Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 29 минути , П.Кръстев каза:

Аз да, и на двете места си е потвърден.

Иначе сега, като го промениха, ще действам точно както и ти каза, никакво чекиране и ще ги гоня докрай за връщане на парите.

Направи точно така и си напрви screenshots на всичко после им пусни жалба....аз така ги гоня за Базел дето си летя полета, но не се чекирах и клекнаха няма къде да ходят. 🙂 Ти после и за обещетение може да ги гониш по EU директивата.

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , ivo_121212 каза:

Направи точно така и си напрви screenshots на всичко после им пусни жалба....аз така ги гоня за Базел дето си летя полета, но не се чекирах и клекнаха няма къде да ходят. 🙂 Ти после и за обещетение може да ги гониш по EU директивата.

Ще обясниш ли по-подробно при теб как е сработила работата? Само до твх ли си пускал жалба или и до някоя институция?

Връзка към коментар
преди 5 минути , П.Кръстев каза:

Ще обясниш ли по-подробно при теб как е сработила работата? Само до твх ли си пускал жалба или и до някоя институция?

Моя полет състоя София-Басел на 24 февруари аз не се чекирах защото излизаше това съобщение, при започване на чекирането, че съм eligiable да пътувам, тъкмо Швейцария беше забранила влизането от страни извън Шенген. Направих screenshot на всичко и линкове със забраните и ги чаках до 14 април да отворят оплакванията, Писах им, казаха че приема, но понеже не е купуван билета директно от техния сайт да им пише посредника и щели да върнат парите. 

Връзка към коментар

УизЕър само събират кредити и капитал, няма начин да има полет до Лутън до 1ви Май на 99% съм убеден.

Само България Еър ги умее тези работи под предтекст - хуманитарни полети.

Уиз Еър спеиално им се скараха политиците и до последните минути събират пари, а не се усещат, че се правят врътки с увеличаване на кредити 🙂

Връзка към коментар

Вчера и аз аха да превъртя едни точки, ама ...не посмях. :) След 30 мин отмениха полета. :)

Друго питане имам : имам билети за Меминген 9-12.05, през мобилното си е о.к. полета засега, но току що влязох през сайта  - и там е о.к., но ми излезе странно съобщение за връщането: "Вашето място е променено, ако вече сте се чекирали, се уверете, че разполагате с актулната версия на бордната карта". А аз места не съм избирала ? Нито пък мога да се чекирам сега...

Връзка към коментар
преди 14 часа, Георги Матеев каза:

@П.Кръстев и @Nikolay - влезнахте ли в резервациите си и през аппа и през сайта? Понякога кенсъла се показва само на едно от двете.

А ако все пак не отменят полетите ви до Гатуик според мен правилния подход (предвид отказа за отмяна по телефона) е този: никакво чекиране и пускане на жалба. С подходящо натискане мисля, че ще върнат парите рано или късно - откъдето и да го погледна няма как насила да ви накарат да приемете тотално различни полети до друго летище и в друг час.

Иначе за лотарийно настроените - на 30.04 все още продават София-Лутън, който съдейки по официалния отговор от летище Лутън можем със сигурност да кажем, че няма да се състои. Само че предвид усложненията с евентуално преместване на полета до Гатуик - задължително купувайте с FLEX за да може после ако се наложи да отмените безплатно.

@so'90 информативно, ако ти върши работа, моят отменен полет беше SOF-LTN на 27 Април, W64303 - вечерния в 19:45.

Последно разбрахме ли какви са ни правата при Flex? Помня, че го обсъждахме преди 2 седмици, но така и не разбрах какво точно ми гарантира Flex-a. Ако взема билет с кредит и след 3-4 дни АЗ го канселирам ще ми върнат ли точките в профила? Ако те го канселират работата е ясна, въпроса е, че имам прекалено много кредит за губене, за да рискувам и да взимам билети, които не ми трябват за полети, които нямам намерение да бордна.

P.S. Намерих това - If you purchased a Plus Fare ticket, or have a reservation with WIZZ Flex, you may request a refund of your purchase price. ... The amount refunded to your WIZZ Account will be available for 90 days to be used for the purchase of Wizz Air flights and services.

Т.е. малко преди изтичането на кредита ми мога да взема билет за някога си и после да го канселирам. Те ще ми върнат парите и после върнатите точки ще има валидност 3 месеца. Т.е. моите изтичат в края на юни, мога да взема билет за август, да го канселирам през юли и после като ми ги върнат (юли), ще имат годност до октомври

Връзка към коментар

Пеодължават чуденките за моя полет към Лутън (вече Гетуик), който беше променен от 06:00 на 17:10

По-рано сутринта в сайта на летище София пишеше, че очакват информация. Вече е анулиран. В сайта и приложението на уиз обаче си е активен за Гетуик в 17:10 🤔

E4CEBB76-71CC-4053-AA92-9CDECE8DC7CC.jpeg.b8f9c1aa8e90c72ed14f02052779de73.jpeg

Връзка към коментар
преди 4 часа, vinidj каза:

Уиз Еър не се усещат, че се правят врътки с увеличаване на кредити 🙂

Разбира се, че Wizz са наясно за превъртането на кредита. Ние определено не сме единствените, които го правим - представи си примерно поляците как прекаляват. Най-малкото българските съпорт агенти на авиокомпанията е силно възможно да четат форума тук, та всеки номер им е пределно ясен. Може би дори точно заради това толкова упорито отказват рефънди за промяната от Лутън на Гетуик.

Само че има малка уловка. Очевидно авиокомпанията всякак опитва да измъкне възможно най-много кеш чрез триковете си в момента, но просто няма как да пусне полети в продажба само срещу пари в брой, тъй като иначе ще стане прекалено ясно какво правят. И в името на потенциалния кеш са оставили да минават и "инвеститорите" като нас, които пазаруват само с кредити с цел да си ги увеличават.

Но... каквото повикало - такова се обадило. С техните номера по тяхната глава 🙂 След всички тъпотии, които направиха (и продължават да правят) аз лично нямам нито един скрупул и ще си превъртя кредита и 70 пъти, ако мога.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 43 минути , ACM каза:

Последно разбрахме ли какви са ни правата при Flex? Помня, че го обсъждахме преди 2 седмици, но така и не разбрах какво точно ми гарантира Flex-a. Ако взема билет с кредит и след 3-4 дни АЗ го канселирам ще ми върнат ли точките в профила? Ако те го канселират работата е ясна, въпроса е, че имам прекалено много кредит за губене, за да рискувам и да взимам билети, които не ми трябват за полети, които нямам намерение да бордна.

Ако си взел билет с Flex имаш право да го отмениш до 3 часа преди излитане, като получаваш обратно в акаунта си като кредит пълната платена сума минус таксата за самия Flex, която е non-refundable. Тоест, в най-лошия случай губиш само 24 лв.

Една важна особеност. При полет с Flex, отменен по твое желание, върнатият кредит е валиден едва 90 дни. И ако не успееш в рамките на тези 90 дни да го похарчиш ще се наложи пак да купуваш друг полет с Flex и да се надяваш да го отменят или да загубиш още 24 лв. за да удължиш валидността отново.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

Ако си взел билет с Flex имаш право да си го отмениш до 3 часа преди излитане, като получаваш обратно в акаунта си като кредит пълната платена сума минус таксата за самия Flex, която е non-refundable. Тоест, в най-лошия случай губиш само 24 лв.

Една важна особеност. При полет с Flex, отменен по твое желание, върнатият кредит е валиден само 90 дни. И ако не успееш в рамките на тези 90 дни да го похарчиш ще се наложи пак да купуваш друг полет с Flex и да се надяваш да го отменят.

Да, но всъщност се получава, че мога да си удължа кредита с повече от година.

Купувам днес (смятаме, че е 01.05, че по-лесно се смята) билет за 01.04.2021. Виртуално кредитът ми е похарчен и вече няма как да изтече. На 01.03.2021 ми хрумва, че искам да отида другаде и да го канселирам въпросния билет. Точките пристигат в акаунта ми на 15.03.2021 и са валидни до 15.06.2021. Реално с една резервация направена през Април 2020 си удължавам кредита до Август 2021 на цена от 24 лв.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 29 минути , П.Кръстев каза:

Продължават чуденките за моя полет към Лутън (вече Гетуик), който беше променен от 06:00 на 17:10

По-рано сутринта в сайта на летище София пишеше, че очакват информация. Вече е анулиран. В сайта и приложението на уиз обаче си е активен за Гетуик в 17:10

E4CEBB76-71CC-4053-AA92-9CDECE8DC7CC.jpeg.b8f9c1aa8e90c72ed14f02052779de73.jpeg

Ако съдя по информацията от летище Gatwick полетът изглежда ще се състои.

Връзка към коментар

Аз друго се чудя - дали не създаваме изкуствено търсене,като изкупуваме билети за полети,които се очаква да отменят?А пък с това Уиз да оправдават пред властите необходимостта да летят?

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Работата е там, че тя сама се прецаква, не ние.

Не аз пускам билети в продажба, след като на 99,99% е ясно, че полетите няма да се състоят, има забрани и т.н.

Да не говорим какви чудеса се случват, смяна на полет с много часове, смяна на летище и не връщат дори точки-пари в профил.. аз токова чудо не съм виждал никога до сега с нито една компания.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 59 минути , Георги Матеев каза:

Ако съдя по информацията от летище Gatwick полетът изглежда ще се състои.

Току що го отмениха. Чакането е наистина до последния момент. 

Имам СМС и мейл, в който ми казват да вляза в резервацията си и да избера една от опциите: рифънд/уиз кредит, но полетът още си е активен 😄 

• Харесвам 11
Връзка към коментар
преди 1 час, Климент каза:

Не мога да разбера как се сърдите на на авиокомпанията, която се опитвате да прецакате по всички възможни начини, когато тя прави същото с вас?

Няма сърдити откакто констатирахме, че на авиокомпанията не й пука особено за нейните клиенти. Дори обратното, някои сме благодарни за предоставените "инвестиционни" възможности. Сега, дали този "инвестиционен продукт" има или няма вътрешна стойност ще стане ясно след време 🙂

А кой кого прецаква май също не е съвсем ясно.

Авиокомпанията продава полети, които на всеки малко по-запознат му е пределно ясно, че няма как да се оперират. От което следва, че някои клиенти на свой ред пък купуват същите тези полети с ясното съзнание, че няма да ги има и с единствена цел да си превъртят кредита.

Малко сме "тука има тука нема" като едно време дето го въртяха пред централна гара. Само че клиентът вече порастна и не иска само той да е вечно прецакания.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Аз между другото лилавите си ги обичам. Никога не съм имал проблем с тях. Това, че искам да ги прецакам идва от географската ширина, на която съм роден. Просто е в кръвта ми 

• Харесвам 1
  • Смея се 13
Връзка към коментар
преди 41 минути , ACM каза:

Това, че искам да ги прецакам идва от географската ширина, на която съм роден. Просто е в кръвта ми 

Правилно!Конфликта с маджарите си има многовековна история оставила траен отпечатък в народосъзнанието ни.Може би,тяхното продължително желание да ни прецакат идва от съюза ни с печенегите през 9в срещу тях🤣

• Харесвам 1
  • Смея се 12
Връзка към коментар
преди 3 часа, Климент каза:

Не мога да разбера как се сърдите на на авиокомпанията, която се опитвате да прецакате по всички възможни начини, когато тя прави същото с вас?

Един палестински студент завършил университета и решил да си търси работа. Влиза в най-голямата израелска фирма, отива при главния шеф и му казва:

- Здравейте, аз съм палестинец. Току що завърших университета и си търся работа.

Шефът го изгледал и му рекъл:

- Ама, разбира се. Веднага те наемаме! Ето на 88-ия етаж има страхотен ъглов офис с гледка - харесва ли ти? Ще имаш и 3 секретарки. На покрива има хеликоптер - като ти писне от работа, да си хвъркаш насам-натам... Кеф ти Газа, кеф ти Тел Авив...  Пред входа има Мерцедес за жена ти да се разкарва по моловете докато ти работиш. Освен това, заплатата ти ще е 100 хил. долара годишно.

Палестинецът не издържал от радост и казал:

- Господи, не мога да повярвам. Вие се шегувате!

- Ти започна пръв! - отвърнал евреинът

• Харесвам 1
  • Смея се 13
Връзка към коментар

След като БГ еър са свалили всички полети до 2.05,много се съмнявам тези да полетят,така че започвам да си мисля за първите дни на Май,дали не си заслужава малко инвестиране 

Връзка към коментар

"Уиз ер" подновява полети от Лондон

Уиз ер" (Wizz Air) обяви в събота, че от 1 май подновява полетите си от лондонското летище "Лутън". Преди ден нискоразходната унгарска авиокомпания съобщи, че планира да направи същото от Виена, което я прави една от първите в Европа, опитваща да се върне към нормални операции.

Заради блокадата, предизвикана от панделията от коронавируса, в момента авиационният трафик в Европа е намалял с безпрецедентните 90%, обяви световната организация IATA.

От "Уиз ер" казват, че ще върнат в небето някои самолети "за важна услуга за хората, на които им се налага да пътуват". Подновяването на полетите, разбира се, зависи от това правителствата да не са наложили забрани за своите страни, допълват от компанията. Британското правителство все още препоръчва на гражданите да се въздържат от всякакви пътувания зад граница.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/25/4059216_uiz_er_podnoviava_poleti_ot_london/

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Wizz вече са спрели от продажба всички полети от/до Лутън до 2 май включително. Явно след тази дата се надяват забраната от българска страна да отпадне.

Ужас! Изгоря ми четвърто "ходене" до Лондон в рамките на няма и седмица 🤣

2020-04-25.png.561134929e24e5ba94efe56ad8fa9f6f.png

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.