъде ли не през последните 10 години.

Просто понякога се правят на интересни по отсечки, по които нямат конкуренция. Както с цените до Валенсия дето имаха от по 300 лв нагоре преди няколко години, до Сарагоса, че дори и до Барселона... през 2012-2015 даваха някакви космически цени. Още нямаше Раянеър по направлението оттук до Испания. Даже колеги все казваха "кое му е нискотарифното на тия" 😄

image.png.3c389ba56a28f02405827a62054da627.png

Редактирано от montepinar
  • Харесвам 2
преди 8 минути , Яничка каза:

А цената на priority и чекиран еднаква ли е, ако се добави по време на резервацияти и след закупуване на билет?

Би трябвало да има разлика. При мен и двете са различни за полет София-Дубай.Чекирания 26/32, а приорити 22/24

Редактирано от Ivko
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, Ivko каза:

Би трябвало да има разлика. При мен и двете са различни за полет София-Дубай.Чекирания 26/32, а приорити 22/24

мисля, че добавяне на багаж (независимо какъв) и прайорити са най-евтини по време на резервацията. Като се добавят при онлайн-чекирането излиза по-скъпо. Но има и чат пат промоции , дни с 20% намаление за багаж и т.н. Така че всичко е доста Flexible

• Харесвам 1

Да, но ако искаш приорити е добре да се вземе по-навреме, че все пак в един момент вече може да не е налично /не знам дали при някой се е случвало или по-принцип/ в зависимост, колко са продали.

Редактирано от Ivko
Публикувано:

Аз оня ден като купувах билетите от Солун до Грузия си взех и 20кг. чекиран багаж за 5 евро в посока с клубно членство.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, Яничка каза:

А цената на priority и чекиран еднаква ли е, ако се добави по време на резервацияти и след закупуване на билет?

Има разлика със сигурност. Дори, като имаш вече билети, цената на прийорити и багаж може още да се вдигне. От личен опит говоря. Бях сигурна, че ще добавя прийорити към действаща резервация заради допълнителния багаж, проверих колко ще ми струва - 10 лева на отсечка на пътник, но реших да изчакам да наближи малко времето на пътуването. Когато след известно време тръгнах да купувам услугата вече беше 12 лева, при условие че съм я добавила три месеца преди фактическото пътуване.

• Благодаря 1
Публикувано:

Потвърждавам - така гледах Priority за София-Варна примерно беше 6/8 лв (не помня) през нощта и сутринта станах и беше 16 или нещо такова.

По време на резервация за полет след 2 седмици цената на чекираният 10кг багаж беше 16лв,а на приорити 22лв.Вероятно цената  на приорити се вдига с изчерпване на наличните бройки ръчен багаж на борда или пък зависи от дестинацията.В сайта на Уиз няма точна информация.

п.п.Сега проверих,ако добавя приорити след резервацията,цената пак е 22лв.Ходи им разбери политиката😆

Редактирано от Мари Николова
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, Мари Николова каза:

По време на резервация за полет след 2 седмици цената на чекираният 10кг багаж беше 16лв,а на приорити 22лв.Вероятно цената  на приорити се вдига с изчерпване на наличните бройки ръчен багаж на борда или пък зависи от дестинацията.В сайта на Уиз няма точна информация.

п.п.Сега проверих,ако добавя приорити след резервацията,цената пак е 22лв.Ходи им разбери политиката😆

Вероятно защото с приорити не губиш време да чекираш багажа  и после да го чакаш на лентата. Всички чанти са си с теб. 

Публикувано:

Имам един въпрос. Вчера си добавих приорити за 8 GBP към билета Лондон София за 17.02.2019. Платих с виза и ме върна да платя отново, нещо не ми хареса картата. Въведох друга карта и пак ме върна да плащам. Леко изнервена се отказах от тази задача и я остаих за друг път. Днес в пощата имам факрура за извършеното плащане. Също така днес имам второ писмо , което ми казва , че очакват плащане на заявеното приорити. Влязох в профила си на уиз и там има добавено приорити, но и текст, който пише очаква плащане. В карайна сметка не съм наясно, какво трябва да направя. Май да отида до банката да проверя дръпнати ли са пари или не? Или?

преди 1 минута , Monika_Koko каза:

Имам един въпрос. Вчера си добавих приорити за 8 GBP към билета Лондон София за 17.02.2019. Платих с виза и ме върна да платя отново, нещо не ми хареса картата. Въведох друга карта и пак ме върна да плащам. Леко изнервена се отказах от тази задача и я остаих за друг път. Днес в пощата имам факрура за извършеното плащане. Също така днес имам второ писмо , което ми казва , че очакват плащане на заявеното приорити. Влязох в профила си на уиз и там има добавено приорити, но и текст, който пише очаква плащане. В карайна сметка не съм наясно, какво трябва да направя. Май да отида до банката да проверя дръпнати ли са пари или не? Или?

Не са ти дръпнали пари! Имаш приорити и очаква плащане, но нямаш активна 3D верификация, която изискват УИЗ при плащане и затова не си успяла!

С каква карта плати? Ако е с тяхната, за първите 3 плащания не се изисква, но всяко следващо я иска! Трябва да отидеш до банката и да я заявиш!

Редактирано от Дидко
  • Харесвам 3
Публикувано:

Понякога,като се е налагало да плащам през уеб версията също ме връща и не минава и като направя същото през приложението всичко е наред.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 28.07.2018 г. в 14:41, Мари Николова каза:

Wizz не спират да ме изненадват приятно!Както предположих ми счупиха куфара на последният полет.Днес отидох в магазин"Светла"на Орлов мост,където компенсират повреден багаж на Wizz.Интересното е,че въпросният счупен куфар ми го платиха Wizz преди години,след дълга и нервна кореспонденция,в която ме караха да пращам по 5 пъти демидж рипорта,багажните стикери и т.н.,а от Светла искаха по 10лв за да издадат документ,че помляният куфар не става за нищо.Та сега,може би ще разберете изненадата ми,когато обяснявайки защо идвам на дамата в магазина,тя само ми поиска оригиналните документи и ми даде широк избор от куфари,за да си харесам нов:curtsey::dance3::biggrin:(е не са ли старите емотикони мега яки?)

Всъщност,не споменах,че става въпрос за куфар за ръчен багаж,прибран пред самолета в багажното.

Много ми е готин новият куфар,браво на Wizz,че са си оправили политиката!А жената ме изпрати с думите"И ако ви счупят и този,знаете каква е процедурата.'':don-t_mention:

Може ли да ме светнеш за процедурата. Вчера щерката си взела куфара със счупена дръжка на летище Лутън. Естествено не и се е занимавало, че са и група да не бави другите си го взела и тръгнали. Та може ли постфактум нещо да се направи.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• WanderlustME
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.