Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

1 minute ago, домосед said:

Верно??

И какво правим ако тетсът днес е негативен, а утре би бил позитивен?

Нищо! Целта на всички мерки не е да се избегне на 100% заразяването на хора, а да се намали под 1 коефициента на заразяване и така пандемията да се държи под контрол, докато няма ваксина.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, Topfly каза:

Най-важната новина за сега е, че линията до София няма да я прекратят, а ще я преместят от Дубай в Абу Даби. 

Говорих с приятел по този въпрос, който е пилот и според него линията София-Дубай ще остане. Сега не знам дали наистина има причини да остава и дали ще има нужда от нея, но...ще видим.

• Замислям се 1
Връзка към коментар
5 minutes ago, Ivko said:

Говорих с приятел по този въпрос, който е пилот и според него линията София-Дубай ще остане. Сега не знам дали наистина има причини да остава и дали ще има нужда от нея, но...ще видим.

Двете летища са на 90 километра едно от друго и не виждам голям смисъл да съществуват успоредно, освен ако Абу Даби не се използва основно за трансферно летище...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Фичо каза:

За май и юни Виена - Тенерифе повечето цени са по 10€ на посока :smile3:

image.png.48e99409e7a47c0f322db7c29d657d94.png

Такива цени има и от Лутън и Букурещ

преди 4 минути , Topfly каза:

Двете летища са на 90 километра едно от друго и не виждам голям смисъл да съществуват успоредно, освен ако Абу Даби не се използва основно за трансферно летище...

“Tourism is a high priority in Abu Dhabi’s growth strategy,” said Mohamed Hassan Al Suwaidi, CEO of ADDH. “Significant investment is going not only into our airports but also the tourist infrastructure, including hotels, resorts and cultural attractions.

Ами според това казано идеята им е да привличат туристи и в самото Абу Даби и явно гледайки наплива на туристи от Европа. Аз лично е без значение до къде ще се лети 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 23.04.2020 г. в 16:16, Branko каза:

Ето малко инфо за полетите до Лутън и обратно от Уиз,след като звънях и на малтийския и на българския номер.

Имам утре полет до Лутън,както е известно има  забрана за полети до и от UK,както и че летище Лутън е затворено от тази сутрин.Полета за сега не е отменен и ако се осъществи ще е до Гетуик,пари или точки по акаунта ще възстановяват единствено ако полета е анулиран.За това ,че ако ще се осъществи до Гетуик нямало да възстановяват нищо,така им било наредено ми казаха и на двата телефона.

Чудя се как да постъпя.Ако наистина се осъществи ,а аз очевидно няма да пътувам ,дори да можеше Гетуик не ми е опция обаче ,имам ли основание за оспорване и дали да се чекирам при това положение?

Какво стана при теб, виждам че полетът все пак е отменен? Аз съм в същата ситуация за утре (25.04). Имам полет, които все още си седи потвърден и се чудя какво ще стане ако излети за Gatwick... пълна глупост.

Дали е по-добре да се чекирам или не? Тъй като има забрана от ГВА за полети до Великобритания и Северна Ирландия в сила от 17.04, мисля че имам добра причина да не се чекирам, т.к. иначе бих наручил забраната (ако има полет)

image.png.8a9b4f609de4c64bc6b42d214b33418b.png

Звънях им по телефона и излязоха с нова теория, ако полетът е премаршрутиран за Гетуик аз нямам право на рифънд защото това е информация от летище Лутън, а не от Уиз ?!? Когато им казах, че има заповед от ГВА, която забранява полетите до Великобритания просто ми отговориха, че засега полетът е fully operational и ако искам да направя нещо предварително, ще трябва да си платя... 😄 

Връзка към коментар
Преди 1 час, П.Кръстев каза:

Какво стана при теб, виждам че полетът все пак е отменен? Аз съм в същата ситуация за утре (25.04). Имам полет, които все още си седи потвърден и се чудя какво ще стане ако излети за Gatwick... пълна глупост.

Дали е по-добре да се чекирам или не? Тъй като има забрана от ГВА за полети до Великобритания и Северна Ирландия в сила от 17.04, мисля че имам добра причина да не се чекирам, т.к. иначе бих наручил забраната (ако има полет)

Звънях им по телефона и излязоха с нова теория, ако полетът е премаршрутиран за Гетуик аз нямам право на рифънд защото това е информация от летище Лутън, а не от Уиз ?!? Когато им казах, че има заповед от ГВА, която забранява полетите до Великобритания просто ми отговориха, че засега полетът е fully operational и ако искам да направя нещо предварително, ще трябва да си платя... 😄 

За съжаление май са намерили някаква вратичка и полетът изглежда ще го има. Поне според сайта на летище Luton:

2020-04-24.png.636cf6574f0c0f8de0d58a1fc4a952de.png

Забележи, това е единственият полет за целия ден.

Ще обявя Wizz за факири, ако наистина летят до Лутън (летище, официално обявило, че няма да има пътнически полети до 1 май) и то от държава с действаща забрана за полети до Англия. Тоя номер даже и Bulgaria Air май не го може 🙂

UPDATE: Може би все пак ще извадиш късмет. Току-що ми отмениха София-Лутън на 27 април. Лондон се оказа много печеливша карта, благодарение на него трети път си превъртам кредита с +20% :grin: Но иначе ако наистина исках да пътувам до Лондон си представям колко щеше да е разочароващо 3 пъти да отменят полета, та ми се струва, че на Wizz най-малкото сериозно им куца координацията с властите в случая.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Преди около 20 дни подадох заявка за преобразуване на WIZZ кредити на 2 кредита и почти веднага беше извършено това, т.е. кредитите изтеглени от профила и получих имейл за изчакване от 60 дни за връщането на средствата по картата.

При третия случай, който беше преди 2-3 дни кредитите стоят в профила и не съм получила никакво съобщение за заявката.

Отново ли да подавам заявка за преобразуване на този кредит или да чакам още, може би пък още не е дошъл моя ред ? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 47 минути , П.Кръстев каза:

Когато им казах, че има заповед от ГВА, която забранява полетите до Великобритания просто ми отговориха, че засега полетът е fully operational

Ако полета,въпреки всичко се осъществи,защо не се обърнете директно към ГВА с въпрос защо позволяват полет при издадена от тях забрана?Отговора би разкрил мистерията защо Уиз продължават да летят.Аз умирам да им пиша,но е по-вероятно да отговорят на реално засегнат в случая,отколкото на информативно питащ 🙂

Връзка към коментар
3 minutes ago, Георги Матеев said:

За съжаление май са намерили някаква вратичка и полетът ще го има. Виж какво показва сайта на летище Luton:

Това да не е просто някаква схема за да отменят полета в последният момент и да върнат парите възможно най-късно?

Връзка към коментар
8 minutes ago, a6olq said:

Преди около 20 дни подадох заявка за преобразуване на WIZZ кредити на 2 кредита и почти веднага беше извършено това, т.е. кредитите изтеглени от профила и получих имейл за изчакване от 60 дни за връщането на средствата по картата.

При третия случай, който беше преди 2-3 дни кредитите стоят в профила и не съм получила никакво съобщение за заявката.

Отново ли да подавам заявка за преобразуване на този кредит или да чакам още, може би пък още не е дошъл моя ред ? 

Аз поисках кеш за полет, който отмениха на 17.04. Излезе ми съобщение на сайта, че ще чакам до 60 дни, но мейл не дойде.

Точките още ми стоят в профила.

Ако се опитам да повторя операцията обаче, ми изписва "Credit conversion request already submitted successfully".

Малко е тъпо, че реално не виждам нормален начин да видиш, че горното е окей, т.е. не виждам да го пише в профила, нямам мейл и т.н.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Стана ми и на мен интересно, след като прехвърлих скромните си 200 лв точки в профила, купих билет за 27.04 и сега съм с 20% повече.

И тъй като апетита идва с яденето 😉 , сега се чудя някой ще се пробва ли за полетите на 30.04 София Лутън , че са все още налични за купуване ?

Връзка към коментар
преди 8 минути , rip каза:

И тъй като апетита идва с яденето 😉 , сега се чудя някой ще се пробва ли за полетите на 30.04 София Лутън , че са все още налични за купуване ?

Иска ли питане, малко тръпка в петък вечер... Вече купих 2 билета София-Лутън за 30.04, само че този път се презастраховах с Flex, че междувременно кредита стана прилично голям и не ми се губи 🙂

Е, заделям и едни 10% за данък печалба, както @antea ме научи 🤣

• Смея се 2
Връзка към коментар

До 29.04 отмениха всичко.Според мен просто събират кеш до последния възможен момент и тогава отменят.Аз вече съм с 50% отгоре на кредита,май ще продължа докато го удвоя 😄

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Уизз напоследък този Лутън го отменят всеки ден. Един познат имаше на 22 полет, смени го за 24, после за 27 и сега пак му дошъл мейл че пропада.

Някой знае ли дали не е в следствие на някакви забрани, че се чудим кво да правим дали кредит 120% или да презаверяване за 4ти път.

Връзка към коментар

Аз пак да попитам, в моята ситуация (все още потвърден полет за утре, 25.04), по-добре ли е да се чекирам или не?  Ако отменят полета 1 час преди времето за излитане и аз не съм чекиран, може ли да ми откажат кредит/рифънд на база на това, че не съм бил чекиран? (нямало е да летя така или иначе)

Връзка към коментар
преди 21 минути , imarev каза:

До 29.04 отмениха всичко.Според мен просто събират кеш до последния възможен момент и тогава отменят.Аз вече съм с 50% отгоре на кредита,май ще продължа докато го удвоя 😄

Не са отменени всички, поне моят полет за 27 Април вече е променен на Гатуик. Най-интересното е че са ми сменили и часа на полета. Оригиналният полет по-разписание трябва да кацне в 12:55 на Лутън, а новият който имам каца 18:30 на Гатуик. Ако се чекирам дали няма да мога да поискам обезщетение? Към момента нямам никаква възможност за канселиране през сайта.

image.png.3d46f72ea9007b90f3017b9e38ffb22d.png

PS: Полетът съм го взел с цел инвестиция 🙂

• Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 1 час, П.Кръстев каза:

Няма да излети според мен и по късно днес ще го канселират Така стана при мен снощи

преди 55 минути , Topfly каза:

Това да не е просто някаква схема за да отменят полета в последният момент и да върнат парите възможно най-късно?

Точно на такава схема прилича

Връзка към коментар
преди 4 минути , Branko каза:

Няма да излети според мен и по късно днес ще го канселират Така стана при мен снощи

Току що го промениха на Gatwick... Не ми дават никаква опция за отмяна/промяна.

• Шок 1
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , so'90 каза:

И моя е сменен на Гетуик за 29 април и няма рифънд, а съм заложил 500 кредита.... и часа е то 06:00 сменен на 17:10

И моят е сменен на 17:10, сега видях. Ще им звъня, видяло се е.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , П.Кръстев каза:

И моят е сменен на 17:10, сега видях. Ще им звъня, видяло се е.

Не и ли анулиран,моя от 11:55 е сменен на 17:10 и е атулиран

Виж за мейл дали нямаш

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• noshtna_ptica
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.