Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)
преди 3 минути , Zaro каза:

Тамън де, последните часове ги прекарваш на опразващото се лисабонско летище, вместо на някое по-приятно място, докато научаваш какво означава ефектът на доминото в авиацията и късните полети. И е изключително вероятно да закъснее и да хванеш не първия автобус или метро, а двадесет и първия. Както се случи с нас.

Зависи от гледната точка. Положителното в цялата работа, е че имате цял последен пълен ден в Лисабон, чак до вечерта.  По-скоро кофти-ситуацията е на отиване... че от летището право в хотела/кревата. Губи се първият ден. Аз основно заради това не исках да ходя с България Е(ъ)р 

Редактирано от montepinar
преди 4 минути , montepinar каза:

Зависи от гледната точка. Положителното в цялата работа, е че имате цял последен пълен ден в Лисабон, чак до вечерта.  По-скоро кофти-ситуацията е на отиване... че от летището право в хотела/кревата. Губи се първият ден

Виж сега, и аз мислех, че е положително. Ама се оказа, че не е чак толкова, щото от един момент нататък се разхождаш с багажа, макар и малък, и чакаш да дойде времето за полета. Нито може да седнеш на нормална като час вечеря, нито да теглиш някой тигел. А вечерята на летището не е от най-романтичните. Реално от 6 часа нататък времето е загубено.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 1

Така е, аз също съм трамбовал неведнъж с куфара до късна доба и не е приятно, защото чек-аут в хотела е в 12ч и после... влачиш багаж. Затова предпочитам следобедни полети на връщане. Но... както се падне. Специално за Лисабон бях избрал вариант с Луфтханза в удобни за мен часове, на доста по-ниски цени от тези на W!Zz и BG Air 

Публикувано:

STRIKE OUT

The flights affected by strike action at Luton Airport this March including Wizz Air

Baggage handlers are to walk out for seven days over a pay dispute

A NUMBER of flights are to be affected by a baggage handler and check-in staff strike at Luton Airport next month.

The strike is due to take place on March 3 at 6pm, running until March 10 at 5:59pm.

https://www.thesun.co.uk/travel/8453253/luton-airport-strike-wizz-air-flights/

Публикувано:
преди 4 минути , montepinar каза:

Така е, аз също съм трамбовал неведнъж с куфара до късна доба и не е приятно, защото чек-аут в хотела е в 12ч и после... влачиш багаж. 

А защо не си оставяш куфара в хотела, след като го напуснеш. До момента не ми се е случвало да няма такава възможност.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , koliob каза:

А защо не си оставяш куфара в хотела, след като го напуснеш. До момента не ми се е случвало да няма такава възможност.

То и това се случва, зависи в каква посока си после,  а и зависи къде ти е хотелът спрямо летището. Ако не е в центъра, няма какво да се връщаш, само за да си вземеш багажа. Случки и ситуации всякакви. Много offtopic стана.

Ето Topfly пише, че ще има стачка на летище Лутън

Публикувано:
преди 4 часа, montepinar каза:

ами тамън, нали си Noshtna_ptica , то и на България Ер май беше от 00 до 06 ч полетът

Ето, съобразили са го: първият бус 84 от Т1 е в 4.51, а първият 184 е в 4.54

Първото метро в 5.26 (от Т2), тамън да имаш време да се придвижиш. За всичко са помислили W!Zz air

Връщането ще го уредим, но кацането в 22 ни обърква плановете, защото имахме намерение същия ден да пътуваме за Коимбра, а така не става.

Публикувано:
6 hours ago, ipg said:

Може ли някой да ме ориентира колко дена след завършен престой да очаквам кредити в уиз акаунта от буукинг? Мерси!

Май на месечна база ги обработват. Не са до 2-3 дни. 

Публикувано:
преди 10 часа, ipg каза:

Може ли някой да ме ориентира колко дена след завършен престой да очаквам кредити в уиз акаунта от буукинг? Мерси!

Около 10-то-15-то число на месеца, следващ месеца, в който са осъществени нощувките. Понякога и по-късно.

преди 15 часа, noshtna_ptica каза:

Часовете на полетите от-до Лисабон са променени и стават  вечерно-среднощни.

Само на мене ли прави впечатление, че за пръв път има толкова променени полети от рано сутрин на късно вечер. В разписанието миналата година Валенсия, Аликанте и ... т.н.  бяха ранни, удобни и на добри цени. След половин година ги промениха на късни, неудобни и цените не паднаха, още повече че рано закупените билети  губят смисъла си заради изпуснати връзки, а половин година сумите за практически неползваеми/несъществуващи билети са финансирали УИЗ. Това, че ще ги върнат, когато с тях не може да се купи нищо подобно е зле, това че мога да ги оставя в профила си с 20 % отгоре също не е чак толкова добре, защото освен блокирана суми и бъдещо очакване на приемлив полет не прави нещата по-приемливи. Да, промяна на полет в близка дестинация е добра екстра, но когато няма нито един добър полет е силно неползваема, а това че са лоукост става все по невярно ...

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 12
Публикувано:
7 minutes ago, Таньо said:

а това че са лоукост става все по невярно ...

Особено като вземем цените до Аликанте и Лисабон... 

• Харесвам 4
преди 30 минути , aleksandrina каза:

и не само, вчера влязох да видя цена до Айндховен - юни, и беше 250+ лв еднопосочен :fool: че чак и само 4 места на тая цена хаха

Untitled.png

Редактирано от antea
  • Шок 1
Публикувано:

И приорити по за 15-17-20 €.  

Тая година може би ще имам 2-3 полета с тях. Ако изкарам пари догодина може пак да летя с Wizz. 

• Харесвам 2
  • Смея се 7
преди 58 минути , aleksandrina каза:

преди 33 минути , antea каза:

и не само, вчера влязох да видя цена до Айндховен - юни, и беше 250+ лв еднопосочен :fool:

От много време ми е влязла идеята да публикувам цени на алтернативно достигане /с прекачване/ на дестинациите на УИЗ.

Подобно сравнение тук не би било на място, но за нова тема има много хляб.

Жалкото е, че изисква време и не би трябвало да е самоцел.

Иначе .... колкото пъти съм търсил, толкова пъти съм намирал по-добър ценови вариант и не по-лош като часове на пристигане.

Сещам за линията до Малага - на цената на техен еднопосочен билет можеше да се лети двупосочно с две прекачвания.

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 8
Публикувано:

Т.нар. зимно разписание е трагично!  

Например, полетите до Бари (аз си търся за Италия нещо за януари2020)  след средата на месеца ги няма. Катания въобще не присъства. Рим отдавна не се предлага, цената до Лисабон е убийствена отново ( за същите пари спокойно може да отиде човек до Мавриций или Куба ((с включен багаж!!)

За мен лично, на диагонален преглед само Будапеща и Братислава си заслужават като цена. 🙂

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 минути , Радо каза:

Т.нар. зимно разписание е трагично!  

Например, полетите до Бари (аз си търся за Италия нещо за януари2020)  след средата на месеца ги няма. Катания въобще не присъства. Рим отдавна не се предлага, цената до Лисабон е убийствена отново ( за същите пари спокойно може да отиде човек до Мавриций или Куба ((с включен багаж!!)

За мен лично, на диагонален преглед само Будапеща и Братислава си заслужават като цена. 🙂

Изброените от тебе "благинки" са за членове на WDC.

... а другите без .... питаш ли ги ...   🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , Таньо каза:

взимат един билет до Бергамо, че е най-евтино (а и хората тук нон стоп питат за Милано ) , плащат WDС и са готови 🙂

• Харесвам 1
преди 2 часа, Таньо каза:

Само на мене ли прави впечатление, че за пръв път има толкова променени полети от рано сутрин на късно вечер. В разписанието миналата година Валенсия, Аликанте и ... т.н.  бяха ранни, удобни и на добри цени. След половин година ги промениха на късни, неудобни и цените не паднаха, 

Ама то зависи дали са ги променили изненадващо по средата на сезона или когато си е обичайно.. в края на март и в края на октомври, когато се сменя времето, съответно и разписанията.  Аз до Валенсия хванах удобния сутрешен полет на отиване ... и връщането от Кастейон с Раянеър вечер.  Иначе да бързам рано сутрин в 7 да съм на летището, за да хвана пак Уизеъра за София... няма как да стане

Преди 1 час, Радо каза:

цената до Лисабон е убийствена отново ( за същите пари спокойно може да отиде човек до Мавриций или Куба ((с включен багаж!!)🙂

О, този вариант с директния полет на Уизеър просто въобще не го и гледайте, да не се ядосвате.  Най-евтино е с прекачване с Раян еър или Уиз+Раян... но изчакайте да пуснат зимното разписание на Раянеър и вижте с търсачката Azair.com , и под 80 евро се намират двупосочни варианти (включващи 2+2 полета)

преди 9 минути , montepinar каза:

Ама то зависи дали са ги променили изненадващо по средата на сезона или когато си е обичайно..

... т.е. за УИЗ е обичайно и започва да става естествена и нормална практика да  продаде при излизане на разписанието билети за ранни/удобни полети и ги да промени на късни, неудобни и не алтернативни ?!

Да беше един полет, да бяха два променени, а то .... има ли непроменени!?

Това малко намирисва на умишлено заблуждаване на клиента.

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, Таньо каза:

То останаха ли хора без 😊 мисля, че който е летял поне веднъж с тях ще разбере за предимствата да си член

Публикувано:
преди 3 часа, aleksandrina каза:

И Малага. Септември са по 700 лв. еднопосочно и то с дискаунт. 

• Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:

тия всичките вероятно са изкупени от туроператори (без Айндховен)

или става въпрос за зимното разписание?

Публикувано:
преди 6 минути , Емика каза:

И Малага. Септември са по 700 лв. еднопосочно и то с дискаунт. 

Не знам какъв им е алгоритъма на ценообразуването, но имам закупени два билета Лисабон - София за началото на септември за по 65.70лв. Закупени 04.10.18г от сайта.

• Харесвам 1
  • Браво 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   5 магеланци

• Граф Вронски
    • new one
    • Яни
    • Kamen
    • Ivan Ivanich
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.