Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Уиз като пазарни лидери си правят каквото си искат. Вчера не пуснаха едно 14 годишно дете да отиде при родителите си в Германия, а имаше необходимите документи, резидентен адрес  на родителите и разрешение от Министерството на Външните Работи, днес пътува без проблем с България Еър.Задава се поредния дълъг спор с тази некоректна авиокомпания.

Уиз ще продължат да имат голям дял, но за разлика от Райън и Изиджет още опитват да летят и да намалят загубите.

Аз бих си купил билет с тях чак като видя дали ще върнат кеш или ваучер.

Най се чудя на Бритиш и България Еър, коронавируса не ги бърка въобще и по доста дестинации имат полети през целия Март и Април.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Днес има още канселации. Имах Париж-София за след 5 дни на 30.03 и днес най-накрая са го канселирали, бях го отписал.

За Болоня до днес също много амбициозно продаваха билети от 4.04, но сега продават от 25.04 нататък.

Връзка към коментар
преди 7 часа, Георги Матеев каза:

Сигурно, но прости ми, че няма да ги съжаля. Винаги ми е много забавно как всички правят едно и също. Примерно 5 години подред имат рекордни милиардни печалби в дадения сектор и се хвалят с това, но когато нещо се сговняса и веднага - край, фалираме другата седмица, давайте държавни помощи, няма да връщаме пари на хората и тн. Ами използвайте си част от печалбите и ще оцелеете.

Голяма част от печалбите отдавна са раздадени на shareholders или реинвестирани. Но практиката си е куцичка спор няма

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 55 минути , Ivko каза:

Почти никакви полети няма да имт Уиз април месец без значение, че се продават билети в момента.

Че и кажи-речи всички полети на изкушаващите 10 евро цена. Съжалявам, но не мога да се сдържа. Само на мен ли това подозрително много ми прилича на събиране на кеш от неразбрали пътници, с идеята после полетите да се отменят и да се връща кредит или изключително забавен (над 2 месеца) рефънд? С очевидна цел авиокомпанията да генерира максимално много оборотен кеш за съвсем кратко време. При условие, че в момента оперират едва на 3 пазара надали е чак толкова трудно да си актуализират графика. Почвам да мисля, че Wizz смятат всички пътници за бавноразвиващи.

Раян за сравнение са махнали от продажба всички априлски полети.

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 9 часа, Георги Матеев каза:

Че и кажи-речи всички полети на изкушаващите 10 евро цена. Съжалявам, но не мога да се сдържа. Само на мен ли това подозрително много ми прилича на събиране на кеш от неразбрали пътници, с идеята после полетите да се отменят и да се връща кредит или изключително забавен (над 2 месеца) рефънд? С очевидна цел авиокомпанията да генерира максимално много оборотен кеш за съвсем кратко време. При условие, че в момента оперират едва на 3 пазара надали е чак толкова трудно да си актуализират графика. Почвам да мисля, че Wizz смятат всички пътници за бавноразвиващи.

Раян за сравнение са махнали от продажба всички априлски полети.

Вчера УизЕър до следобед събираха кеш и имаха полети до и от Варна, въпреки, че предния ден бяха обявили, че спират до Май.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, Георги Матеев каза:

Че и кажи-речи всички полети на изкушаващите 10 евро цена. Съжалявам, но не мога да се сдържа. Само на мен ли това подозрително много ми прилича на събиране на кеш от неразбрали пътници, с идеята после полетите да се отменят и да се връща кредит или изключително забавен (над 2 месеца) рефънд?

Да нещо такова и аз го разбирам. Поне до колкото ми го каза приятел, който работи за тях в УК, че едва ли ще се състоят.

Връзка към коментар

Тия обаче цялата им работа е зле. Като влезнеш в сайта и на жълтия текст където върви за информация с вируса... освен да продават билети някакъв друг ъпдейт правят ли?

Latest travel information

Updated on 15/03/2020 !?!
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Аз май ще рискувам с едни полети до Барселона за 8-10 април. Каталуния е силно засегната, така че предполагам скоро ще спрат полетите

Как става работата с Wizz Plus? В какъв срок трябва да поискам връщането? Билетите, които гледам са за след няма и две седмици. 

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , ACM каза:

Аз май ще рискувам с едни полети до Барселона за 8-10 април. Каталуния е силно засегната, така че предполагам скоро ще спрат полетите

Една рибка си имаме 😀 те това се надяват както спомена @Георги Матеев да се купуват билети сега да събират кешовица и после да канселират и връщат кредит.

Връзка към коментар
В момента, Ivko каза:

Една рибка си имаме 😀 те това се надяват както спомена @Георги Матеев да се купуват билети сега да събират кешовица и после да канселират и връщат кредит.

Е, аз именно на това се надявам. Имам страшно много кредит, който ще изгори след няколко месеца. Нека да съм рибка, ама с 350 евро безсрочен кредит 😄

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , ACM каза:

Е, аз именно на това се надявам. Имам страшно много кредит, който ще изгори след няколко месеца. Нека да съм рибка, ама с 350 евро безсрочен кредит 😄

Дано да може за в бъдеще да го позлваш ако не фалират тия и да се върнем към 90-те когато за да идеш до Барселона плащаш 200 евро

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 17 минути , Ivko каза:

Купуване с кредит и то на PLUS тарифа е по-скоро ОК. Важното е да не се ползва реален кеш, което всъщност е единственото, което авиокомпанията иска в момента.

Преди 1 час, Topfly каза:

Колко време е валиден кредита при подобно връщане?

преди 24 минути , ACM каза:

Как става работата с Wizz Plus? В какъв срок трябва да поискам връщането? Билетите, които гледам са за след няма и две седмици. 

Доколкото виждам никой не знае тънкостите за PLUS, а единственото (силно неизчерпателно) инфо е тук: https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/prices-discounts/fares-bundles

Май на вас ще се падне честта първи да проиграете схемата и да дадете подробности после.

Имайте предвид обаче, че FLEX услугата (която се включва в PLUS пакета и доколкото набързо видях е на стойност €20) е non-refundable. Аз го разбирам, че дори и за PLUS билет при кенсъл няма да има баш 100% рефънд. Тоест тая игричка има смисъл само за така или иначе изтичащ кредит с идеята да се поднови или за по-скъпи билети, при които след кенсъл 20% бонуса (ако примем, че при кенсъл на PLUS се дава бонус) покрива загубата от невръщането на Flex таксата и остава някаква лека горница.

Принципно кредитът при кенсъл/рефънд вече не е безсрочен, а валиден 2 години. Най-вероятно това важи и за PLUS тарифата.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
7 minutes ago, ACM said:

Уиз ер от Будапеща за сега гарантирано ще запази полетите до Барселона. От София също има вероятност да вземе подобно решение, защото вероятно ще има постоянно търсене от българи, които си губят работата в Испания поради кризата и искат да се евакуират към България. Само една забрана на полетите или затваряне на летището би могла да ги спре...

Връзка към коментар
преди 15 минути , ACM каза:

Пробвай с Малага 14/04 - 21/04 там са най-високи цените 🙂

преди 1 минута , Topfly каза:

Уиз ер от Будапеща за сега гарантирано ще запази полетите до Барселона. От София също има вероятност да вземе подобно решение, защото вероятно ще има постоянно търсене от българи, които си губят работата в Испания поради кризата и искат да се евакуират към България. Само една забрана на полетите или затваряне на летището би могла да ги спре...

В момента полетита от и за България от Италия и Испания са забранени със заповед на здравния министър.

Връзка към коментар
6 minutes ago, ivo_121212 said:

В момента полетита от и за България от Италия и Испания са забранени със заповед на здравния министър.

Има ли дата до когато е валидна тази забрана?

Връзка към коментар
преди 10 минути , Георги Матеев каза:

Купуване с кредит и то на PLUS тарифа е по-скоро ОК. Важното е да не се ползва реален кеш, което всъщност е единственото, което авиокомпанията иска в момента.

Доколкото виждам никой не знае тънкостите за PLUS, а единственото (силно неизчерпателно) инфо е тук: https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/prices-discounts/fares-bundles

Май на вас ще се падне честта първи да проиграете схемата и да дадете подробности после.

Имайте предвид обаче, че FLEX услугата (която се включва в PLUS пакета и доколкото набързо видях е на стойност €20) е non-refundable. Аз го разбирам, че дори и при PLUS билет при кенсъл няма да има баш 100% рефънд. Тоест тая игричка има смисъл само за така или иначе изтичащ кредит с идеята да се поднови или за по-скъпи билети, при които след кенсъл 20% бонуса (ако примем, че при кенсъл на PLUS се дава бонус) покрива загубата от невръщането на Flex таксата и остава някаква лека горница.

А да, и принципно кредитът при кенсъл/рефънд вече не е безсрочен, а валиден 2 години. Най-вероятно това важи и за PLUS тарифата.

Имах Wizz Plus полет канселиран от авиокомпанията преди седмица.  

Връщат абсолютно цялата сума (+20% само за полета без допълнителните услуги). 

Кредита важи 2 години. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Георги Матеев
В момента, stanimir каза:

Имах Wizz Plus полет канселиран от авиокомпанията преди седмица.  

Връщат абсолютно цялата сума (+20% само за полета без допълнителните услуги). 

Кредита важи 2 години. 

Това е супер, но въпросът по-скоро е дали същото важи, ако сам отмениш полета си?

Защото прочетох в прав текст, че Flex частта е non-refundable по принцип.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Едва ли,  по-скоро ги прежалваш за да си спасиш изтичащия кредит.Разбира се трябва да намериш достатъчно скъп полет за да  отпишеш само 20€. При голям кредит за разсрочване си струва. 

преди 6 минути , Ivko каза:

Аз не виждам смисъл да си купиш полет за 40лв т.с. да изхарчиш 40лв кредит и после да получиш 48лв и цялата игра за 8лв

Купи си за 400,  ти нали по-скъпи купуваш така или иначе. 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Моя кредит е безсрочен, но бих играл да го направя с още 20% отгоре, дори и да стане с 2 годишен срок след това. Към коя дестинация е сигурно, че няма да има полети през април?

Връзка към коментар
преди 31 минути , Георги Матеев каза:

Това е супер, но въпросът по-скоро е дали същото важи, ако сам отмениш полета си?

Защото прочетох в прав текст, че Flex частта е non-refundable по принцип.

Именно това се чудя и аз. Ако ще 'изхарча' 100 евро креди и те ще ми върнат 80 евро със срок от 2 години, то аз лично бих го направил. Губя малко пари, но после ще имам много време да дебна желаните билети. Това при моя канселация. Мисля си да букна един билет и след 12 часа да го канселирам с рефънд и да видя какво ще стане.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.