Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 минути , aleksandrina каза:

Рим отново се появи в падащото меню.

Еееее, кой да се задълбочи в това, че пише падащо меню. Аз бях стигнала само до Рим отново се появи:girl_haha:

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 33 минути , Hollywood каза:

Предполагам в менюто на моб приложение. На сайта вообще не са махали.

Напротив. На сайта изчезна и се появи пак. На приложението не се е връщал.

Публикувано:

Кога горе долу пускат зимното разписание? Искам да започна дебненето по едно пътуване до Дубай за Нова година и първите дни след това. 

Към април - май ще ми дойде една дебела сума от букинг.ком  в Уиз сметката, а имам и едни около 90 лв, които изтичат в средата на юли и искам да ги оползотворя, точно за това пътуване. 

Публикувано: (редактирано)
преди 10 часа, Shlosera каза:

Кога горе долу пускат зимното разписание? Искам да започна дебненето по едно пътуване до Дубай за Нова година и първите дни след това. 

Малко се съмнявам да успееш да се вредиш с колкото и кредит да имаш точно за тези дати и за тази Дестинция и да си първи след пускането на разписанието. До средата на декември и от средата на януари може и да си намериш билет за 150лв двупосочен, но в останалия интервал ако има в едната за толкова пак добре /лично мнение и опит/. Отделно, че за там приоритито и чекирания са доста по-скъпи от останалите дестинации. Сега януари си взех 10кг чекиран и беше 56 лв на посока, но винаги има изключения и късмет 🙂 

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
Публикувано:

Сутринта купих билети от Уиз, които в евро излизаха 79,99, като равносметката в лева бе 170,50 лева.Посочих да платя в лева, така че конвертиране от банката не е имало, а това по-скъпо евро идва от техния сайт според мен. Звъннах веднага на кол центъра, казаха, че нищо не можели да направят. Да пиша оплакване. Какво мислите? На някого случвало ли се е такава разлика в сумите евро-лева.

Публикувано:

Винаги се плаща във валутата в която ти дава. Ако полета е от България се плаща в лв и обратно ако е към България във валутата на страната изходяща. Никога не се конвертира в различна валута от посочената, че курса на Уиз е дървен. В случая няма какво да направиш.

• Харесвам 4
преди 7 минути , Vyara каза:

дървен дървен ок, ама 2,12 не е ли малко нагло или по-скоро грешка?

Добре де, ти защо избра да смениш валутата и да  платиш в лева, след като виждаш, че така излиза по-скъпо? :rolleyes:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 3
  • Замислям се 1

Поне ще знаеш занапред :wink: 
Същото важи, както сме коментирали по други теми, за плащане в чужбина с банкови карти, правилото е - винаги в местната валута! 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
29 minutes ago, Vyara said:

дървен дървен ок, ама 2,12 не е ли малко нагло или по-скоро грешка?

Практиката показва, че в 99,9% от случаите конвертирането от страна на търговец е по-неизгодно, отколкото от страна на банката ти, защото макар и изедници, банките нямат интерес да те прецакват на принципа "ден година храни". Докато това е основният принцип на туристическите обекти и фирмите с почти монополен продукт, каквито са авиокомпаниите.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте. Извинявам се за въпроса -имам групово членство та wizz discount. Мога ли да купя билети на мен и още няколко човека, но аз да не летя? Някой следи ли тези неща и има ли шанс да ми изтеглят разликата по-късно? Благодаря предварително.

• Харесвам 1
Публикувано:
1 minute ago, darinamarinova said:

Здравейте. Извинявам се за въпроса -имам групово членство та wizz discount. Мога ли да купя билети на мен и още няколко човека, но аз да не летя? Някой следи ли тези неща и има ли шанс да ми изтеглят разликата по-късно? Благодаря предварително.

Стига да купиш билет и за себе си по време на тази резервация никой след това не го интересува дали ще летиш или не. Няма никаква опасност да ти дръпнат повече пари след това.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
31 minutes ago, darinamarinova said:

Много благодаря. Това означава да не чекирам себе си? 

Без значение. По-добре се чекираш така , ако ти се падне хубаво място може някой от групата да го ползва или ако сте 1 до друг да му е по-широко.

• Харесвам 3

Да се "похваля" ли, да питам ли...

Снощи резервирах с Wizz до Меминген и с Ryanair от Меминген, платих, има резервации... Обаче ни смениха банковите карти (старите са до края на февруари) и аз днес си активирах новата (със същия номер е, с друга валидност и CVV естествено), като въобще не съобразих, че снощи плащах... Звънях и на 2-те АК- казаха, че няма да има проблем с тегленето на парите. И дано. Звънях и до банката- те ме посъветваха да уведомя за новата валидност на картата само. Днес цените още са същите, обаче ако изскочи проблем, най- вероятно няма да са същите вече.

Та (да питам все пак) - дали да не им драсна мейл и да им пиша, че номера на картата е същия, а валидността е друга.

(Че пък и резервациите не са за мен...)

Редактирано от aleksandrina
  • Замислям се 1
Публикувано:

Здравейте, уважаеми знаещи.

Дъщеря ми попадна в следната абсурдна ситуация: Плати преди около месец билети Виена-Варна за Великденската ваканция. Днес случайно е погледнала сайта на уиз и е видяла, че часовете на полетите ѝ са сменени, без да я уведомят. Дават ѝ възможност да върне билетите и да ѝ възстановят сумата, но това автоматично означава, че трябва да купим билети от друга компания, които ще бъдат около 40 евро по-скъпи. Новите часове на уиз са ултрамегахипер неудобни и не са опция със сигурност. Има ли някаква възможност да изискаме някаква допълнителна компенсация от тях?

Публикувано:
преди 2 минути , milenats каза:

Има ли някаква възможност да изискаме някаква допълнителна компенсация от тях?

Допълнителна компенсация е невъзможно да получите!

Обикновено дават възможност да ви върнат 120% от сумата на резервацията като WIZZ кредит, който да ползвате за бъдеща резервация.

Погледнахте ли вариант Братислава-Бургас с Райън? Часовете са удобни, следобедни съботни полети. Цената е 10 евро в посока!

Братислава-Бургас 20-ти април излита в 13:35 ч - каца в 16:30 ч.

Бургас-Братислава 27-ми април излита в 16:55 ч - каца в 17:50 ч.

Предостатъчно време за придвижване Виена-Братислава и Бургас-Варна с обществен транспорт, който не е скъп нито там, нито тук.

Аз съм взел за същите полети и дати, но в обратна посока.

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 5
  • Замислям се 1

Благодаря за разясненията. Бургас ни е малко далече - от Русе сме 🙂

Ще лети през добрия стар Букурещ отново. Звънна на стационарния телефон на уиз в София за връщането и то  беше уредено с искрометна бързина.

Редактирано от milenats
  • Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• Граф Вронски
    • new one
    • Яни
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.