Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Не знам, дали тук е мястото на въпроса ми, ако не е, преместете го.

Питането ми е:

Трябва ми кола на летището в Бове. Най- изгодно излиза наем през Уиз. Питането ми е за страховката - от Уиз само буквам, пък на гишето си купувам пълна зстраховка - правилно ли съм разбрала? Че Уиз и те предлагат някаква пълна застраховка , а тя е доста по-ниска от тази на самата рентална фирво.

Това е, така да се каже "третия вид застраховка"

1. Пълна застраховка от rent-a-car компанията - ти такава ползваш в повечето случай, нали?

2. Външна застраховка от независима компания (напр. WWI  - https://www.worldwideinsure.com/ )

3. Тази която ти предлагат посредниците (Wizz, Ryanair, rentalcars, … )  - Тази за която питаш.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Wizz Air announces new route between Budapest and Kazan!

Baggage policy:
One carry-on bag per passenger with maximum dimensions of 40 x 30 x 20 cm, to be placed under the seat in front of you.

Wizz Air announced today a new service from Budapest, Hungary to Kazan, Russia. Leipzig is also a new destination in the WIZZ network available only from Kyiv for now.

The first flight to this new station commence on 30th October and will be operated 2 times per week, on Wednesday and Sunday.

New routes:
 Budapest – Kazan (Wednesday and Sunday, from 30th October)

map-50.png

За повече инфо цък.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Опитвам се да се чекирам обаче има някакъв тотален бъг и на сайта и през приложението.В приложението не се отваря типа документ за избор а в сайта не ми дава да избера година и месец на раждане.Стои 1919 07.Трудно ще мина за 100 годишна.Шегувам се,ама ми се реве.Полета е след няколко часа.Има ли ли сте подобен проблем?

Връзка към коментар
преди 2 часа, ven62 каза:

Това е, така да се каже "третия вид застраховка"

1. Пълна застраховка от rent-a-car компанията - ти такава ползваш в повечето случай, нали?

2. Външна застраховка от независима компания (напр. WWI  - https://www.worldwideinsure.com/ )

3. Тази която ти предлагат посредниците (Wizz, Ryanair, rentalcars, … )  - Тази за която питаш.

Благодаря ти!

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , Мари Николова каза:

Опитвам се да се чекирам обаче има някакъв тотален бъг и на сайта и през приложението.В приложението не се отваря типа документ за избор а в сайта не ми дава да избера година и месец на раждане.Стои 1919 07.Трудно ще мина за 100 годишна.Шегувам се,ама ми се реве.Полета е след няколко часа.Има ли ли сте подобен проблем?

Вероятно пробваш с различни браузери.

Аз имах доста отдавна подобни проблеми, но се оказаха само на любимия ми IE.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
28 minutes ago, Мари Николова said:

И при мен е така, когато се опитвам през Mozilla. През Chrome няма проблеми.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

На пресконференция в Будапеща днес шефът на Уиз ер е обявил, че според визията им за 2027-ма година до тогава ще имат полети до западния бряг на САЩ и Индия с новите A321XLR, които ще почнат да ги получават от 2023-та година. Тази визия обаче за сега не означава, че скоро ще обявят конкретни полети до Ню-Йорк и т.н.

Новата линия до Казан Варади я коментира, като възможност за развитие в много по малко конкурентния пазар на Източна Европа.

Връзка към коментар
преди 57 минути , ven62 каза:

Вероятно пробваш с различни браузери.

Аз имах доста отдавна подобни проблеми, но се оказаха само на любимия ми IE.

преди 40 минути , aleksandrina каза:

И при мен е така, когато се опитвам през Mozilla. През Chrome няма проблеми.

Точно през Хром не стана.Обадих се на безплатен.тел. на Уиз,казаха ми да се чекиране със сгрешени данни и да им се обадя после.Така и направих и те оправиха данните.През приложението веднага излезе бордната карта с поправката.Вероятно са наясно с бъговете си.Да знаете,ако ви се наложи:)

• Харесвам 9
  • Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Topfly каза:

Застраховката не е на Уиз ер, а на рентал карс. Това е външна застраховка при която покрива щетите пост фактум. Първо ще ти удържат самоучастието и след това в последствие срещу представени документи ще ти възстановят направените разходи. По евтино е, но при евентуални щети има малко по голяма разправия от колкото застраховка при фирмата за наем на колата. Ако на гише направиш втора пълна застраховка ще имаш две застраховки покриващо едно и също нещо, но няма да ти платят два пъти щетите.

Аааа, туй го сФанах!😟 Ще букна колата през Уиз, пък ще си взема от Юръпкьр пълната застраховка.

Благодаря ти!:give_rose:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
14 minutes ago, noshtna_ptica said:

Спомняте ли си от коя дата напролет започват полетите до Катания?

@gery_2431 сигурно ще помни. Тя се колебаешекак да резервира с прикачване или да чака директните на уиз. Виж ако искаш темата моля разубедете ме. Имаше май от коя дата почват полетите.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
1 hour ago, noshtna_ptica said:

Спомняте ли си от коя дата напролет започват полетите до Катания?

Погледнах в темата Моля разубедете ме - на 18 януари Таньо е казал, че полетите София - Катания почват на 31 март.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Имам следното питане относно багажа на Wizz . Закупено е двупосочен Priority за малко дете.Възможно ли е да бъде преместен в багажното отделение на самолета?Какъв е редът това да се случи?

Връзка към коментар
4 minutes ago, valpet said:

Имам следното питане относно багажа на Wizz . Закупено е двупосочен Priority за малко дете.Възможно ли е да бъде преместен в багажното отделение на самолета?Какъв е редът това да се случи? 

На чек-ин гишето може да попитате дали ще го вземат. Тъй като има и платен чекиран 10 кг, и кабинен 10 кг, които обикновено са и на различни цени, може да откажат. Но пък беше писано тук, че са взимали такъв. Та на място само.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 51 минути , aleksandrina каза:

На чек-ин гишето може да попитате дали ще го вземат. Тъй като има и платен чекиран 10 кг, и кабинен 10 кг, които обикновено са и на различни цени, може да откажат. Но пък беше писано тук, че са взимали такъв. Та на място само.

А може ли предварително да се направи трансформация онлайн през уебсайта?

Връзка към коментар
Just now, valpet said:

А може ли предварително да се направи трансформация онлайн през уебсайта?

Не знам. Може да опитате по телефона. В закачените постове има 2 телефона- един български и един малтийски с обслужване на български.

Връзка към коментар

Май няма много новини в отпускарския сезон

https://btvnovinite.bg/bulgaria/17-godishna-balgarka-ostana-v-madrid-sled-kato-aviokompanija-prodade-mjastoto-dva-pati.html

Някой адвокат може би може да разясни, но би следвало подобни практики на а/к да бъдат обявявани за нищожни, ако изобщо ги има...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ориенталска драма от майка и дъщеря. Пък тя ревала как ще се прибере, пък чудеса - поне от това, което пише майката във фейсбук. Все едно е на Северния полюс, разбирате ли та затова изгуби се детето. Или е подписала, или не е - няма как да бъде друга историята. Да си подадат жалба и толкова.

Драми излишни ми се струват. Да бяха прочели правата си преди да се съгласяват да върнат парите, все едно се зарязали 5месечно бебе само на гейта.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Не е ли обикновен овербукинг това? Тоест практиката е повсеместно разпространена...

Оттам нататък колко са и предложили за компенсация, дали е се е съгласявала и колко е етично да откажеш бординг на непълнолетен не знам, но със сигурност ще може да измъкне още пари от компанията с помощта на адвокат

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 9 часа, akair каза:

Май няма много новини в отпускарския сезон

https://btvnovinite.bg/bulgaria/17-godishna-balgarka-ostana-v-madrid-sled-kato-aviokompanija-prodade-mjastoto-dva-pati.html

Някой адвокат може би може да разясни, но би следвало подобни практики на а/к да бъдат обявявани за нищожни, ако изобщо ги има...

БТВ са несериозна медия обръщат внимание само на т.нар нискотарифни авиокомпании, поне за 10 отменени полети на България Еър, Turkish, Austrian  и т.н. съм им писал, резултат никакъв в новините след това - така хората остават с впечатлението, че това може да се случи само при Уиз и Райън. 1 изоставен човек е голяма новина,  а че Бг Еър оставя по 2-3 самолета на ден с по 150 човека е само статистика за БТВ.

• Харесвам 13
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, darinamarinova каза:

Ориенталска драма от майка и дъщеря. Пък тя ревала как ще се прибере, пък чудеса - поне от това, което пише майката във фейсбук. Все едно е на Северния полюс, разбирате ли та затова изгуби се детето. Или е подписала, или не е - няма как да бъде друга историята. Да си подадат жалба и толкова.

Драми излишни ми се струват. Да бяха прочели правата си преди да се съгласяват да върнат парите, все едно се зарязали 5месечно бебе само на гейта.

Става въпрос за 17 годишно момиче,което не е пътувало активно и няма опит как да реагира и да се оправи само в подобна ситуация,а и в много други в живота си все още.За мен е престъпление АК да зареже въобще непълнолетен,още повече без да усигури настаняване и обратен полет.Знам как аз съм се шашкала в подобни ситуации,когато съм пътувала сама,а съм била на далеч повече години.И е много хубаво,че се вдига този шум,за да знаят хората за наглата практика на АК,първо да си позволят овърбукинг,после да ти бутнат под носа да подписваш документ,че сам се отказваш от мястото си(съответно и от компенсация).

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Нещо не го схващам този казус...
1. Хем е платила 35 евро на гише за билет (демек нова резервация), хем се е прибрала с друга авиокомпания.
2. Как точно нейната резервация, направена вероятно преди месеци не е осигурявала място, понеже няма места, но на място срещу 35 евро се е намерило място, което обаче на гейта се оказва, че вече е заето 😂

БТВ, че не разбират нищо от пътуване е пределно ясно, но все пак можеха малко по-адекватно да поднесат информацията.

Не вярвам Уиза да са чак толкова тъпи, че да сътворят подобна глупост. Пътувал съм с тях 35 пъти и нито веднъж не съм имал проблем или пък съм виждал някой, който е имал подобен проблем да се обяснява по гишета...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Elly_A
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.