Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 2 часа, zzxxcc каза:

Напротив, издават. За вътрешни полети в страните, където има ДДС за тези полети. Дори имам фактура от Ryanair с ДДС за вътрешен полет в Германия, където ДДС е 19%. Както и от Easyjet.
В България ДДС за вътрешните полети си е 20%. Нямам резервация с Wizzair за полет Варна-София или обратно, за която не съм получил фактура с 20% ДДС.
Няма ДДС ако вътрешният полет е част от международно пътуване на един билет, но нискотарифните а/к нямат такива резервации. Например с България Еър Варна-София-до където и да е, и полетите са на един билет.

Wizzair.png

Easyjet.png

Ryanair.png

Да в този случай може, ако е директно от авиокомпанията.

Ако си купиш билет от посредник мисля, че няма да има ДДС на фактурата.😉

Връзка към коментар
49 minutes ago, AlexandraKo said:

Искам да купя билети за юни 2020, за Катания, само до октомври мога.

Аз ли не правя нещо, както трябва или и при вас е така?

Още няма лятно разписание за 2020.

Катания от София има само до края на октомври, а от Букурещ до края на март догодина.

Имай търпение🙂

А какво стана с кредитната ти карта ДСК -Уиз?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , ДиянаВ каза:

Още няма лятно разписание за 2020.

Катания от София има само до края на октомври, а от Букурещ до края на март догодина.

Имай търпение🙂

А какво стана с кредитната ти карта ДСК -Уиз?

Не съм  ходила още, че  нали, насам- натам, до вчера:)))))

И няма и да отида скоро, че предстоят други няколко пътувания.

Даже, бях забравила, ти ме подсещаш:))))))

преди 20 минути , neuromancer каза:

Сигурно не са пуснали разписанието още.Юни 2020 е доста далече за нискотарифна

Аааа, щот си мислех, че е за година напред, като при другите АК.:((((

Връзка към коментар

Ами вади картата и я тествай с Катания😉

Аз си мисля, че като пуснат разписанието, цените ще са доста високи. Последния път резервирах 3 месеца и 1 седмица преди полет и бяха значително в пъти по-ниски цените от първоначалните.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , ДиянаВ каза:

Ами вади картата и я тествай с Катания😉

Аз си мисля, че като пуснат разписанието, цените ще са доста високи. Последния път резервирах 3 месеца и 1 седмица преди полет и бяха значително в пъти по-ниски цените от първоначалните.

Уф, то, ценичките,  колкото и да  са ниски, като ги накича с багаж, задължително 32, места и каквото се сетиш, още, си стават цени.

Ама, съм завъдила едни тлъсти кредити , от хотели и коли,ще ги харча тях.:))))))))))

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

Искам да купя билети за юни 2020, за Катания, само до октомври мога.

Аз ли не правя нещо, както трябва или и при вас е така?

Давам ви идея, само че с ryanair . София- Милано/ Бергамо, Милано- Катания и обратно. Има разписания чак до септември 2020!!! А и цените са все още атрактивни. Но при такива далечни дати има винаги момент на неприятна изненада- сменят полети.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 46 минути , muchachote каза:

Давам ви идея, само че с ryanair . София- Милано/ Бергамо, Милано- Катания и обратно. Има разписания чак до септември 2020!!! А и цените са все още атрактивни. Но при такива далечни дати има винаги момент на неприятна изненада- сменят полети.

Много благодаря, ама , при директен полет, тия с прекачване, па и две НТА, въобще не ги гледам. А пък и раянците съм ги отписала , като най- несигурни, от всички несигурни:((((Не искам да ми е евтино, искам, да ми е възможно, най- сигурно. 

И без това, съм все на тръни, преди полети:(((Дали с нормална АК, дали с НТА.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

И аз имам следното чудене. Трябва ми полет барселона-софия за ден неделя края на ануари и в момента е 29 евро /не, че е много за тази дестинация/ и според онзи сайт ми казва,че цената ще падне на 85% шанс и да изчакам, а за предната неделя е 12 евро 🤣. Миналата година ноември взех за януари тази година по 9 евро, верно, че беше за полет в петък,а сега искам неделя и познавайки се сега бързам и ако го взема пак ще проверявам цената и пак ще ме е яд като падне 😀🤣

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 40 минути , Ivko каза:

и познавайки се сега бързам и ако го взема пак ще проверявам цената и пак ще ме е яд като падне 😀🤣

За това прави като мен. Аз като реша и купя билетите един път, повече не проверявам цената каква е, ако ще и та 1 евро да падне не ме вълнува.

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 36 минути , BlackArt77 каза:

За това прави като мен. Аз като реша и купя билетите един път, повече не проверявам цената каква е, ако ще и та 1 евро да падне не ме вълнува.

Нали и това го има иначе само едно дебнене на цената кога ще падне..

преди 27 минути , Мари Николова каза:

За декември и януари излизат много ниски цени около Черният петък.Ако не са фиксирани дадите, по-добре да се изчака.

Ами фиксирана е, но мисля, че няма за къде да се бърза.

Връзка към коментар

We are proud to announce the expansion of our Polish operations, basing 4 new aircraft in Poland and starting 15 new routes from Krakow, Warsaw and Gdansk, as well as increasing the weekly frequencies on the most popular services.

Wizz Air now offers new flights from Warsaw to Tenerife, Bologna, Madrid, Turku and Bari, from Krakow to Trondheim, Verona, Barcelona, Bergen, Milan, Bologna, Haugesund, Stavanger, London, Tromso, and from Gdansk to Bari.

Връзка към коментар

Не бях виждал чак толкова огромни разлики в цените на един и същи продукт при различни полети.

Визирам приорити и чекираните багажи.

Полет Мадрид-София за след 2 месеца с Уиз членство:

Приорити 15 евро

10кг чекиран багаж 16 евро

20кг чекиран багаж 17 евро

Полет Варна-Бергамо за след 2 месеца с членство:

Приорити 45лв!

10кг чекиран багаж 42лв

20кг чекиран багаж 48лв

Полет Варна-Лондон/Лутън пак с членство 

Приорити 35лв

10кг чекиран багаж 52лв!!

20кг чекиран багаж 69лв!

Връзка към коментар
Преди 1 час, Alexander каза:

Не бях виждал чак толкова огромни разлики в цените на един и същи продукт при различни полети.

Визирам приорити и чекираните багажи.

Полет Мадрид-София за след 2 месеца с Уиз членство:

Приорити 15 евро

10кг чекиран багаж 16 евро

20кг чекиран багаж 17 евро

Полет Варна-Бергамо за след 2 месеца с членство:

Приорити 45лв!

10кг чекиран багаж 42лв

20кг чекиран багаж 48лв

Полет Варна-Лондон/Лутън пак с членство 

Приорити 35лв

10кг чекиран багаж 52лв!!

20кг чекиран багаж 69лв!

Варна е една идея малко по далеч от въпросните маршрути   и отделно във Варна нямат никаква конкуренция и съответно си правят ,каквото искат с цените.

Връзка към коментар

Здравейте,преди два месеца купих билет на мой познат - София-Мадрид/с чекиран багаж,приорити,място/ Сега влизам да го чекирам и установявам, че полета е променен с един ден по-рано - от 12,09 на 11,09. Това не е проблем, но Online check-in is not possible for disrupted flights.- чекиране на летището. Няма го мястото което бях избрала.Когато приема промяната на полета нищо не се променя. Статуса на резервацията е потвърдена. Мога ли да направя нещо за да се оправи он-лайн чекирането и трябва ли да се притеснявам въобще за този полет.Благодаря предварително!

Връзка към коментар

Звъннете на посочените по-горе телефони, за да разберете отговорите на въпросите си. Не разчитайте да установите как стоят нещата при чекирането, че е възможно да се окажете в ситуация на овербукинг. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

При промяна да полет-ден или час би трябвало да ти изпратят имейл /поне 30 дена преди това освен ако промянате не е настъпила по-скоро/ с промяната и опции за приемане или отлязване. В случай на съгласяване автоматично се прехвърлят всички неща свързани с резервацията-багаж, места. В случая полета е прекалено близо и е възможно да е пълен и да няма места и за това да не се променя нищо и съответно мястото не е налично. Нали се сещате,че не сте единсвени на този полет и половината са приели новата дата и са заели определени места и отделно ако е редовна дата допълнително има купени билети.

Връзка към коментар
преди 36 минути , stiva каза:

Здравейте,преди два месеца купих билет на мой познат - София-Мадрид/с чекиран багаж,приорити,място/ Сега влизам да го чекирам и установявам, че полета е променен с един ден по-рано - от 12,09 на 11,09. Това не е проблем, но Online check-in is not possible for disrupted flights.- чекиране на летището. Няма го мястото което бях избрала.Когато приема промяната на полета нищо не се променя. Статуса на резервацията е потвърдена. Мога ли да направя нещо за да се оправи он-лайн чекирането и трябва ли да се притеснявам въобще за този полет.Благодаря предварително!

Имах 100% същата ситуация. Бях купил билета от посредник, потвърдих на посредника и сам кликнах и одобрих промяната си. Също така писах на мейла на УизЕър и потвърдих и там промяната. Снимах и това, че чекирането онлайн е невъзможно. На летището ме одръстиха със 70лв за чекиране на летището и това било в системата - не съм бил потвърдил!!!. Сега подадох оплакване, ама 2ри месец няма отговор и ще трябва чрез КЗП да дадат отговор някога в бъдещето. Съветвам да се звънне на посочения телефон и да се запише разговора като доказателство, да се поиска от УизЕър потвърждение, че промяната е приета и , че чекирането няма да се плаща на летището и да го има в системата.За съжаление не пазя кореспонденцията с Уиз, а само снимките, но могат да излязат с номера, че са фотошоп, затова запис на комуникацията задължително при тази авиокомпания.

преди 18 минути , stiva каза:

Благодаря, така ще направя. Притеснена съм защото полета не е за мен.

Определено с УизЕър в тази ситуация има място за притеснение.

Това не е овърбуукинг, а подводен камък от страна на Уиз и предстояща загуба на 70лв при изчакване.

Станаха лидери по трафик и почнаха да правят номера.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.