Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)
На 14.03.2019 г. в 10:42, ACM каза:

Изместили са ми полета от Лисабон с няколко часа и сега кацам в София в... 4и30 сутринта. Откога има кацания по това време в София?

П.П. Да не се наложи да ги чакам в самолета да отворят летището?

то дори и без този полет, пак има кацащи самолети по нощите (от Лутън, Барселона), които нерядко закъсняват. Та.. нощната смяна си е нощна смяна,  все ще има кой да ви посрещне 😄

И извън темата:

в новия брой на W!Zz Magazine, от компанията си рекламират новите дестинации ... Кастейон и Осло (централното летище). Не са до/от България, за съжаление

Редактирано от montepinar
Публикувано:

Знаете ли колко са стриктни за раниците, включени в билета (40х30х20см.)

Ще си купувам нова, с която да мога да пътувам с тях и се чудя ако е 45х35х20см, дали дотолкова биха се заяли?

• Харесвам 1
Публикувано:

Раницата, ако не е препълнена, може да се посмачка...

Иначе, ако не влезе, си плащаш

Публикувано:
преди 7 минути , Ou7law каза:

Ще си купувам нова, с която да мога да пътувам с тях и се чудя ако е 45х35х20см, дали дотолкова биха се заяли?

Обикновено никой не се заяжда, а ако по някаква причина те накарат да я пъхнеш в ограничителната кутия - просто трябва да успееш. Ако раницата не е много пълна не би трябвало да имаш проблем, още повече, че размерите на кутиите са около 1-2 сантиметра по-големи. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , Ou7law каза:

Според мен никой няма да се заяде за размера,освен ако е препълнена.Имам раница и сак, които които даже са и 55 см,но както казах не ги препълвам и не съм имал проблеми.Нали въпроса е да се пъхнат под седалката.

• Благодаря 1
преди 20 минути , Ou7law каза:

На полета Ница София, имаше един крокозъбел на чек-ин, видимо по- големите раници и чанти ги пращаше директно да доплащат, без да ги мерят. Преди нас - двама. А на нас, ни отказа безплатното чекиране на летището,по тарифата WIZZ GO.

Не ми се разправяше, та си извадих бордните карти, добре че, съм подготвена за такива случаи.

До сега не ми се беше случвало, да видя такава заядливка.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 15.03.2019 г. в 17:26, montepinar каза:

то дори и без този полет, пак има кацащи самолети по нощите (от Лутън, Барселона), които нерядко закъсняват. Та.. нощната смяна си е нощна смяна,  все ще има кой да ви посрещне 😄

Което е крайно интересно и нагло как се позволява излитане и кацане в такива часове, при условие, че със закон е забранено от 00 до 06 да се изпълняват полети.

А за раницата: винаги може да се изкара, и подпъха под яке, мишница или директно да се преметне, и още сумати варианти, колкото да мине, ако се изтегли къса клечка с някой буквалист служител. 🙂

Публикувано:

Аз пък си мисля, че тези кошници не са ги сменяли още от едно време, когато за първи път въведоха понятието "малък ръчен багаж" и от тогава само стикерите сменят. Отдавна се каня да отида да си премеря малкото куфарче, което си купих точно за да влиза в този размер и те взеха, че върнаха големия ръчен багаж и така и не го ползвах....

• Харесвам 2

Ако се заядат,  но се събира в металната кошарка никой нищо не може да ти каже. Ако не  ,  никой нищо не може да ти гарантира.  Един,  двама, десет минават,  ти може да изтеглиш късата клечка. 

С мека раница малко над размерите не би трябвало да е проблем. 

П. П.  @iampetko,  може ли линк към забраната ? Нощните кацания  са от много години ( редовни полети на Wizz от Лондон и Мадрид) ,  едва ли са "незаконни". 

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 1

Грешка, не от 00 до 06, а от 23 до 06:

Решението е ОВОС 20-5 от 10.04.2001 г, което не мога да намеря.
Но пък ... ето къде се е водило заседание "Герджиков и сие", включващо и дискусия върху това решение: 
http://parlament.obshtestvo.bg/sessions/1723

Цитат

Отделно от молбата за потвърждаване на решението по ОВОС Министерството на транспорта и съобщенията депозира в Министерството на околната среда и водите и писмено искане за допълване на условие 5, с което да бъде допуснато изключение от забраната за планиране на полети в интервала от 23,00 ч. до 6,00 ч. Искането е обосновано със специалното изискване на службите за сигурност на държавата Израел при изпълнение на редовни полети. В потвърждение на това е предоставено и писмо от Дирекция “Близък Изток и Африка” към Министерството на външните работи. 

2007 е бил повдигнат въпроса, очевидно и 12 години по-късно без резултат:
https://btvnovinite.bg/61494-Protivno_na_razporedbite_samoleti_prelitat_nad_Sofia_i_prez_noshtta.html

2011 също 
http://www.pan.bg/view_article-22-3434-Bukuresht-i-Belgrad-pechelqt-ot-zabranata-za-noshtni-poleti-na-letishte-Sofiq.html

Така че освен Лутън, Мадрид след 12, не би трябвало да ги има и Тел Авив, Атина, Брюксел и Дъблин, които са след 23:00 кацащи и Тел Авив излитащ (справка сайта на Летището, сега).

Колкото е валидна забраната за пушене, освен срещу 30 лв, допълнително "мотивиращо" нежеланието да се изградят "кабинки" за пушене(за което имах и отправен въпрос - "кога ще бъдат изградени такива" към Администрацията, и естествено 2 месеца по-късно, обичаен безсмислен отговор).

Редактирано от iampetko
  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Кабинки за пушене предлагам да се изградят след като започне да се спазва забраната за пушене на обществени места или по-хубаво ще е да има кабинки, ама да не може да се ползват примерно 10 години след построяването им, защото май и закона за забраната е от толкова време

• Смея се 1
преди 12 часа, cybersimo каза:

Кабинки за пушене предлагам да се изградят след като започне да се спазва забраната за пушене на обществени места или по-хубаво ще е да има кабинки, ама да не може да се ползват примерно 10 години след построяването им, защото май и закона за забраната е от толкова време

Точно така. Само така ще се спази закона. Пък и лапетата тъкмо няма да дишат дим... в кабинките. Кога ще ни стигнат европейците и арабите, тц, тц.

Редактирано от iampetko
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 8 минути , stebal каза:

Някой да знае Wizz да изпълняват полети от Терминал 2 ? Тук около мен се твърдят странни неща...

ИзпълняваХА. София-Варна. Едно време... Вече я няма тази линия.

• Харесвам 3
Публикувано:
2 minutes ago, master_of_germs said:

ИзпълняваХА. София-Варна. Едно време... Вече я няма тази линия.

Да, вътрешните полети са само от Т2.

• Харесвам 1

Много е тъпо, че на бордните карти на Wizz не пише в София от кой терминал се изпълняват полетите, а не е като да са един до друг и с топла връзка двата терминала. Айде, да кажем, че хората, които пътуват често са наясно, но  тези, на които им за пръв път и чужденците ...? Още повече, че основният публичен транспорт - метрото - отива до Т2. 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 5
Публикувано:

Мои приятели пътуват за първи път и упорито ми твърдят , че полетът е от “истинското” летище...опитах да обясня, че и “ старото” действа и полетите на Wizz излитат от там , но явно нещо не ми вярват....няма значение какви сайтове на летището отварям...та реших да проверя да няма нещо ново. Благодаря, ще опитам за сетен път да обясня, конкретно говоря за полета до Дюселдорф понеделник сутрин...

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, aleksandrina каза:

На БК не пише ли на кой терминал са?

преди 10 минути , Фичо каза:

Много е тъпо, че на бордните карти на Wizz не пише в София от кой терминал се изпълняват полетите...

• Харесвам 2
преди 2 минути , aleksandrina каза:

@chandni, пише, но терминала , на който ще кацнат. 

Хм :rolleyes: , къде на БК на Wizz пише номер на терминал на летище София ?

Редактирано от Фичо
Публикувано:
1 minute ago, Фичо said:

Хм :rolleyes: , къде на БК на Wizz пише номер на терминал на летище София ?

Никъде. Пише като излетят от София на кой терминал някъде-си ще кацнат.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.