Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Преди 1 час, imarev каза:

Много се изкушавам аз дали да не завъртя едни кредити за Варна-Лондон на 25.04.Мисля,че шансът този полет да се състои е доста минимален.

Аз превъртях едни ваучери, на който им изтичаше срока със София-Бергамо 01-02.05 и вчера ги махнаха до 3 май включително. Но дали ще се лети от 4-ти май до там пак е доста под въпрос така че може и за там да се замислиш.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, ivo_121212 каза:

Аз превъртях едни ваучери, на който им изтичаше срока със София-Бергамо 01-02.05 и вчера ги махнаха до 3 май включително. Но дали ще се лети от 4-ти май до там пак е доста под въпрос така че може и за там да се замислиш.

Мисля да го направя с WIZZ plus,ако случайно вземат че не отменят полета да мога да реагирам и да не ми заминат точките. Дали има подводни камъни в тази схема,за които не се сещам

Връзка към коментар
преди 25 минути , imarev каза:

Дали има подводни камъни в тази схема,за които не се сещам

Няма да обираш банка, щом искаш просто го направи. Можеше да го сториш още вчера и вече да си забравил - справка Г. Матеев. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сега получих отговор от Уизз, че могат да ми възстановят 50% от сумата като Уизз кредит, но ако им пратя документ с моето име и причината, поради която не мога да летя заради правителствени рестрикции. Става въпрос за полет до Париж, 1 ден след като Макрон обяви локдаун, но Уизз си летяха /без мен на борда, естествено/. Какъв документ очакват да им предоставя и кой да ми го издаде?

Връзка към коментар
преди 20 часа, ivelina666 каза:

Сега получих отговор от Уизз, че могат да ми възстановят 50% от сумата като Уизз кредит, но ако им пратя документ с моето име и причината, поради която не мога да летя заради правителствени рестрикции. Става въпрос за полет до Париж, 1 ден след като Макрон обяви локдаун, но Уизз си летяха /без мен на борда, естествено/. Какъв документ очакват да им предоставя и кой да ми го издаде?

Ако ти се занимава, защо не пробваш да се свържеш с френските гранични власти? Обясни им надве-натри какъв е случаят, дай номер на полета и дата и ги помоли да напишат една бележка, to whom it may concern, че на тази и тази дата държавата е била затворена и ти, с трите ти имена посочена, е нямло как да бъдеш допусната на френска територия. Wizz би трябвало да приемат документ на френски език.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ооо, занимава ми се, няма да им остана длъжна 🙂 А как да се свържа с френските гранични власти?  France Diplomatie /Ministry for Europe and Foreign Affairs/ или пък Френското посолство в София?

Връзка към коментар
На 16.04.2020 г. в 8:15, Георги Матеев каза:

И аз се интересувам от това, особено на фона на новината за възстановяване на полетите до Испания скоро, но май никой не може да отговори адекватно.

Моята информация е , че полетите от/за Испания ще бъдат пуснати от 1-ви май. В подкрепа на това, автобусите Flixbus между Франция и Испания ще пътуват от 27-ми април. Това е информацията която имам за момента. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, ivelina666 каза:

Ооо, занимава ми се, няма да им остана длъжна 🙂 А как да се свържа с френските гранични власти?  France Diplomatie /Ministry for Europe and Foreign Affairs/ или пък Френското посолство в София?

С извадка от вестник не става ли. На коя дата точно е полета, защото от 26-ти и летището беше затворено. Иначе най-добре посолството. Ето декларациите за излизане от къщи са били от 16.03

Screenshot_2020-04-18-22-15-48-673_com.facebook.orca.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, ivelina666 каза:

Най-добре и двете институции! 🙂

Връзка към коментар

@EliDion, полетите ни бяха 18-22 март.

Чудя се дали направо да пусна една жалба до Европейския Потребителски Център? Въпреки че и те сигурно са заринати с подобни жалби.

Връзка към коментар

Може да се пробваш да им пратиш декларацията и да обясниш, че не живееш там и не е било възможно пребиваване и после връщане имайки предвид, че може да се движиш само с тази декларация и по разрешените причини, каквото не са вашите. Ако пак не стане нашето посолство там или тяхното тук. Ама като им знам английския, май по-добре нашето там. Късмет.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

ivelina666, ето линк към указа от 16 март, в който са описани ограниченията:
https://www.legifrance.gouv.fr/eli/decret/2020/3/16/PRMX2007858D/jo/texte
Възможно най-правдивия документ. Не знам дали го има някъде във версия на английски.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 7 минути , ivelina666 каза:

Благодаря! Преведох си го с преводача, но не пишеше нищо за чужденците, пътуващи към Франция, а само забраните за местните там.

Местни, не местни правилата с за всички пребиваващи. Т.е. евентуално може от летището да стигнеш до квартирата, ако я опишеш в декларацията като място на пребиваване защото хотелите са затворени, ама после как ще стигнеш до летището. Дъщеря ми също е с българска лична карта, но не може да излезе без декларация.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, noshtna_ptica каза:

Купила съм билети с WDC /за няколко човека/ частично с точки, а полетът е канселиран. Мога ли да искам рефънд в 100% кеш?

Не можеш. Точките ще ти върнат като точки и кеша като кеш. Можеш обаче да поискаш 120% от сумата като точки, в случай че планираш в обозримо бъдеще да летиш с Wizz.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, Георги Матеев каза:

Не можеш. Точките ще ти върнат като точки и кеша като кеш. Можеш обаче да поискаш 120% от сумата като точки, в случай че планираш в обозримо бъдеще да летиш с Wizz.

Логично би било да върнат кеша 100 % и точките 120 %.

Интересно е, колко точки ще бъдат върнати, когато при закупуване са минали през обменния им курс около 2 лева /или повече/ за 1 евро.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 15 минути , Topfly каза:

Уиз ер тестват с карго, как може да оптимизират и превоза на пътници 🙂 

safe_image.php?d=AQC5CeLOa1aRra2I&w=476&h=249&url=https%3A%2F%2Fg7.p3k.hu%2Fuploads%2F2020%2F04%2Fl%C3%A9gi-h%C3%ADd_SZP_FB.jpg&cfs=1&upscale=1&fallback=news_d_placeholder_publisher&_nc_eui2=AeHOvPUsp0rIqe-V_5xtlY3VIKU43xZw8BYgpTjfFnDwFj2ywAvggdtLmfj-FCE_5TI&_nc_hash=AQB0cftEWuns17W8

Легнеш върху кашонче, позавиеш се с ... кашонче, като клошарче, направо си пасва с Уиз 😉 

• Смея се 4
Връзка към коментар
2 minutes ago, rip said:

Легнеш върху кашонче, позавиеш се с ... кашонче, като клошарче, направо си пасва с Уиз 😉 

Вероятно ще е много по удобно от колкото да седиш на седалката с часове 🙂 Легнал може и да си поспиш малко 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Wizz air е възможно да получи 300 милиона паунда от спасителните пакети във Великобритания. Ако се възползат това допълнително ще засили стабилната ликвидна позиция на авиокомпанията.

Wizz Air qualifies for UK coronavirus fund support

https://www.flightglobal.com/airlines/wizz-air-qualifies-for-uk-coronavirus-fund-support/137990.article

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• jorrro
    • stirianova
    • dunaika
    • elzbieta
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.