Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Уиз ер не се отказват лесно 🙂 Като им позволяват да летят от Варна до Лондон, ще летят от Варна до Виена 🙂 Това са рестартираните маршрути на Уиз ер от Виена:

No photo description available.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 14 часа, oli_mali каза:

Дам, сега остава да пратят и мейлите за рефънд на точките за 29-ти и всичко ще е точно. На мен само 2 пъти ми се размина ходенето 😉

Мъчението ще е докрай, и днес си го продават за 29 април, 4301...

на 25 в деня на заминаване след като го отмениха, появи ли се в профила опцията за рифънд  @П.Кръстев

5EE5BC2A-228D-4570-BE87-8B5DF13A54DA.png

Връзка към коментар

Стига с тези превъртания, една седмица се пише само за това. Знае ли някой какво е положението в Испания, разрешават ли да се влиза там? Уиз са възстановили всички полети до Испания след 1 май. Там ще има доста прецакани - включително и аз.

Връзка към коментар
10 minutes ago, danym21 said:

Стига с тези превъртания, една седмица се пише само за това. Знае ли някой какво е положението в Испания, разрешават ли да се влиза там? Уиз са възстановили всички полети до Испания след 1 май. Там ще има доста прецакани - включително и аз.

На българи разрешават да влизат. Ето актуалните условия:

SPAIN - published 23.04.2020
Passengers are not allowed to enter Spain.
This does not apply to:
a) Passengers arriving from Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czechia, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland (Rep.), Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Sweden or Switzerland;
b) Nationals of Spain and their immediate family members;
c) Passengers travelling to their place of residency within the European Union and their immediate family members;
d) Passengers travelling to their place of residency in Andorra, Iceland, Norway or Switzerland;
e) Passengers with a long-term visa issued by a Schengen Member State, who go directly to their country of residence;
f) Healthcare or elderly care professionals in the performance of their duties;
g) Diplomats, international organizations, military personnel and members of humanitarian organizations in the performance of their duties;
h) People traveling for imperative family reasons duly accredited;
i) Persons who document reasons of force majeure or situation of need, or whose entry is permitted for humanitarian reasons.

https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

Връзка към коментар
преди 2 часа, so'90 каза:

Мъчението ще е докрай, и днес си го продават за 29 април, 4301...

Добре, че ме цитира, за да вляза пак в Уиз да видя какво става. Та моя втори полет е бил вечерния на 30-ти (W6 4303) и той все още стои до Лутон и не се продава. 

Връзка към коментар

Браво на Варади! В Източна Европа благорворителността все още е изключение, но се надявам такива примери да променят нагласата!

Шефът на Wizz Air дарява 1 млн. паунда за стипендии 

https://standartnews.com/balgariya-obrazovanie/sheft-na-wizz-air-daryava-1-mln-paunda-za-stipendii-421943.html

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 часа, Topfly каза:

Уиз ер не се отказват лесно 🙂 Като не им позволяват да летят от Варна до Лондон, ще летят от Варна до Виена 🙂 Това са рестартираните маршрути на Уиз ер от Виена:

No photo description available.

Наистина ми е интересно как ще се справят специално с Варна-Виена. Австрия към момента все още налага 14 дневна карантина за българи при кацане, която доколкото разбирам не важи само при незабавно отпътуване (т.е. транзит).

Това е актуална информация директно от системата на IATA отпреди няколко минути:

/ 26APR20 / 0831 UTC

National Bulgaria (BG)          /Destination Austria (AT)

VISA NOT REQUIRED.

Warning: Nationals of Bulgaria must self-quarantine for 14 days and this must be confirmed by signature. This does not apply if their immediate departure is ensured.

Преди 1 час, Topfly каза:

Шефът на Wizz Air дарява 1 млн. паунда за стипендии 

https://standartnews.com/balgariya-obrazovanie/sheft-na-wizz-air-daryava-1-mln-paunda-za-stipendii-421943.html

Варади тепърва ще има нужда от още доста подобни ПР кампании за да замаже лошото впечатление от последния месец и половина. Поне част от парите на всички, които изгоряха с билети, ще се насочи към добра кауза.

преди 53 минути , danym21 каза:

Значи няма шанс да отменят полетите. Какво да правя, за да не ми изгорят парите - около 600 лв?

Съдейки по политиката на Wizz до момента, ако не отменят полетите нямаш никакъв шанс да си върнеш парите. Някои от хората тук, които са в същата позиция като теб, точно затова си превъртаха кредитите - та чрез тези + 20% поне малко да си минимизират загубите. Или се надявай да си сменят политиката или в краен случай си отмени билетите срещу €60/€80 такса отмяна на пътник - все нещо ще върнеш и няма да си на пълна загуба.

Връзка към коментар
19 minutes ago, Георги Матеев said:

Наистина ми е интересно как ще се справят специално с Варна-Виена. Австрия към момента все още се налага 14 дневна карантина за българи при кацане, която доколкото разбирам не важи само при незабавно отпътуване (т.е. транзит).

За гастарбайтерите има специални правила, а освен това следващите дни се очаква значително да се разхлабят мерките в Австрия.

Връзка към коментар
преди 1 минута , Topfly каза:

За гастарбайтерите има специални правила, а освен това следващите дни се очаква значително да се разхлабят мерките в Австрия.

Поне информацията в IATA не дели пътниците на гастарбайтери и други, но пък е напълно възможно авиокомпанията да има предварителна правителствена информация за облекчаване на мерките, която ние няма как да знаем в момента. Ще следя с интерес, че на теория имам едно ходене в Австрия юни и не би било лошо да се случи 🙂 Надявам се всъщност всички да поразхлабят в най-скоро време...

Връзка към коментар
4 minutes ago, Георги Матеев said:

Поне информацията в IATA не дели пътниците на гастарбайтери и други, но пък е напълно възможно авиокомпанията да има предварителна правителствена информация за облекчаване на мерките, която ние няма как да знаем в момента. Ще следя с интерес, че на теория имам едно ходене в Австрия юни и не би било лошо да се случи 🙂 Надявам се всъщност всички да поразхлабят в най-скоро време...

Информацията на IATA изобщо не е пълна. В Унгария има десетки изключения от общите забрани, които липсват в сайта на IATA. Последните седмици имаше няколко информации, че Австрия вкарва организирано гастарбайтери, включително и в домове за възрастни хора. Не вярвам да ги вкарват в карантина. По вероятно е да им правят тестове и след това да ги пускат да работят.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Topfly каза:

Информацията на IATA изобщо не е пълна. В Унгария има десетки изключения от общите забрани, които липсват в сайта на IATA. Последните седмици имаше няколко информации, че Австрия вкарва организирано гастарбайтери, включително и в домове за възрастни хора. Не вярвам да ги вкарват в карантина. По вероятно е да им правят тестове и след това да ги пускат да работят.

Предполагам си прав, макар че за целите на форума вероятно е по-практично да гледаме какви са рестрикциите повече от туристическа гледна точка, а не толкова от гастарбайтерска.

Като спомена Унгария - имаш ли идея какви са настроенията за разхлабване на мерките там, чува ли се нещо? Все още тая лека надежда да си направя планирания трип до Будапеща след 2 месеца.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
3 minutes ago, Георги Матеев said:

Предполагам си прав, макар че за целите на форума вероятно е по-практично да гледаме какви са рестрикциите повече от туристическа гледна точка, а не толкова от гастарбайтерска.

Като спомена Унгария - имаш ли идея какви са настроенията за разхлабване на мерките там, чува ли се нещо? Все още тая лека надежда да си направя планирания трип до Будапеща след 2 месеца.

В Унгария около 4-ти май се очакват да обявят новите мерки. За сега общо взето Унгария следва Австрия, но с леко закъснение...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , Георги Матеев каза:

Мога да ти дам информация от петък.Приятел пътува за Виена,задължителен тест за корона вирус ,но от не повече от три дни преди полета.Като кацнеш там попълваш декларация с данни и задължително адрес на който ще пребиваваш,както и химикалка да се носи,защото иначе се бавело много.Няма 14дни карантина

Да допълня,че на теста за коронавирус му  е правил превод

• Харесвам 4
Връзка към коментар
1 minute ago, danym21 said:

А на българи с полет от София до.......някоя дестинация, разрешават ли да летят с цел туризъм по време на извънредното положение у нас?

Забрана за пътуване в чужбина до колкото знам няма, а само препоръка да не се пътува, но всеки сам си решава. 

Връзка към коментар
преди 11 минути , danym21 каза:

А на българи с полет от София до.......някоя дестинация, разрешават ли да летят с цел туризъм по време на извънредното положение у нас?

Наскоро умувахме точно по тая тема. Реално от българска страна има само препоръка (но не и писана забрана) против всички "не-важни" пътувания. На практика в момента е забранен единствено организираният туризъм, но ако си самоорганизиран турист никой няма право да те спре.

Връзка към коментар
преди 1 час, Георги Матеев каза:

Наистина ми е интересно как ще се справят специално с Варна-Виена. Австрия към момента все още налага 14 дневна карантина за българи при кацане,

Това изискване го имаше и го има на много места и не представлява пречка за пътуване - просто пътуващите трябва да са наясно, че ще е нужно да изкарат карантина.

Връзка към коментар
преди 18 минути , Фичо каза:

Това изискване го имаше и го има на много места и не представлява пречка за пътуване - просто пътуващите трябва да са наясно, че ще е нужно да изкарат карантина.

Разбира се. Въпросът е колко хора биха били съгласни да се подложат на 14-дневна карантина? Очевидно с това ще са ОК най-вече живеещите или работещите в съответната държава, които трябва да се приберат на всяка цена, но туризмът и задължителната карантина ми изглеждат несъвместими. Предполагам повечето хора специално тук гледат на пътуванията основно от туристическа гледна точка, а карантината си е реална пречка в такъв случай.

Дано изискването отпадне по-скоро 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

Разбира се. Въпросът е колко хора биха били съгласни да се подложат на 14-дневна карантина?

А, дума да няма! 

Цитат

Очевидно с това ще са ОК най-вече живеещите или работещите в съответната държава

Да, но също е разни сезонни работници, включително българи, които работят в селското стопанство в UК и Испания, например, имаше интервюта с такива и с работодателите им - че ще трябва да прекарат някакъв период на карантина 7 или 14 дни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Фичо каза:

А, дума да няма! 

Да, но също е разни сезонни работници, включително българи, които работят в селското стопанство в UК и Испания, например, имаше интервюта с такива и с работодателите им - че ще трябва да прекарат някакъв период на карантина 7 или 14 дни.

Няколко страници по-назад в контекста на други коментари бях разписал три варианта за полетите до Испания, но нямаше коментари и аз не продължих, но ... ситуацията реално е следната:

Имаш закупен билет, летиш до Испания, стоиш някъде под карантина 14 дни, не можеш да се върнеш с твоя закупен билет, защото обратния полет не съвпада с тази дата, намираш начин да се върнеш в България някак си, връщаш се и отново стоиш в карантина 14 дни. Това е логиката на полетите, които са закупени преди време с цел туризъм и които понастоящем са неизползваеми поради описаните по-горе причини и липсата на съдействие от страна на WIZZ ...

Все пак извънредната ситуация засяга и двете страни.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Интересна новина във връзка с базата на Уиз ер в Абу Даби е получването на AOC (air operating certificate ) от Air Arabia Abu Dhabi цък Летището в Абу Даби се очертава да стане много силна база на НТА, като вероятно ще има интересни връзки към Саудистка Арабия, Пакистан, Бангладеш, Индия, Казахстан и т.н.

Връзка към коментар
преди 6 минути , Topfly каза:

Интересна новина във връзка с базата на Уиз ер в Абу Даби е получването на AOC (air operating certificate ) от Air Arabia Abu Dhabi цък Летището в Абу Даби се очертава да стане много силна база на НТА, като вероятно ще има интересни връзки към Саудистка Арабия, Пакистан, Бангладеш, Индия, Казахстан и т.н.

Несъмнено новината е интересна като факт споменат тук многократно, но лично за мене е важна практическата страна като клиент.

Полетите до Дубай са факт от много време. От много време поне аз не успях да намеря полет до интересна дестинация, която да си струва да е с начало и връщане  в Дубай. Изключвам полетите до Манила със Себу и няколко грешки, които не зная какво практическо приложение намериха.

В контекта на горното - винаги излизаха по-добри връзки от София, отколкото от Дубай след ползване на УИЗ.

Приемам, че дестинациите които ме интересуват не са определящи дали добро или недобро е това място за прекачване, както и че не съм търсил непрекъснато и задълбочено сравнения и в този ход на мисли - какво по-добро от досега може да ми даде като клиент новата база на УИЗ.

Много нови дестинации шумно бяха открити и тихомълком закрити, така че насочеността към туризъм , а не към карго полети е акцента на темата мисля.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.