Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Това е нещо относително ново. Wizz air вече писмено гарантират, че деца под 14 години при всички случаи безплатно ще пътуват заедно поне с единия родител:

"Деца на възраст до 14 години трябва да седнат до поне 1 придружаващ възрастен. Това ще се вземе предвид при случайното разпределяне на местата по време на регистрирането. Ако има ограничена наличност, без съседни места за поне 1 придружаващ възрастен, екипажът на борда ще съдейства за преместването на детето "

https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/putnicheska-informatsiya/razpredelyane-na-mesta#/

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:

Имам много спешен въпрос - за близки, които летят утре с Wizz Air. Закупили са 1 бр. допълнителен ръчен багаж (тоест кабинен), обаче искат да го чекират (на връщане, а може и на отиване, за да могат да носят бутилка вино). Казаха, че питали на летището  и им казали, че може така, но не са сигурни дали са им разбрали въпроса. Хората са по-възрастни, ще летят с група на екскурзия, обаче екскурзовода не знае. Аз съм го правила това, но беше преди смяната на политиката им за багажа миналата година. 

Та въпросът ми е може ли заявен и платен допълнителен ръчен багаж да се чекира?

Публикувано:
33 minutes ago, Natalida said:

Имам много спешен въпрос - за близки, които летят утре с Wizz Air. Закупили са 1 бр. допълнителен ръчен багаж (тоест кабинен), обаче искат да го чекират (на връщане, а може и на отиване, за да могат да носят бутилка вино). Казаха, че питали на летището  и им казали, че може така, но не са сигурни дали са им разбрали въпроса. Хората са по-възрастни, ще летят с група на екскурзия, обаче екскурзовода не знае. Аз съм го правила това, но беше преди смяната на политиката им за багажа миналата година.  

Би трябвало да не може, защото отделно е кабинен, отделно- малък чекиран, който е по- скъп.

Те са си купили priority предполагам.

• Харесвам 1
Публикувано:
7 minutes ago, Natalida said:

Може, но срещу такса за чекиран багаж, която на летището е по висока. Чекирането на багаж по принцип е допълнителен разход за авиокомпанията, защото трябва да се плати на земния опретор да обработи и качи багажа. Ако искат непременно да чекират багаж е най-добре да си платят предварително онлайн, но заради една бутилка вино няма да им се върже сметката.

Миналата година положението беше друго, защото по тогавашните правила не винаги се събираше ръчния багаж и авиокомпанията се радваше ако чекираш безплатно ръчния багаж, вместо да го взима на гейта. Сега вече безплатния или платения кабинен багаж се събира на борда, защото не разрешат да се плаща повече priority.

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз мисля, че може и то безплатно, ако са с wizz priority. Поне на нас преди 2 седмици, когато пътувахме с Wizz, така ни обясниха 🙄 Ние нямахме причина да искаме да го правим и не сме го чекирали, за да кажа със сигурност от опит, но на гишето за чекиране на багаж ( на летището в Бове) ни обясниха, че имаме опцията, в случай че желаем, да го чекираме безплатно.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

ами голям ръчен и чекиран са взаимноизключващи се неща

някои хора са писали, че са им го чекирали, други не са успяли, според мен е до настроението на служителя и не може да се разчита

ако се обадите и поискате да смените опцията от ръчен на чекиран със доплащане на разликата предполагам е по-чист вариант

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Natalida каза:

преди 58 минути , aleksandrina каза:

Би трябвало да не може, защото отделно е кабинен, отделно- малък чекиран, който е по- скъп.

Те са си купили priority предполагам.

преди 47 минути , Topfly каза:

Може, но срещу такса за чекиран багаж, която на летището е по висока. Чекирането на багаж по принцип е допълнителен разход за авиокомпанията, защото трябва да се плати на земния опретор да обработи и качи багажа. Ако искат непременно да чекират багаж е най-добре да си платят предварително онлайн, но заради една бутилка вино няма да им се върже сметката.

Миналата година положението беше друго, защото по тогавашните правила не винаги се събираше ръчния багаж и авиокомпанията се радваше ако чекираш безплатно ръчния багаж, вместо да го взима на гейта. Сега вече безплатния или платения кабинен багаж се събира на борда, защото не разрешат да се плаща повече priority.

преди 8 минути , Roberto Baggio каза:

Аз мисля, че може и то безплатно, ако са с wizz priority. Поне на нас преди 2 седмици, когато пътувахме с Wizz, така ни обясниха 🙄 Ние нямахме причина да искаме да го правим и не сме го чекирали, за да кажа със сигурност от опит, но на гишето за чекиране на багаж ( на летището в Бове) ни обясниха, че имаме опцията, в случай че желаем, да го чекираме безплатно.

преди 2 минути , neuromancer каза:

ами голям ръчен и чекиран са взаимноизключващи се неща

някои хора са писали, че са им го чекирали, други не са успяли, според мен е до настроението на служителя и не може да се разчита

ако се обадите и поискате да смените опцията от ръчен на чекиран със доплащане на разликата предполагам е по-чист вариант

Отговарям на всички с един - лично изпробвано. С priority сами ми предложиха да ми вземат и големия кабинен в чекирания. Втория път сам си поисках да го оставя и пак го взеха без проблем.

• Харесвам 4
Публикувано:
4 minutes ago, Zaro said:

Отговарям на всички с един - лично изпробвано. С priority сами ми предложиха да ми вземат и големия кабинен в чекирания. Втория път сам си поисках да го оставя и пак го взеха без проблем.

За кога става дума? Преди или след октомври миналата година?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , Topfly каза:

За кога става дума? Преди или след октомври миналата година?

Преди месец

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Благодаря на всички за отговорите. Да хората наистина са с Priority, но искат да си чекират единия багаж. Явно дали ще стане е въпрос на късмет и настроение на обслужващите. Ще предам на хората информацията, пък те ще си решават. В крайна сетка може и да рискуват едно вино. Ще летят до и от Бергамо, аз се върнах оттам в неделя и според мен може и да мине ръчния за чекиран багаж (моето впечатление е, че италианците не си даваха много зор с проверките). Аз обаче пътувах със заявен чекиран багаж и нямам опит в ситуацията. 

• Харесвам 1
Публикувано:

На летището в Бергамо могат да чекират куфара безплатно, ако са с приорити. Аз го направих заради две бутилки вино ;-) и нямаше никакъв проблем.

• Харесвам 3
Публикувано:
1 hour ago, Natalida said:

Благодаря на всички за отговорите. Да хората наистина са с Priority, но искат да си чекират единия багаж. Явно дали ще стане е въпрос на късмет и настроение на обслужващите. Ще предам на хората информацията, пък те ще си решават. В крайна сетка може и да рискуват едно вино. Ще летят до и от Бергамо, аз се върнах оттам в неделя и според мен може и да мине ръчния за чекиран багаж (моето впечатление е, че италианците не си даваха много зор с проверките). Аз обаче пътувах със заявен чекиран багаж и нямам опит в ситуацията. 

Не вярвам да е въпрос на късмет или настроение на проверяващите. Чекираните багажи имат строга отчетност и служителите едва ли могат на собствена отговорност и за сметка на авиокомпанията да чекират багажи. Да не говорим, че ако се загуби чекирания багаж, авиокомпанията дължи обезщетение! Ако е възможно да се чекира priority багажа, то е защото авиокомпанията официално го позволява на служителите. По принцип цената за priority и за 10 килограмов чекиран багаж обикновено е еднаква или близка. Хубаво е все пак да се знае, че има такава възможност.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , Elena Ivanova каза:

На летището в Бергамо могат да чекират куфара безплатно, ако са с приорити. Аз го направих заради две бутилки вино 😉 и нямаше никакъв проблем.

Все пак, това, че при някого не е имало проблем, не означава, че на друг няма да откажат.  

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Natalida каза:

Ами аз освен priority имах и чекиран багаж и в София ми предложиха да ми вземат и малкия куфар.

След това в Малага попитах дали мога да оставя малкия куфар и отново получих положителен отговор.

• Харесвам 1
Публикувано:

при мен миналата година на връщане от Израел ми взеха раницата и ми я чекираха без да ме питат искам или не ....вярно, че евреите са малко по различна работа, но явно има вариант

Публикувано:

Чекирането има и неудобства. Понякога доста се чака да излезе багажа на лентите. Така, че пак няма да са всички желаещи да чекират ръчен багаж.

Публикувано:

има се предвид нарочно да платиш приорити, пък да си чекираш багажа, че е малко по-евтино

Публикувано:

Голям ръчен багаж не може да се чекира безплатно, освен в случая, когато има платен друг вид чекиран багаж.

Все пак е възможно към приорити, което включва по подразбиране голям ръчмен багаж, да се добави допълнително и 10 кг. чекиран багаж.

Публикувано:

Снимки от вчера от летище в ЕС.

309.jpg.3c7cf257cfda63d204e75d0e701fb884.jpg303.jpg306.thumb.jpg.5c38c35413900345fff162784b6c780d.jpg

На сайта в момента информацията за ръчен багаж е тази:

image.png.598391bf458eb61be86619d4b1bbb7fb.png

Дали има промяна в размерите отново и ако е така е чудесна новина, или от това летище може да се носи по-голям ръчен багаж безплатно, или има сериозно неглижиране на собствените клетки по летищата, или ...  Идеи ?! 

П.П. Първата снимка показва различна информация от следващите!🙂

• Замислям се 1
Публикувано:

И аз да потвърдя за чекиране на приорити куфар. Миналата седмица пред мен един пич имаше  2 кг по-тежък куфар за чекиране и приорити голям ръчен.

Каката сама му предложи да му чекира и ръчния, ако е по-лек и с него да покрие разликата.

Мислех, че просто е попаднал на ларж служител, но сега като чета може и да е някаква си тайна процедура за  чекиране на голям ръчнен багаж.

Публикувано:

Аз също се включвам по темата с чекирания багаж - близките ми днес сутринта са си чекирали по желание закупен приорити ръчен багаж на полета от България. Даже познатата ми е ходила вчера да пита на летището и са й казали, че няма никакъв проблем. 

• Харесвам 1
Публикувано:

София/Лисабон - чекиране 4 часа преди полета : 3-те  места на 4-и ред едно до друго. Лисабон/София - отново 4 часа преди полет : 2Е, 4В, 29Е. Самолетите и в двете посоки бяха пълни на 90-95%. Логика нъЦ.

Публикувано:
преди 3 минути , The rider каза:

София/Лисабон - чекиране 4 часа преди полета : 3-те  места на 4-и ред едно до друго. Лисабон/София - отново 4 часа преди полет : 2Е, 4В, 29Е. Самолетите и в двете посоки бяха пълни на 90-95%. Логика нъЦ.

А каква логика търсиш?

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.