Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Вчерашното намаление за членове беше реално ( поне за моята дестинация), та може би днес ще е за всички, ако някой дебне. Попаднах и на друг феномен - различни цени през мобилното и през сайта. През сайта имаше само 2 места на ниска цена, а през мобилното купих и 4-те на ниска цена.

• Харесвам 10
Публикувано:

До колко стриктни са с новите размери на ръчния багаж ? Винаги си пътувам с тази раница https://www.decathlon.co.uk/forclaz-50l-hiking-rucksack-grey-id_8300838.html и предполагам вече само с приорити мога да я кача на борда ... 

Публикувано:

Ако не я пълниш до пръсване и я посмачкаш като я слагаш в рамката, за да влезе, няма значение колко са стриктни 😀

• Харесвам 1
Публикувано:
8 minutes ago, IPBurov said:

До колко стриктни са с новите размери на ръчния багаж ? Винаги си пътувам с тази раница https://www.decathlon.co.uk/forclaz-50l-hiking-rucksack-grey-id_8300838.html и предполагам вече само с приорити мога да я кача на борда ... 

Правилно предполагаш. Само с приорити можеш да качиш голям ръчен багаж на борда. Имам един приятел, който държи винаги багажа да му е на борада, защото имало някаква група от мургавите братя, които са били специализирали да крадат багаж от лентите на летището. Купували си най-евтините билети като кацнели чакали багажа от следващия полет да си харесат нещо преди пътниците да стигнат до лентите от съответния полет. Не знам до колко това е възможно.

• Замислям се 1
Публикувано: (редактирано)

По мои наблюдения почти никога не се занимават с раниците,  дори когато са  доста по-обемисти от твърдите чанти.  Вероятно презумцията е,  че винаги може да се посмачкат до изискваните размери.   Твоята е 63 см. ,  при ограничение от  55 см,   а тези раници имат алуминиева шина.  Предполагам при нужда и тя може да се поогъне 🙂

Без приорити обаче едва ли ще минеш  при новите условия,  просто е много голяма.  Ако имаш възможност направо я пускай като чекиран,  където на почти същата цена за Приорити нямаш ограничение в размера,  а само не трябва да надвишава 10 кг. 

При лоу кост полети от точка  до точка вероятноста да се загуби е минимална. 

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 2
Публикувано:

Тъкмо си мислех, че е абсурд да променят само 2см, след като после трябва да сменят стотина рамки. .. 😀

Публикувано:
2 hours ago, adreno said:

На Уиз са им изработили рамките за размер на багажа на 18 см, за това намаляват размера 😀

Ама те не са ги сменяли мисля още от времето, когато вкараха за първи път понятието "малък ръчен багаж" ...та сега ли...

Публикувано:

Приятел ще се прибира от Барселона по-принцип само с раница, но в последствие купи две кафе машини Неспресо /едната моя ако има значение хаха/ и сега се чудим как да ги пренесе ако може и двете ако не поне едната.

1-ви вариант: Мислихме да чекира голям куфар 10кг, но не се събират двете вътре;

2-ри вариант: Да вземе приорити и едната машина вместо куфар /не знам възможно ли е/ или вместо раница /не знам ще сесъбере ли под седалката/;

3-ти вариант: Има ли опция да вземе приорити и 10кг чекиран и така да вземе два куфара и да ги вземе и двете при положение,че е възможна една от двете опции от вариант 2 

Дано успях да задам въпроса разбираемо 🙂😀

49730903_311988512789927_2633977235022807040_n.jpg

Публикувано:

Ми не е проблем самата кутия да ти е ръчния багаж, ако влиза в размерите, а другата в куфар с останалия багаж като чекиран. 

Не знам дали може едновременно приорити и 10 кг чекиран багаж, по-скоро не, но виж на сайта дали позволява.

Или да купи друг куфар, в който да влязат двете и да го пусне за чекиран.

• Харесвам 1

Гледам, че срещу 25 евро ако не е много можете да използвате:

image.png.0d75af6c399778947af5c04edc6419ac.png

Ако имате и WIZZ Discount става още по-изгодно. Сега проверих, че можеш и чекиран и уиз приорити, но излиза по-скъпо отколкото уиз гоу.

Редактирано от plamenk
  • Замислям се 1
Публикувано:

Ами аз имам резервация с приорити и сега влезнах и ми дава да адна и 10кг чекиран иначе да опцията да е само ръчния машината, но под седалката не знам ще влезне ли или като голям салонен и да е в багажното горе.

Какъв е размера на машината? Ако се извади от кутията и се сложи в обикновена чанта и е с размерите на малък ръчен багаж, то втората можеш да сложиш в куфар с размери на голям ръчен багаж и така само с приорити ще минеш, без да плащаш за допълнителен багаж. Ако размерите с или без кутията са под 

CARRY-ON BAG

MAX 10 KG

FREE

40 x 30 x 20 cm

Всичко ще ти е точно с приорити само.
Редактирано от plamenk
  • Харесвам 1

Аз съм летял примерно само с ръчен багаж т.с. раница и отделно съм носил кутия с обувки в друга чанта и не са ми правили приблем.

Тя самата машина е малка някъде 30/20 ама това е, че всеки иска с кутията,че са за подарък 😂

преди 17 минути , plamenk каза:

Гледам, че срещу 25 евро ако не е много можете да използвате:

А тези екстри къде ги има,че при съществуваща резервация не ми излизат да ги адвам?

Редактирано от Ivko
Публикувано:

Аз сега влязох, за да ги сверя с нова резервация. Предполагам, че само при начална резервация са налични, а след това само добавяне на допълнителен багаж. Или може би защото сте  с приорити. Не съм ползвал много често WIZZ и не съм напълно запознат с всички техни опции.

Публикувано:
Преди 1 час, Ivko каза:

Приятел ще се прибира от Барселона по-принцип само с раница, но в последствие купи две кафе машини Неспресо /едната моя ако има значение хаха/ и сега се чудим как да ги пренесе ако може и двете ако не поне едната.

1-ви вариант: Мислихме да чекира голям куфар 10кг, но не се събират двете вътре;

2-ри вариант: Да вземе приорити и едната машина вместо куфар /не знам възможно ли е/ или вместо раница /не знам ще сесъбере ли под седалката/;

3-ти вариант: Има ли опция да вземе приорити и 10кг чекиран и така да вземе два куфара и да ги вземе и двете при положение,че е възможна една от двете опции от вариант 2 

Дано успях да задам въпроса разбираемо 🙂😀

49730903_311988512789927_2633977235022807040_n.jpg

@Ivko,нямаш идея колко ми е познат този казус🙂

Нямаш опция да са в ръчният багаж заради контейнерите за вода, които са по 0,5 л.

Само в чекиран багаж и то добре увити в дрехи,че се чупят.Или пък само контейнерите в чекиран,а машините в ръчния.Но много ме съмнява да минат,заради празните обеми в тях.Зависи от модела.

Аз така преди години го мислих и накрая си взех моята Неспрес от Солун,пътувайки с кола.

• Шок 1
Публикувано:

Нали са празни тези контейнери. Няма течности в машината реално. Защо да не могат да минат в ръчния багаж?

Освен ако не ги третират като възможност за опасен предмет, за друго не се сещам, за да не могат да се качат в самолета.

• Харесвам 1
преди 10 минути , Мари Николова каза:

@Ivko,нямаш идея колко ми е познат този казус🙂

Нямаш опция да са в ръчният багаж заради контейнерите за вода, които са по 0,5 л

Съвсем забравих за това и да въпреки, че са празни обема има значение, че сега като се прибирах ми взеха кутиика са крем Нивея понеже беше 150г въпреки, че в нея имаше едва 50 и не знаеш на какво секюрити ще минеш. Но тези машини бяха намалени на 55 евро, а тук с 300 зора намерих такава намалена на 170 лв. Освен да ги дадем на фирма където доставя багаж до България, където според тарифата на фирма, която намерих излиза по-евтино от колкото да плащам чекирани и приорита и поне ще е сигурно

F007AC63-5B91-4470-AEBF-8C3A9A166EFE.jpeg

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
Публикувано:

Няколко пъти в годината,около празници, Неспресо правят промоция-купуваш машина за 80 евро например и ти дават капсули за 30 или 50 евро.Предполагам,че сте хванали такава промоция.А тук са си кожодери,защото Неспресо нямат официално представителство в БГ.

Да не спамя повече.Пиши как сте ги пренесли,че мисля да купувам нова машина скоро.

П.П.Нали Уиз имат ограничение само за теглото,но не и за размера на чекираният багаж.Ако се вземе един по-голям пластмасов куфар - сега има промоции всякакви-разделите машините на части,увиете ги добре с дрехи,може и да стане.Около Ла рамбла има всякакви китайски,арабси магазини,може да се намери евтин куфар.

Публикувано:
преди 30 минути , neuromancer каза:

Сагата с празните бутилки е тук

чудя се дали и кафемашината да не ида там 😀

Ми може да промениш заглавието на "Празни бутилки,кафе машини и други" 😂

• Смея се 3
Публикувано:

Спешно имам въпрос към пътувалите скоро от Т1 София:

Може ли да си чекираме доброволно ръчния багаж от Приорити? Синът ми пътува утре и иска да си вземе ютия. А ме съмнява да го пуснат на борда с нея. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.