Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 17 часа, Таньо каза:

Логично би било да върнат кеша 100 % и точките 120 %.

Интересно е, колко точки ще бъдат върнати, когато при закупуване са минали през обменния им курс около 2 лева /или повече/ за 1 евро.

Много ми е интересно къде ги виждат тези 120% от платената сума в кредит , като за последната ми отмяна София - Бергамо на 12.05.2020 поисках да ми върнат парите в 120% кредит в профила  . Платена сума за билети и приоритет багаж за 4 души - 247,90 лв. , постъпили в профила ми сума - 274,35 лева !!! Колкото и да смятам това са не повече от 10,5 % бонус . . . 

Връзка към коментар
19 minutes ago, mik66 said:

Много ми е интересно къде ги виждат тези 120% от платената сума в кредит , като за последната ми отмяна София - Бергамо на 12.05.2020 поисках да ми върнат парите в 120% кредит в профила  . Платена сума за билети и приоритет багаж за 4 души - 247,90 лв. , постъпили в профила ми сума - 274,35 лева !!! Колкото и да смятам това са не повече от 10,5 % бонус . . . 

Само върху цената на полета се добавят 20%. Такси, макси и други- реалната им стойност. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, mik66 каза:

преди 3 часа, aleksandrina каза:

Само върху цената на полета се добавят 20%. Такси, макси и други- реалната им стойност. 

Убедена ли си, че върху таксата не се дава бонус?

Виж тук - административната такса е в крайната цена:

....

756126767_.png.7dfaf1826c6c53f57a3d20e45c50b14a.png

Платена е пълната сума с КК.

В профила след анулиран полет да се появява това:

2119031351_.png.b5a618eb0fa039155b8cff9c41a55a17.png

Точно 20 % над платената сума.

Връзка към коментар

Добавя се 20% и върху полета и върху административната такса (това второто е многократно потвърдено).

Бонус 20% обаче не се дава за всички допълнителни услуги - приоритет, багаж и тн.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
1 hour ago, Таньо said:

Убедена ли си, че върху таксата не се дава бонус?

Виж тук - административната такса е в крайната цена:

Преди няколко страници нали пак го смятахме. Тогава беше без таксата. А в какво аз съм убедена, и в какво wizz... Друга тема. 😉

Page 404 🙂
https://magelanci.com/forums/topic/13099-wizz-air-кратки-новини-и-въпроси/page/404/?tab=comments#comment-429897

Връзка към коментар
преди 3 минути , aleksandrina каза:

Преди няколко страници нали пак го смятахме. Тогава беше без таксата. А в какво аз съм убедена, и в какво wizz... Друга тема. 😉

Коментара ми беше в дух на въпрос, т.е. дали не са променили отново правилата си в движение.

Пропуснал съм тази сметка, но ако вече не дават 20 % върху административната такса, промяната ощетява клиента.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
2 minutes ago, Таньо said:

Коментара ми беше в дух на въпрос, т.е. дали не са променили отново правилата си в движение.

Пропуснал съм тази сметка.

Кой ги знае. 🙂 По сметките на тези, на които са върнали 120% сега, може да разберем... 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , aleksandrina каза:

Page 404 🙂
https://magelanci.com/forums/topic/13099-wizz-air-кратки-новини-и-въпроси/page/404/?tab=comments#comment-429897

Всъшност пак ти си се опитвала да го смяташ и отново при невярно допускане и затова и тогава не ти е излязла сметката. Нищо не са променяли Wizzair. Както правилно е написал @Георги Матеев 20% се дават и върху полета и върху административната такса, но не и за останалите такси (като в цитирания от теб пример за Infant fee).

Връзка към коментар
4 minutes ago, IvanNavi said:

Всъшност пак ти си се опитвала да го смяташ и отново при невярно допускане и затова и тогава не ти е излязла сметката. Нищо не са променяли Wizzair. Както правилно е написал @Георги Матеев 20% се дават и върху полета и върху административната такса, но не и за останалите такси (като в цитирания от теб пример за Infant fee).

Ами да- така излиза точно. Не съм допускала, че няма да върнат infant fee,  а като стойност са горе- долу еднакви с двете такси ... Примера не е мой, а някой пита защо така... Както и да е. Никой не се обади тогава да каже, че не е така. 

Връзка към коментар
преди 31 минути , aleksandrina каза:

Кой ги знае. 🙂 По сметките на тези, на които са върнали 120% сега, може да разберем... 

За последния месец Wizz ми отмениха 3 билета, връщайки 120% кредит. И трите са били само полет + административна такса, без никакви допълнителни услуги. И при трите в акаунта си съм получил точно +20% до стотинка, което определено значи, че дават бонус и на административната такса. И това винаги е било така. Как го знам с такава сигурност? Ами през живота си никога не съм купувал каквато и да е допълнителна услуга (сори Wizz! хаха) и винаги съм получавал точно +20% при рефънд в кредит 🙂

• Харесвам 6
Връзка към коментар
Just now, Георги Матеев said:

За последния месец Wizz ми върнаха 3 билета като 120% кредит. И трите са били само полет + административна такса, без никакви допълнителни услуги. И при трите в акаунта си съм получил точно +20% до стотинка, което определено значи, че дават бонус и на административната такса. И това винаги е било така. Как го знам ли с такава сигурност ли? Ами през живота си никога не съм купувал каквато и да е допълнителна услуга (сори Wizz! хаха) и винаги съм получавал точно +20% при рефънд в кредит 🙂

Ама аз не споря, че не е така. Тогава така го сметнахме и както писах- за миг не съм помисляла, че няма да има 20% върху infant fee. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , aleksandrina каза:

Ама аз не споря, че не е така. Тогава така го сметнахме и както писах- за миг не съм помисляла, че няма да има 20% върху infant fee. 

То никой не спори... Просто изясняваме алгоритъма на авиокомпанията. Аз предните ти постове със сметката просто не съм ги видял иначе още тогава щях да напиша същото да се знае.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Георги Матеев каза:

За последния месец Wizz ми отмениха 3 билета, връщайки 120% кредит. И трите са били само полет + административна такса, без никакви допълнителни услуги. И при трите в акаунта си съм получил точно +20% до стотинка, което определено значи, че дават бонус и на административната такса. И това винаги е било така. Как го знам с такава сигурност? Ами през живота си никога не съм купувал каквато и да е допълнителна услуга (сори Wizz! хаха) и винаги съм получавал точно +20% при рефънд в кредит 🙂

Потвърждавам ! Сега като знам вече върху какво да изчисляван тези 120% кредит и за двата ми отменени полета през май месец - София - Бергамо и Лисабон - София сметката излиза вярна : + 20% бонус се дава върху полет и административна такса !

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 минути , EliDion каза:

Смятате ли, че ще се лети края на юни. Ще ми се да ида да си видя детето. А има билети по 20евро до Париж и 20 на обратно за 29.06 - 05.07

Според мен толкова скоро надали ще може да се влиза свободно точно във Франция.

От друга страна, ако рискът ти е само 40 евро... Взимай билети смело 🙂 В най-лошия случай ще загубиш сравнително скромна сума, а в по-добрия ще видиш детето.

P.S. Ако имаш дискаунт клуб двупосочния билет за тези дати даже е 38 лв. в момента.

Връзка към коментар
преди 1 минута , Георги Матеев каза:

Според мен толкова скоро надали ще може да се влиза свободно точно във Франция.

От друга страна ако рискът ти е само 40 евро... Взимай билети смело 🙂 В най-лошия случай ще загубиш сравнително скромна сума, а в по-добрия ще видиш детето.

Даже не са евро, ами лева, че съм се поотнесла. Така го мисля и аз, че ми домъчня вече. Пък да видим, че и при тях не е ясно какво ще става след 11 май. Интересното е, че има полети обявени от 1.05, а летището все още е затворено и няма никаква информация дали и кога ще го отворят. Дали Уиз мислят да кацат другаде?

Връзка към коментар

То летището ако е затворено е административно, заради забранени полети... Не знам, най-много на Шарл де Гол да кацат, ама 40лв няма и за таксите да стигнат. Сигурно ще отказват в движение според обстоятелствата...

Връзка към коментар
преди 9 минути , EliDion каза:

Даже не са евро, ами лева, че съм се поотнесла. Така го мисля и аз, че ми домъчня вече. Пък да видим, че и при тях не е ясно какво ще става след 11 май. Интересното е, че има полети обявени от 1.05, а летището все още е затворено и няма никаква информация дали и кога ще го отворят. Дали Уиз мислят да кацат другаде?

И все пак поизчакай. Освен все още неотвореното летище има и тази новина: Франция спря всички полети извън Шенген

Не е невъзможно временно да спрат всички полети от България до Франция.

Така или иначе не вярвам цените на полетите да се вдигнат скоро, та бърза работа нямаш.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Пхъ... какви са тези екстри при Уиз, 120%...

Райън дават ваучер до стотинката и това е 😕  На уиз пък аз давам бонус 200+ лв защото полетът ми до Лондон  на 25.04 си се изпълнява... страшна работа.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , П.Кръстев каза:

Райън дават ваучер до стотинката и това е 😕  На уиз пък аз давам бонус 200+ лв защото полетът ми до Лондон  на 25.04 си се изпълнява... страшна работа.

Тия 20% отгоре дето ги дават на някои, ги изплащаме тия от нас на които полетите не се анулират 😄

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Връзка към коментар

За месец май Уиз ер планира да отвори няколко от базите си, като задейства около 10% от капацитета си. За сега вероятно поради българския прецедент не споменават конкретни бази. До лятото плана е 30% от капацитета на Уиз ер да се рестартира.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

И все пак поизчакай. Освен все още неотвореното летище има и тази новина: Франция спря всички полети извън Шенген

Не е невъзможно временно да спрат всички полети от България до Франция.

Така или иначе не вярвам цените на полетите да се вдигнат скоро, та бърза работа нямаш.

Трябва да издиря френския вестник, в който го четох, че не го намирам сега, но там пишеше извън ЕС, а не Шенген, без отвъдморските им територии.

Връзка към коментар
преди 10 минути , EliDion каза:

Трябва да издиря френския вестник, в който го четох, че не го намирам сега, но там пишеше извън ЕС, а не Шенген, без отвъдморските им територии.

Не бих се доверил на вестник , пък бил той и френски :

https://www.schengenvisainfo.com/news/french-transport-minister-we-have-stopped-all-flights-outside-schengen-zone/

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 52 минути , EliDion каза:

Онлайн източниците до един цитират френския транспортен министър, който съобщил за спиране на всички полети (с изключение на няколко евакуационни) от/до държави извън Шенген. Никъде не се споменава ЕС.

https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-france-flights/france-has-stopped-all-flights-outside-schengen-zone-minister-idUSP6N2BO012

https://www.france24.com/en/20200421-nearly-all-france-bound-flights-from-outside-schengen-zone-halted-french-ministry-says

https://www.schengenvisainfo.com/news/french-transport-minister-we-have-stopped-all-flights-outside-schengen-zone/

Аз също следя тази тема, че имам полет до Марсилия през юни и за момента нямам идея дали ще се състои.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, П.Кръстев каза:

Сайтът на летището Лутън казва друго.

Screenshot_20200422-200156.png

• Замислям се 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.