Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 44 минути , Branko каза:

Повярвай ми и на двата телефона спорих по 20мин и им обясних същото,което ти казваш по горе.Но те казват , че разбирали и се извинявали,но така им е било наредено в тази ситуация и нищо не могат да направят,ако съм искал отмяна или промяна трябвало да си платя хахаха полудях направо.То съм на 95% че ще анулират. Но по се интересувам при другата ситуация какво да правя,защото чекирам ли се все едно съм приел,не се ли чекирам пък все едно не съм искал да летя и после какви права да търся

Според мен няма голямо значение дали ще се чекираш, след като авиокомпанията е в издънка, но все пак по-скоро не го прави. Не виждам как може да променят дестинацията и насила да те накарат да летиш. Това би било няколко идеи в повече дори за спорните практики на Wizz. Да, очевидно затварянето на Лутън е вид форсмажор, но това не променя факта, че на теб полет до Гатуик не ти върши работа и не си купувал такъв билет.

Аз продължавам да не мога да си представя как биха извършили полет дори до Гатуик имайки предвид изричната забрана от българска страна. Освен и те да са намерили някаква вратичка като Bulgaria Air.

Интересно е обаче, че на сайта на летище Варна първият заложен Wizz полет до Лондон е едва за 1 май (когато отваря Лутън). Т.е. поне според летището не се очаква да има полети до 1 май. Предполагам обаче София им е по-важен пазар и се борят повече за него.

Връзка към коментар
преди 16 минути , Branko каза:

Повярвай ми и на двата телефона спорих по 20мин и им обясних същото,което ти казваш по горе.Но те казват , че разбирали и се извинявали,но така им е било наредено в тази ситуация и нищо не могат да направят,ако съм искал отмяна или промяна трябвало да си платя хахаха полудях направо.То съм на 95% че ще анулират. Но по се интересувам при другата ситуация какво да правя,защото чекирам ли се все едно съм приел,не се ли чекирам пък все едно не съм искал да летя и после какви права да търся

Моят полет до Лутън е на 26.04. Казах им, че летището е затворено и те казаха, че ще пратят мейл, ако анулират. Като ги питах има ле вариант да премаршутират до друго летище те казаха, че ако е така - имам право на рефънд. Записах си името на човека, с който говоря, ако нещо стане да им пиша кой ми е казал. Аз лично мисля да се чекирам. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 13 минути , Branko каза:

Наистина изключително грозно от страна на Уизз. Дали няма смисъл от сега още да пуснеш оплаквание във формата им,придружено със снимка от сайта на летището и категоричния ти отказ да летиш до друго летище,без да си се съгласил?И аз мисля,че в крайна сметка ще канселират полетите,но се опитват да изцедят всяка възможна стотинка от клиентите си. Днес всички полети до от Румъния примерно са канселирани. Но гледах във фейсбук изключителни драми точно за Лондон и канселирането на полетите в последната минута. А цените на които продават са ...А и от Варна са пуснали цени, въпреки че нямаше да летят до 1-ви май.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 50 минути , Topfly каза:

Уиз ер вероятно ще отворят по рано от очакваното базата си в Абу Даби. Шефът на Уиз ер в едно интервю се оплака, че в Европа няма координирана политика и нищо не може да се планира, но за сметка на това в Абу Даби положението било по добре. Не знам как смятат да пуснат от там полетите, но имайки предвид политиката ан Емирейтс масово да тества пътниците, не би ме учудило и в Абу Даби да почнат тестване на пътниците и по този начин поне да позволят на гастарбайтерите да пътуват...

Според теб има ли чисто икономическа логика или изгода да бързат да пуснат точно в момента базата в Абу Даби? Трудно ми е да си представя да има много пътници на този етап, че и в следващите месеци... А те карго и сега могат да си извършват, ако искат, тоест надали това би било водещия елемент.

Апропо някой мяркал ли е статистика какво количество европейски гастарбайтери има в Емирствата и района около тях? И съответно колко локални гастарбайтери работят в Европа? Останал съм с впечатление, че масовият тип гастарбайтер в онзи край на света е от Индия, Бангладеш, Филипините и тн, като повечето доста трудно биха били допуснати в Европа.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , Branko каза:

Аз не бих се чекирал. Ако летят и се чекираш би означавало, че нарушаваш забрана, която потенциално би била основание да ти върнат пари.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

А ти получи ли мейл за промяната на летището ? Някак си не ми се връзва всеки да звъни и те да му казват, че няма да го доставят на Лутън, а ще го стоварят на Гетуик ! Кога и кой се предвижда да съобщи промяната на нищо неподозиращите пътници ( тези , които не са звъняли и по някаква си причина не знаят, че тези полети са забранени от българска страна )? 

ПП Значи за смяна на часа с 10 мин те уведомяват и имаш право на размисъл, а за 120 км - не. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , violeta каза:

Моят полет до Лутън е на 26.04. Казах им, че летището е затворено и те казаха, че ще пратят мейл, ако анулират. Като ги питах има ле вариант да премаршутират до друго летище те казаха, че ако е така - имам право на рефънд. Записах си името на човека, с който говоря, ако нещо стане да им пиша кой ми е казал. Аз лично мисля да се чекирам. 

Не знам кога си говорила с тях,но аз го направих днес и от двата телефона ми казаха,че рефънд изрично им било забранено да правят ако полета е премаршрутиран към Гетуик.Предполагам,че това е отскоро

Връзка към коментар
преди 1 минута , Branko каза:

Не знам кога си говорила с тях,но аз го направих днес и от двата телефона ми казаха,че рефънд изрично им било забранено да правят ако полета е премаршрутиран към Гетуик.Предполагам,че това е отскоро

Преди час за полета до Лондон, онзи ден - за Бове. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , patilana каза:

А ти получи ли мейл за промяната на летището ? Някак си не ми се връзва всеки да звъни и те да му казват, че няма да го доставят на Лутън, а ще го стоварят на Гетуик ! Кога и кой се предвижда да съобщи промяната на нищо неподозиращите пътници ( тези , които не са звъняли и по някаква си причина не знаят, че тези полети са забранени от българска страна )? 

Не,не съм получил.Но следя си сам нещата и понеже полета е утре трябваше да се обадя и да питам. На единия телефон упорито даже ме убеждаваха,че полета ще се осъществи до Гетуик.А дори в момента в сайта на летището стои за Лутън 

• Шок 1
Връзка към коментар
преди 53 минути , Branko каза:

Но по се интересувам при другата ситуация какво да правя,защото чекирам ли се все едно съм приел,не се ли чекирам пък все едно не съм искал да летя и после какви права да търся

На твое място бих пуснала още днес молба до Уиз в свободен текст,като подробно опиша,как си купил билет до едно летище,те ти предлагат полет до друго в последният момент,което е крайно отдалечено от първото и което ти дава право на възстановяване цената на билета автоматично.Как при положение,че действа пълна забрана за полети до UK,те не спазват закона,за което си принуден да изпратиш копие от мейла до ГВА,защото правата ти са грубо потъпкани.Нека да имат писменият ти отказ от пътуване при предложените от тях условия.Може да не стане бързо,но съм сигурна,че ще си получиш парите.Аз не бих се чекирала.

Може да прикачиш и файл със заповедта за забрана на полети до UK от сайта на ГВА тук,като подчертаеш,че тя не се отнася за конкретно летище,но за цялата територия на страната.Добре е и да опишеш подробно,какво са ти казали операторите на Уиз,защото наистина е скандално,като посочиш дата,час и име на оператора.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 5 минути , Branko каза:

Не,не съм получил.Но следя си сам нещата и понеже полета е утре трябваше да се обадя и да питам. На единия телефон упорито даже ме убеждаваха,че полета ще се осъществи до Гетуик.А дори в момента в сайта на летището стои за Лутън 

Обади се на бг номер, но не натискай 1 за български, а 2 за английски. Да видим какво ще ти кажат.

Връзка към коментар

В момента махнаха Варна-Лондон от разписанието на 25.04, но продължават да ми предлагат допълнителни услуги в приложението.Дори успях и да се чекирам за този полет.Имейл за отмяна нямам все още.

Връзка към коментар
преди 20 минути , imarev каза:

В момента махнаха Варна-Лондон от разписанието на 25.04, но продължават да ми предлагат допълнителни услуги в приложението.Дори успях и да се чекирам за този полет.Имейл за отмяна нямам все още.

Всъщност от сайта на Wizz вече са махнати всички полети Варна-Лондон до края на април. Допреди 30 минути все още излизаха. Информацията на летище Варна все пак се оказа вярна. Предполагам и ти като мен си пуснал тото с тоя полет? 🙂

UPDATE: Полетът току-що излезна като канселиран в профила ми. Отмених резервацията и даже вече получих 120% кредита.

@Branko полетът София-Лондон за утре изчезна от сайта и вече не продават билети за него. Май ще извадиш късмет.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 22 минути , Георги Матеев каза:

Всъщност от сайта на Wizz вече са махнати всички полети Варна-Лондон до края на април. Допреди 30 минути все още излизаха. Информацията на летище Варна все пак се оказа вярна. Предполагам и ти като мен си пуснал тото с тоя полет? 🙂

UPDATE: Полетът току-що излезна като канселиран в профила ми. Отмених резервацията и даже вече получих 120% кредита.

@Branko полетът София-Лондон за утре изчезна от сайта и вече не продават билети за него. Май ще извадиш късмет.

Току що го анулираха.Значи чакат до последно докато някой се закачи и плати,после земи тия точки вместо кеш

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 20 минути , Branko каза:

Току що го анулираха.Значи чакат до последно докато някой се закачи и плати,после земи тия точки вместо кеш

Точно така изглежда. Нищо изненадващо... Иначе преди малко свалиха от продажба София-Лондон и на 25 април.

А аз ще си насиля късмета за трети път и сега мисля да купя билет до Лондон на 27 април. При повече късмет до утре ще е отменен. На тоя кредит голямо рециклиране му ударих 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 28 минути , Георги Матеев каза:

Точно си беше тото,дори започнах да се оглеждам за следващия тираж😄😄

Връзка към коментар
преди 6 минути , Георги Матеев каза:

На тоя кредит голямо рециклиране му ударих

Ансолютен куриоз- нискорискова краткосрочна инвестиция с бърза и стабилна възвръщаемост🤣,че и необлагаема.

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 6 минути , Мари Николова каза:

Ансолютен куриоз- нискорискова краткосрочна инвестиция с бърза и стабилна възвръщаемост🤣,че и необлагаема.

Тихо тихо, да не чуе @antea 🙂

@imarev малък жокер. Полетите Лондон-София до 29 април не излизат за продажба вече. Обаче незнайно как все още се продават полети София-Лондон на 27 и 28 април 😉

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Погледнато от друга страна в момента само Wizz предлагат 20% доходност срещу безрискова инвестиция. Колко ликвидни са книжата им предстои да видим след кризата. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

При подаване на заявка за преобразуване на WIZZ кредити и връщането на парите в кр.карта до колко време най-много в профила се извършва това? Преди около 20 дни подадох заявка за 2 кредита и почти веднага беше извършено това, т.е. кредитите изтеглени от профила и получих имейл за изчакване от 60 дни за връщането на средствата по картата. Но при третия случай, който беше преди 2 дни кредитите стоят в профила и не съм получила никакво съобщение за заявката. Отново ли да подавам заявка за този кредит или да чакам още?

Връзка към коментар
1 hour ago, Георги Матеев said:

Според теб има ли чисто икономическа логика или изгода да бързат да пуснат точно в момента базата в Абу Даби? Трудно ми е да си представя да има много пътници на този етап, че и в следващите месеци... А те карго и сега могат да си извършват, ако искат, тоест надали това би било водещия елемент.

Не е сигурно, че първите полети ще бъдат към Европа. Може и да са към Индия...Икономическата логика да напират да правят полети е, че те и в момента плащат лизинга на самолетите и намалените заплати на 80% от служителите. Освен това пилотите трябва да летят определени часове за да не си загубят правата. Тези часове могат да се изпълнят теоритично и на симулатор, но в света няма толкова излишен капацитет на симулаторите, който да поеме всички пилоти. Просто капацитета не е пригоден към това да спре за много месеци целия въздушен трафик. Ако приходите от полета покриват горивото, което е супер евтино в момента, на Уиз ер му е по изгодно да лети от колкото да не лети... Авиокомпаниите, които се бавят с рестартирането, вероятно ще имат сериозни проблеми в бъдеще...

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Тихо тихо, да не чуе @antea 🙂

тихо тихо, ама ако бях данъчна и това можех да го извъртя като облагаемо или поне да те гоня за оборот за регистрация по ДДС :grin: заради извършване на независима икономическа дейност *

Спойлер

Независима икономическа дейност е и всяка дейност, осъществявана редовно или по занятие срещу възнаграждение, включително експлоатацията на материално и нематериално имущество с цел получаване на редовен доход от него.

В досегашната практика на ВАС като критерий за определяне на една дейност като редовна се приема, че това е системното (три или повече пъти за една година) осъществяване на тази дейност с цел извличане на печалба в свой частен интерес.

майтапя се, разбира се :smile:

а дали? :girl_crazy:

• Шок 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар
преди 39 минути , Topfly каза:

Не е сигурно, че първите полети ще бъдат към Европа. Може и да са към Индия...

Според мен първите полети ще са към страни, които са преодоляли или поне ограничили сегашната криза. Не виждам как развиващи се страни с кофти хигиенни навици и лоша здравна система ще са първи избор.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Мари Николова каза:

Да, ама получаваш не пари, а имагинерни точки, които са валидни само докато компанията съществува. А кога ще можеш да ги ползваш не е ясно.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• noshtna_ptica
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.