Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Сега се чекирам за Лондон и гледам, че постепенно запазените места в Уиз ер стават все по скъпи. Най-евтините места почват от около 10 евро, но има места и за близо 30 евро...Ако семейство от 3-4 души искат да седнат заедно почти няма вариант да си купят само от най-евтините места...За 4 души реално минимум около 100 евро трябват за запазените места в две посоки...Погледнах информацията преди отваряне на безплатния чекин и някъде около 60% от местата вече бяха купени...

Хубавото обаче е, че децата под 14 години не ги разделят от родителите. При първият полет нас ни “наказаха“ като ни дадоха две двойки места в предната и задната част на самолета, но аз и така съм ок. Децата поне няма да се бият по време на полета 🙂

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Дали няма да развият тази схема със запазването, като започнат да продават билетите първо за дадена дата например, след което с доплащане да избираш дестинация 😉  , после с друго доплащане място 🙂 и т.н.  ... ако не избереш нищо ... те разпределя по произволна дестинация 🙄 ... тогава ще е още по-лесно да се отърве човек от децата ... или жената 😎

Публикувано:
3 minutes ago, Topfly said:

Сега се чекирам за Лондон и гледам, че постепенно запазените места в Уиз ер стават все по скъпи. Най-евтините места почват от около 10 евро, но има места и за близо 30 евро...Ако семейство от 3-4 души искат да седнат заедно почти няма вариант да си купят само от най-евтините места...За 4 души реално минимум около 100 евро трябват за запазените места в две посоки...Погледнах информацията преди отваряне на безплатния чекин и някъде около 60% от местата вече бяха купени...

Хубавото обаче е, че децата под 14 години не ги разделят от родителите. При първият полет нас ни “наказаха“ като ни дадоха две двойки места в предната и задната част на самолета, но аз и така съм ок. Децата поне няма да се бият по време на полета 🙂

100 евро е безумие да се дават за местата на Уиз. Поне сте четен брой пътници. А това, че няма да могат да се бият, не е много сигурно. Винаги изнамират начин. Приятен полет!

• Харесвам 3
Публикувано:
8 hours ago, Topfly said:

Сега се чекирам за Лондон и гледам, че постепенно запазените места в Уиз ер стават все по скъпи. Най-евтините места почват от около 10 евро, но има места и за близо 30 евро...

При първият полет нас ни “наказаха“ като ни дадоха две двойки места в предната и задната част на самолета...🙂

От личен опит да споделя за една възможна дупка в алгоритмите на Виц Еър:

Печално известно е, че ако пътниците са на една резервация (и без запазени места), системата задължително ще ги разпредели на места, които са далече едно от друго.

Миналата година обаче, нещо ми направи впечатление. Резервирах полет за един пътник (мой роднина) и едва по-късно, след вече завършена резервация и извършено плащане за първия пътник стана ясно, че все пак ще лети и още един. Купих билет и за него, всичко през моя профил. 

Познайте ! При чекирането (две последователни чекирания, щото резервациите отделни, нали) системата сложи двамата пътници един до друг 🙂 Явно не ги разпознава като "заедно" заради различните PNR номера 🙂 

Разбира се, така пък винаги го има риска - билета за втория пътник да поскъпне, при по-лош късмет. 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
2 minutes ago, KAMEN_MAGELLAN said:

От личен опит да споделя за една възможна дупка в алгоритмите на Виц Еър:

Печално известно е, че ако пътниците са на една резервация (и без запазени места), системата задължително ще ги разпредели на места, които са далече едно от друго.

Миналата година обаче, нещо ми направи впечатление. Резервирах полет за един пътник (мой роднина) и едва по-късно, след вече завършена резервация и извършено плащане за първия пътник стана ясно, че все пак ще лети и още един. Купих билет и за него, всичко през моя профил. 

Познайте ! При чекирането (две последователни чекирания, щото резервациите отделни, нали) системата сложи двамата пътници един до друг 🙂 Явни не ги разпознава като "заедно" заради различните PNR номера 🙂

Разбита се, така пък винаги го има риска - билета за втория пътник да поскъпне, при по-лош късмет. 🙂

Трябвало е да пуснеш тото. Може и още да не късно щом си късметлия🙂

Публикувано:

Ми аз по-скоро мисля, че алгоритъма на системата е такъв.

Отделни резервации (по презумпция - хора, които не са "заедно") с поредни sequential номера (т.е. с поредна последователност на чекирането) да ги слага на последователни места.

Това с разместването, всъщност е усложнение в алгоритъма и се прави, до колкото ми е известно, поне в следните два случая:

1. За равномерно разпределяне баланса на самолета (ако има 40 пътници в самолет със 180 места, системата няма да ги сложи всички един до друг в предната част на самолета, например);

2. За да им е гадно на хората пътуващи заедно, когато не са платили допълнително за избрани места. Разбирайте - стимул следващия път да платят.

Когато пътниците не са на един PNR  номер, сървърът вероятно не разпознава, че е налице второто условие, при което трябва да ги раздели. И ако в случая не е налице и необходимост, произтичаща от първото условие, вероятно просто слага последователно пътниците по реда на тяхното чекиране. 

Разбира се, винаги може някой съвсем друг да се чекира в промеждутъка между чекирането на пътник 1 и пътник 2. Да не говорим, че места C и D са последователни, ама са от двете страни на пътеката и т.н. условности... 🙂

• Харесвам 6
Публикувано:

Не знам за системи и алгоритми, но моята схема с чекирането няколко часа преди полет си работи идеално. Пресен пример е сега за полет 29-02 юни, чекиране на двама около 5 часа преди полет с останали само large места в едната посока 12 ред аварийка едно до друго в обратната 26 ред отново аварийка едно през друго, като разбира се аз проверявам до последно, кои места са останали свободни и ако ме устройват чекирам и обикновенно остават винаги едно до друго на ред на края. Както е известно широките се дават накрая при запълнен самолет.

Друго ми направи впечатление: на аварииния ред, където бях сам 26-ти преди полет дойде мъж висок около 2м и попита стюардесата дали може да седне, че му било тясно на неговото /не разбирам тези хора, а че хем му е тясно хем не си е взел широко място/ и тя му каза,че може срещу заплащане?! Не знам той с цел ли го е направил това да се премести в самолета / ами ако не беше свободно/, а не да си купи такова място , че му взеха 15 евро за това място, а със сигурност ако си го купиш преди полет е повече, а и друго той не можа ли да изчака да излетим и да се премести както съм правил аз и не са ме таксували?!

• Харесвам 1
Публикувано:

Моите наблюдения са, че стюардесите обикновено следят кой къде е седял и мръхтят да се върне на мястото си. Може би са на комисионни за продадени места. Като бях бременна веднъж по ред причини по различни времена бяхме взели билети за полет аз и половинката ми. Седяхме на различни редове. По едно време се събрахме на две свободни седалки една до друга да си говорим. Стюардеса се появи и ни разхвърли по местата. Миналия месец вече с детето (под 2г., седи в нас) седяхме заедно, до нас на прозорец имаше човек. В един момент отиде до тоалетна и на връщане седна на друго свободно място. Беше идеално и за него, и за нас с детето;) На финалната права за кацане, стюардеса отиде при него и го върна обратно при нас. Хайде разкопчавай колани с дете и прави път да си седне до прозореца. Беше крайно несъобразено от стюардесата, къде е бляла по-рано да го върне, не знам, ако имаше система за това, бих пуснала оплакване срещу нея, че с действията си застрашава сигурността ми при кацане. 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

Ами реало държат всеки да си седи на мястото евентуално при инцидент /не дай боже/ да се разпознае по-лесно, но на този където му взеха пари за новтото място едва ли са го вписали,че той седи там.

Публикувано:

Гледам да съм последен при качване и почти не е имало случай да не си намеря хубаво място. Не сядам до аварийните,  защото обикновено за там правят проблем. 

Никога не са ми правили забележка да се преместя,  не само Wizz ами и в никоя друга АК. 

Последните три полета при чекиране 3-4 часа предварително ми дава средни седалки при положение,  че не бяха пълни, та вече и с тоя номер няма гаранция за хубаво място. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Току що се чекирах за полет Ларнака-Варна на 06.06  в 08:40 сутринта и без да избирам места ни нареди и тримата един до друг .Местата са 20 A,B,C.На идване пробвах схемата с чекиране 3-4 часа преди полета -мен не сложи с детето на 26 ред а жената на 9

Публикувано:
преди 37 минути , AlexandraKo каза:

Някой може ли да каже, моля,  дали спират полетите за Катания от септември?

Последният полет е на 24 октомври. Спират ги за зимните месеци, освен ако не решат да прекатят окончателно полетите до там /както се случи например с Рим и не само/. Тази година полетите до Катания ги възобновиха в края на март.

• Харесвам 2
Публикувано:

Wizz air базира шести самолет във Виена, като пуска 6 нови дестинации, а по стари дестинации увеличава честотите.

http://www.austrianaviation.net/detail/wizzair-nimmt-sechs-neue-routen-ab-wien-auf/?fbclid=IwAR1kD6sbmV4mp3iGws7M0Tcw18hwngx3VXeJpB4EEWBaUOjFlnsF6kWwTz0

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 34 минути , Topfly каза:

Wizz air базира шести самолет във Виена, като пуска 6 нови дестинации, а по стари дестинации увеличава честотите.

http://www.austrianaviation.net/detail/wizzair-nimmt-sechs-neue-routen-ab-wien-auf/?fbclid=IwAR1kD6sbmV4mp3iGws7M0Tcw18hwngx3VXeJpB4EEWBaUOjFlnsF6kWwTz0

Ето новината на английски и маршрутите:

Vienna – Alicante
Vienna – Bremen
Vienna – Chisinau
Vienna – Naples
Vienna – Oslo
Vienna – Porto

На мен ми харесва Кишинев като дестинация,може да се прави удобна връзка с полетите до Виена на Раян и до Братислава на Уиз.

И пак да питам какво стана с планираната инвазия на нискотарифните в Минск?Раян не заплашваше ли да премести някоя от стачкуващите бази мин.лято там?

• Харесвам 2
Публикувано:

Сега се загледах в зимното разписание.От средата на януари полетите до Братислава от 4 стават 2 - само петък и събота.Дано Уиз да не отпаднат и от тази база🙄

Публикувано:
2 hours ago, Мари Николова said:

Сега се загледах в зимното разписание.От средата на януари полетите до Братислава от 4 стават 2 - само петък и събота.Дано Уиз да не отпаднат и от тази база🙄

Ryanair напада от Виена и е нормално Братислава да е по малко интересна...С полетите на Laudamotion, които са 5 на седмица реално се увеличават полетите с НТА към Виена-Братислава.

Публикувано:
преди 23 минути , Topfly каза:

Ryanair напада от Виена и е нормално Братислава да е по малко интересна...С полетите на Laudamotion, които са 5 на седмица реално се увеличават полетите с НТА към Виена-Братислава.

Така е,но Братислава на Уиз е много удобен с късният си час (особено в неделя)и традиционно добрите цени.В момента стъкмявам няколко маршрута за уикенд +1,2 дни за разглеждане на Полша,Чехия,Словакия и прибирането е най-удобно с полета на Уиз.Затова казвам дано да се задържат и да върнат полетите за топлите месеци.

• Харесвам 2
Йосиф Милчов
Публикувано:

Много хубави цени, за уикенд разходка в края на август до Братислава има в момента. Аз не устоях на изкушението и взех за 23-25 август. Цената с Уиз дискаунт и кредита който имах ми излезе към 25 лева на билет в двете посоки. Ако нямате дискаунт или кредити, цената е 64 лева в двете посоки, което мисля също е приемливо за уикенд в Братислава.

• Харесвам 4
Публикувано:

Здравейте! Нали правилно се ориентирам, че вече wizz ще лети до Фридрихшафен, вместо до Меминген/Мюнхен Запад?

Публикувано:
преди 10 минути , Eva eva каза:

Здравейте! Нали правилно се ориентирам, че вече wizz ще лети до Фридрихшафен, вместо до Меминген/Мюнхен Запад?

Временно явление докато Меминген е затворен - малко по-назад го коментираха.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 30.05.2019 г. в 13:38, Shlosera каза:

Приятно се изненадах, като установих че кешбека е базиран на сумата преди отстъпката с Discount Club.

В моя случай - цената на билета беше грубо 40 лв,  с отстъпката стана 20, а парите в сметката са 6 лв. 

Така за пореден път отношението ми към Уиз обръща тренда в положителна посока, които на моменти много ме дразнят...

След приятната изненада, онзи ден получавам последния си 10%-ов бонус от booking.com и така решавам да погледна сметката, където виждам че 6-те лв са станали 4, а реално трябваше да са 3 ако ще трябва да получа 15% кешбек върху сумата от 19.99 лв. Чудя се дали няма да ги изтеглят отново и да го преведат отново с 1 лв. по малко 😄 

wizzair_15bd.jpg.e715bb96e3b10dff9ecbc74fce7cae9a.jpg

Wizz и без това ми дължат едни 33.33 лв. заради някаква грешка в прилагането на един ваучер и който след маса разправии просто се отказах да си го търся.

Публикувано:
преди 46 минути , Ivko каза:

И до Ларнака има оферта 😀 

viber_image_2019-06-05_13-58-53.jpg

Тия са пили газ! :blink:

• Смея се 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.