Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ако Ви оставят да избирате/сменяте местата си , както е например при бгеър и всеки билет е по-скъп с 50-60 лв. по-добре ли ще е ?

Публикувано:

Цената няма абсолютно никакво значение. Аз не намирам (ако на някой му се занимава да търси) къде пише, че може да ни разделят. 

Само да припомня, че преди 1 година при резервация имахме право на малко куфарче и не ни разделяха. Сега имаш право единствено на раница и да си платиш ако искаш да стоиш до твой близък. 

Публикувано:
преди 20 минути , aleksandrina каза:

Wizz_Seats.jpg

Да, но това няма нищо общо. Ако беше написано "ако не платите, ще ви разделим, понеже сме идиоти" вече щеше да е друго.

• Смея се 3
Публикувано: (редактирано)

И мен ме дразни това. И с багажа... Купувам priority заради тия 10 кг багаж, места поне, искам- не искам, Ryan ми продават заради детето... Wizz  и това не правят.

Редактирано от aleksandrina
Публикувано:
преди 13 часа, Roberto Baggio каза:

А пък нас точно така ни разхвърляха преди 10 дена 😞. Таткото на 9-ти ред, а пък аз с детето на 25 - ти. 😂

Сигурна ли си, че таткото не си е платил, за да е далече от вас? 🤪

Схемата по едно дете на родител много ми пасва, защото  моите Том и Джери постоянно се дрънкат като са близо един до друг.

• Смея се 5
Публикувано:
преди 20 минути , Ilian359 каза:

Сигурна ли си, че таткото не си е платил, за да е далече от вас? 🤪

Схемата по едно дете на родител много ми пасва, защото  моите Том и Джери постоянно се дрънкат като са близо един до друг.

Да, но не можеш да си сигурен, че ще е по едно дете на родител, а не на единия и двете, а другия айляк 😁

6 minutes ago, Таньо said:

Нова дестинация?!

image.png.4ecacbd05c65be1ec9a377fb73764068.png

Не само нова дестинация, ами и времето връщат: 1 янр 1900

SOF-SKP.jpg

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 1
  • Смея се 5
  • Замислям се 3

Перифразирам покойния Дъглас Адамс: Времето е химера. А времето за резервация - двойно по-голяма. Ако превъртим малко, може и за вътрешен полет да го минем 😉

ПП. Менюто позволява да превъртиш месец по месец до декември 2020 г. и да получиш тендовагинит... Ама активни дати няма 😄

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 17 минути , aleksandrina каза:

Не само нова дестинация, ами и времето връщат: 1 янр 1900

SOF-SKP.jpg

Може би сте попаднали на тайният архив на Уиз,а това е била линията обслужваща събранията на Вътрешната македоно-одринска революционна организация подготвяща Илинденско-Преображенското възстание😂

• Смея се 8
Публикувано:
преди 4 часа, ACM каза:

Вече 5-6 минути им чета terms and conditions и честно казано никъде не виждам, че може да ме разделят от другите хора на същата резервация. Не съм много убеден, че "са в правото си". Чиста подигравка е това. 

А пише ли, че местата от една резервация са непременно едно до друго? 

преди 4 часа, ACM каза:

Сега имаш право единствено на раница и да си платиш ако искаш да стоиш до твой близък. 

Имаш пълното право и да не ползваш услугите им! :yes:

• Харесвам 1
преди 2 минути , Фичо каза:

Не, но местата винаги са били едно до друго преди да измислят поредната си глупост. 

Дали ще чарджат нещо екстра за пътуването назад във времето? :scratch_one-s_head: Сигурно ще има специална тарифа, все пак са новатори в областта. 

Редактирано от ACM
  • Смея се 2
Публикувано:
Преди 1 час, Фичо каза:

Имаш пълното право и да не ползваш услугите им! :yes:

Кефи ме как проблемът се решава с "не ги ползвай" всеки път, когато няма за какво да се хване човек. Случва се ужасно често тук. Същият разговор имаше и при Раян, които подеха тази мода и бяха разследвани за нея. Това, че аз няма да летя с тях или няма да им дам още 20 лв. за място не решава проблема. Говорим за елементарни потребителски права, които са ти отнети без да си уведомен по какъвто и да е начин за това. 

Скоро и в кината ще започнат да искат повече пари, за да седиш до гаджето си. Решението - плащаш пари или "не ползваш услугата"... 

• Харесвам 2
11 minutes ago, ACM said:

Кефи ме как проблемът се решава с "не ги ползвай" всеки път, когато няма за какво да се хване човек. Случва се ужасно често тук. Същият разговор имаше и при Раян, които подеха тази мода и бяха разследвани за нея. Това, че аз няма да летя с тях или няма да им дам още 20 лв. за място не решава проблема. Говорим за елементарни потребителски права, които са ти отнети без да си уведомен по какъвто и да е начин за това. 

Скоро и в кината ще започнат да искат повече пари, за да седиш до гаджето си. Решението - плащаш пари или "не ползваш услугата"... 

Аз го разглеждам от друг ъгъл- като свободата да избираш какво ти трябва като услуга и да плащаш само за него.

Защо трябва да плащам по-голяма цена ако си ходя с една раничка или с ръце в джобовете, ако не ми пука къде ще седна, стига да стигна дестинацията ... ей такива работи, а ти искаш да ми ги насадиш, че ти се полагали - ОК, но тогава, защо трябва да плащаш същата цена, която плащам и аз .... или обратното.

Да вземем чекинга в една обикновена компания като Луфтханза - безплатно се чекираш на гишето, обаче закъсняваш, бягате цялото семейство и си последен на чекинга - места има разбира се .... ама където са останали ... какви ще са ти претенциите за настаняване ... може би на първия ред ?

А и за нискотарифните има определени стратегии на чекиране при които има голяма вероятност за хубави места, например да се изчака последния момент преди затваряне на онлайн чекинга 🙂 

Редактирано от Гост 23*6
преди 25 минути , ACM каза:

Кефи ме как проблемът се решава с "не ги ползвай" всеки път, когато няма за какво да се хване човек

Не знам какво имаш предвид с това "за какво да се хване човек".  :rolleyes: 
Явно всеки си има различно разбиране за нещата.
На мен пък ми е интересно как някой смята, че някой друг му е длъжен с нещо по принцип? 
Някакви хора (някакви унгарци май в случая) са решили рискувайки, да направят частна компания която предлага услугата самолетен транспорт. 
Преценили са каква услуга при какви условия и на каква цена могат да предложат.  В случая - билетът се продава без запазено място, ако някой има нужда - има възможност да си доплати.  Това е достатъчно ясно.  И предлагат тази услуга, която потенциалните клиенти могат доброволно да ползват, ако имат желание и ги устройва и се съгласни с условията.
И сега идва някой (аз или ти) и им казваме "аааааа, не на мен не ми харесва тази услуга на тази цена, аз държа да ме возите, ама ще ви платя колкото аз съм преценил".  
Еми сори, ама това не са "потребителски права", това е да мислиш, че някой ти е длъжен с нещо, ей така, защото ти така си решил. :smile3:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 16
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 минути , ACM каза:

Явно в днешно време, за да стоиш до жена си трябва някой "да ти е длъжен", понеже "не ти се полага". Ясно :crazy:

Не, просто, ако искаш да стоиш до жена си в самолета на Wizz , трябва да си купите запазени места едно до друго.  Елементарно е! :smile3: 

• Харесвам 7
Публикувано:
4 minutes ago, ACM said:

Явно в днешно време, за да стоиш до жена си трябва някой "да ти е длъжен", понеже "не ти се полага". Ясно :crazy:

При покупката на билети и акта за граждански брак ли приложи ... е тогава е трябвало да ви сложат двамата 😂

преди 5 минути , ДиянаВ каза:

Или по-скоро да стоиш до жена си е платено удоволствие😁

Е, чак пък... Излиза, че да седиш до жена МУ, е безплатно удоволствие. :biggrin:

Редактирано от rik4o
  • Смея се 8
Публикувано:

аз пък го разбирам @ACM, защото ненавиждам такива селски номерца на дребно - някой да ти иска пари за "услуга", която не му струва нищо, в смисъл не е инвестирал и стотинка, за да претендира, че ти дава някаква допълнителна полза

за багажа е ясно - носиш повече кила - плащаш, носиш по-голям размер - плащаш - нормално е, защото натоварваш самолета или изяждаш от предвиденото място, ама да си преработиш софтуера, така че да разхвърля хора от една резервация на майната си, за да ги изнудваш да платят, си е жалка история... че дори носи и вреда на самата компания; да, преживяват се няколко часа разделени, ама ако някой ми обясни файдата от целия калабалък как някой си забравил парите или телефона у другия и препуска назад срещу потока хора, за да стигне до жена си или с който там пътува заедно, да се водят разговори "вие с кой сте, искате ли да се разменим" и такива простотии? дай местата заедно, ако ще да са най-скапаните възможни, пък който иска по-готини - ще си плати

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:

Аз пък не обичам някой да ме моли да се сменим,  само защото не може да издържи  час-два-три без жена си / мъжа си и е решил/а,   че вместо да даде 20 лв.  има право да притеснява хората.  Ами ако аз съм си платил за мястото?  Местил съм се,  ако някой ми е симпатичен,  но има и много нагли които чак се и цупят. 

Това ми е поне толкова смешно както и общите профили на двойки във ФБ.  Дайте им на тия хора малко пространство,  нека дишат и те!  

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:

ами именно, така съзнателно се причинява дискомфорт и на хора, които нямат нищо общо, защото ги замесват в схеми за "доброволна" размяна

• Харесвам 1
42 minutes ago, antea said:

аз пък го разбирам @ACM, защото ненавиждам такива селски номерца на дребно - някой да ти иска пари за "услуга", която не му струва нищо, в смисъл не е инвестирал и стотинка, за да претендира, че ти дава някаква допълнителна полза

Ами и аз съм учил и инвестирал в себе си, отдавна съм "избил" инвестицията, сега давам консултации (или както там му казват на село : акъл) , които не ми струват нищо, а взимам за това пари - извод : и аз съм селски тарикат 🙂 .

Да вземем един концерт - на организатора не му струва нищо повече дали ще гледат хората отпред или отзад, но продава на различни цени , защото някой хора предпочитат да са на определени места които Те да си изберат... на концерти @ACM и @antea пак ли някой Ви е длъжен да Ви  сложи най-отпред ?

Редактирано от Гост 23*6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.