Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, 

имам едно питане към хората пътували с малки деца (под 2 години) от как са променили правилата за багаж. Ние летяхме преди 2 седмици, ама чак на връщане на летището, обърнах внимание, че на бордната ми карта пише "Priority" и голям ръчен багаж.
Тук идва въпросът - това priority (което означава голям ръчен + малък) изключва ли "бебешката чанта", която си вървеше към бебешката такса по-рано? 

Ако отидем на летището с голям + малък ръчен И малка бебешка чанта, дали ще кажат, че имаме повече неща от позволеното?  

Публикувано:
преди 18 часа, stormbringer каза:

Ако отидем на летището с голям + малък ръчен И малка бебешка чанта, дали ще кажат, че имаме повече неща от позволеното?  

Нищо няма да ви кажат. Изпробвано преди 2 седмици до Меминген. Да не казвам, че се върнахме с повече детска храна, отколкото тръгнахме. Ама това е за друга тема, че Hipp пюретата, дето тук са по 2.15лв там бяха по 40 цента....

• Харесвам 3
Публикувано:

Отговор на въпроса, какво става ако колелата стърчат и до сега много пъти куфарчето е било ок за Уиз ер. За съжаление има случаи, когато не е ок...

55621008_2501392673222612_51069129661800

54727468_2501392719889274_55149387032958

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано: (редактирано)

Това размерите за малък ръчен багаж ли са? Че не се ориентирам по формата, но така ми изглежда. Иначе за куфарчетата  в Общите условия си пише:

14.1.3.МОЖЕТЕ ДА НОСИТЕ САМО ЕДИН БРОЙ РЪЧЕН БАГАЖ НА ПЪТНИК, КАТО ТОЙ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ НА СЛЕДНИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА РАЗМЕР: РАЗМЕРЪТ НА РЪЧНИЯ БАГАЖ НЕ БИВА ДА НАДХВЪРЛЯ 40X30X20 CM (БЕЗ ДРЪЖКИТЕ И КОЛЕЛЦАТА (НО КОЛЕЛЦАТА НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ПО-ГОЛЕМИ ОТ 5 CM)). Размерите, посочени в този Член 14.1.3, включват страничните джобове.

14.1.4.Определени услуги на Wizz Air по избор Ви позволяват да носите Допълнителен багаж на борда, който не надхвърля размерите 55x40x23 cm и тегло от 10 kg (не се включват дръжките и колелцата,но колелцата не бива да са по-големи от 5 cm) в допълнение към Ръчния багаж.

Аз преди пътувах с по-стар модел куфар, чието тяло е 50см, но колелцата бяха по високи и си бях изпринтила тази част от Общите условия  и си пътувах с нея все

Редактирано от bobole4e
  • Харесвам 2
Публикувано:

Да се включа и аз с въпрос за малкия ръчен багаж. Възнамерявам да пътувам с раница за лаптоп 17 инча, което май излиза малко над споменатите размери. Ще ме карат ли задължително да се опитвам да вмъквам раницата в показаното по-горе розово приспособление? При положение, че бордната карта се генерира/принтира предварително, къде точно се извършва проверката за размера на ръчен багаж, след като изобщо не се ходи до чек-ин десковете, а директно към паспортен контрол (както си го представям аз)? Чекиран багаж нямам. От поне 10 години не съм летял с лоу-кост и съм ги позабравил тия неща.. Благодаря предварително.

преди 10 минути , Moonshield каза:

Ще ме карат ли задължително да се опитвам да вмъквам раницата в показаното по-горе розово приспособление?

Не е задължително, но не е изключено.

Цитат

При положение, че бордната карта се генерира/принтира предварително, къде точно се извършва проверката за размера на ръчен багаж, след като изобщо не се ходи до чек-ин десковете, а директно към паспортен контрол (както си го представям аз)? 

Проверката за размера на ръчния багаж е на гайта. 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 3

Ако имам закупен двупосочен билет и ми променят/отменят полета на връщане и не ме устройва и откажа да летя мога ли/имам ли право да откажа/променя цялата резервация или само засегнатия полет мога?

Редактирано от Ivko
Публикувано:
преди 18 часа, Moonshield каза:

Да се включа и аз с въпрос за малкия ръчен багаж. Възнамерявам да пътувам с раница за лаптоп 17 инча, което май излиза малко над споменатите размери. Ще ме карат ли задължително да се опитвам да вмъквам раницата в показаното по-горе розово приспособление? При положение, че бордната карта се генерира/принтира предварително, къде точно се извършва проверката за размера на ръчен багаж, след като изобщо не се ходи до чек-ин десковете, а директно към паспортен контрол (както си го представям аз)? Чекиран багаж нямам. От поне 10 години не съм летял с лоу-кост и съм ги позабравил тия неща.. Благодаря предварително.

Не винаги мерят раниците, просто е на късмет. Ако полетът е закъснял, по- вероятно е да гледат да вкарат пътниците по- бързо в самолета без значение с какви  раници са.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Ivko каза:

Ако имам закупен двупосочен билет и ми променят/отменят полета на връщане и не ме устройва и откажа да летя мога ли/имам ли право да откажа/променя цялата резервация или само засегнатия полет мога?

Коментирахме днес подобен случай.Парите за засегнатият полет ще ти възстановят,но за другият почти сигурно-не.В такъв случай може да поразгледаш за алтернативен полет,който да е на същата АК и да ти върши работа.Например,ако промененият полет е София-Братислава,може да го смениш с Варна-Виена или Ниш-Виена(напълно безплатно).

• Харесвам 1
Публикувано:

Aко билетът е двупосочен, на една резервация, ще върнат парите. Ако са купувани като два еднопосочни билета - не. Купувала съм билет София - Милано - София на уиз, смениха отиването, не ме устройваше, върнаха ми парите и за двете отсечки. 

• Харесвам 9
  • Замислям се 1
Публикувано:

Точно,  имам  и аз такъв случай c Wizz. 

Ако са на една резервация връщат парите / или може да си промениш и двата полета. 

Ако са на отделни резервации връщат пари / може да променяш единствено полета който  е засегнат. 

• Харесвам 3
Публикувано:

На мой близък промениха полета на отиване и отказаха да му възстановят връщането,въпреки,че бяха на една резервация.Може би има значение с колко е променен полета - в неговият случай беше много малко -  5-20мин.

А някой има ли опит със следният вариант:Отиване и връщане на една резервация.Променят часа на отиване.Избираш рифънд и искаш алтернативен маршрут за връщането.Дали биха се съгласили?

Публикувано:
На ‎22‎.‎3‎.‎2019‎ г. в 21:08, stormbringer каза:

Тук идва въпросът - това priority (което означава голям ръчен + малък) изключва ли "бебешката чанта", която си вървеше към бебешката такса по-рано? 

И аз си задавах същия въпрос в началото на месеца, защото реално "бебешката чанта" е отпаднала след промените в правилата за багаж. Понеже не ми се рискуваше да прехвърлям шишета по летищата, предпочетох да се вместя в условията и да не нося допълнителна чанта за детето. Впечатленията обаче са, че изобщо нямаше да има проблем, ако бях с още една малка чанта -  нито в София, нито в Будапеща.

Публикувано:

Някой някъде да е мяркал супер евтини билети (без значение откъде и закъде, такива каквито имаше по 2 лв до Ейлат)? Да може с 3 билета да се купи членсво 1+5 с пари по wizz акаунта, за да не изгорят. Благодаря!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , aleksandrina каза:

Някой някъде да е мяркал супер евтини билети (без значение откъде и закъде, такива каквито имаше по 2 лв до Ейлат)? Да може с 3 билета да се купи членсво 1+5 с пари по wizz акаунта, за да не изгорят. Благодаря!

Е, те това е супер измислено..... Чудя се само как се сещате за такива неща.... Браво .

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 19 минути , aleksandrina каза:

Нещо не го разбрах аз това. Как става точно би ли споделила 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Купуваш поне 3  билета, за да може да купиш членство 1+5 и плащаш с натрупани по wizz  сметката пари. И не летиш. 

Както се купуваха масово билети по 1€, за да дадат онези сайтове ваучер за повече €. 

Това измислихме с една дружка, за да не изтекат в нищото парите от wizz акаунта, които са кешбек от booking. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Аааа, чакай не доглеждам аз. Мислех, че става въпрос за натрупани от дск уиз по сметката и че е измислена няква схема за купуване на уиз дискаунт с тях на друг човек🤣

• Харесвам 1
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.