Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Да кажа и аз как се разви моята инвестиция. Днешният вечерен полет София-Лондон, след като видях, че първият за деня излетя, го замених за Ларнака-София на 3 май с доплащане на още 19лв. Преди около 2 часа канселираха линията до 17 май и вече кредита е в портфейла ми. Резултата е вече 2:0 за мен. 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Георги Матеев каза:

Току-що ударих джакпот с Ларнака-София на 10 май - взет сутринта, отменен преди малко. Само че вече махнаха всички полети от/до Ларнака до 17 май (докогато е забраната). Ще поровя сега дали няма да изпадне някой нов бисер. По-важното е първо да се намери в кои държави са забранени полетите.

Ако някой има гениална идея - да споделя 🙂

Ларнака-Варна все още се продава за 16.05.Ако имат забрана до 17-ти,най-вероятно ще изгърми и този полет скоро.

Също Лондон-Варна на 7 и 8.05 са спрени за продажба,но Варна-Лондон за тези дати се продават...може да изкочи заек и от този храст😄

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 8 часа, Мари Николова каза:

А защо мислиш,че точно този полет ще отменят или реално се надяваш да летиш?

Аз пък да питам за идеи,нещо на ниска цена от октомври натам евентуално?

Много се изкушавам за Полша-края на август, началото на септември ама....

Полша?Откъде?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 24 минути , crazyhorse каза:

Полша?Откъде?

София-Братислава сутринта,Виена-Варшава следобед.После въртим обратно на часовниковата стрелка Варшава-Гданск -Познан-Вроцлав и най-накрая си взимаме полета Катовице - Бургас  🙂

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Мари Николова каза:

София-Братислава сутринта,Виена-Варшава следобед.После въртим обратно на часовниковата стрелка Варшава-Гданск -Познан-Вроцлав и най-накрая си взимаме полета Катовице - Бургас  🙂

@Мари Николова,от сърце ти желая да осъществите това пътуване.

Пътувахме до Полша преди няколко години,без подготовка,без очаквания и останахме сразени.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Благодаря ти, @mamaivy!Някъде в сантименталните теми писах,че тази страна ми е детска мечта 🙂

А това е само съкратения вариант на програмата.В пълният си блясък включва еднодневни посещения на Осло и Талин,най-накрая и Лвов и прибиране през Билунд.Но тази магеланска вакханалия ще я осъществя в по безопасно време 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 25 минути , Ivko каза:

Добре де аз ли нещо порпускам или се почна с резервациите или тия са луди сега с тази услуга 🤔 Днес на обяд взех билет и сега чеквам цените пак и...

95657244_628999214318728_383848232335179776_n.jpg

Еми то е алгоритъм промяната на цената, има заложено съотношение за единица време броя посещения, проверки за определена дестинация, дата. Това ти е с по-нисък коефициент на тежест и съответно с по-висок коефициент на тежест броя направени платени резервация за единица време.

Плюс, че се слага условие, цената да не пада под определена сума, дори да няма търсене(освен в условия на пандемия например 😄 , когато понякога те ръчно си слагат цените). Да, нормално е 😄 Алгоритъмчето работи и качва цената, като има прегледи и търсене на дадена дестинация, дата. Да не говорим, че събират данни, който от какво се интересува и понякога дават различни цени от различни ИП адреси по едно и също време. Ако чекваш дадена цена всеки ден по 5 пъти, на теб лично е възможно да започне да ти дава по-висока цена...

Това преди съм го проверявал...

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , lio каза:

Да не говорим, че събират данни, който от какво се интересува и понякога дават различни цени от различни ИП адреси по едно и също време. Ако чекваш дадена цена всеки ден по 5 пъти, на теб лично е възможно да започне да ти дава по-висока цена...

Това преди съм го проверявал...

Поне няколко пъти сме се опитвали да го докажем това във форума, никога не е сработило. В момента, в който ти виждаш една цена, същата е навсякъде другаде. Логиката да го правят също се пропуква, ако тръгнем да я анализираме по-дълбоко. 

А че има черна магия в ценообразуването е ясно. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 13 минути , lio каза:

Еми то е алгоритъм промяната на цената, има заложено съотношение за единица време броя посещения, проверки за определена дестинация, дата. Да не говорим, че събират данни, който от какво се интересува и понякога дават различни цени от различни ИП адреси по едно и също време. Ако чекваш дадена цена всеки ден по 5 пъти, на теб лично е възможно да започне да ти дава по-висока цена...

Да това е едно на ръка, но аз от както днес взех билети не съм проверявал повече до сега, а и отделно от това за през юли имаше доста такива цени по 20лв в посока, а сега най-ниската цена е 85лв не да кажеш само за мойте дати са скочили

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Ivko каза:

Да това е едно на ръка, но аз от както днес взех билети не съм проверявал повече до сега, а и отделно от това за през юли имаше доста такива цени по 20лв в посока, а сега най-ниската цена е 85лв не да кажеш само за мойте дати са скочили

Смени браузъра, при мен лично няколко пъти на различните браузери ми дава различни цени. Разликата беше около 15/20 лв.

Яд ме е, че тогава това не го снимах за доказателство. 

Или пробвай със смяна на IP адреса и това има значение понякога.  

Иначе, че правят някакви игри 🤔 то това е ясно, но какви са 🤔 не се знае.....

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 21 минути , Galii каза:

Когато променям полет или дестинация с услугата  Флекс ,плащам ли разликата в цената на билетите?

Да. 
Също така, ако новите билети са по-евтини, не връщат пари. 

Връзка към коментар
преди 22 минути , Galii каза:

Когато променям полет или дестинация с услугата  Флекс ,плащам ли разликата в цената на билетите?

Да. Ако цената е по-ниска, разликата не се връща. В този случай разликата се отбелязва като Surcharge fee. Не знам дали тази такса може да се ползва при преминаване към по-скъп билет после или е загубена (освен ако не се анулира билетът).

Връзка към коментар
преди 8 часа, Ivko каза:

Не само за Неапол са се вдигнали,за Санкт Петербург са скочили много,конкретно за юли.Може би много хора,като нас,са се възползвали от Флекс за 1 евро.А допълнително,нали цените падат вторник-сряда,а се вдигат петък-неделя.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Галин Маргаритов
преди 1 час, jorrro каза:

Да. Ако цената е по-ниска, разликата не се връща. В този случай разликата се отбелязва като Surcharge fee. Не знам дали тази такса може да се ползва при преминаване към по-скъп билет после или е загубена (освен ако не се анулира билетът).

А ,ако един път си ползвал услугата Флекс и си променил полет ,новия полет има ли пак тази услуга и може ли да се сменя и той ?

Връзка към коментар
преди 6 минути , Galii каза:

А ,ако един път си ползвал услугата Флекс и си променил полет ,новия полет има ли пак тази услуга и може ли да се сменя и той ?

Да, може да се сменя и новия полет. Потвърдено вчера.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Галин Маргаритов

Има ли начин ,трик ,схема на стара резервация на полет да се добави услугата Флекс ,не говоря за едно евро ,а по принцип?

Имам резервации за юли месец без Флекс ,ако сега резервирам някакви полети с Флекс и ги преместя за същите хора ,същите полети ,които имам ,старите ми резервации ще имат ли вече Флекс ?🤔Май не .....Ще имам две без Флекс и две с Флекс ,за едни и същи полети ,нали ?

Връзка към коментар
преди 13 минути , Galii каза:

Има ли начин ,трик ,схема на стара резервация на полет да се добави услугата Флекс ,не говоря за едно евро ,а по принцип?

Имам резервации за юли месец без Флекс ,ако сега резервирам някакви полети с Флекс и ги преместя за същите хора ,същите полети ,които имам ,старите ми резервации ще имат ли вече Флекс ?🤔Май не .....Ще имам две без Флекс и две с Флекс ,за едни и същи полети ,нали ?

Няма как да се добави, за съжаление. И е логично, защото по този начин би имало възможност да се анулира резервация с минимални разходи, а не срещу безумно високите им такси. Също така не може да се надгради съществуваща резервация до Wizz Plus (който пакет включва Wizz Flex). Може само до Wizz Go.

Връзка към коментар

Нали при две резервации на един и същи пътник,задължително анулират едната и то по-евтината.Ако първата е с по-ниска цена,а втората е резервирана с Флекс и е с по-висока цена,как ли биха реагирали ако им звъннеш с молба да отменят първата?

Ходи,доказвай,че не сме с отклонения:gamer1:

• Смея се 4
Връзка към коментар
преди 3 минути , eugene.kn каза:

Някой знае ли дали от днес ще има полети до/от Испания, както беше обявено?

Аз ги следя на сайтовете на летищата. За днес имаше планирани полети от София до Мадрид и Барселона. Мадрид е кенсалиран. Барселона лети за сега, ще видим до довечера дали няма да го отменят и него, но не мисля.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Мари Николова каза:

Нали при две резервации на един и същи пътник,задължително анулират едната и то по-евтината.

Няма правило за по-евтината, а за последната резервация при дублиране.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

А аз да попитам докога ще бъде "позволено" на Уиз  да отменя полети в последния момент,без да дължи компенсация по регламент? Защото в дългосрочен план това надлъгване хич не ми харесва.

И да напомня,че наближава рождения им ден,може да ни изненадат с 20%.😄 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Галин Маргаритов
преди 1 час, epetkov каза:

Няма правило за по-евтината, а за последната резервация при дублиране.

Последната ми е с Флекс и е по-евтина ,първата без Флекс и по- скъпа ,коя ще анулират ?Автоматично ли става или трябва да им звъня ?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.