Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Таксите за анулация повече от 14 дена е 60 евро/полет/посока, а по-малко от 14 е 80 евро 🙂 аз ако реша сега да канселирам полета ми в събота при платени 330лв ще взема едни 8лв 😄 е верно, че връщат и пари за услуги

Връзка към коментар
преди 13 минути , Ivko каза:

Таксите за анулация повече от 14 дена е 60 евро/полет/посока, а по-малко от 14 е 80 евро 🙂 аз ако реша сега да канселирам полета ми в събота при платени 330лв ще взема едни 8лв 😄

Ако визираш поста ми той не касае анулация.

При отказ връщат и летищни такси, така че е  въпрос на сметка и е водеща цената на билета.

Най-общо казано сметката излиза малко на плюс при около и над 200 лева в посока.

Ако пък ми кажеш една причина за доброволен отказ от полет ще бъда силно впечатлен!  🙂

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Таньо каза:

Ако пък ми кажеш една причина за доброволен отказ от полет ще бъда силно впечатлен!  🙂

Ами за сега няма такава аз и за това все още не съм канселирал 🙂

• Браво 1
Връзка към коментар

Истерията по модерния вирус (реално обхванала шефовете и при мен и при жената) наложи снощи да си отменя нощувките в Будапеща, казусите около нощувките и Airbnb не са за тази тема.

Полетите са на 19.03 към Будапеща и на 21.03 към София, за по 4 човека на посока.

Ясно е че за евтина дестинация няма как да се занимавам с пренасрочване на дати, защото е повече от финансово безумно и неоправдано.

Имам ли въобще някакъв полезен ход с wizz  или на 99% пия една студена вода и евентуално трябва да се надявам до последния момент да решат самите те да анулират полетите?

Връзка към коментар
преди 12 минути , КолЮ каза:

Истерията по модерния вирус (реално обхванала шефовете и при мен и при жената) наложи снощи да си отменя нощувките в Будапеща, казусите около нощувките и Airbnb не са за тази тема.

Полетите са на 19.03 към Будапеща и на 21.03 към София, за по 4 човека на посока.

Ясно е че за евтина дестинация няма как да се занимавам с пренасрочване на дати, защото е повече от финансово безумно и неоправдано.

Имам ли въобще някакъв полезен ход с wizz  или на 99% пия една студена вода и евентуално трябва да се надявам до последния момент да решат самите те да анулират полетите?

99%  студена вода и евентуално 1 %" в последния момент да решат самите те да анулират полетите.

Ситуацията е динамична, така че е възможно и зависи основно от Унгария, защото там мерките са по-рестриктивни отколкото при нас.

Аз лично пия студена вода вече на 100 % и въпроса е докога ще продължа.  🙂

• Харесвам 4
Връзка към коментар

А рискувам ли нещо за бъдещите ми полети с wizz, ако все пак се чекирам и въобще не се явя на летището? Идеята е да се чекирам и да се надявам полета да закъснее за да се заиграя после с обезщетенията, с или без помощта на аероиск.

Връзка към коментар
В момента, КолЮ каза:

А рискувам ли нещо за бъдещите ми полети с wizz, ако все пак се чекирам и въобще не се явя на летището? Идеята е да се чекирам и да се надявам полета да закъснее за да се заиграя после с обезщетенията с или без помощта на? аероиск

Не рискуваш нищо.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

преди 5 часа, Таньо каза:

Не рискуваш нищо.

При положение че няма да съм летял към Будапеща, има ли смисъл да правя упражнението с чекирането и за полета към София, при положение че те ще виждат, че не съм стигнал до Будапеща?

Редактирано от Георги
Връзка към коментар
преди 2 минути , КолЮ каза:

определено е динамична, днес има 3 нови случая, очаквам Орбан да изтрещи в някаква посока, но каква...

При положение че няма да съм летял към Будапеща, има ли смисъл да правя упражнението с чекирането и за полета към София, при положение че те ще виждат че не съм стигнал до Будапеща?

Чекирай се. Не губиш нищо.

Билетите при нискотарифните се ползват отделно и независимо един от друг.

преди 3 минути , Stefan каза:

Т.е. да разбираме, че при доброволен отказ във всички случаи се удържа таксата за отказ, без значение дали сумата се връща по картата, с която е платена или в Уиз профила? 

В тази тема последните десетина поста касаят много близо въпроса ти.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Уиз са почнали разреждането на полетите до Италия и след 3 април до средата на юни. Само за Италия проверих. Имам резервация Букурещ - Тревизо за 13.04. За сега стои активна, но при търсене на полет за датата илиза sold out. Надявам се да бъде канселиран. 

Връзка към коментар
преди 16 минути , ДиянаВ каза:

Уиз са почнали разреждането на полетите до Италия и след 3 април до средата на юни. Само за Италия проверих. 

Същото при Лондон,  Париж вероятно и по останалите дестинации. Както ги свалят, така в един момент може пак да ги качат, но близките полети почти сигурно ще отпаднат.  

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , ДиянаВ каза:

Уиз са почнали разреждането на полетите до Италия и след 3 април до средата на юни. Само за Италия проверих. Имам резервация Букурещ - Тревизо за 13.04. За сега стои активна, но при търсене на полет за датата илиза sold out. Надявам се да бъде канселиран. 

Не е само до Италия.Доста дестинации са разредени до веднъж седмично за април и май - Мадрид,Валенсия,Базел,Копенхаген,вероятно и други.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 часа, КолЮ каза:

Идеята е да се чекирам и да се надявам полета да закъснее за да се заиграя после с обезщетенията, с или без помощта на аероиск.

От личен опит - и тази идея не работи, или поне не преработи при мен.  (Иначе съм чел съм тук, във форума, че при Ryan може би работи)
Но да се върна на Уиз - преди време имах полет, за който се бях чекирал, но се отказах да пътувам в послединя момент.  Поради лоши метеорологични условия, самолетът от моя полет кацна на друго летище.  По-скоро с изследователска цел пуснах заявление за обезщетение - най-вече да видя как става, че дотогава не бях пускал, въпреки че предполагах отказ, понеже наистина имаше тежки метеоусловия. Разменихме няколко съобщение със съпорта, като аз очаквах да се позоват на метеоусловията, но всъщност някъде на третия мейл ми писаха: "господине, проверихме по-обстойно вашия случай и установихме, че вие не сте се явили и не сте ползвали въпросния полет".  Чак ми стана леко неудобно. :grin:
Ясно е, че ти си имат данни кой се е качил и кой е "no show" и не е голяма философия да проверят.   
Разбира се, така се получи в моя случай, нямам представа дали всеки път става така, по-вероятно - да, ако някои има друг опит - нека сподели. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 4 минути , Фичо каза:

Ясно е, че ти си имат данни кой се е качил и кой е "no show".

И аз така мисля. Миналата седмица на полета от Малага, в самолета имаха списък и поименно извикваха пътници, които явно не са се явили.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Доколкото знам няма кой да ме задължи да чакам самолета, ако има 3-5 или повече часа закъснение. Може да съм хванал друг полет или изобщо да не съм летял, това не ги спасява от обезщетение.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

При нас няма отлагане, промяна или каквото и да е движение по полетите ни тази година. Имаме с Уиз, Райън, Аегеан и Хърватските, но и предполагам, защото са прекалено далече във времето.

Връзка към коментар
преди 4 минути , Alexander каза:

Доколкото знам няма кой да ме задължи да чакам самолета, ако има 3-5 или повече часа закъснение. Може да съм хванал друг полет или изобщо да не съм летял, това не ги спасява от обезщетение.

Това е така, но в моя случай полетът си излетя навреме, може би трябваше да уточня тази подробност. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, Фичо каза:

Ясно е, че ти си имат данни кой се е качил и кой е "no show" и не е голяма философия да проверят.  

На мен ми е странно, че това се подлага на съмнение. Как изобщо допускате, че превозвача да не знае кой точно се е качил на борда и кой не? Нали на изхода отново се проверяват документите за самоличност и билета се сканира?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 10 минути , WanderlustME каза:

На мен ми е странно, че това се подлага на съмнение. Как изобщо допускате, че превозвача да не знае кой точно се е качил на борда и кой не? Нали на изхода отново се проверяват документите за самоличност и билета се сканира?

Естествено че превъзвачът знае, едва ли някой се съмнява.  Въпросът е, че например, както стана дума, при Ryan, по някаква причина даже и без да си ползвал полета, пак може да ти изплатят обезщетение, струва ми се някой го беше споменал. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имам  точки, прехвърлени от ДСК картата,  на които скоро ще изтече едната година от прехвърлянето. Как мога да ги "спася", при положение че скоро няма да се пътува?

Връзка към коментар
преди 26 минути , Izabela каза:

Как мога да ги "спася", при положение че скоро няма да се пътува?

Аз  бих си купил един билет за възможно най-далеч във времето. Така вероятността  да се промени  разписанието е най-голяма и следователно връщане на сумата/точките в акаунта.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 28 минути , Izabela каза:

Имам  точки, прехвърлени от ДСК картата,  на които скоро ще изтече едната година от прехвърлянето. Как мога да ги "спася", при положение че скоро няма да се пътува?

Друга опция е да рискуваш за някой полет скоро, който очакваш да бъде отменен и така да вземеш точки при отмяната му, които мисля че после са безсрочни. 

Не съм сигурен, обаче, как действа схемата при полети резервирани с точки. Конкретно дали връщат 120% точки. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 14 минути , Георги каза:

Друга опция е да рискуваш за някой полет скоро, който очакваш да бъде отменен и така да вземеш точки при отмяната му, които мисля че после са безсрочни. 

Не съм сигурен, обаче, как действа схемата при полети резервирани с точки. Конкретно дали връщат 120% точки. 

Връщат 120% точки, изпробвано е.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 16 минути , Marisha каза:

Връщат 120% точки, изпробвано е.

Тъкмо вчера обмислях такъв вариант за 20% забогатяване..с точки от Wizz... 😂 

Но вече са махнали полетите, за които беше сигурно че ща отпаднат.... 🤣 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.