Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте. CheckMyTrip удачно приложение ли е, което навреме да ме уведоми за евентуална промяна на полети на Wizz? Търсих в темата, но не открих отговор (сигурно има даден отговор отдавна, съжалявам, не го намерих :))

Публикувано:
преди 52 минути , darinamarinova каза:

Здравейте. CheckMyTrip удачно приложение ли е, което навреме да ме уведоми за евентуална промяна на полети на Wizz? Търсих в темата, но не открих отговор (сигурно има даден отговор отдавна, съжалявам, не го намерих :))

За Уиз, както и за повечето нискотарифни компании и такива, чиито резервации не са в Amadeus, не става. Могат се добавят ръчно, но няма да уведоми за промяна. 

Иначе Checkmytrip преди вършеше повече работа, сега рядко ме уведомява за промени, за съжаление.

Друго подобно приложение е Tripcase, като то работи с резервации направени през Sabre и пак няма да свърши работа с Уиз. 

Имаше навремето едно яко приложение MyFlights app, но то спря работа - иначе уведомяваше за промени доста преди самата а/к, включително за промяна на типа на самолета и всякакви дребни детайли. 

Сори за офтопика.

Та като заключение, за Уиз и повечето нискотарифни по-скоро няма подобно приложение, което да те ъпдейтва проактивно за промени. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:

Не знам дали Kayak ще свърши работа, за полетите ми с бгеър прихваща даже и  бордната карта  и директно минавам по конролите с него.

Праща ми разни мейли че полета е онатйм и т.н. та може и за промени да уведомява ...

Публикувано:
Преди 1 час, georgebg каза:

Не знам дали Kayak ще свърши работа, за полетите ми с бгеър прихваща даже и  бордната карта  и директно минавам по конролите с него.

Праща ми разни мейли че полета е онатйм и т.н. та може и за промени да уведомява ...

Ако се използва имейла в GMail - Гугъл също после следи и ти показва полета как върви при всяко отиване в търсачката им.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , Zornitsa каза:

В ръчен багаж може ли да се пренася пакет памперси за бебе? Бебе не фигурира в резервацията :)))

Ако не са в шише, над 100 мл:))))))))

Ма, ти, какъв въпрос зададе😀

Защо да не може, те не попадат, сред ограничените неща.

И аз да питам - а за какво са ти, като няма бебе?

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Имам заръка от приятел. Пък той какво ще ги прави - не знааам. :)))

Обаче май не може в ръчен багаж. Извадка от сайта на Уизз правилата за пътуване с бебе  - „Един памперс за всеки час на пътуването“.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
преди 19 минути , Zornitsa каза:

Обаче май не може в ръчен багаж. Извадка от сайта на Уизз правилата за пътуване с бебе  - „Един памперс за всеки час на пътуването“.

Мисля, че това е по повод на това, че на бебето не се полага ръчен багаж. Някоя майка, може да помъкне 3 пакета памперси, за това, има определена норма.

Ако си носиш дамски превръзки, някой ограничава ли те в броя?

Според мен, няма проблем, стига , ръчният багаж да е в нормата. Памперси, понякога са нужни и на големите хора, при някои заболявания.

• Харесвам 2
Публикувано:

Благодаря ти, АлександраКо. Нали са пълни с гел, затова се чудя. Ще е цял пакет. Ооо, какво ми дойде на главата. В станицата намерих само онова изречение. :))) Някой с личен опит?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 30 минути , Zornitsa каза:

Благодаря ти, АлександраКо. Нали са пълни с гел, затова се чудя. Ще е цял пакет. Ооо, какво ми дойде на главата. В станицата намерих само онова изречение. :))) Някой с личен опит?

По-скоро, в бг.мамата, ще знаят. Питай и там.

Обаче, се сетих друго:

Те не са ли пълни, не с гел, а с гелообразуващи вещества, които в контакт с течност се желират?

• Харесвам 2
Публикувано:

Няма течности или гел в памперсите (ако не са използвани де). Даже не мисля, че някак някой ще забележи на рентген какво е.

ПП Всъщност Уиз не ти гледат в чантата какво има, така че тях не им дреме дали носиш памперси. В секюрити правилата не се споменават памперси като забранени, 99,9% съм сигурен, но ме мързи да чета. Онова се отнася за допълнителната гратис чанта за бебе и явно е само препоръка

• Харесвам 4
Публикувано:
8 hours ago, Zornitsa said:

Може всичко в ръчния ти багаж да е памперси и нищо друго. Налага ми се да ги ползвам постоянно - пълнежът им става на гел след като се ползват, иначе са супер сухи)))

@neuromancer ти е казал вече, изискванията за течности са на летищната проверка на скенерите, които го правят за всички авиокомпании, не само летящите с Уиз. Уиз казват това за памперси/час, защото до 2г. децата летят безплатно и им се полага безплатно чанта за бебешки неща, идеята им е да намекнат, че ако понесеш джъмбо-пак с 140 пелени, това не е обичайно количество за един полет и ще трябва да се платиш багаж. Ти летиш без дете, слагаш пакета в багажа си, който си си платила, никой няма да ти го гледа и рови на гейта на Уиз.

• Харесвам 2
Публикувано:

Някой има ли представа дали мога да изискам от уизеър всички полети, които съм резервирал с тях на мое име? Искам да си попълня статистиката на полетите, но за съжаление нямам информация за доста години назад. Дали пазят те тази информация? Някой правил ли го е?

Публикувано:
преди 16 минути , t_petkov каза:

Някой има ли представа дали мога да изискам от уизеър всички полети, които съм резервирал с тях на мое име? Искам да си попълня статистиката на полетите, но за съжаление нямам информация за доста години назад. Дали пазят те тази информация? Някой правил ли го е?

Преди като се надъхвах и аз да попълвам статистиката си бях преровил имейла, всички резервации и т.н. потвърждения са там. С малко късмет ще ги изровиш, че в днешно време и много спам пращат. 

Публикувано:
1 minute ago, Георги said:

Преди като се надъхвах и аз да попълвам статистиката си бях преровил имейла, всички резервации и т.н. потвърждения са там. С малко късмет ще ги изровиш, че в днешно време и много спам пращат. 

мислех си го за това, но преди ползвах и друг имейл, който май нещо му се изтриха писмата, а и самата процедура ще е доста бавна и тромава. Затова мислех за по-бърз вариант 🙂 Мерси все пак, може да го пробвам 🙂

Публикувано:

Подозирам, че имат задължение да пазят резервациите за някакъв период (3, 5, 10? години), но дали ще искат да ти предоставят информация е друг въпрос.

Публикувано:

@t_petkov виж дали имаш още достъп до този мейл, на който си правил резервации преди. Ако пазят, ще е по-лесно да ги изпратят наново там. Иначе ще е главоболие да доказваш, че със сегашния си мейл си същото лице, което е било зад предишния.

Публикувано:
1 minute ago, Coo said:

@t_petkov виж дали имаш още достъп до този мейл, на който си правил резервации преди. Ако пазят, ще е по-лесно да ги изпратят наново там. Иначе ще е главоболие да доказваш, че със сегашния си мейл си същото лице, което е било зад предишния.

Проверих стария имейл. Не го бях ползвал от години и по някакви невероятни причини са изтрили почти всички стари писма. Вмомента не мога да видя по-старите полети от кога са. Летя от близо 14 години и няма как да върна старите полети, освен ако не се свържа с авиокомпанията.

Публикувано:
преди 52 минути , t_petkov каза:

За всички не знам,но на мен ми трябваше кода на един полет от преди няколко години,заради обезщетение и ми го дадоха.

Публикувано:

Здравейте,  имам спомени, че това беше дискутирано, но по какъвто и начин да рових, не можах да го намеря. Та, баща ми имаше полет в Сряда с Wizz Air за Германия и връщане в Петък за България с Ryanair. На обяд преди полета получава мини-инсулт и е вкаран по спешност в болница и е изписан в Неделя. Дали е възможно възстановяване на разходите и ако да, какви документи са нужни? Нужен ли е превод на епикризата от болницата? Мерси предварително!

Публикувано:
Преди 1 час, Pepi Popova каза:

Здравейте,  имам спомени, че това беше дискутирано, но по какъвто и начин да рових, не можах да го намеря. Та, баща ми имаше полет в Сряда с Wizz Air за Германия и връщане в Петък за България с Ryanair. На обяд преди полета получава мини-инсулт и е вкаран по спешност в болница и е изписан в Неделя. Дали е възможно възстановяване на разходите и ако да, какви документи са нужни? Нужен ли е превод на епикризата от болницата? Мерси предварително!

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Pepi Popova каза:

Да, това, което моят близък изпрати, беше преведена епикриза от болницата.  Но от Expedia (от тях беше купен билетът и с тях контактувах първо) тогава ми обясниха, че всичко зависи от авиокомпанията и различните авиокомпании имат различни правила в това отношение.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.