Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 54 минути , Граф Вронски каза:

Благодаря за поканата, но засега ще откажа. Добре сте го решили. 😉 Принципно да, трябва да пътувам тогава, защото след Ница, имам полет от Марсилия към Фаро (на 12 октомври) и след това Фаро - София - през Лондон 😄 (една от комбинациите от темата с шантавите маршрути). А, и още не съм чул с другарката, с която ще пътувам. 😄 

Сигурно си видял,че Раян пускат полети до Марсилия от октомври.Само като идея - на 9 октомври полета София-Марсилия е 24,40евро през weg.de с МК дебит.Ако  поискаш Уиз да ти върнат парите,ще имаш около 30 лв само оскъпяване за  новият билет.Едва ли придвижването от Женева/Бергамо да ти излезе по-малко.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 38 минути , Мари Николова каза:

Сигурно си видял,че Раян пускат полети до Марсилия от октомври.Само като идея - на 9 октомври полета София-Марсилия е 24,40евро през weg.de с МК дебит.Ако  поискаш Уиз да ти върнат парите,ще имаш около 30 лв само оскъпяване за  новият билет.Едва ли придвижването от Женева/Бергамо да ти излезе по-малко.

Да, това беше първата опция, за която се сетих. Но я изключих веднага. Не искам да повтаряме пътя. Благодаря много. 😉

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Така, полетът ни от Лондон е променен с един ден. WIZZ ни дава опция за полет в 8:00 ч. сутринта. Мога, обаче, да не приема предложението, да избера "нова резервация" и да избера полета в 21:55 ч., като ми дава цена 0 лв. Става така, нали? Без да доплащаме?

Връзка към коментар
преди 34 минути , Eva eva каза:

Така, полетът ни от Лондон е променен с един ден. WIZZ ни дава опция за полет в 8:00 ч. сутринта. Мога, обаче, да не приема предложението, да избера "нова резервация" и да избера полета в 21:55 ч., като ми дава цена 0 лв. Става така, нали? Без да доплащаме?

Да. Две седмици преди и месец след датата е възможна смяна без доплащане при промяна на полет от тяхна страна.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Нещо, което не си спомням дали е коментирано, на аз не го знаех, а сега направих няколко проби и установих, че до три букви от името на пътник (с изключение на абонатът на WDC, с чието членство е направена резервацията)  могат да се сменят  и то без обаждания по колцентрове, а направо в сайта, от "change passenger details".  Вече при опит за смяна на четвърта буква начислява такса като за смяна на име. 
Става дума за корекция след чекиране, преди чекирането не знам дали може.  

image.png.5f4117fc9f403a4e0423cd4c7896f7b2.png

• Харесвам 18
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Връзка към коментар

Хайде и аз с отменен полет до Кипър...а тъкмо си представях удължен летен уикенд...че и за следващия са го отменили. Не знам какво се случва. 

Нали връщат парите и за двата полета, не само за отменената отсечка? На една резервация е.

Връзка към коментар
Just now, Мрън said:

Хайде и аз с отменен полет до Кипър...а тъкмо си представях удължен летен уикенд...че и за следващия са го отменили. Не знам какво се случва. 

Нали връщат парите и за двата полета, не само за отменената отсечка? На една резервация е.

Ако са на 1 резервация, да връщат ги, ако искаш в уизз кредит даже на 120%

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Добре, че сканирам темата от време на време, по-добрата ми половинка беше взел полети от/до Лондон за октомври и му казвам "Я виж мейл там нещо, за кои дати бяха", а той, "Няма проблем, всичко е типтоп"... Типтопът беше у джънка:) Благодаря ви!

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, KristinaYang каза:

Каква е вероятността уиз да отменят полет, ако има доста непродадени билети ? 

Няма такава опция. Най-малкото тези самолети не слизат от полети и изпълняват заложени курсове нон-стоп и няма как да отменят въпросния полет, а и най-вероятно същия трябва да отиде до дестинацията и да върне после следващи пътници. Най-много да бутнат цените за да запълнят самолета. От както летя с Уиз не съм бил до сега в самолет с половин заети места, а какво остава за по-малко.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 38 минути , Ivko каза:

От както летя с Уиз не съм бил до сега в самолет с половин заети места, а какво остава за по-малко.

Аз съм бил до Дубай с по-малко от половин заети места.Даже нарочно последните 5-10 реда бяха празни,заради многото гориво и излитането.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, KristinaYang каза:

Каква е вероятността уиз да отменят полет, ако има доста непродадени билети ? 

Ако един полет е така вероятността е много малка. Ако всички полети до дестинацията са празни, вероятността е много голяма. Отделен въпрос е откъде знаеш предварително колко билети са продадени....

Връзка към коментар
54 minutes ago, neuromancer said:

Ако един полет е така вероятността е много малка. Ако всички полети до дестинацията са празни, вероятността е много голяма. Отделен въпрос е откъде знаеш предварително колко билети са продадени....

Полетът ми е след седмица, влезнах да се чекирам и понеже не съм избрала още места ми даде тази опция и буквално повече от половината места ми ги дава като свободни. Не знам до колко е реално така предвид, че има хора, които не купуват места и не ги отчита като заети , но все пак..

Връзка към коментар
10 minutes ago, KristinaYang said:

Полетът ми е след седмица, влезнах да се чекирам и понеже не съм избрала още места ми даде тази опция и буквално повече от половината места ми ги дава като свободни. Не знам до колко е реално така предвид, че има хора, които не купуват места и не ги отчита като заети , но все пак..

Това, че ги виждаш като свободни няма отношение към това колко места има закупени. Просто до последните 3 дни, когато можеш да се чекираш с безплатно произволно място имаш по-голям избор за платено място.

Връзка към коментар
преди 1 час, Ivko каза:

. От както летя с Уиз не съм бил до сега в самолет с половин заети места, а какво остава за по-малко.

Преди два понеделника, полетът от Бове за София, си беше половин полет))))))

Като ни строиха пред самолета, ме мързеше да броя, но не знам дали и за половината самолет имаше хора.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , KristinaYang каза:

Безплатният чек ин на Уиз отваря 48ч преди полет и тогава се чекират по-голямата част от пътниците.Преди това чек ин е възможен само ако закупите конкретно място,срещу допълнителна такса.Това,което виждате в момента е,че повече от половината места не са закупени,но това в никакъв случай не значи,че самолета не е пълен.Тези места,които не се закупят ще бъдат разпределени на случаен принцип по-късно и безплатно.Септември е доста натоварен и е далеч по-възможен овърбукинг,отколкотото анулиране на полет.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 31 минути , KristinaYang каза:

Това са хората, които са си платили места и са се чекирали, не продадените билети

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Сутринта полета от Ларнака е бил оувърбукнат. Сестра ми , ми каза, че няколко човека не са се явили за полет, което е дало възможност да не оставят хора за друг полет.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.