Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 12 минути , Marisha каза:

И аз имам същата промяна за полета до Бергамо в сряда, превърнал се в еднопосочен София-Лондон 🤔.

А да не би пък от там да има връзка за Бергамо?

Връзка към коментар

И аз имам същата промяна на полета от София до Бергамо за другата сряда. Променен е на Лондон/Лутън. Но има опция за връщане на сумата в Уиз кредит, не и по банкова сметка. Нямам известие на имейла.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

То известието никога не пристига на момента.

И няма как да ви накарат да ходите в Лондон, ако не искате, винаги може да се отмени.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

От няколко дни Уиз ер премаршрутира автоматично. Интересното е, че всички случаи които четох са за премаршрутиране са към Лондон (от Италия и Франция) Дано всеки си погледне резервацията и не приеме автоматично промените...Голяма гадост е да излезеш на летището и там да разбереш, че трябва да летиш в друга посока...

• Шок 3
  • Смея се 2
Връзка към коментар
13 minutes ago, Topfly said:

От няколко Уиз ер премаршрутира автоматично. Интересното е, че всички случаи които четох са за премаршрутиране са към Лондон (от Италия и Франция) Дано всеки си погледне резервацията и не приеме автоматично промените...Голяма гадост е да излезеш на летището и там да разбереш, че трябва да летиш в друга посока...

Може би просто защото до там имат най-много полети и съответно капацитет да приемат още пътници... 

• Замислям се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, dechy каза:

И аз имам същата промяна на полета от София до Бергамо за другата сряда. Променен е на Лондон/Лутън. Но има опция за връщане на сумата в Уиз кредит, не и по банкова сметка. Нямам известие на имейла.

И аз има опция за връщане в Уиз сметка, но като продължа ми дава, че ще ми върнат нула лева като кредит.

• Шок 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , violeta каза:

И при мен е премаршутиран за Лутън. А нямам мейл с опция за връщане или приемане на промените. 

DFE108BD-1D44-4E58-95DE-C02DCE40D377.jpeg

Ще пътуваме заедно. 

П. П.  Все още нито дума за отменени полети до 03.04 на страницата на Wizz, нито мейл поне за днешните. 

Вярно, че е неделя, но е леко несериозно от тяхна страна. Поне ще знам за в бъдеще периодично да проверявам собственоръчно резервациите си, дори за полети след по-малко от 14 дни. 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Заради коронавируса "Уиз ер" спира да лети до Италия

Нискотарифната авиокомпания "Уиз ер" (Wizz Air), която се определя като най-големият нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа, обяви днес, че незабавно спира полетите си до Милано, Тревизо и Бергамо, поради блокирането на северноиталианския регион в опит за овладяване на огнището на коронавирус.

Полетите от София и Варна до Милано - Бергамо ще бъдат напълно спрени до 3 април.

Пътниците с резервации, засегнати от тази промяна, са информирани и ще бъдат пренасочени към алтернативен маршрут на възможно най-ранна дата.

Клиентите, които са резервирали директно на wizzair.com или през мобилното приложение на авиокомпанията, ще получат известие по имейл, в което им се предлага безплатна промяна на резервацията за нова дата, пълно възстановяване на първоначално заплатената сума или 120% възстановяване на сумата като кредит в техния WIZZ профил.

Пътниците могат да избират между изброените възможности като кликнат върху линка в уведомителния имейл и посочат най-добрата за тях опция чрез платформата за самообслужване на "Уиз ер".

Авиокомпанията обръща внимание върху факта, че може да информира само пътниците, които са направили своята резервация чрез wizzair.com или мобилното й приложение. Пътниците, които са направили своите резервации чрез туристически агенции - включително онлайн туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са купили билетите си.

Правителството на Италия днес постави под блокада заради коронавируса 16 милиона души в драматично усилие да спре заразата, която буквално експлодира в страната за 2 седмици. В събота потвърдените случаи се увеличиха с над 1200 до 5883 души, а починалите скочиха с още 50 до над 230. Затворени са спортни зали, басейни, музеи, ски курорти, нощни клубове, кина, отменени са сватби, а погребенията ще се извършват само в най-тесен кръг.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/08/4038178_zaradi_koronavirusa_uiz_er_spira_da_leti_do_italiia/

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз получих имейл, но след като дадох възстановяване на кредит полета ми стана към Лондон. 🤣Сега да им пиша ли, да се обаждам ли.

При вас как се получи възстановяването?

P. S. Вече се поправиха сами и ми върнаха кредита.

Връзка към коментар
преди 5 минути , ili каза:

И аз получих имейл, но след като дадох възстановяване на кредит полета ми стана към Лондон. 🤣Сега да им пиша ли, да се обаждам ли.

При вас как се получи възстановяването?

Изчакай малко, и при мен беше така, после изчезна полета и точките се появиха в профила.

Връзка към коментар

Извинявам се предварително, ако вече е обсъждано, но настоящата ситуация конкретно за Италия (Бергамо) влиза ли в условието "непредвидени обстоятелства за отмяна на полет по-малко от 14 дни преди датата"? В сайта си Уиз са публикували един дълъг и обяснителен текст с "всички" възможности, които имат пътниците, но не видях ясно и конкретно описано какво се случва, ако има канселиране по-малко от 14 дни преди полета и съответно не желаеш нито възстановяване на сумата, нито премаршрутиране, а компенсация по директива EU261 (освен ако вече не са класифицирали коронавируса като "непредвидено обстоятелство").

Връзка към коментар

Щом правителството е забранило полетите, не подлежи на компенсация, това е извън контрола на авиокомпанията.

Отказите по търговски причини, без правителствена забрана подлежат, затова ги правиха за полети след повече от 14 дни

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , lyubo21 каза:

Извинявам се предварително, ако вече е обсъждано, но настоящата ситуация конкретно за Италия (Бергамо) влиза ли в условието "непредвидени обстоятелства за отмяна на полет по-малко от 14 дни преди датата"? В сайта си Уиз са публикували един дълъг и обяснителен текст с "всички" възможности, които имат пътниците, но не видях ясно и конкретно описано какво се случва, ако има канселиране по-малко от 14 дни преди полета и съответно не желаеш нито възстановяване на сумата, нито премаршрутиране, а компенсация по директива EU261 (освен ако вече не са класифицирали коронавируса като "непредвидено обстоятелство").

В момента изглежда няма обективна причина, извън техния контрол. Например Ryanair не канцелират полети по същите маршрути, така че Wizzair явно се опитват да минимизират загубите, като се възползват от последното развитие. Wizzair  са сред авиокомпаниите, които трудно плащат обезщетения дори при нормални обстоятелства и най-вероятно и сега няма да платят доброволно. А предвид нагласите и усещането за справедливост, какво ще отсъди компетентния съд при евентуално дело, никой не може да предвиди със сигурност.

преди 5 минути , neuromancer каза:

Щом правителството е забранило полетите, не подлежи на компенсация, това е извън контрола на авиокомпанията.

Отказите по търговски причини, без правителствена забрана подлежат, затова ги правиха за полети след повече от 14 дни

До момента никой не е забранявал полети от и до италиански летища.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
13 minutes ago, neuromancer said:

Вчера само от Унгария и само до Милано има забрана за полети! Карантината в Ломбардия би могла да се третира като правителствена забрана. но въпреки карантината летищата в Милано и Бергамо си оперират нормално...Каква карантина има там не е ясно, ако може да се лети със самолет?

В тази ситуация мисля, че Уиз ер дължат обезщетение...

Връзка към коментар
преди 6 минути , neuromancer каза:

Това, което намирам като най-нова информация от днес е, че "Wizz Air отменя всички полети до Северна Италия като се съобразява с действията на италианското правителство с цел овладяване на огнището на коронавирус". Изглежда просто като прес съобщение от авиокомпанията - не знаех, че има забрана от българска или италианска страна за спиране на полети между двете държави? Факт е, че други авиокомпании продължават да летят и също, че исковете за компенсация трудно ще минат в съда, докъдето вероятно ще се стигне, защото Уиз няма да платят доброволно. Но като цяло този въпрос ще става все по-актуален в бъдеще, кризата се задълбочава и ще има много засегнати пътници и съответно съпътстващи разходи - платени хотели, коли под наем, провалени връзки към други държави и т.н.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
2 minutes ago, lyubo21 said:

Това, което намирам като най-нова информация от днес е, че "Wizz Air отменя всички полети до Северна Италия като се съобразява с действията на италианското правителство с цел овладяване на огнището на коронавирус". Изглежда просто като прес съобщение от авиокомпанията - не знаех, че има забрана от българска или италианска страна за спиране на полети между двете държави? Факт е, че други авиокомпании продължават да летят и също, че исковете за компенсация трудно ще минат в съда, докъдето вероятно ще се стигне, защото Уиз няма да платят доброволно. Но като цяло този въпрос ще става все по-актуален в бъдеще, кризата се задълбочава и ще има много засегнати пътници и съответно съпътстващи разходи - платени хотели, коли под наем, провалени връзки към други държави и т.н.

Според мен толкова са им паднали резервациите, че вероятно си струва да се пробват, но буквално гледайки регулациите, никой не им пречи да летят.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

добре де, не е забрана за полетите, а карантина и забрана на non-essential travel, пак на правителствено ниво

Свалям шапка на всеки, който успее да измъкне обезщетение при това положение

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.