Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Два въпроса се въртят в главата ми:

1. Искам да купя билет за човек, но да го платя чрез Уиз сметката си, която е пълна с бонуси от КК и букинг.ком. Възможно ли е това? 
  2. Ще пътуваме заедно, но билета го купувам няколко дни след моя и така не може да се възползва от диксаунт клуба. Дали няма някакъв начин да се добави към моя полет? Определено не можах да намера такава опция, но да питам аз преди да го купя.
Публикувано:

Не може. Но ми хрумва друго: правиш нова резервация за двамата. След това се обаждаш на Wizz и молиш да те извадят от втората резервация, защото си се дублирал. При дублаж те не отказват да върнат парите за втория "билет".

• Харесвам 4
  • Замислям се 3
Публикувано:

Тук идва още един въпрос. Или по скоро два. 

1. При условие, че моята (първата) резервация е направена на по - ниска цена, а втората на по - висока и платена от Уиз сметката, дали ще върнат парите за първата или втората?
  2. Предполагам, че няма да върнат реални, ами виртуални в Уиз сметката? 
Публикувано:

Звъннах за всеки случай на телефона, от където ми обясниха че ако резервацията е дублирана 1:1 ще възстановят парите, но при условие че във втората има още един човек, отмяната ще трябва да стане с такса.  

Почнах да се замислям дали да не жертвам (или по скоро рискувам) 20 лв, за да проверя дали това ще сработи 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:

Ако някой е купувал билети за рождения ден на Wizz air, парите вече трябва да в wizz сметката (не съм получила имейл, но ги видях, че са там. Изтичат на 14ти септември в 23:59 ч

• Харесвам 2
Публикувано:
13 minutes ago, darinamarinova said:

Ако някой е купувал билети за рождения ден на Wizz air, парите вече трябва да в wizz сметката (не съм получила имейл, но ги видях, че са там. Изтичат на 14ти септември в 23:59 ч 

Има $- да. Те писаха, че до 31.05 ще ги преведат.

Публикувано:
преди 13 часа, The rider каза:

София/Лисабон - чекиране 4 часа преди полета : 3-те  места на 4-и ред едно до друго. Лисабон/София - отново 4 часа преди полет : 2Е, 4В, 29Е. Самолетите и в двете посоки бяха пълни на 90-95%. Логика нъЦ.

Без да съм специалист по комбинаторика мога да ти кажа, че вероятността да има 3 свободни места едно до друго при такава затовареност не е особено висока 😉

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, darinamarinova каза:

Нищо не съм получил! Проверих преди  5 мин. То, до 31 има още два дни, ама.... пак ще се пише до съпорта, явно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, darinamarinova каза:

Приятно се изненадах, като установих че кешбека е базиран на сумата преди отстъпката с Discount Club.

В моя случай - цената на билета беше грубо 40 лв,  с отстъпката стана 20, а парите в сметката са 6 лв. 

Така за пореден път отношението ми към Уиз обръща тренда в положителна посока, които на моменти много ме дразнят...

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, tch каза:

Без да съм специалист по комбинаторика мога да ти кажа, че вероятността да има 3 свободни места едно до друго при такава затовареност не е особено висока 😉

По - скоро е обратното. Предполагам че не повече от 20- 30 % от хората си купуват места и останалите се слагат на рандом принцип като Уиз най- вероятно си оставя свободни тройки за хора решили в последния момент да си купят билети и варианта да не са един до друг да ги откаже ( с или без деца )

Публикувано:
преди 2 минути , Capitan Morgan каза:

Предполагам че не повече от 20- 30 % от хората си купуват места и останалите се слагат на рандом принцип като Уиз най- вероятно си оставя свободни тройки за хора решили в последния момент да си купят билети

И Wizz, и Ryanair започват "random" подреждането като настаняват първо на средните седалки, тъй като прозорец и пътека са естествено по-апетитните места и съответно човек е по-вероятно да си плати за такъв тип място, отколкото за средна. Съответно след като се чекират първите 60 (random) пасажери, вече няма  съседни седалки. Да, факт е, че е възможно някое семейство да реши да си плати в последния момент, за да седнат заедно, но е далеч по-слабо вероятно, отколкото отделни хора да платят за прозорец или пътека. Ако семейство държи да седнат заедно, то тогава те вероятно ще си платят за съседни места далеч преди последния момент.

• Харесвам 1
  • Браво 3
Публикувано:

Относно средните седалки поне опита с  Wizz е друг и 2та полета даде на трима човека прозорец, средно пътека.

Публикувано:
На 9.01.2019 г. в 16:51, kali каза:

Да се оплача - с Уизз си пишем мейли от лятото за кредит от една нощувка в букинг, като първоначално отговориха, че трябва да имам полет, аз попитах къде в условията го пише това, те ми отговориха, че са ми намерили полета 🙂 От тогава само се извиняват, казват, че ще ми преведат парите, и след поредния такъв отговор ми писна, и писах за случая на Европейския потребителски център. Които днес ми отговориха това:

Уважаема г-жо ..........,

Във връзка с вашата жалба и след запознаванетой с нея и приложените документи ви информирам, че следва жалбата ви да бъде отхвърлена за разглеждане поради неоснователност. В подкрепа на това ви уведомявам, че за да получите точки по уиз акаунта ви е необходимо да имате направена резервация на полет с авикомпанията за същите дати с резервацията направена за нощувки. В случай, че едно от тези неща не е съответства то авикомпанията няма да ви предостави тази услуга. Във вашия случай вие имате направена резервация за нощувка, но нямате направена чрез профила на авикомпанията резервация за самолетни билети. Ето защо вие не можете да се ползвате от тази оферта на търговеца и поради което жалбата ви се отхвърля за разглеждане от наша страна.

С уважение,

Ива ..........

Съветник ЕПЦ

Аз пък отговорих това:

Уважаема госпожо ........, 

в условията на УИЗЗ еър никъде няма посочено такова изискване - за резервация на полет. Много внимателно съм прочела условията, моля да ми посочите точно текста, където го пише това, защото такова изискване просто не съществува.

От друга страна, аз имам резервация за полет - няколко дни преди нощувката от София до Мадрид и един ден след нощувката от Мадрид до София. Не съм го споменала, защото считам същото за ирелевантно - в условията на Уизз няма изискване за полет.

В кореспонденцията ми с Уизз изрично попитах къде точно в условията им е записано, че трябва да имам полет, за да получа кредит за нощувка. Отговорът им беше, че са намерили полетите ми.

Затова не ми става ясно, след като Уизз посочват в кореспонденцията по между ни, че имам полет, Вие как точно решихте, че нямам.

Разбирам, че е по-лесно да препишете техния отговор, но моля да проверявате условията, а не просто да вярвате на написаното от тях.

В случай, че греша, и ми посочите къде точно в условията пише, че е необходимо да имам полет, то обещавам да Ви се извиня и да Ви изпратя данни за полета ми.

Да видим дали ще ми отговорят...

П.п. Да знаете къде мога да пусна жалба срещу ЕПЦ? 🤣

Да дам ъпдейт по моя случай - след като на 9 януари им пратих цитираното, на 20 февруари от ЕПЦ поискаха да им изпратя допълнително документи за нощувката, за която претендирам за кредит (които вече бях пратила в първия мейл до тях, но им ги изпратих пак). Вчера ми писаха да потвърдя, че съм получила 6 евро в моя Уизз профил. Получила съм 5,50, няма да го правя на въпрос 🙂

Надявам се, че вече ЕПЦ знаят, че не е необходимо да има полет, за да получи човек кредит от нощувка.

• Харесвам 8
Публикувано:

На мен също ми изплатиха липсващия кешбек от миналия юни след намесата на ЕПЦ, за което благодаря на Кали, че ме светна. Така че, методът действа.

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте ще пътувам от Варна до Ларнака и въпроса ми е мога ли с мобилна бордна карта да мина на двете летища или искат принтирана ?

Публикувано:

За летище Варна - приемат мобилни бордни карти. Проверено. Пътувах така за Италия преди две седмици. 

За Ларнака не мога да кажа, но не виждам причина защо не ? За сканирането на баркода се използва един и същ четец, независимо дали е на хартия или на екрана на смартфона. 

Мисля си обаче, че винаги е добре да има по едно копие на борд пасовете на хартия. Поне в ръчния багаж на един човек от групата, ако пътувате няколко души. С телефона е удобно, но понякога устройствата на гейта се затрудняват с четенето на баркода и може да стане проблем. 

А да ти изпринтират бордната карта на място, ако не си платил предварително за "чек-ин на летището" е скъпо, мноооого скъпо удоволствие !

35 EUR, ако не греша. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Уиз са ми отменили полета на 12ти Юли от Варна до Ливърпул, купен чрез посредник и чак днес си виждам имейла от lastMinute, те са го сменили с Варна-Лутън за същия ден.

Имал съм 72 часа да потвърдя на посредника, но не съм видял имейла и автоматично са ми избрали нов полет опцията.

Имам ли право на някакво обезщетение или нищо не може вече да се направи?!

Освен за пътните разходи мисля имам шанс после от Лутън до Ливърпул.

Публикувано:

От много време никой нищо не питал за багажната политика 😀, та да не губим тренинг. Имам купени билети по време на щедрата политика за безплатен кабинен багаж. Сега пише, че имам право на малък ръчен багаж и на 10 кг чекиран. За чекирания не са посочени размери, само че трябва да е до 10 кг. Аз пътувам с куфар с размери като за прийорити и съответно ще чекирам него. Не би трябвало да ми направят проблем с размерите, нали?

Публикувано:
преди 1 час, Eti* каза:

От много време никой нищо не питал за багажната политика 😀, та да не губим тренинг. Имам купени билети по време на щедрата политика за безплатен кабинен багаж. Сега пише, че имам право на малък ръчен багаж и на 10 кг чекиран. За чекирания не са посочени размери, само че трябва да е до 10 кг. Аз пътувам с куфар с размери като за прийорити и съответно ще чекирам него. Не би трябвало да ми направят проблем с размерите, нали?

10 кг. и няма проблем с размерите. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, vinidj каза:

Уиз са ми отменили полета на 12ти Юли от Варна до Ливърпул, купен чрез посредник и чак днес си виждам имейла от lastMinute, те са го сменили с Варна-Лутън за същия ден.

Имал съм 72 часа да потвърдя на посредника, но не съм видял имейла и автоматично са ми избрали нов полет опцията.

Имам ли право на някакво обезщетение или нищо не може вече да се направи?!

Освен за пътните разходи мисля имам шанс после от Лутън до Ливърпул.

Трябва да прегледаш общите условия на посредника, тъй като си го купил оттам дали там е описано, че имаш 72 часа за реакция при такъв случай. Ако беше директно от Уиз имаш право да решиш дори непосредствено преди полет. Но откъдето и да беше взел билета нямаш право на обезщетение за отмяна.

Публикувано:

Пробвай да се обадиш директно на Wizz. На мен са ми променяли резервации купени през посредник така, както исках.

Публикувано:
На ‎31‎.‎5‎.‎2019‎ г. в 6:34, muffytoz каза:

Здравейте ще пътувам от Варна до Ларнака и въпроса ми е мога ли с мобилна бордна карта да мина на двете летища или искат принтирана ?

За Ларнака - може да се мине с мобилна бордна карта.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.